Bagage Checklist: “Ik ga op vakantie naar Andalusië en neem mee…”

06 feb
2017
Geactualiseerd op: 20 januari, 2020

Wat neem je mee op vakantie naar Spanje, Andalusië? Je ontdekt het in onze bagage-checklist: “Ik ga op vakantie naar Andalusië en neem mee…”

Ga je op vakantie naar Zuid-Spanje, bekijk dan deze handige seizoensgebonden bagage-checklist zodat weet wat je moet meenemen tijdens je vakantie in Andalusië.

Een vakantie in Spanje staat voor rust en ontspanning. Om hier optimaal van te genieten helpen we je graag een handje bij het pakken van je koffer. Zo ga je in ieder seizoen goed voorbereid op reis en kun onbezorgd genieten van een fantastische vakantie in deze schitterende regio in Zuid-Spanje.

Documenten voor op reis naar Spanje, Andalusië

Als inwoner van de EU hebben je alleen je nationale ID-bewijs of paspoort nodig om te worden toegelaten in Spanje. Je hebt verder geen andere documenten nodig. Reis je met kinderen, dan hebben zij uiteraard ook een paspoort / ID-bewijs nodig.

Wil je huisdieren meenemen naar Andalusië, dan heeft ieder huisdier een eigen Europees dierenpaspoort nodig. Deze worden verstrekt door je dierenarts in Nederland.

Pak je koffer voor je reis naar Spanje, Andalusië

Plan je een vakantie naar Andalusië dan zijn er een paar dingen die niet in je koffer mogen ontbreken.

Bagage Checklist

  • Vliegtickets en reserveringsbevestigingen. Zorg er altijd voor dat je belangrijke tickets en reserveringen bij je hebt. Zo kom je op het vliegveld of plaats van bestemming niet voor verrassingen te staan. Je kunt deze documenten uitprinten maar de meeste vliegtuigmaatschappijen bieden hun klanten tegenwoordig een digitaal alternatief. Ga hiervoor naar de website en download de mobiele app. Nadat je bent ingelogd heb je de mogelijkheid om je tickets om te slaan zodat je op de luchthaven via je telefoon je tickets kunt laten zien.
  • Kopie van je paspoort / ID-bewijsBewaar een kopie paspoort / ID-bewijs op een andere plek dan je originele documenten, zodat je in geval van diefstal of vermissing altijd je identiteit aan kunt tonen. Bij vermissing of diefstal van je documenten doe je er goed aan om meteen naar het dichtstbijzijnde politiebureau te gaan. De autoriteiten daar kunnen je verder helpen.
  • Contant geld
    Zorg dat je altijd wat contant geld op zak hebt. Op de meeste plekken in Andalusië kun je weliswaar met je bankkaart of creditcard betalen maar de mogelijkheden zijn nog niet hetzelfde als in Nederland, zeker als het gaat om kleinere bedragen. 
    Check voor je vakantie ook altijd of je bank commissie vraagt voor geldopnames en pin-betalingen. Check voor de zekerheid ook of je een daglimiet op je bankkaart hebt.
    Geldautomaten (cajero automático) zijn beschikbaar in bijna alle dorpen en steden in Andalusië.    
  • Geneesmiddelen
    Neem je voorgeschreven medicijnen mee op vakantie en eventueel ook wat basis geneesmiddelen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld paracetamol en diarreeremmers.
    Indien nodig is er ook altijd wel een apotheek (farmacia) in de buurt en mocht dit niet zo zijn dan vind je op de deur van gezondheidscentra (centros de salud) een lijst met apotheken die open zijn voor noodsituaties.
  • Tas of rugzak.Een kleine tas of nog beter een rugzak is je ideale reisgezel voor op vakantie. Op deze manier heb je je handen vrij en kun je ongehinderd genieten van je ontdekkingstochten door de dorpen en steden terwijl je toch beschikt over al je belangrijke spullen.
  • Flesjes van max 100ml Aan boord van vliegtuigen is het toegestaan om flesjes van maximaal 100 ml mee te nemen. Je kunt deze flesjes vullen met crème, douchegel, shampoo, conditioner enzovoort. Voorwaarden is wel dat je ze verpakt in een doorzichtig tasje, zodat ze zichtbaar zijn voor de luchthavenbeveiliging. Heb je deze spullen niet perse nodig dan raden we je echter aan om ze thuis te laten en ze aan te schaffen in een van de vele drogisterijen (droguería) of supermarkten (supermercado) in Andalusië. Je bespaart hiermee niet alleen ruimte in je bagage, ze zijn hier bovendien ook nog goedkoper ook.
  • Bescherming tegen de zon in Andalusië
    Een zonnebril en zonnebrandcrème met een hoge SPF factor zijn zeker geen overbodige luxe tijdens je vakantie in Andalusië. Twijfel je over welke factor je moet kopen, kies gewoon voor de hoogste SPF factor want de zomer in Andalusië kent geen genade.
  • Een Camera en / of extra MicroSD kaart voor je mobielJe gaat vele moois ontdekken In Andalusië en natuurlijk wil je deze adembenemende ervaringen opslaan en delen met je familie en vrienden. Zorg daarom voor een camera of extra opslagruimte op je smartphone.

Seizoensgebonden bagage-checklist  

Ik ga in de lente op vakantie naar Andalusië en neem mee …

  • Paraplu en regenkleding.
    “Pardon? Regenkleding in Andalusië, ben je nou helemaal…“. Rustig maar 😉 De lente in Andalusië wordt gekenmerkt door een mild klimaat met heerlijke warme temperaturen. Echter, in het prille begin van de lente zijn voorjaarsbuien en een stevig wind niet ongebruikelijk. Daarom raden we je aan, afhankelijk van je vakantieperiode, om hier in ieder geval rekening mee te houden.
  • Wat je in deze periode zeker niet mag vergeten mee te nemen zijn een paar comfortabele wandelschoenen. De Andalusische lente is namelijk de perfecte periode om de Andalusische dorpen, steden en natuur al wandelend te ontdekken.
  • Neem voor de avonduren wel een jack of een vest mee omdat het temperatuurverschil tussen overdag en ‘s avonds goed voelbaar is, vooral als je heel de dag lekker in de zon hebt gewandeld. Ga je naar een kustplaats in de late lente neem dan ook je zwemkleding mee zodat je een heerlijke duik in zee kunt nemen.
Ik ga in de lente op vakantie naar Andalusië en neem mee ...

Ik ga in de zomer op vakantie in Andalusië en neem mee…

Is de lente de perfecte periode om Andalusië te verkennen, zo is de fantastische Andalusische zomer het ideale moment om te genieten van zon, zee en strand.

  • Wat je daarom zeker nodig gaat hebben is zwemkleding (bañador), slippers (chanclas) en een strandlaken, een microvezel strandlakens (toalla de playa en microfibra) zijn ideaal om ze weinig plaats in beslag nemen en ze drogen bovendien bijzonder snel.
  • Vanwege de hoge zomertemperaturen is kleding van katoen of linnen aan te raden, zodat je huid kan ademen en je toch beschermd bent tegen de zon.
  • Ben je erg gevoelig voor de zon, vergeet dan ook niet om zonnebrandcrème met een hoge SPF waarde mee te nemen of koop deze in een van supermarkten of strandtentjes, je kunt hiervoor vragen naar ‘una crema solar con alto factor de protección‘.

Ik ga in de herfst op vakantie in Andalusië en neem mee…

Van alles wat, luidt ons advies. De herfst in Andalusië wordt gekenmerkt door een daling in temperaturen maar tegelijkertijd kun je tot midden oktober nog prima in je t-shirt en korte broek rondlopen.

  • Net zoals in de lente dalen de temperaturen in de avonduren waardoor je er goed aan doet om altijd een jack of een vest bij je te hebben.
  • Een regenbui komt in deze periode ook voor, dus een paraplu is geen overbodige luxe.
  • Ga je in november of december op vakantie in Andalusië, trek dan een winterjas aan in het vliegtuig, zo bespaar je ruimte in je koffer maar heb je altijd een warm alternatief mocht het nodig zijn.

Ik ga in de winter op vakantie naar Andalusië en neem mee…

Warme kleding! De zon schijnt hier weliswaar nog steeds, zeker in vergelijking met Nederland, maar de temperaturen dalen ook hier in de winter. Neem daarom warme kleding en schoenen mee.

  • Een windjack, warme trui, laarzen en lange broek zijn op sommige dagen onmisbaar.
  • Hou je van sneeuw dan zul je blij zijn om te weten dat je in sommige delen van Andalusië ook wintersport kunt beoefenen. Vooral in december en januari kun je heerlijk kunt genieten van de wintersportgebieden in Sierra Nevada en de hogergelegen bergdorpjes.

Om het je makkelijk te maken kun je deze checklist downloaden en uitprinten.

Villa‘s en vakantiehuizen in Andalusië

Ben je nog op zoek naar accommodatie in Andalusië? Bekijk onze selectie van villa‘s en vakantiehuizen in Andalusië en ontdek een passende accommodatie voor ieder seizoen. Of je nu op zoek bent naar een vakantiehuis aan zee of in de bergen, een villa met privé zwembad en jacuzzi of een vakantiehuis in de bergen met open haard, je vindt het allemaal in ons ruime en gevarieerde aanbod van Villa‘s en Vakantiehuizen in Andalusië.

Neem snel een kijkje, kies je favoriet en kom en geniet het hele jaar door van een welverdiende vakantie in Andalusië!

Tot zover onze checklist over wat je zoal mee moet nemen tijdens je vakantie in Andalusië.

Laat ons weten of we je hiermee hebben geholpen, of je nog specifieke vragen hebt of dat je wellicht uit eigen ervaring dingen toe zou willen voegen. Laat hiervoor hieronder je reactie achter en deel je kennis en ervaring met je medereizigers!

Bagage Checklist: "Ik ga op vakantie naar Andalusië en neem mee..." is een artikel dat gaat over Reistips in Andalusie
Beoordeel
1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (3)
Loading...
Deel
Geef je mening (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *