Wat is er te doen voor kinderen aan de Costa del Sol

31 mei
2017
Geactualiseerd op: 4 mei, 2021

De provincie Malaga staat bol van fantastische activiteiten waar je samen met de kinderen van kunt gaan genieten.

Of je nu op zoek bent naar spanningen en avontuur of tijdens de vakantie vooral wilt genieten van rust en ontspanning; de Costa del Sol heeft voor een ieder wat wils. Waterparken, dierentuinen, schitterende stadjes en prachtige bosgebieden, je ontdekt het allemaal in deze blog over de leukste activiteiten voor kinderen aan de Costa del Sol.

Geniet samen met de kinderen van de leukste activiteiten aan de Costa del Sol!

Tip: reserveer je tickets online en je ontvang een korting op de originele prijs. Klik op de titel en je wordt doorgestuurd naar de officiële webpagina van de parken en activiteiten die hieronder worden getoond.

Activiteiten voor kinderen aan de Costa del Sol: Waterparken

1. Aqualand Waterpark (Torremolinos)

Aqualand water park van Torremolinos

Aqualand Torremolinos is het grootste waterpark van de Costa del Sol en zowel kinderen als volwassen kunnen zich hier prima vermaken. Er zijn glijbanen voor jong en oud en in het Kidsworld gedeelte vind je tevens zwembadjes waar de allerkleinsten zich veilig kunnen uitleven.

Het waterpark biedt haar bezoekers 12 waterglijbanen, waaronder de 22-meter hoge Kamikaze die garant staat voor een spannende adrenaline kick. Wil je liever een ontspannende activiteit, maak dan gebruik van de enorme jacuzzi of geniet van het 1440 m2 grote zwembad, waar je met het hele gezin kunt genieten van de 1 meter hoge golven.

Tijdens je bezoek kun je ervoor kiezen om je eigen eten en drinken mee te nemen maar je kunt je ook laten verrassen door het buffet en de menukaart van het restaurant. Breng je zelf je versnaperingen mee, houd er dan wel rekening mee dat je geen glas mee naar binnen mag nemen.

De openingstijden van Aqualand Water Park:

  • Mei, juni, september en oktober: 11:00 – 18:00
  • Juli en augustus: 11:00-19:00

2. Aquamijas Waterpark (Mijas)

Het Aquamijas Waterpark is voorzien van 14 glijbanen en zwembaden en heeft daarnaast diverse winkels, bars, restaurants, een kleedkamer en een EHBO post. Dit waterpark biedt speciale prijzen en kortingen voor gezinnen die op zoek zijn naar een leuk dagje uit.

Kijk op hun website om de laatste aanbiedingen te bekijken.

De openingstijden van Aquamijas Waterpark:

  • tussen 15 april en 31 mei, en tussen 9 september en 27 september: 10:30 – 17:30
  • juni en tussen 1 september en 9 september: 10:30 – 18:00
  • juli en augustus: 10:30 – 19:00

3. Aquavelis Waterpark (Torre del Mar)

Aquavelis water park van Torre del Mar
Foto met dank aan Aquavelis Torremolinos

Het Aquavelis Waterpark was een van de eerste waterparken aan de Costa del Sol. Dankzij de diverse zwembaden, een lange waterglijbaan en het speciale kindergedeelte kun je er met de hele familie genieten van vele uren waterplezier.

De openingstijden van Aquavelis Waterpark:

  • Juni en september: 11:00 – 18:00
  • Juli en augustus: 11:00 – 19:00

4. Costa Waterpark (Fuengirola)

Het Costa Waterpark is geen traditioneel waterpark maar meer een speeltuin op de golven van de Middellandse Zee.

Het Costa Water Park is namelijk een opblaasbare, drijvende hindernisbaan op 70 meter van het strand van Fuengirola. Je kunt van het ene naar het andere obstakel ruttchen dankzij de drijvende donuts die je er kunt lenen of huren. Om deel te nemen aan deze hindernisbaan is het belangrijk dat de kinderen goed kunnen zwemmen, gelet op de waterdiepte in dit gebied. Naast deze activiteiten zijn er ook gedeeltes die speciaal bedoeld zijn om uit te rusten.

De kinderen gaan vast en zeker genieten van de kans om te spelen op het water van de Middellandse Zee!

Tickets (€ 10 / uur) kunnen worden gekocht in de nabijgelegen winkels.
De openingstijden van Costa Water Park: juni tot september: 11:00 – 20:00

Activiteiten voor kinderen aan de Costa del Sol: Dierenparken

5. Crocodile Park (Torremolinos)

Dit krokodillenpark is de perfecte plek om samen met de kinderen te bezoeken tijdens een familie-uitstapje naar Malaga. Het is het hele jaar door geopend en de thuisbasis van meer dan 200 krokodillen. Je hebt er bovendien de kans om een baby-krokodil te aaien en kennis te maken met Paco, de grootste krokodil van Europa. Daarnaast kun je er drie keer per dag een rondleiding volgen; om 12:30, 14:30 en 16:00 uur.

De openingstijden van Crocodile Park:

  • September tot juni: 
    • 11:00 – 17:00
    • rondleidingen met gids: 12:30, 14:00 en 16:00
  • Juli en augustus:
    • 11:00 – 18:00
    • rondleidingen met gids: 12:30, 14:30 en 16:30

6. Bioparc Fuengirola (Fuengirola)

Dit park herdefinieerde de regels voor dierentuinen tijdens haar opening in 2001.

Het is de thuisbasis van exotische dieren zoals lemuren, honderd jaar oude schildpadden, reptielen, tijgers, gorilla’s, en nog veel meer. Het belangrijkste kenmerk van dit park, gelegen in het hart van Fuengirola, is ongetwijfeld haar fokprogramma voor bedreigde diersoorten.Je kinderen zullen genieten van de bijzondere kennismaking met deze prachtige dieren, in de wetenschap dat velen van hen zijn geboren dankzij het speciale programma van deze dierentuin.

7. Sea Life Aquarium (Benalmádena)

Het Sea Life Aquarium laat je kleintjes genieten van een verbazingwekkende kennismaking met het leven in zee. Het wordt gesteund door verschillende organisaties die zich inzetten voor het behoud en bescherming van de maritieme fauna. Je kunt er samen met het hele gezin een rondleiding volgen door haar gangen en ervaren hoe het voelt wanneer er een majestueuze haai recht boven je zwemt; of wacht tot de dieren worden gevoed en leer meer over de tafelmanieren van onze onderwatervrienden.

De openingstijden van Sea Life Aquarium: maandag tot zondag: 10:00 – 17:30 (laatste ingang)

8. Selwo Marina (Benalmádena)

Het enige maritieme park in Andalusië biedt je kinderen de mogelijkheid om in een diervriendelijke omgeving kennis te maken met dolfijnen, pinguïns, zeeleeuwen en andere maritieme fauna. Dit park zet zich in voor het behoud van de inwonende dieren en ze werkt samen met lokale scholen om leerlingen meer te leren over het belang van het behoud van de natuur.

9. Selwo Aventura (Estepona)

Selwo Aventura is de tweelingzus van bovenstaande Selwo Marina en het is zeker een van de leukste activiteiten voor kinderen aan de Costa del Sol. Samen met de kinderen heb je de kans om de dieren in hun natuurlijke omgeving te leren kennen. Beleef een safari op slecht een uurtje afstand van Malaga!

Bekijk hier de openingstijden van Selwo Aventura.

10. Lobo Park (Antequera)

Lobo Park van Antequera
Foto met dank aan Lobo Park

Heb je nog nooit de kans gehad om wolven in het wild te observeren, plan een bezoek aan het wolvenpark van 400.000 m2 in Antequera, midden in het hart van Andalusië. Je krijgt er een speciale rondleiding waarbij je meer leert over de sociale hiërarchie van de wolven en hun leven in het park.

11. El Refugio del Burrito (Fuente de Piedra)

Dit toevluchtsoord voor ezels bestaat dankzij de hartverwarmende donaties van haar bezoekers. De kids hebben er de kans om de geredde ezels te aaien, meer te leren over hun achtergrond en je kunt er zelfs één adopteren!

De opvang ligt op minder dan 1 uur rijden van Malaga, in een oude boerderij in Fuente de Piedra, dicht bij het beroemde Flamingo Lake.

De openingstijden van El Refugio del Burrito:

  • 15 mei tot 15 september 15th: dinsdag t/m zondag: 9:00 – 15:00
  • 16 september tot 14 mei: donderdag t/m zondag: 10:00 – 16:30

Er valt nog meer te beleven voor de kids aan de Costa del Sol!

12. Kabelbaan naar Calamorro (Benalmádena)

Hebben jij en de kinderen geen last van hoogtevrees, ontdek dan deze kabelbaan in Benalmadena, een van de hoogste activiteiten voor kinderen aan de Costa del Sol. De kabelbaan start vanaf de Tivoli World parking en na een 15 minuten durende rit krijg je zicht op de top van de Calamorro berg, die gelegen is even achter Benalmádena. De uitzichten die je vanaf hier geniet zijn adembenemend en op heldere dagen kun je zelfs de Afrikaanse kust zien liggen.

13. Parque de la Paloma (Benalmádena)

Dit park van zo’n 200.000 m2 is de thuishaven van onder andere konijnen, pauwen, eenden, zwanen en schildpadden en de kids zullen geen moeite hebben om nieuwe vriendjes te maken tijdens een bezoek aan dit gezellige park. Het is een van de favoriete plekjes van de lokale bevolking, die er komt om samen met het gezin te ontspannen. Wandel over de slingerende paden langs meren en bloesembomen en ontspan in een van de kiosken en cafés die verspreid liggen over het park.

De openingstijden van Parque de la Paloma:

  • Winter: 9:00 – 22:00
  • Zomer: 9:00 – 23:00

Activiteiten voor kinderen aan de Costa del Sol: Pretparken

14. Tivoli World (Benalmádena)

Tivoli World is een van de grootste pretparken in Andalusië en het is een fantastische keuze als je op zoek bent een leuk dagje uit voor het hele gezin. Je ontdekt er onder andere draaimolens, shows, thematische restaurants, winkels en nog veel meer. Heb je de kans breng er dan zeker een bezoek met de kinderen, ze hebben er vast en zeker een geweldige tijd!

15. Aventura Amazonia (Marbella)

Ben je op zoek naar actie en avontuur, laat je dan op de proef stellen in Aventura Amazonia. Het biedt haar bezoekers 6 circuits die zijn uitgerust met in totaal 83 spannende uitdagingen en 20 kabelbanen. Bovendien ontdek je in Aventura Amazonia de langste tokkelbaan van Andalusië, met een sprong van 240 meter! Voor de allerkleinsten is er ook een een speciaal kindergedeelte, bestemd voor kinderen tot 7 jaar oud.

Bekijk hier de openingstijden van Aventura Amazonia.

16. Mayan Monkey (Mijas)

Mayan Monkey chocolade workshop
Foto met dank aanMayan Monkey Mijas

Houden jullie van chocolade, breng dan een bezoek aan deze kleine chocoladefabriek in het centrum van Mijas. Proef van het heerlijke chocolade-ijs met warme topping of maak zelf je eigen chocoladereep tijdens een van de leuke workshops. Aan het einde van je bezoek kun je samen met de kinderen gaan genieten van jullie eigen chocolade creaties, wie wil dat nou niet?

Weet dat de cacao die je hier wordt gebruik afkomstig is uit de Dominicaanse Republiek en Peru en volledig ecologisch en humanitair verantwoord is.

17. Kajakken op zee (Maro, Nerja)

Een van de leukste activiteiten aan de Costa del Sol is kajakken tussen Maro en Nerja. Je ontdekt er baaien met kristalhelder water, die worden omringt door ongerepte natuur. Dit is een fantastische ervaring voor de kinderen en voor jezelf!

In deze baaien waan je jezelf in een andere wereld, waar het onderwaterleven zichtbaar is onder het wateroppervlak en dichtbij kun je tevens kennismaken met andere dieren, die leven in het nabijgelegen natuurpark van Maro – Cerro Gordo.

Bekijk de de website van Educare Aventura om je uitstapje naar de schitterende baaien van Maro te organiseren.

18. Parasailing (Marbella, Benalmádena, Torremolinos)

Ben je niet bang van een beetje hoogte? Dan is parasailing een geweldige manier om de Costa del Sol te ontdekken. Verspreid over de hele kustlijn vind je verschillende bedrijven die deze activiteit aanbieden. Geniet van het prachtige uitzicht en de adrenaline tijdens je boottocht op de Middellandse Zee.

Accommodaties en vakantiehuizen in Malaga

Om samen met de kinderen te genieten van de vele activiteiten aan de Costa del Sol heb je natuurlijk ook een plek nodig om lekker uit te rusten en jezelf weer helemaal op te laden.

Je hoeft hiervoor niet lang op zoek want in ons ruime aanbod van villa’s en vakantiehuizen aan de Costa del Sol vind je alles wat je nodig hebt voor een fantastische verblijf. In deze selectie ontdek je vakantiehuizen met privé zwembad, adembenemende uitzichten, prachtig onderhouden tuinen en ook je geliefde huisdier gewoon mee op je vakantie.

Maar dit is zeker nog alles wat je kunt verwachten! Bekijk het hele overzicht, ontdek je favoriet en verwen jezelf met een comfortabel en betaalbaar verblijf in de provincie Malaga. Wees er op tijd bij en laat deze kans niet door je vingers glippen!

Je ziet het: jullie hoeven je geen moment te vervelen dankzij de vele activiteiten voor kinderen aan de Costa del Sol!

Wat zijn volgens jou de leukste activiteiten voor kinderen aan de Costa del Sol? Waar gaan ze het meeste genieten of heb je zelf nog andere tips? Laat het ons hieronder weten en deel je verwachtingen, vragen en ervaringen met ons en je medereizigers!

Wat is er te doen voor kinderen aan de Costa del Sol is een artikel dat gaat over Activiteiten in Malaga
Beoordeel
1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (2)
Loading...
Deel
Geef je mening (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *