De 10 beste stranden in Almeria

26 jan
2016
Geactualiseerd op: 28 april, 2023

Ontdek de beste stranden in Almeria die je tenminste één keer in je leven moet hebben bezocht!

De provincie Almeria biedt haar bezoekers meer dan 100 kilometer aan verbazingwekkende stranden en baaien die je misschien wel herkent uit je favoriete films.

Kom naar Almeria en speel de hoofdrol in je eigen film terwijl je geniet van de prachtige zon en een heerlijke duik in de Middellandse Zee.  Kies voor één van de mooiste stranden ter wereld; genieten gegarandeerd!

1. Strand van Mónsul (San José)

Strand van Mónsul, de beste stranden in Almeria

Ondanks het feit dat het semi-maagdelijke strand van Mónsul slechts 300 meter lang is en behoorlijk afgezonderd ligt, wordt het druk bezocht door toeristen met gezinnen. Het is gelegen in het Natuurpark van Cabo de Gata en te midden van haar branding vind je één van haar meest opvallende kenmerken; een bijzondere lava formatie, wiens schaduw door bezoekers gretig wordt benut voor een beetje beschutting tegen de warme zonnestralen.

Haar fijne en schone zandstrand en haar egale hellingvrije water maken dat je de afwezigheid van faciliteiten graag voor lief zult nemen. Je vindt hier vlakbij het strand ook een parkeerplaats maar vanwege de geringe omvang adviseren we je om met de bus te komen.

Van de vele stranden die het Natuurpark van Cabo de Gata rijk is, is het strand van Monsul het meest beroemd. Deze status dankt het aan de talloze films die hier zijn opgenomen, waaronder enkele scènes uit de films van ‘Indiana Jones’.

2. Strand van Aguadulce (Roquetas de Mar)

Dit 2500 meter lange strand is één van de best bezochte stranden in het zuiden van Almeria, dit gaat vooral op voor de weekenden en in de zomer. Het heeft, mede dankzij haar schone donkere zand en kalme zee, talloze prijzen gekregen ter erkenning van haar kwaliteit, waaronder de Blauwe Vlag, een keurmerk dat wordt uitgereikt door de EU.

Er zijn tal services aanwezig zoals; een reddingsbrigade, lokale politie en Rode Kruis. Daarnaast tref je hier ook de meest voorkomende voorzieningen zoals; toiletten, douches, vuilnisbakken, parasols en een verhuur van strandstoelen. Het strand is bovendien zeer goed toegankelijk voor mensen met een beperking.

Dit is echter nog niet alles! Je kunt hier samen met je vrienden en familie een mooie wandeling maken over de pittoreske paseo marítimo en genieten van een lekkere cocktail en een heerlijke maaltijd in één van de gezellige chiringuitos die het strand rijk is.

3. Strand van Los Genoveses (San José)

Strand van Los Genoveses, de 10 beste stranden in Almeria

Dit prachtige strand ligt op 2 kilometer afstand van het kleine stadje San José, in het Natuurpark van Cabo de Gata. Je vindt hier een fijn goudgeel zandstrand van 1200 meter lang en de afwezigheid van bebouwingen geven deze baai een volmaakt maagdelijk karakter.

Je kunt hier alleen te voet geraken, via een natuurlijke route vol met lavendel struiken. Terwijl je dit pad bewandelt geniet je bovendien van een adembenemend uitzicht over de gehele baai en de Morrón de los Genoveses, een 85 meter hoge vulkanische landtong.

Ook dit strand is beroemd geworden dankzij enkele films, waaronder „The wind and the Lion‘ met in de hoofdrol Sean Connery. Leuk weetje: het strand dankt haar naam aan de Genuese vloot die de Castelaanse troepen hielp Almeria te bevrijden van het  Moorse Koninkrijk van Granada in 1147. Om deze reden is de vlag van Almeria hetzelfde als die van Genua.

4. Strand van Las Negras (Las Negras)

Strand van Las Negras, de 10 beste stranden in Almeria

Dit 850 meter lange strand ligt in het hart van het dorp Níjar in het Natuurpark Cabo de Gata. Het is de perfecte plek om heerlijk te baden dankzij het mooie kiezelstrand, het kristalheldere water en de natuurlijke barrières die je uit de wind houden.

Dit grote familiestrand biedt vele faciliteiten waaronder; douches, een reddingbrigade, een uitstekende toegang voor mensen met een beperking en heeft daarnaast ook een veerbootdienst die het gebied verbindt met de afgelegen baai van San Pedro.

Strand van Las Negras, de 10 beste stranden in Almeria
Living las Negras – Cabo de Gata. Foto door Miguel Angel Sánchez-Gerrero-Ros.

Het strand wordt omgeven door de Cerro Negro, een donkere klif met een opmerkelijke vorm, onder wiens schaduw je kunt genieten van een heerlijk rustige en ontspannen sfeer.

5. Strand van Los Muertos (Carboneras)

strand van los muertos

Hoewel haar naam anders doet vermoeden, en ons herinnert aan de schipbreukelingen die hier in vroegere tijden aanspoelden, is het strand van Los Muertos met recht aan te duiden als “een ware hemel op aarde“. Dit 1600 meter lange ongerept strand wordt gekenmerkt door fijn gravel en kristalhelder water, waardoor toeristen er perfect kunnen gaan snorkelen.

Het is gelegen in het beschermde natuurgebied van Cabo de Gata en het wordt vooral in het hoogseizoen druk bezocht door toeristen (en nudisten) van over heel de wereld. Hierdoor zijn het laag- en middenseizoen de beste momenten voor een bezoek aan dit maagdelijke strand.

Er zijn hier verder geen faciliteiten aanwezig, met uitzondering van een surveillancedienst. Deze is er om ongewenste gevaren te voorkomen in verband met de oostelijke wind die er onafgebroken kan waaien. Wanneer dit gebeurt is het raadzaam om het water niet in te gaan, aangezien de blazende wind het moeilijk kan maken om eruit te komen.

Het strand is daarnaast verre van toegankelijk maar dit geeft haar tegelijkertijd nog meer charme. Nadat je de auto hebt geparkeerd voor ongeveer 5€ per dag daal je af langs een behoorlijk steil pad van zo‘n 800 meter lang voordat je aankomt op dit afgelegen paradijsje.

6. Strand van Los Escullos (Níjar)

Strand van Los Escullos, de 10 beste stranden in Almeria

Los Escullos is een klein vissersdorpje in het Natuurpark van Cabo de Gata en je vindt haar strand gelegen tussen Isleta del Mar en het strand van Arco. Deze rustige plek is omgeven met zandduinen van waaraf je kunt genieten van een mooi uitzicht op het Kasteel San Felipe, dat werd gebouwd door Charles III in de 18e-eeuw.

Het strand is uitrust met een toezichtbrigade en een kustwacht en in de buurt vind je tevens enkele barretjes en restaurants. Het is beroemd geworden dankzij de opnames van films zoals; ‘Les Dalton’ en James Bond‘s ‘Never say Never again’.

7. Cala de Enmedio (Níjar)

Cala de Enmedio, de 10 beste stranden in Almeria
Cala de enmedio. Foto door Jose Luis RDS

Dit strand ligt eveneens in het natuurpark van Cabo de Gata en is door de New York TImes verkozen tot één van de beste stranden van Europa. Je kunt dit strand zowel te voet als per boot bereiken maar dit zijn dan ook meteen de enige twee manieren waarop je kunt komen genieten van haar fijne donkere zand, haar kristalheldere water en de bijzondere witte rotspartijen. Dankzij haar afgelegen karakter is het een ideale strand voor naaktrecreatie en duiksport.

8. Strand van El Playazo (Rodalquilar)

Strand van El Playazo, de 10 beste stranden in Almeria
Cabo de Gata – El Playazo de Rodalquilar. Foto door Jordi M.J

Hoewel Playa el Playazo gelegen is op 3 kilometer afstand van de bewoonde wereld, het dorpje Rodalquilar, is het indrukwekkend strand gemakkelijk bereikbaar. Haar schone, heldere water en haar fijne goudgele zandstrand wachten verleidelijk je bezoek, onder het toeziend oog van het adembenemende Kasteel San Ramón, dat gelegen is op een nabijgelegen fossiele duinpartij. Dankzij haar egale, hellingvrije zee is het bovendien ook nog eens een veilig strand. Dit maakt het de aangewezen plek voor families met kinderen.

Het strand zelf ligt langs de kliffen van La Molata, wiens prachtig vormen je kunt bewonderen terwijl je heerlijk comfortabel ligt te zonnen. Vanwege haar geïsoleerde ligging wordt het strand zowel bezocht door nudisten als ook door bezoekers die liever hun kleren aanhouden.

9. Strand van Agua Amarga (Níjar)

Strand van Agua Amarga in Níjar, de 10 beste stranden in Almeria

Dit fijne stadsstrand vind je terug in het stadje Níjar dat eveneens gelegen is in het Natuurpark van Cabo de Gata Het biedt haar bezoekers volop voorzieningen zoals; toezicht- en reddingsdienstbrigade, een ijsverkoop, barretjes, restaurants en een geschikte toegang voor mensen met een beperking. Dit maakt het een ideaal strand voor het hele gezin.

Aan de rechterkant van het strand vind je er kleine rotsachtige baaitjes, die bekend staan om de modderbaden die je er kunt nemen. Aan de linkerzijde zie je een laadplatform dat vroeger werd gebruikt om mineralen te vervoeren vanaf de oude mijn Lucainena de Las Torres naar de boten in de haven. Als wandelliefhebber kom je hier zeker aan je trekken. Dankzij een recente opknapbeurt kun je er hier genieten van een mooie wandelroute van in totaal 40 kilometer.

10. Strand van Las Salinas (Cabo de Gata)

Strand van Las Salinas, de 10 beste stranden in Almeria

Met haar 5 kilometer lange kuststrook is Las Salinas het grootste strand van Cabo de Gata. Dankzij de gevarieerde ondergrond, van kiezels tot fijn zand, is er voor iedereen wat wils. Het is een heerlijk plek om samen met je familie de dag door te brengen en te genieten van zon, zee en elkaars gezelschap.

Je kunt de auto vlak naast het strand parkeren en via een pad van houten vlonders heb je gemakkelijk toegang tot het strand. Het enige dat je wel moet onthouden is dat je zelf zorgt voor iets te eten en te drinken, aangezien er hier geen barretjes of restaurants aanwezig zijn.

Als je houdt van architectuur of vogels spotten dan ben je hier op het juiste strand! In het midden van het strand vind je hier namelijk de pittoreske kerk van Las Salinas, één van de belangrijkste symbolen van het park. Daarnaast tref je rondom het strand speciale plekken vanwaar je de vogels van het ornithologisch natuurreservaat van Salinas kunt bespioneren.

Vakantiehuizen in Almeria

Ben je op zoek naar een accommodatie waar je heerlijk kunt ontspannen na je bezoek aan de beste stranden in Almeria, bekijk dan deze selectie met de gezelligste vakantiehuizen in de provincie Almería. Je volgende vakantie-accommodatie staat hier vast en zeker tussen!

Zoals je ziet heeft Almeria een heleboel prachtige en adembenemende stranden die je zeker moet bezoeken tijdens je vakantie in Spanje.

Wat vind je van deze selectie? Zijn we volgens jou iets vergeten op te nemen in de beste stranden van Almeria? Laat je reactie achter en help ons nog betere informatie te bieden!

En als je nog op zoek bent naar een plek om te verblijven, check dan de beste vakantiehuizen in Almeria. De ideale accommodaties voor een comfortabele en zorgeloze vakantie met het hele gezin.

De 10 beste stranden in Almeria is een artikel dat gaat over Stranden in Almeria
Beoordeel
1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (4)
Loading...
Deel
Geef je mening (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *