Ruralidays.com – Blog https://www.ruralidays.nl/reizen Alle informatie die u dient weten voor en tijdens uw reis naar Andalusië Fri, 21 Jul 2023 07:48:25 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.2.19 https://www.ruralidays.nl/reizen/wp-content/uploads/2023/12/cropped-android-chrome-512x512-1-32x32.png Ruralidays.com – Blog https://www.ruralidays.nl/reizen 32 32 Parkeren in Sevilla https://www.ruralidays.nl/reizen/reistips/waar-parkeren-sevilla/ https://www.ruralidays.nl/reizen/reistips/waar-parkeren-sevilla/#comments Fri, 10 Jan 2020 08:06:38 +0000 https://www.ruralidays.com/viajar/?p=29572 Ben je van plan om met de auto naar Sevilla te gaan, dan doe je er goed aan om vooraf te weten waar je kunt parkeren. Daarom ontdek je in deze Ruralidays blog alles over het parkeren in Sevilla. Ondanks alle moeilijkheden is het zelfs mogelijk om gratis te parkeren in Sevilla, zolang je maar [...]

Lees verder…

Het artikel Parkeren in Sevilla verschijnt op Ruralidays.com - Blog.

]]>

Ben je van plan om met de auto naar Sevilla te gaan, dan doe je er goed aan om vooraf te weten waar je kunt parkeren. Daarom ontdek je in deze Ruralidays blog alles over het parkeren in Sevilla.

Ondanks alle moeilijkheden is het zelfs mogelijk om gratis te parkeren in Sevilla, zolang je maar weet waar en hoe je er kunt komen. Blijf lezen en ontdek waar de betaalde en gratis parkeerplaatsen zijn in Sevilla.

Gratis parkeren in de buurt van het centrum van Sevilla

Wil je gratis parkeren in Sevilla dan zul je het historisch centrum van de stad moeten vermijden; er zijn geen gebieden om gratis te parkeren, en het centrum binnenkomen met de auto is voor iemand die hier niet bekend is bepaald geen pretje. Dat gezegd hebbende, hier is een selectie van de gratis parkeerplaatsen in Sevilla, vlakbij het centrum:

  • De buurt van San Vicente. Deze buurt strekt zich uit vanaf het begin van de bekende Calle Torneo tot aan Alameda de Hércules. Het is een van de buurten die het dichtst bij het centrum liggen, waar het mogelijk is om gratis te parkeren en bovendien is het zeer goed verbonden met het openbaar vervoer. Houd er rekening mee dat het door de aanwezigheid van verschillende faculteiten en openbare gebouwen meestal behoorlijk druk is, vooral tijdens piekuren. Een beetje geduld is hier je de beste bondgenoot.      
  • De buurt van San Julián. Deze buurt bevindt zich tussen de wijk San Vicente en de wijk La Macarena. Ben je niet bang voor kleine en smalle straatjes, dan kun je er gratis parkeren. Tussen de muren van de Macarena, richting Avenida Maria Auxiliadora en Cella Muñoz León, vind je bredere straten, waar je gemakkelijker kunt parkeren.      
  • De wijk El Fontanal. Deze wijk ligt vlakbij het treinstation Sevilla-Santa Justa en je kunt er gratis parkeren. Vanuit hier is het stadscentrum goed bereikbaar, zowel te voet als met de bus.      
Straten in de oude binnenstad van Sevilla - waar te parkeren in Sevilla
  • Het gebied van het Maria Luisa park. Net achter het park en Plaza de España, ontdek je een gratis parkeerplaats. Kijk in het bijzonder in de beroemde calle Porvenir en in calle del Cardenal Bueno Monreal. Vanaf hier ben je te voet in 10 minuten bij de kathedraal.      
  • La Macarena. In dit compendium van smalle straatjes kun je zowel gratis als betaald parkeren. Het is mogelijk om gratis parkeerplaatsen te vinden; als je echter geen goed richtingsgevoel hebt, is het niet raadzaam om te ver de wijk in te gaan. Een goede oplossing is om vooral in het buitenste gedeelte, buiten de muur, op zoek te gaan naar een gratis parkeerplaats. De breedste straten strekken zich uit van Avenida Miraflores en Avenida Cruz Rojo.

Gratis parkeren buiten het centrum van Sevilla

Iets verder van het historische centrum van de stad vind je verschillende gratis parkeerplaatsen. Hoewel dit betekent dat je iets meer moet lopen om het centrum te bereiken, is het raadzaam om hier op zoek te gaan naar een parkeerplaats, aangezien je er de mogelijkheid hebt om de auto gratis te parkeren.

  • Het eiland La Cartuja. Aan de overkant van de rivier, is Isla de la Cartuja een van de gebieden met het grootste aantal gratis parkeerplaatsen van Sevilla, met name in de Avenida de Carlos III. Hoewel het je geen geld kost kan het zoeken naar een parkeerplek een tijdrovende bezigheid zijn, omdat dit een druk zakencentrum is met tal van kantoren en zakelijke hoofdkantoren. Aan de andere kant is het zeer goed verbonden met het stadscentrum en als je in het weekend naar Sevilla reist, is dit de ideale plek om je auto te laten staan, aangezien de kantoren en bedrijven in de buurt gesloten zijn.      
  • Triana. In de wijk Triana kun je parkeren langs de Ronda de Tejares en het centrum te voet bereiken (ongeveer 2,5 km).
  • Los Remedios. In de buurt van de wijk Triana ligt de wijk Los Remedios en ook hier kun je gratis parkeerplaatsen vinden, vooral aan de Avenida Presidente Adolfo Suárez. De nabijgelegen Puente de los Remedios brengt je rechtstreeks naar het María Luisa-park en het prachtige Plaza de España. In deze buurt kun je de auto ook parkeren rond het Parque de Los Príncipes.      
  • Feria zone. Er zijn ook gratis parkeerplaatsen te vinden in het gebied waar de jaarlijkse Feria van Sevilla plaatsvindt. Als je buiten de aangegeven data reist, heb je een goede kans om je auto op het beursterrein achter te laten. Het centrum ligt op ongeveer 1,5 km afstand.      

Parkeren in Sevilla tegen betaling

Als je liever in de stad parkeert en het niet erg vindt om te betalen, heeft Sevilla verschillende betaalde parkeerplaatsen, zowel ondergronds als in de blauwe zones. De ondergrondse parkeergarages zijn meestal duurder en het prijsverschil is opvallend: hoe dichter bij het historische centrum, hoe meer je betaalt om de auto te parkeren. De blauwe zones hebben een unieke prijs, maar hier kun je de auto slechts voor bepaalde tijd parkeren.

De GES-parkings

De oude blauwe zone van Sevilla, bekend als “ORA”, is nu bekend als GES (Gestión de Estacionamiento de Superficie) en regelt parkeren in de blauwe zone (hoge rotatie), groene zone (lage rotatie) en zeezone (zeer hoog rotatie). Deze gebieden bezetten een groot deel van het historische centrum van Sevilla.

Let op
De naam “Zona Azul” wordt in de regel gebruikt om betaalde parkeerplaatsen aan te duiden. De lijnen die de parkeerplaatsen begrenzen kunnen echter zowel blauw als groen zijn: blauw voor de zeezone en de blauwe zone, en groen voor de groene zone. In alle drie de zones moet je betalen, maar per zone worden er verschillende tarieven toegepast.
  • Zeezone (Zona Mar): minimaal 35 minuten voor € 0,60 en maximaal 60 minuten voor € 1,25.
  • Blauwe zone (Zona Azul): 35 minuten voor € 0,45, 60 min voor 0,75 € en maximaal 120 minuten per € 1.70.      
  • Groene zone (Zona Verde): 60 minuten voor € 0,65, 120 minuten voor € 1,25 en maximaal 180 minuten voor € 2.

In alle drie de zones kun je van maandag tot en met vrijdag parkeren van 9:00-14:00 en 17:00-20:00, en op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. Houd er rekening mee dat deze gebieden van 1 juli tot 31 augustus alleen beschikbaar zijn van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 14:00 uur.

Tip
In de overige gevallen, inclusief 24, 25, 31 december, en op 1, 5 en 6 januari, is het mogelijk om gratis te parkeren op de GES-parkeerplaatsen.

Ondergronds parkeren

De ondergrondse parkeerplaatsen vormen de laatste optie om te parkeren in Sevilla, die we hieronder zullen toelichten.

  • Parking Saba Plaza de la Concordia. Deze parkeergarage is toegankelijk via calle Torneo en ligt op zeven minuten lopen van de Giralda. De prijs is € 2,80 per uur, met de mogelijkheid om meerdaagse abonnementen te kopen (24 uur).      
  • Parking Magdalena. Deze parkeergarage telt 380 parkeerplaatsen en bevindt zich in calle San Pablo, in het gebouw van El Corte Inglés. De openingstijden zijn van 7 tot 24 uur op weekdagen en van 8 tot 22 uur op zon- en feestdagen. De prijs om de hele dag te parkeren bedraagt € 23,94.      
  • Parking Plaza Nueva. Deze parkeergarage is te bereiken via calle Albereda en ligt op een steenworp afstand van de Giralda. Het is 24 uur per dag geopend en je betaald € 5,60 per 2 uur. De smalle pleinen en het drukke verkeer tijdens piekuren bemoeilijken de toegang tot deze parkeerplaats.      
  • Parkeergarage Paseo de Colón. Dit is een van de best beoordeelde parkeergarages in Sevilla. Het ligt naast de Plaza de Toros de la Maestranza, in een gebied met diverse bars en restaurants, en op een paar minuten lopen van de kathedraal.
  • Parking Imagen. Deze parkeergarage telt 160 plaatsen en bevindt zich in Calle Santa Angela de la Cruz, op slechts een minuut lopen van de beroemde Setas de Sevilla. Voor het eerste uur betaal je € 2,00. Je kunt de beschikbaarheid op hun website controleren.
  • Parking Escuelas Pías. Deze parking ligt vrij centraal, in de buurt van las Setas de Sevilla en het historische centrum van de stad.      
  • Parking Saba Plaza de Armas. Deze ondergrondse parkeergarage bevindt zich naast het busstation en biedt de mogelijkheid om de auto te parkeren vanaf € 2,15 per uur.
  • Parking Saba Estación Tren Sevilla. Deze parkeerplaats bedient het treinstation Santa Justa. Je kunt de auto achterlaten vanaf € 2 per uur. Je kunt er ook meerdaagse en weekendpassen kopen.
Parkeren in de buurt van Santa Justa treinstation, in Sevilla
  • Viapol Center. De parkeerplaats van dit winkelcentrum is een goede en goedkopere optie om de auto te parkeren. Vanaf hier is het 20 minuten lopen naar Plaza de España. 

Tips voor het gebruik van de auto in Sevilla

Als je het historische centrum van de stad binnengaat kom je in aanraking met zeer smalle straten en plaatsen waar je niet met de auto mag rijden. Daarom adviseren wij je om te parkeren in de nabijgelegen (blauwe) gebieden of om een te kiezen voor een nabijgelegen parkeergarage.

Daarnaast kun je de app downloaden voor mobiel betalen van de blauwe zone ( Apparkya ) én er is ook een applicatie beschikbaar die je informeert over de bezettingsgraad van de openbare parkeergarages en de staat van het verkeer in Sevilla ( Mobility Traffic Sevilla ).

Gorrillas
Houd rekening met de zogenaamde ” gorrilla’s “, de onofficiële parkeerwachters die meestal om wat geld vragen ​​(meestal € 0,50 of € 1) om je geparkeerde auto in de straten van de stad te “bewaken”. Vergeet niet dat je niet verplicht bent om hem te betalen, omdat er geen garantie is dat zij je auto effectief zullen controleren.

Let op: de tarieven en schema’s zijn herzien vanaf de publicatiedatum van de post. We raden je aan de tarieven en dienstregelingen op de website van Aussa Sevilla te controleren voordat je op reis gaat.

Het artikel Parkeren in Sevilla verschijnt op Ruralidays.com - Blog.

]]>
https://www.ruralidays.nl/reizen/reistips/waar-parkeren-sevilla/feed/ 2
Columbus Route in Huelva https://www.ruralidays.nl/reizen/activiteiten/columbus-route-huelva/ https://www.ruralidays.nl/reizen/activiteiten/columbus-route-huelva/#respond Thu, 19 Dec 2019 11:42:20 +0000 https://www.ruralidays.com/viajar/?p=28381 Ontdek samen met Ruralidays de Columbus Route in Huelva en bezoek deze lugares Colombinos waar ontdekkingsreiziger Christopher Columbus zijn expedities begon. Je hebt misschien al gehoord van de lugares Colombinos in Huelva, de plaatsen in Huelva waar Christopher Columbus zijn reis naar de Indias voorbereidde, om uiteindelijk Amerika te ontdekken. Vernoemd naar de Genuaanse ontdekker, [...]

Lees verder…

Het artikel Columbus Route in Huelva verschijnt op Ruralidays.com - Blog.

]]>

Ontdek samen met Ruralidays de Columbus Route in Huelva en bezoek deze lugares Colombinos waar ontdekkingsreiziger Christopher Columbus zijn expedities begon.

Je hebt misschien al gehoord van de lugares Colombinos in Huelva, de plaatsen in Huelva waar Christopher Columbus zijn reis naar de Indias voorbereidde, om uiteindelijk Amerika te ontdekken. Vernoemd naar de Genuaanse ontdekker, maken ​​deze lugares Colombinos onderdeel uit van de beroemde Columbus-route.

Zowel voor zijn reis in 1492, als de daaropvolgende reizen, was de provincie Huelva de thuisbasis van waaruit Columbus zijn schepen op weg navigeerde richting de Nieuwe Wereld.

Hieronder vind je een lijst met de belangijkste lugares Colombinos in Huelva; je gaat ontdekken wat je kunt zien op elk van de voorgestelde tussenstops, zodat je net als Columbus de charmes van Huelva en zijn provincie gaat ervaren.

Waar zijn de lugares Colombinos?

De voornaamste lugares Colombinos, de belangrijkste plaatsen van waaruit Christopher Columbus zich voorbereide, zijn de steden Moguer, Palos de la Frontera (waaronder het gebied La Rabida ) en de stad Huelva. Deze drie gebieden bevatten een groot aantal emblematische monumenten die gerelateerd zijn de voorbereiding van Columbus en zijn zeevaarders voor hun reizen naar Amerika. De lugares Colombinos bevinden zich in de buurt van Punta Umbría en de moerassen van de rivier de Odiel; daarom heeft de Columbus-route niet alleen een historisch belang, maar ook een geografische, dankzij de prachtige landschappen die je er aantreft.

Let op
Hoewel de route die we voorstellen begint in Moguer en eindigt aan de rand van Huelva, is er niks op tegen om de omgekeerde route te bewandelen. Het hangt er maar net vanaf wat je eerst wilt zien en welk vervoersmiddel je gebruiken om de lugares Colombinos te bezoeken.

Bereid je voor op de Columbus Route

Allereerst zul je moeten bepalen wanneer en hoe je de Columbus Route gaat verkennen. Daarnaast  is het verstandig om de openingstijden van de monumenten extra te controleren en voor je gewenste periode kennis te nemen van de lichturen in Huelva en de provincie. Plan bijvoorbeeld in de winter je vertrek- en aankomsttijd zo dat je alle plaatsen in de open lucht kunt bezoeken.

Columbus-route met de auto

De beste manier om van de Colombiaanse bezienswaardigheden te genieten en je vrij te voelen is door met de auto te reizen. Of je nu met je eigen voertuig gaat, of deze huurt, je verkenningstocht door dit deel van Andalusië wordt er een stuk gemakkelijker op.

Vertrek je vanuit Sevilla, dan ben je in ongeveer één uur (89 km) in Moguer. Neem hiervoor allereerst de snelweg A-49 richting Camas / Huelva, neem vervolgens afslag 75 naar de A-494 en volg vanaf hier de aanwijzingen naar Moguer. Je kunt er evenzo voor kiezen om je route vanuit Huelva te starten, op slechts 93 km van Sevilla.

Moguer en Palos de la Frontera liggen op 11 km van elkaar en zijn 5,5 km gescheiden van La Rábida.

Columbus-route met de bus

Als je geen auto tot je beschikking heeft, dan is de bus een goed alternatief. In dit geval raden we je aan om je reis te beginnen vanuit de stad Huelva.

De hoofdstad van Huelva is is uitstekende verbonden met Sevilla, dankzij de busdiensten van busmaatschappij Damas. Je betaald € 8,91 voor een reis die tussen de 75-120 minuten duurt, afhankelijk van het tijdstip en je reisdatum.

Tip: als je wilt, kun je ook met de trein vanuit Sevilla naar Huelva. De service wordt drie keer per dag geleverd door Renfe; een enkeltje kost € 12,70 en duurt ongeveer anderhalf uur.

Eenmaal in Huelva kun je gebruiken maken van de Damas buslijnen naar Huelva en Moguer (€ 1,75 voor een reis van 40 minuten), Palos de la Frontera (€ 1,75 voor een reis van een half uur) en La Rabida (€ 1,75 voor een reis van 20 minuten). Er gaan tevens bussen tussen deze drie gebieden, zodat je de lugares Colombinos ook zonder auto kunt bezoeken (een lokaal ticket kost € 1,40).

Houd in gedachten
De bushalte La Rábida heet ” La Rábida University Campus” en bevindt zich op 750 meter van het klooster van La Rábida.

De lugares Colombinos in Moguer

Onder de aan Columbus gerelateerde steden is Moguer een van de meest opvallende dankzij de aanwezigheid van het klooster van Santa Clara en de haven van Moguer, waar een van zijn karavelen werd gebouwd.

1. Het klooster van Santa Clara

Het 14e-eeuwse klooster van Santa Clara behoorde toe aan Inés Enriquez, tante van koning Ferdinand de Katholieke. Dit klooster onderscheidt zich door de oudste kloostergang van Andalusië, ‘el claustro de las Madres’, en om de 16e-eeuwse ziekenzaal in renaissancestijl. Bovendien heeft de kerk een indrukwekkend hoofdaltaar, waar je een gebeeldhouwd altaarstuk kunt bewonderen dat de enige perfect onderhouden Nasrid-zetels van Spanje verwelkomt.

Klooster van Santa Clara in Moguer

De reden voor de aanwezigheid van het klooster tussen de lugares Colombinos is omdat Columbus hier bad in de nacht van 16 maart 1493, nadat hij een gelofte had afgelegd (de Voto Colombino) toen de karveel, waarmee hij terugvoer vanuit de Amerikas op het punt stond schipbreuk te lijden.

Rondleidingen door het klooster van Santa Clara:

  • Van 16 september tot 13 juni:      
    • Van dinsdag t/m zaterdag: 10.30 uur, 11.30 uur, 12.30 uur, 16.30 uur, 17.30 uur en 18.30 uur        
    • Zondag: 10:30 en 11:30
    • Gesloten: maandag
  • Van 14 juni tot 15 september
    • Dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag: 10.30 uur, 11.30 uur, 12.30 uur, 17.30 uur en 18.30 uur
    • Donderdagen: 10.30 uur, 11.30 uur, 12.30 uur, 21.00 uur, 22.00 uur en 23.00 uur
    • Zondag: 10.30 uur en 11.30 uur
    • Gesloten: maandag en feestdagen      

[rul_schedule]Prijs:

  • Volwassenen: € 3,50      
  • Studenten en gepensioneerden: € 2,50      
  • Gezinnen (ouders met minimaal één minderjarige): € 9      
  • Groepen van minimaal 20 personen: € 2,50 / persoon.
 

Vlakbij het klooster kun je tevens het Columbus Monument gaan bekijken. De buste van de ontdekkingsreiziger is iets naar links gedraaid, richting het klooster van Santa Clara. In de kolom van het monument, dat werd opgericht ter ere van de 514e verjaardag van het vertrek van de expeditie, kun je vier scènes bewonderen die betrekking hebben op de relatie tussen Columbus en de stad Moguer.

  1. Columbus liet zijn zoon Diego achter bij de inwoners van de stad, in het bijzonder onder de hoede van Juan Rodríguez Cabezudo
  2. Gesprek tussen Columbus en de gebroeders Niño, die de expeditie voorzagen van de karveel genaamd ‘La Niña‘.
  3. Het instappen van Columbus en de matrozen op La Niña
  4. Voto Colombino (de Columbus gelofte), die Columbus nam door in het klooster van Santa Clara te bidden na zijn terugkeer uit Amerika.

2. Haven van Moguer

Het andere belangrijke punt van Moguer is de oude haven van La Ribera, waar de karveel La Niña werd gebouwd. De constructie van de karveel dateert uit 1488, hoewel het schip pas voor het eerst in de reis van 1492 werd gebruikt.

De Colombiaanse plaatsen in Palos de la Frontera

Palos de la Frontera wordt beschouwd als de bakermat van de ontdekking van Amerika.

Plaquette in Palos de la Frontera, bakermat van de ontdekking van Amerika
Foto met dank aan Jose A.

3. Huismuseum van Martín Alonso Pinzón          

Het is de geboorteplaats van de gebroeders Pinzón, die samen met Columbus een fundamentele rol speelde in de reis die leidde tot de ontdekking van Amerika. Het huis van de drie broers (Martín Alonso, Vicente Yáñez en Francisco Martín), dat nog steeds de originele 15e-eeuwse gevel heeft, is omgebouwd tot een museum dat documenten en objecten toont met betrekking tot de gebroeders Pinzón en de Ontdekking van Amerika.

Openingstijden: van maandag tot vrijdag, van 10.00 tot 14.00 uur

Prijs:

  • Volwassenen: € 1
  • Studenten, gepensioneerden en groepen: € 0,50

4. Iglesia de San Jorge

Deze 14e-eeuwse gotische-Mudejar-kerk is verwant aan Christopher Columbus omdat hier, op het plein, de Real Pragmática werd uitgevaardigd, in mei 1492. Dit koninklijke dicreet beval de levering van twee karvelen aan Columbus, evenals de werving van de matrozen voor de reis. De deur van Los Novios ( de deur van de echtgenoten), aan de achterkant van de kerk, is de plaats waar de matrozen vertrokken om in de vroege uren van 3 augustus 1492 uit te varen.

Gratis toegang

5. Pier van de Karvelen

Palos de la Frontera is cruciaal voor de reizen van Columbus. Het was hier in de haven dat de drie karvelen (La Niña, La Pinta en La Santa María) in augustus 1492 hun zeilen hijsde en op weg gingen naar de Indias.

Replica van de caravel in de Muelle de las Carabelas, in Palos de la Frontera

In het bijzonder is de Muelle de las Carabelas de moeite waard, gelegen nabij het gebied van La Rabida. Hier ontdek je een authentiek openluchtmuseum dat in het teken staat van de reizen van Christopher Columbus. In de binnenhaven (waarrond een typische Middeleeuwse buurt is gebouwd), kun je de replica’s van de drie karavelen op ware grootte gaan bewonderen. De modellen werden gebouwd in 1992, vijfde eeuwen na de ontdekking van Amerika.

Muelle de las carabelas: Puerto de Palos: Huelva

De Muelle de las Carabelas beschikt daarnaast ook over een bezoekerscentrum, met daarin een zaal voor 120 personen waar een video over de reis naar Indië wordt getoond. Ook leer je meer over Isla del Encuentro (het ontmoetingseiland) en diens inheemse cultuur, die door de eerste ontdekkers bij aankomst op het Guanahani-eiland werden ‘hervormd’.

Leuk weetje
Het Guanahani-eiland was het eerste eiland waar Columbus op 12 oktober 1492 arriveerde. Het werd later omgedoopt tot San Salvador.

Openingstijden:

  • Van 16 juni tot 15 september:  
    • Van dinsdag tot zondag: 10.00 uur – 21.00 uur
    • Deuren sluiten om 20.00 uur
  • Van 16 september tot 15 juni:
    • Van dinsdag tot zondag: 9.30 – 19.30 uur
  • Gesloten op maandag

Prijs:

  • Volwassenen: € 3,60
  • Studenten, gepensioneerden en groepen (minimaal 20 personen): € 1,50
  • Gezinnen (koppels met minimaal één minderjarige): € 7,50 
  • Kinderen jonger dan vijf jaar: gratis

Koop je online kaarten door hier te klikken

Monument voor Plus Ultra in de Muelle de la Reina, in Palos de la Frontera
Tip
In de buurt van de Muelle de las Carabelas, ontdek je tevens de Muelle de la Reina, en het Monumento al Plus Ultra. Hoewel het niet direct iets te maken heeft met de ontdekking van Amerika en de reis van Columbus zelf, ontdek je hier het monument ter ere van het eerste Spaanse watervliegtuig dat in 1926 een vlucht tussen Europa en Amerika voltooide (van Palos de la Frontera naar Buenos Aires).

6. Klooster van La Rabida

In Palos de la Frontera staat ook het klooster van La Rabida, dat een fundamentele rol speelde in de Ontdekking van Amerika. Dit klooster, in gotische-mudajar stijl, dateert uit de 14e en 15e eeuw, en was in 1856 het derde monument in Spanje dat tot Nationaal Monument werd uitgeroepen.

Monasterio de la Rabida

Hier verbleef Columbus voordat hij naar de Indias vertrok, toen hij nog aan het plannen was voor de expeditie en nadat de Portugese koning zijn voorstel had afgewezen. Wat vooral belangrijk is, is de relatie van Columbus met Broeder Juan Pérez, die hem hielp onderhandelen met de Kroon van Castilië en hem steunde in zijn verzoekschrift aan de katholieke vorsten.

Bekijk in het klooster zeker ook de oude kloostergang in Mudejar-stijl, waar Columbus voorafgaande aan zijn expedie bad en de details van zijn reis toevertrouwende aan het beeld van de Virgen de Los Milagros. Je ontdekt hier tevens een aantal kostbare 15e fresco’s, meesterwerken van de schilder Daniel Vázquez Díaz. De “Poemas del Descubrimiento” (de ontdekkinggedichten) zijn verdeeld in vijf panelen die verschillende episodes van Columbus’ reis vertegenwoodigen.

Leuk weetje
Het klooster werd de daaropvolgende jaren ook bezocht door andere ontdekkingsreizigers zoals Hernán Cortés, Gonzalo de Sandoval en Francisco Pizarro. Ook vind je hier het graf van Martín Alonso Pinzón.
Openingstijden: van 10.00 tot 18.00 uur

Gesloten: maandag, 24, 25 en 31 december, 1, 5 en 6 januari

Prijzen:

  • Volwassenen: € 3,50      
  • Studenten en gepensioneerden: € 3      
  • Gezinnen (ouders met minderjarigen): € 8      
  • Groepen van minimaal 20 personen: € 2 per persoon      
  • Minderjarigen jonger dan 5 jaar oud: gratis      
  • Audiogids beschikbaar in het Engels, Spaans, Portugees, Frans, Duits en Italiaans.
  

7. Botanisch park José Celestino Mutis

Botanisch park José Celestino Mutis in Palos de la Frontera

Een van de andere lugares Columbianos in Palos de la Frontera is de botanische tuin “José Celestino Mutis”, die is vernoemd naar de gelijknamge botanicus uit Cadiz. De tuin van 12 hectare ligt in de buurt van het klooster van La Rabida en werd in 1993 gebouwd om de unie tussen Spanje en Amerika te bezegelen, 5 eeuwen na Columbus’ reis.

De tuin verwelkomt planten uit de vijf continenten, een meer met karpers en een grote kas, waarin je een wandeling kunt maken door een echt tropisch bos.

Openingstijden:

  • Van 16 september tot 15 juni:      
    • Van dinsdag tot zondag: 9.30 – 19.30 uur      
    • Deuren sluiten om 20.00 uur      
  • Van 16 juni tot 15 september:      
    • Van dinsdag tot zondag: 10.00 uur – 21.00 uur      
    • Deuren sluiten om 21.30 uur      
  • Gesloten op maandag
De toegang is gratis

Lugares Columbianos in Huelva

8. Columbus-monument

De laatste halte op de Columbus Route ligt aan de rand van Huelva, waar zich het Columbus Monument bevindt. Dit 37 meter hoge beeld staat op het Punta del Sebo, aan de overkant van de rivier de Tinto, ter hoogte van het klooster van La Rabida.

Monument voor Columbus op zoek naar het westen

Het standbeeld, gebouwd door de Amerikaanse beeldhoudster Gertrude Vanderbilt Whitney, is een eerbetoon uit de VS (met name van het Columbus Memorial Fund) aan het Spaanse volk. Het werd ingehuldigd in 1929, omdat de Amerikanen het belangrijk vonden om homage te brengen aan Christopher Columbus en vanwege de onvermijdelijk verslechterende staat van de bestaande herdenkingszuil ter ere van de 5e eeuw na de ontdekking van Amerika, eveneens gelegen in La Rabida.

Herdenkingszuil van de vijfde eeuw van de ontdekking van Amerika, in La Rábida

Het standbeeld stelt een persoon voor die op een kruis leunt. In het voetstuk kan men een reliëf waarnemen dat volgens sommige interpretaties, de Azteken-, Inca-, Maya- en christelijke culturen kan vertegenwoordigen. Een andere mogelijke verklaring is echter dat deze de Aziatische, Afrikaanse, Europese en Amerikaanse continenten symboliseren .

Bovendien zijn in het voetstuk de namen geschreven van iedereen die heeft bijgedragen aan de Ontdekking van Amerika, waaronder de zevaarders en de katholieke vorsten.

Monument voor Columbus in Huelva
Leuk weetje
Men is het niet eens over de betekenis van het monument, is het nu het “Columbus Monument” of “Het monument van het ontdekte geloof”. De beeldhouwer draagt hieraan bij door zichzelf tegen te spreken: “Met dit project wilde ik het feit symboliseren dat Columbus naast de beschaving ook de christelijke religie naar de Nieuwe Wereld bracht; vandaar het kruis.” In een volgende interview zei Whitney echter: “Ik wilde mijn monument een symbolisch karakter geven. Daarom vertegenwoordigt het monument niet Columbus zelf. Integendeel, het vertegenwoordigt een beeld van een zeevaarder, die met visionaire ogen op zoek is naar het Westen, waarnaar de beroemde ontdekker moet hebben gekeken toen hij een voorgevoel over Amerika had.”

* Disclaimer: de openingstijden en prijzen in dit bericht zijn geverifieerd op het moment van publicatie van dit bericht. We raden je aan de openingstijden en prijzen te controleren voordat je de Columbus Route plant.

Ontdek je vakantiehuis in Huelva

Kom genieten van de lugares Columbianos en haal het meeste uit je verblijf in Huelva door een vakantiehuis te huren. Neem hiervoor een kijkje op onze site en ontdek villa’s en vakantiehuizen in Huelva, op een steenworp afstand van Columbus route en de lugar Colombinos. Deze accommodaties zijn van alle gemakken voorzien en de idelae uitvalsbasis voor je ontdekkingsreis terug in de tijd en je verkenning van plaatsen van Christopher Columbus in Huelva.

Het artikel Columbus Route in Huelva verschijnt op Ruralidays.com - Blog.

]]>
https://www.ruralidays.nl/reizen/activiteiten/columbus-route-huelva/feed/ 0
Top 8 vakantiehuizen met volledige privacy in Andalusië https://www.ruralidays.nl/reizen/top-accommodaties/vakantiehuizen-privacy-andalusie/ https://www.ruralidays.nl/reizen/top-accommodaties/vakantiehuizen-privacy-andalusie/#respond Mon, 16 Dec 2019 09:30:01 +0000 https://www.ruralidays.com/viajar/?p=28063 Verlang je naar een vakantie met volledige privacy? Bekijk dan deze selectie van Ruralidays met daarin 8 vakantiehuizen met volledige privacy in Andalusië. Als je wilt gaan genieten van een vakantie in volledige privacy, dan ben je op zoek naar een accomodatie, zonder inkijk van buitenaf, die tevens beschikt over alle comfort die je nodig [...]

Lees verder…

Het artikel Top 8 vakantiehuizen met volledige privacy in Andalusië verschijnt op Ruralidays.com - Blog.

]]>

Verlang je naar een vakantie met volledige privacy? Bekijk dan deze selectie van Ruralidays met daarin 8 vakantiehuizen met volledige privacy in Andalusië.

Als je wilt gaan genieten van een vakantie in volledige privacy, dan ben je op zoek naar een accomodatie, zonder inkijk van buitenaf, die tevens beschikt over alle comfort die je nodig hebt voor een onvergetelijke vakantie. In deze selectie van de top 10 vakantiehuizen met privacy in Andalusië, ontdek je vakantiehuizen op heuveltoppen en andere die, ondanks dat ze redelijk “dichtbij” andere huizen liggen, over volledige privacy beschikken en geen inkijk hebben.

Bekijk de beste vakantiehuizen met privacy in Andalusië en kies voor een vakantie zonder pottenkijkers.

1. Fantastische villa met een ruime tuin (Órgiva, Granada)          

Fantastische villa met een ruime tuin

Het kenmerk dat het meest opvalt aan dit vakantiehuis is de prachtige privétuin, die volledig is omheind. Hierdoor is je privacy tijdens je verblijf volledige gewaarborgd. De hoge heg en de bomen die de buitenkant omhullen, laten je ontspannen genieten zonder dat je bang hoeft te zijn voor nieuwsgierige blikken, ook niet als je een verfrissende duik neemt in het volledig omheinde privézwembad. Het rustieke interieur voegt een unieke charme toe aan je welverdiende vakantie.

3. Afgelegen villa voor vakantie in volledige privacy (Villanueva del Rosario, Malaga)

Afgelegen villa voor vakantie in volledige privacy

Voor een vakantie in een volledig afgelegen omgeving ben je hier aan het juiste adres. Gelegen in het binnenland van Malaga, omgeven door velden en glooiende heuvels, biedt dit mooie vakantiehuis de perfecte ontspannende omgeving aan maximaal 12 personen. Het fantastische zwembadgedeelte laat je verfrissen en zonnebaden zoveel je wilt en dat alles zonder inkijk van buitenaf. Natuurlijk blijft ook de binnenruimte hier niet bij achter. Met moderne apparatuur en lichte kamers kun je heerlijk gaan genieten van jullie welverdiende vakantie in Malaga.

4. Afgelegen villa met spectaculair uitzicht (Antequera – La Higuera, Malaga)

Afgelegen villa met spectaculair uitzicht

Om te genieten van de adembenemende uitzichten en fantastische uitrusting van deze villa, reis je naar Antequera – La Higuera, op slechts 15 km van de beroemde Torcal. Eenmaal hier ga je genieten van een afgelegen omgeving waarin je de vakantie kunt doorbrengen zoals jij dat wilt. Het panoramische uitzicht, het enorme privézwembad, het Balinese bed en de moderne apparatuur en inrichting worden je comfortabele metgezellen tijdens je vakantie in deze fantastische villa.

5. Pittoreske afgelegen vakantiehuis voor een volledige privévakantie (Puente Genil, Cordoba)

vakantiehuizen met volledige privacy in andalusië

Dit vakantiehuis ligt in het binnenland van Cordoba, omringd door vele hectare aan velden die totale privacy garanderen aan de maximaal zeven gasten van deze fraaie villa. De locatie is perfect om samen met je geliefden optimaal te gaan genieten van een vakantie in volledige rust en zonder inkijk. Last but not least, het feit dat dit huis eigenlijk een onlangs gerenoveerd klooster is, geeft het geheel een extra bijzondere sfeer.

6. Vakantiehuis in de bergen van de Costa del Sol (Torrox, Malaga)

vakantiehuizen met volledige privacy in andalusië

Dankzij haar ligging op een bergtop, heeft dit vakantiehuis een waanzinnig mooi uitzicht dat je ademloos achterlaat. Het biedt ook volledige privacy, zodat je kunt gaan genieten van een onvergetelijke privevakantie. Verfris je in het prachtige privézwembad terwijl je verliefd wordt op het omliggende uitzicht, ontspan op de ligstoelen en ontbijt in het mooie buitengedeelte. Je kunt dit alles doen in de wetenschap dat er niemand meekijkt, waardoor je echt kunt ontspannen en volledig jezelf kunt zijn. 

7. Afgelegen vakantiehuis om volledig te ontspannen (Torrox, Malaga)

Afgelegen vakantiehuis om volledig te ontspannen

Het charmante uitzicht dat door de locatie van dit vakantiehuis wordt geboden zet de toon voor een ontspannen verblijf. Binnenin de villa ga je genieten van een rustige sfeer en moderne kamers, terwijl je daarnaast ook volledig gebruik kunt maken van je privacy dankzij de afgelegen ligging van deze villa. De vallei die zich aan je voeten uitstrekt en het comfort van de buitenruimte, met onder andere een fantastisch privézwembad, een ruimte om buiten te eten en een zomerkeuken, garanderen de beste vakantie die je jezelf maar kunt wensen.

8. Spectaculaire vakantiehuis met uitzicht (Cómpeta, Malaga)

Spectaculaire vakantiehuis met uitzicht

Modern design en een onverslaanbare locatie: dit vakantiehuis heeft alles wat je nodig hebt om een droomvakantie te beleven in volledige privacy. Je kunt er met maximaal 16 personen verblijven, waardoor het de perfecte plek is voor een vakantie met de hele familie of met je vriendengroep. Het volledig ingerichte interieur dat is voorzien van alle benodigde faciliteiten en de fantastische buitenruimte zorgen voor een comfortabele en gezellige sfeer zodat je een heerlijke ontspannen vakantie tegemoet gaat: en dit alles op een afgelegen plek zonder pottenkijkers.

9. Authentieke vakantiehuizen in de heuvels van Competa (Cómpeta, Malaga)

vakantiehuizen met volledige privacy in andalusië

Ben je op zoek bent naar een plek om je te ontspannen en nieuwe energie op te doen, dan is dit vakantiehuis op de heuvels van Competa precies wat je nodig hebt. Het rustieke interieur is typerend voor de vakantiehuizen in het binnenland van Andalusië, en de gezellige buitenruimte is perfect om te genieten van het beroemde goede weer van de provincie Malaga. Omdat het omgeven is door een weelderige natuur en op een heuvel ligt, garandeert het bovendien de privacy die je nodig hebt om het meeste uit je verblijf te halen.

Je ontdekt je vakantiehuis met volledige privacy in Andalusië

Op onze website wachten nog veel meer vakantiehuizen op je. Kies degene die het beste past bij je behoefte aan privacy en kies het comfort en de locatie die het beste voldoen aan je wensen. Bekijk de beste vakantiehuizen in Andalusië en vraag ons team om advies over de beste vakantiehuizen met volledige privacy in Andalusië.

Het artikel Top 8 vakantiehuizen met volledige privacy in Andalusië verschijnt op Ruralidays.com - Blog.

]]>
https://www.ruralidays.nl/reizen/top-accommodaties/vakantiehuizen-privacy-andalusie/feed/ 0
Parkeren in Malaga https://www.ruralidays.nl/reizen/reistips/waar-parkeren-malaga/ https://www.ruralidays.nl/reizen/reistips/waar-parkeren-malaga/#respond Tue, 10 Dec 2019 07:42:17 +0000 https://www.ruralidays.com/viajar/?p=28023 Ben je van plan om Malaga met de auto te bezoeken, dan is het belangrijk om te weten waar je de auto kunt parkeren in Malaga. Voorkom de frustratie van ellenlange zoektochten en ontdek in deze blog waar je de auto kunt parkeren in Malaga. Gratis parkeren in Malaga is eenvoudiger dan het misschien lijkt. [...]

Lees verder…

Het artikel Parkeren in Malaga verschijnt op Ruralidays.com - Blog.

]]>

Ben je van plan om Malaga met de auto te bezoeken, dan is het belangrijk om te weten waar je de auto kunt parkeren in Malaga. Voorkom de frustratie van ellenlange zoektochten en ontdek in deze blog waar je de auto kunt parkeren in Malaga.

Gratis parkeren in Malaga is eenvoudiger dan het misschien lijkt. In dit artikel vind je informatie over parkeren in Malaga, welke gebieden het beste zijn om je auto gratis te parkeren, en nog veel meer. Wil je niet verzanden in een ellelange zoektocht naar een geschikte parkeerplek, bereid je dan voor en gebruik deze informatie voor als je Malaga met de auto gaat bezoeken of als je besluit een auto te huren (lees in dat geval hier hoe je van de luchthaven van Malaga naar het stadscentrum komt).

Gratis parkeren in Malaga

Je zult vast blij zijn om te weten dat de stad is voorzien van gratis parkeerplaatsen, zonder dat je hiervoor ver weg hoeft te gaan van de oude binnenstad. Onder hen vind je de volgende:

Kleur van de lijnen: wit

  • Calle Guillén Sotelo. Dit is een van de beste gratis parkeerzones, want het ligt aan de voet van de berg Alcazaba en Gibralfaro, tussen de tuinen van Puerta Oscura en die van Pedro Luis Alonso, naast het stadhuis. Dankzij de fantastische locatie is het vinden van een vrije plek niet eenvoudig; maar je kunt het altijd proberen!
  • Calle Carretería. Carretaria is een straat met veel verkeer en dient de ringweg om de oude binnenstad. Laat je hierdoor echter niet ontmoedigen om op zoek te gaan naar een gratis parkeerplaats. De gratis parkeerplaatsen bevinden zich op een braakliggend terrein dat is omgezet in een populaire parkeerplaats onder de lokale bevolking en toeristen.
  • District El Ejido. Het hoogste gelegen deel van het centrum van Malaga is de perfecte plek om je auto gratis te parkeren zonder al te ver weg te hoeven gaan uit het centrum. Deze wijk verwelkomt verschillende universiteiten en faculteiten, en ze zijn allemaal voorzien van gratis parkeerplaatsen.
  • Voetbalstadion La Rosaleda. Je kunt de auto gratis parkeren op de lege kavels die het stadion omringen, vooral in de Paseo de Martíricos, die parallel loopt aan de rivier de Guadalmedina.
  • Avenida Fátima en Avenida del Arroyo de Los Ángeles. In de omgeving van het Hospital Materno Infantil kun je de auto gratis parkeren. Deze locatie bevindt zich op 10 minuten loopafstand van het stadscentrum.
Tip
Als je gratis wilt parkeren in Malaga, raden we je aan om de gorrilla’s in de gaten te houden. Dit zijn “vrijwillige parkeerwachten” die de auto’s die geparkeerd staan ​​op de gratis parkeerplaatsen in de gaten houden. Ze signaleren aan zoekende automobilisten de beschikbaarheid van gratis parkeerplaatsen en in ruil daarvoor vragen ze een fooi. Hun service kan zeer handig zijn, zeker als je niet bekend bent in een stad, maar je hoeft je niet verplicht te voelen om aan hun verzoek te voldoen.

Betaalde parkeerzone in Malaga

Malaga beschikt ook over betaalde parkeerzones die worden gereguleerd door de gemeenteraad. Het huidige regelsysteem voor parkeren staat bekend als SARE.

Zonas de rotación normaal – Reguliere rotatiezone

Kleur van de lijnen: blauw.
Prijs: € 1 / uur

In deze parkeergebieden, die bekend staan als “Zona azul” (blauwe zone), kun je de auto maximaal 150 minuten parkeren. Deze tijdslimitet is alleen actief tijdens kantooruren ( 9.00 – 14.00 uur en 16.00 – 20.00 uur ), evenals op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur . Vergeet niet om je kaartje te betalen in de automaat in de buurt van dit type parkeerplaatsen. Buiten de hiervoor genoemde uren kun je er gratis parkeren.

Betaal in de automaten in Malaga

Zonas de alta rotación (SARE 30) – Zone met hoge rotatie

Kleur van de lijnen: blauw. 

Je kunt je auto hier maximaal 30 minuten parkeren, dit vanwege de hoge doorstroming van voertuigen in deze gebieden. Ze bevinden zich meestal in het centrum van de stad en de openingstijden waarop je kunt parkeren zijn hetzelfde als die van Zonas de rotación normaal. Controleer echter altijd de signalen in de buurt van de door jou gekozen parkeerplaats, zodat je precies weet hoe lang je mag parkeren, doe dit zeker als je voor langere tijd de auto achter wilt laten. 

  • Inwoners en mensen met beperkte mobiliteit: inwoners van Malaga en mensen met beperkte mobiliteit kunnen in de “Zonas azul” parkeren met 98% korting op de oorspronkelijke prijs (€ 0,20 / dag en € 1 / week). Ze dienen hiervoor een kaart laten zien die verbonden is met het geparkeerde voertuig.
  • Eigenaren van elektrische auto’s: ze kunnen gratis parkeren in de normale rotatiezone, maar NIET op de parkeerterreinen met een hoge rotatiezone. Evenzo kunnen ze, 45 minuten lang, gratis parkeren op alle parkeerplaatsen die zijn uitgerust met een oplaadpunt (El Palo, Avda. Andalucía en Carlos Haya).

Ondergrondse parkeerplaatsen

Malaga is ook voorzien van 12 ondergrondse parkeerplaatsen die de samen het gemeentelijke netwerk van parkeerplaatsen vormen. Voordat je de ondergrondse parkeerplaats in kunt dien je een kaartje of een parkeerpas te kopen. De parkeerplaatsen die dichter bij het stadscentrum liggen, zijn:

  • Centraal (440 plaatsen)
  • Camas (526 plaatsen)
  • Alcazaba (543 plaatsen)
  • San Juan (704 plaatsen)
  • Tejón (253 plaatsen)
  • Salitre (931 plaatsen)
  • Cervantes (866 plaatsen)
  • Andalucía (929 plaatsen) 

Overige parkeerplaatsen in Malaga

In het oostelijke gedeelte van de stad vind je parkeerplaats El Palo, met 291 parkeerplaatsen. In het westelijke deel van de stad ontdek je parkeerplaats Humilladero (449 plaatsen) en de parkeerplaats La Princesa (367 plaatsen). Het aanbod van ondergrondse parkeerplaatsen wordt vervolledigd door de Carlos Haya-parkeerplaats, met 461 plaatsen op ongeveer 4 km van het stadscentrum.

Tip
Als je de auto liever in een van de ondergrondse parkeerplaatsen parkeert, klik dan op deze link om in realtime de beschikbare parkeerplaatsen te bekijken.

Hier vind je de indicatieve prijzen van de ondergrondse parkeerplaatsen in Malaga

Parkeersignaal in Malaga

Betaalde privéparkeerplaatsen 

Betaalde parkeerplaatsen die worden beheerd door particuliere bedrijven zijn:

  • Havengebied. Daar vind je Parking Muelle Uno, waar je de auto voor €2 per uur kunt parkeren in een van de meest populaire gebieden van Malaga. Op deze parkeerplaatsen kun je ook gebruikmaken van dag/week passen, dit is bijzonder nuttig als je van plan bent om een ​​paar dagen in Malaga te blijven.
Parkeren in het centrum van Malaga, in de buurt van de Muelle Uno
  • Treinstation. Deze parkeerplaats ligt in het treinstation Málaga María Zambrano, op 10 minuten lopen van het stadscentrum. Op deze parkeerplaats kun je gebruikmaken van meerdaagse- en weekendpassen. Voor een los kaartje betaal je hier € 1,95 / uur.

Het artikel Parkeren in Malaga verschijnt op Ruralidays.com - Blog.

]]>
https://www.ruralidays.nl/reizen/reistips/waar-parkeren-malaga/feed/ 0
Spaans leren in Malaga https://www.ruralidays.nl/reizen/cultuur/spaans-leren-malaga/ https://www.ruralidays.nl/reizen/cultuur/spaans-leren-malaga/#respond Thu, 05 Dec 2019 07:10:13 +0000 https://www.ruralidays.com/viajar/?p=27995 Ontdek de beste Spaanse taalscholen in Malaga. Bekijk de selectie van Ruralidays en kom Spaans leren in Malaga, de hoofdstad van de Costa de Sol. Wil je Spaans leren en tijd doorbrengen in een prachtige Spaanse stad? Kies dan voor een talenschool in Malaga. Spaans leren in Malaga is namelijk een van de beste en [...]

Lees verder…

Het artikel Spaans leren in Malaga verschijnt op Ruralidays.com - Blog.

]]>

Ontdek de beste Spaanse taalscholen in Malaga. Bekijk de selectie van Ruralidays en kom Spaans leren in Malaga, de hoofdstad van de Costa de Sol.

Wil je Spaans leren en tijd doorbrengen in een prachtige Spaanse stad? Kies dan voor een talenschool in Malaga. Spaans leren in Malaga is namelijk een van de beste en leukste manieren om je de Spaanse taal eigen te maken.

Het bestuderen van een taal in het land waar die taal wordt gesproken, is de beste manier om de culturele aspecten van een taal te leren kennen, zowel tijdens de lessen als in het dagelijks leven. Malaga biedt een breed scala aan Spaanse talenscholen die specifieke cursussen hebben op alle niveaus. Behalve taalcursussen bieden deze scholen vaak ook recreatieve activiteiten aan om de stad en de lokale cultuur te leren kennen en enkele verzorgen zelfs je accommodatie.

Kom Spaans leren in Malaga!

1. Academia CILE – Centro Internacional de Lengua española

De CILE-talenschool is een van de bekendste in Malaga. Het ligt in de oude binnenstad, op 10 minuten lopen van het strand. Het biedt een breed scala aan cursussen Spaans voor alle niveaus en modaliteiten, van standaardcursussen van 1 week tot intensief en superintensief. Het biedt ook cursussen ter voorbereiding op het DELE-examen en cursussen die gericht zijn op specifieke gebieden om eerdere kennis te verbeteren. De lessen zijn verbonden met vrijetijdsactiviteiten, waaronder bezoeken aan de stad, reizen door Andalusië, Flamenco-shows, Tapas-routes, fietstochten en nog veel meer.

4, Calle Cister, 29015 Málaga

2. Instituto Picasso

Het Picasso-instituut is gevestigd in een historisch gebouw op Plaza de la Merced, waar de beroemde schilder werd geboren. Omdat dit een van de meest bezochte pleinen in Malaga is, is het Instituto Picasso een perfecte plek om in de Spaanse cultuur te duiken. De school biedt het hele jaar door cursussen aan en elk van hen duurt minimaal een week, van maandag tot vrijdag. Studenten kunnen elke maandag van het jaar beginnen door te integreren in de juiste cursus, tenzij ze beginners zijn en aan de basiscursus beginnen.

Het Picasso Instituut biedt verschillende soorten cursussen, waaronder literatuur, geschiedenis, cultuur, hotelindustrie en cursussen ter voorbereiding op het DELE-examen, aangezien deze school is geautoriseerd door het Cervantes Instituut. Net als de meerderheid van de talenscholen, biedt het Instituto Picasso ook een breed scala aan recreatieve activiteiten om je te in contact te laten komen met de lokale cultuur, de beste manier om Spaans te leren.

20-1, Plaza de la Merced, Málaga

3. Enforex

De Enforex-talenschool bevindt zich in de oude binnenstad, in een onlangs gerenoveerd gebouw in de buurt van het Thyssen-museum. Het biedt een breed scala van 10-, 20-, 25- of 30-uur lange intensieve cursussen, één-op-één lessen, stageprogramma’s, en training voor officiële examens zoals DELE en SIELE. De cursussen duren minimaal een week, ze beginnen elke maandag van het jaar en ze hebben meestal 5 studenten per klas. De school biedt ook een activiteitenprogramma en georganiseerde reizen met de leraren van de school.

84, Calle Carretería, 29008 Málaga

4. Cervantes Escuela Internacional

Deze school is een erkend centrum van het Cervantes Instituut en medeoprichter van de referentieorganisaties van het Spaans als Tweede Taal. De school ligt in het oostelijke deel van Malaga, in het district Pedregalejo. Naast het aanbod van verschillende cursussen, laat deze school je kiezen uit verschillende accommodatie-opties: in een privé of gedeeld appartement, of bij een gastgezin. Een wekelijks activiteitenprogramma wordt aangeboden aan alle studenten, zodat ze kunnen genieten van de stad Malaga en sneller kunnen leren tijdens hun verblijf.

89, Avda. Juan Sebastián Elcano, 29017, Málaga

4. On Spain talenschool

On Spain is een door het Cervantes Instituut erkende talenschool en er zijn twee scholen in Malaga: een in het district Soho en de andere in Pedregalejo. Het biedt intensieve cursussen Spaans voor alle niveaus, cursussen Spaans voor wetenschappers en tevens stageprogramma’s, zodat je een authentieke ervaring in een Spaans bedrijf zult kunnen ervaren. De school biedt verschillende culturele activiteiten, van maandag tot vrijdag, en diverse uitstapjes in Andalusië, wat een van de meest effectieve manieren is om Spaans te leren in Malaga.

OnSpain centro: 7, calle Trinidad Grund, 1º, 29001, Málaga

OnSpain playa : 12, calle Pintor Martínez Cubells, 29017, Málaga

6. Instituto Andalusí

Het Instituto Andalusí ligt in het oostelijke deel van Malaga, in een prachtige villa in Andalusische stijl in de wijk El Palo, vlak bij de promenade. De school biedt een breed scala aan cursussen voor alle leeftijden: voor jongeren tussen de 12 en 17 jaar, volwassenen, 50 plussers, families en zelfs online.

10, calle Reino de León, 29018, Málaga

7. Centro Internacional de Español de la Universidad de Málaga (CIE-UMA)

Deze school is een erkend centrum van het Cervantes Instituut en staat bekend om haar ervaring in het onderwijzen van Spaans als tweede taal. Het biedt cursussen voor alle niveaus, samen met culturele programma’s voor effectiever leren. Dit centrum is tevens geautoriseerd door het Cervantes Instituut voor de uitvoering van het CCSE examen, dat nodig is om Spaans staatsburgerschap te verkrijgen.

Universidad de Málaga · 2, Avda. Cervantes, 29071, Málaga

Vakantiehuizen in Malaga

Kom je Spaans leren in Malaga en ben je op zoek naar een bijzondere accommodatie neem dan zeker ook een kijkje de rest van onze website. Hier ontdek je prachtige vakantiehuizen met privézwembad, uitzicht op zee en centaal gelegen appartementen in Malaga. Neem nu zelf een kijkje op de beste vakantiehuizen in Malaga, of deel deze accommodatie met je vrienden en familie.

Het artikel Spaans leren in Malaga verschijnt op Ruralidays.com - Blog.

]]>
https://www.ruralidays.nl/reizen/cultuur/spaans-leren-malaga/feed/ 0
Top 10 Vakantiehuizen met zeezicht in Andalusië https://www.ruralidays.nl/reizen/top-accommodaties/vakantiehuizen-zeezicht-andalusie/ https://www.ruralidays.nl/reizen/top-accommodaties/vakantiehuizen-zeezicht-andalusie/#respond Wed, 27 Nov 2019 08:02:03 +0000 https://www.ruralidays.com/viajar/?p=27959 Ontdek samen met Ruralidays de beste vakantiehuizen met uitzicht op zee in Andalusië. Wanneer je ervoor kiest om je vakantie in Andalusië door te brengen, heb je natuurlijk een accommodatie nodig die het best aan al je wensen voldoet. Gelukkig hebben we hiervoor een speciale selectie van 10 van de beste vakantiehuizen met uitzicht op [...]

Lees verder…

Het artikel Top 10 Vakantiehuizen met zeezicht in Andalusië verschijnt op Ruralidays.com - Blog.

]]>

Ontdek samen met Ruralidays de beste vakantiehuizen met uitzicht op zee in Andalusië.

Wanneer je ervoor kiest om je vakantie in Andalusië door te brengen, heb je natuurlijk een accommodatie nodig die het best aan al je wensen voldoet.

Gelukkig hebben we hiervoor een speciale selectie van 10 van de beste vakantiehuizen met uitzicht op zee in Andalusië. Hier ga je heerlijk ontspannen en genieten van een spectaculair uitzicht op het kustgebied van de regio.

Begin je dag goed, met een ontbijtje met uitzicht op zee

1. Vakantiehuis in de heuvels van de Costa del Sol (Torrox, Malaga)

Dit huis ligt in de heuvels die uitkijken over de Middellandse Zee, waardoor het uitzicht werkelijk adembenemend is. Ga heerlijk zwemmen in je privézwembad of ontspan in de chill-out en het Balinese bed: de vergezichten en de rust bezorgen je een droomvakantie. Bovendien beschikt het landelijke en lichte interieur over alle comfort die je nodig hebt om optimaal van je verblijf te genieten. 

2. Fantastisch vakantiehuis met adembenemend uitzicht (Nerja, Malaga)

Fantastisch vakantiehuis met adembenemend uitzicht in de buurt van Nerja - MAL1977

Dit moderne vakantiehuis ligt in een van de meest gevraagde gebieden van de Costa del Sol en is voorzien van alle comfort en faciliteiten voor een ontspannen vakantie. Het beschikt over een prachtig (Infinity) privézwembad en nog een kleiner zwembad, zodat je maximaal kunt genieten van het beroemde Andalusische weer en het adembenemende uitzicht op zee. Niet alleen buiten kun je dit prachtige panorama bewonderen, maar zelfs ook vanuit je luie stoel in de woonkamer, iets dat je niet snel ergens anders zult vinden.

3. Prachtige luxe villa aan de Costa de la Luz (Zahara de los Atunes, Cadiz)

Prachtige luxe villa aan de Costa de la Luz in Zahara de los Atunes - CAD1491

Deze prachtige luxe villa is gelegen aan de Costa de la Luz, tussen Tarifa en Barbate. De villa ligt direct aan het strand en bestaat uit twee verdiepingen die plaats bieden aan in totaal 12 personen. In de perfect onderhouden tuin en op het houten terras met privézwembad kun je samen met het hele gezin ontspannen op de ligstoelen en verliefd worden op het prachtige uitzicht op de oceaan. De uitgebreide voorzieningen binnen in de villa maken het lastig om te kiezen waar je de tijd gaat doorbrengen, want zowel van binnen als buiten in deze villa een waar pareltje.

4. Vakantiehuis aan zee (Rincón de la Victoria, Malaga)

Vakantiehuis aan zee in Rincón de la Victoria - MAL3029

Dankzij haar unieke locatie, op slechts 500 meter van het strand van Rincón de la Victoria, heeft dit prachtige vakantiehuis voor 12 personen een spectaculair uitzicht op zee. Op het terras van het huis, dat uitkijkt over het kristalheldere water van de Middellandse Zee, kun je samen met je dierbaren gaan genieten van een lekkere maaltijd, lekker gaan zonnebaden op de ligbedden of een verfrissende duik nemen in je eigen privézwembad. Waar zou je nog meer naar kunnen verlangen?

5. Vakantiehuis aan het strand met uitzicht op zee (Motril, Granada)

Vakantiehuis aan het strand met uitzicht op zee in Motril - GRA2081

Dit vakantiehuis ligt letterlijk aan het strand van Motril, zozeer zelfs dat je vanaf de patio van het huis rechtstreeks toegang hebt tot het strand. Terwijl je ontspant in het privézwembad of op een van de schaduwplekjes van de mediterrane tuin, hoor je op de achtergrond de zee, waarvan de golven zachtjes breken en aanspoelen op het strand, slechts enkele meters van je vandaag. Dankzij de prachtige ligging en de enorme ramen is dit vakantiehuis bovendien gevuld met licht. Al met al is dit de perfecte accommodatie voor strandliefhebbers en voor degenen die wakker willen worden met een indrukwekkend uitzicht op zee.

6. Villa met zwembad en uitzicht op de Costa Tropical (Salobreña, Granada)

Villa met zwembad en uitzicht op de Costa Tropical in Salobreña - GRA2095

Deze villa ligt op een heuvel in de kustplaats Salobreña en biedt het beste uitzicht op zee dat je maar voor kunt stellen. Je kunt er vooral van genieten in het Infinity-zwembad, waarin het lijkt alsof de zee het verlengde is van het zwembad zelf. Bovendien kun je heerlijk gaan ontspannen op de schilderachtige veranda, omgeven door weelderige planten en voorzien van verschillende ontspanningsruimtes. We zijn er zeker van dat je hier gaat genieten van onvergetelijke momenten vol ontspanning, omgeven door een prachtig natuurlijk landschap en een fantastisch uitzicht op zee .

7. Vakantiehuis met indrukwekkend uitzicht op zee (Cómpeta, Málaga)

Vakantiehuis met indrukwekkend uitzicht op zee in Competa - MAL0597

Als je vanaf het balkon van dit vakantiehuis naar beneden kijkt, ligt de vallei van Competa letterlijk aan je voeten. De rustieke inrichting die zowel het binnen- als buitengedeelte van het huis kenmerken, geven het geheel een landelijk karakter, dat vooral kenmerkend is voor de huizen in het binnenland van Andalusië. Het huis is bovendien uitgerust met een privézwembad en vanaf de comfortabele ligstoelen op het terras kun je heerlijk gaan genieten van een mooi uitzicht op zee.

8. Spectaculaire luxe villa met uitzicht op de Atlantische Oceaan (Zahara de los Atunes, Cadiz)

Spectaculaire luxe villa met uitzicht op de Atlantische Oceaan in Zahara de los Atunes - CAD1489

Deze luxe villa is gelegen in een natuurrijk landschap, in de heuvels die een van de meest exclusieve stranden aan de kust van Zahara de los Atunes omhullen. De grote buitenruimte biedt haar gasten een spectaculair privézwembad met uitzicht op de oceaan, een gezellig terras om heerlijk samen te dineren en een ontspanningsruimte om even alle stress van je af te laten glijden. Dankzij de grote raampartijen is het moderne en ruime interieur bijzonder goed verlicht en heb je ook van binnen een mooi uitzicht op zee.

9. Gastvrij vakantiehuis met fantastische ontspanningsruimte (Almuñécar, Granada)

Gastvrij vakantiehuis met fantastische ontspanningsruimte in Almuñécar - GRA2083

Dit ruime vakantiehuis ligt in Almuñécar, een van de meest bezochte gebieden van de kust van Granada. Het heuvelachtige landschap rondom de villa ademt een rustgevende sfeer en biedt je een spectaculair uitzicht op zee. Binnen heeft het huis een rustieke stijl, met hoge plafonds, houten balken en witte muren, evenals grote ramen waardoor je van het uitzicht kunt genieten zonder het huis te hoeven verlaten. Toch is de kers op de taart de spectaculaire ontspanningsruimte op het terras. Ontdek het zelf!

10. Vakantiehuis met adembenemend uitzicht op zee (Torrox, Malaga)

Deze accommodatie, op de heuvels van Torrox, is het perfecte toevluchtsoord voor iedereen die toe is aan ontspanning en quality time met het gezin. Vanaf het terras, dat een fantastisch privézwembad verwelkomt, ga je genieten van een verbluffend panoramisch uitzicht op de Middellandse Zee en de stad Torrox. Buiten kun je bovendien ook gebruikmaken van de gezellige veranda, die zich uitstekend leent voor een gezellig drankje of een heerlijk diner. Bovendien biedt deze accommodatie je ook nog een fantastische ontspanningsruimte zodat je wens aan rust en ontspanning vast en zeker zal worden vervuld.

Ontdek je accommodatie met uitzicht op zee in Andalusië

Als je nog meer wilt zien, neem dan een kijkje op de beste vakantiehuizen aan het strand in Andalusië, en ontdek een uitgebreid aanbod van vakantiehuizen om je welverdiende vakantie in door te brengen. Zoek degene die het beste bij je past, en boek vandaag nog je vakantiehuis met uitzicht op zee in Andalusië.

Laat deze droomhuizen niet aan je neus voorbijgaan!

Het artikel Top 10 Vakantiehuizen met zeezicht in Andalusië verschijnt op Ruralidays.com - Blog.

]]>
https://www.ruralidays.nl/reizen/top-accommodaties/vakantiehuizen-zeezicht-andalusie/feed/ 0
Feestdagen in Spanje en Andalusië 2023 https://www.ruralidays.nl/reizen/reistips/officiele-feestdagen-in-spanje-andalusie/ https://www.ruralidays.nl/reizen/reistips/officiele-feestdagen-in-spanje-andalusie/#comments Sat, 09 Nov 2019 07:52:45 +0000 https://www.ruralidays.com/blog/?p=8515 Feestdagen in Spanje: Spaanse feestkalender voor 2023 Spanje kent 14 officiële feestdagen per jaar, waarvan er 11 ook wereldwijd worden gevierd. Behalve deze bekende 11 heeft ieder autonome regio in Spanje ook haar eigen feestdag en de overige twee feestdagen zijn voor lokale festiviteiten in iedere hoofdstad van de provincies. Een mooie bijkomstigheid voor de [...]

Lees verder…

Het artikel Feestdagen in Spanje en Andalusië 2023 verschijnt op Ruralidays.com - Blog.

]]>

Feestdagen in Spanje: Spaanse feestkalender voor 2023

Spanje kent 14 officiële feestdagen per jaar, waarvan er 11 ook wereldwijd worden gevierd.

Behalve deze bekende 11 heeft ieder autonome regio in Spanje ook haar eigen feestdag en de overige twee feestdagen zijn voor lokale festiviteiten in iedere hoofdstad van de provincies.

Een mooie bijkomstigheid voor de Spanjaarden is hierbij dat als een feestdag op een zondag valt deze in de regel wordt doorgeschoven naar de maandag. En valt een feestdag op dinsdag, dan nemen de Spanjaarden doorgaans vrij op maandag, dit staat bekend als Puente, oftewel een brugdag. Dit gaat ook op voor de vrijdag indien de feestelijkheden op donderdag plaatsvinden, hetzij in mindere mate.

feestdagen in spanje

Spaanse nationale feestdagen zijn rood gemarkeerd; de Andalusische feestdagen in het groen; de feestdagen van de Andalusische provincies in het blauw.

Officiële feestdagen in Spanje 2023

  • 1 januari, woensdag: Año Nuevo (Nieuwjaarsdag).
  • 6 januari, maandag: Dia de los Reyes (Driekoningen)

De feestdag waar kinderen in Spanje het meest naar uitkijken aangezien  de kleintjes op deze dag cadeautjes krijgen van de drie koningen. De dag ervoor kun je tevens genieten van de spectaculaire Cabalgata de los Reyes Magos.

  • 1 april, donderdag: Jueves Santo (Witte Donderdag)
  • 2 april, vrijdag: Viernes Santo (Goede Vrijdag)

De Heilige Week wordt in Spanje groots gevierd en duurt tot Paaszondag. Hoewel niet de hele week een feestweek is, vinden er in diverse steden dagelijks processies plaats. Witte Donderdag en Goede Vrijdag zijn daarbij de officiële feestdagen tijdens de Heilige Week

  • 1 mei, vrijdag: Fiesta del Trabajo (Dag van de Arbeid)
  • 15 augustus, zaterdag: La Asunción (Maria-Tenhemelopneming)
  • 12 oktober, maandag: Dia de la Hispanidad

Een echte Spaanse dag met militaire parades die wordt bijgewoond door het Spaanse Koninklijke Huis en de Minister-President. Deze dag wordt ook in Amerika gevierd onder de naam Columbus Day.

  • 1 november, zondag: Todos los Santos (Allerheiligen)
  • 6 december, zondag: Dia de Constitución (Dag van de Grondwet)

Op deze dag vieren de Spanjaarden dat de grondwet door haar Spaanse burgers werd aangenomen via het referendum uit 1978.

  • 8 december, dinsdag: La Inmaculada Concepción (Feest der Onbevlekte Ontvangenis)
  • 25 december, vrijdag: Navidad (Kerstmis)

Feestdagen in Andalusië in 2023

Naast de bovengenoemde landelijke Spaanse feestdagen kent Andalusië ook haar eigen feestdag:

  • 28 februari, vrijdag: Dia de Andalucía (Dag van Andalusië)

Tijdens deze feestdag in Andalusië viert men het Referendum van 28 februari 1980, de volksraadpleging die ervoor zorgde dat Andalusië een Autonome Regio werd in Spanje.

Officiële feestdagen in Andalusische steden

Iedere Andalusische hoofdstad viert daarnaast ook nog twee eigen feestdagen, meestal tijdens de week van de Feria.

Officiële feestdagen in Almeria:

  • 26 Augustus (zaterdag), Virgen del Mar
  • 26 December (dinsdag), San Esteban

Officiële feestdagen in Cadiz:

  • 20 februari (maandag), Carnavals maandag

Volgens de Christelijke kalender begint carnaval op 8 februari en in haast alle Spaanse steden kun je op maandag genieten van gezellige en kleurrijke optochten. Vooral het carnaval van Cadiz is wereldberoemd!

  • 17 juli (maandag), Virgen del Carmen
  • 7 oktober (woensdag), Virgen del Rosario

Officiële feestdagen in Cordoba:

  • 8 september (vrijdag), Virgen de Guadalupe

Op de avond van 8 september komen de mensen samen ter ere van de tweede beschermheilige van Cordoba en viert men La Velá. Dit is zowel een religieuze traditie, de Heilige Maagd wordt bezocht in de kerk, als een heidens ritueel, tijdens het bezoek aan de Caimán de la Fuensanta (Fuensanta Krokodil), die je terugvindt op een muur in de kerk. 

  • 24 oktober (dinsdag), San Rafael

Officiële feestdagen in Granada:

  • 2 januari (maandag), Festividad de la Toma de Granada

Op deze dag viert Granada de Reconquista uit 1492, toen Granada door de Katholieke Monarchen werd heroverd op de Moren. Op deze dag vindt een grote processie plaats door de straten van Granada, die gaat van de Koninklijke Kapel, waar de monarchen liggen begraven, tot aan het balkon van de gemeenteraad.

  • 26 mei (vrijdag), Día de Mariana Pineda
  • 8 juni (donderdag), Corpus Christi

Officiële feestdagen in Huelva:

  • 3 augustus (donderdag), Festividad Colombina (Columbus Festivals)

Op 3 augustus eindigt een week vol festiviteiten ter ere van de wereldberoemde ontdekkingsreiziger Christopher Columbus, die op deze dag vertrok vanaf Palos de la Frontera.

  • 8 September (vrijdag), Ntra. Señora de la Cinta (Dag van de Beschermvrouw van Huelva)

Officiële feestdagen in Jaen:

  • 18 oktober (woensdag), San Lucas
  • 25 november (zaterdag), Santa Catalina (Sint Catherine, beschermvrouwe)

Officiële feestdagen in Malaga:

  • 19 augustus (zaterdag), Incorporación de Málaga a la Corona de Castilla  (herovering van Malaga).
  • 8 september (vrijdag), Virgen de la Victoria

Op deze dag viert het Bisdom van Malaga de geboorte van de Maagd Maria middels diverse marine evenementen. Hiervoor wordt eerst, op de laatste zondag van augustus, het beeld van Maria naar de Kathedraal van Malaga gedragen. Op 8 september keert zij in processie terug naar het Santuario Virgen de la Victoria.

Officiële feestdagen in Sevilla:

  • 26 april (woensdag), Miércoles de feria 2023
  • 18 juni (donderdag), Corpus Christi

Je bent nu op de hoogte van alle belangrijke officiële feestdagen in Spanje en Andalusië 2023.

Ben je van plan volgend jaar naar Andalusië te komen om te genieten van een van haar vele bijzondere festiviteiten? Laat het ons hieronder weten, we zijn benieuwd naar jouw plannen!

Het artikel Feestdagen in Spanje en Andalusië 2023 verschijnt op Ruralidays.com - Blog.

]]>
https://www.ruralidays.nl/reizen/reistips/officiele-feestdagen-in-spanje-andalusie/feed/ 7
De beste tijd van het jaar om Andalusië te bezoeken https://www.ruralidays.nl/reizen/reistips/beste-tijd-vakantie-andalusie/ https://www.ruralidays.nl/reizen/reistips/beste-tijd-vakantie-andalusie/#respond Fri, 30 Aug 2019 07:21:33 +0000 https://www.ruralidays.com/viajar/?p=28030 Wil je weten wat de beste tijd van het jaar is om op vakantie te gaan naar Andalusië? Hier ontdek je voor elke maand handige tips, belangrijke datums, feesten, seizoensgerechten, culturele evenementen en nog veel meer. Als een van de zonnigste gebieden van Europa kun je Andalusië op elk moment van het jaar bezoeken. Een [...]

Lees verder…

Het artikel De beste tijd van het jaar om Andalusië te bezoeken verschijnt op Ruralidays.com - Blog.

]]>

Wil je weten wat de beste tijd van het jaar is om op vakantie te gaan naar Andalusië? Hier ontdek je voor elke maand handige tips, belangrijke datums, feesten, seizoensgerechten, culturele evenementen en nog veel meer.

Als een van de zonnigste gebieden van Europa kun je Andalusië op elk moment van het jaar bezoeken. Een mix van culturen en tradities, grote steden en schilderachtige dorpjes, indrukwekkende architectuur, dromerige kusten en een gevarieerd landschap maken Andalusië bij uitstek een uitstekende keuze op elk moment van het jaar.

In dit bericht ontdek je voor iedere maand de belangrijkste aanbevelingen over lokale evenementen, het weer en de activiteiten die plaatsvinden in de Andalusië provincies. Zo kun jezelf kiezen wat voor jou het moment is om naar het zuiden van Spanje te reizen.

Ben je klaar om erachter te komen wat voor jou de beste tijd is voor een vakantie in Andalusië?

Bezoek Andalusië in het voorjaar

We beginnen dit artikel in de lente, wanneer de natuur ontwaakt en de zonnige dagen de overhand nemen in de Andalusische dorpen en steden. Dit seizoen is een van de beste voor een bezoek aan Andalusië, vooral als je van plan bent om het binnenlandse deel van de regio te gaan verkennen. Begin je tour met een bezoek aan een van de drie Andalusische juweeltjes die het meest opvallen in het voorjaar: Granada, Sevilla en Cordoba.

Maart in Andalusië

De winter is voorbij en de temperaturen aangenaam.

Qua temperatuur wordt Granada in maart gekenmerkt door koude nachten en een prettig zonnetje overdag: dit maakt het een zeer geschikte maand om haar bijzondere monumenten te bezoeken, zonder daarbij overspoeld te raken door de grote massa toeristen. Natuurlijk mag je op de eerste plaats het Alhambra niet missen, het symbool van de geschiedenis en de cultuur die Granada en de hele regio kenmerken.

Slenter door de Moorse straten en verdwaal in de nauwe doorgangen van schilderachtige wijken als Albaicín en Sacromonte en eindig je bezoek rond zonsondergang met een bezoek aan de Mirador de San Nicolás, een beroemd uitkijkpunt met magnifieke uitzichten over de stad. Verwelkom vervolgens de avond als een authentieke Granadino, en maak een tapas-tour langs de vele bars in het stadscentrum. De levendige sfeer zal je betoveren.

April in Andalusië

De maand april is de perfecte maand voor een bezoek aan Sevilla, de hoofdstad van Andalusië. Je gaat genieten van een perfecte temperatuur en dankzij de vele evenementen en feesten kun je optimaal genieten van je kennismaking met deze veelzijdige stad.

beste tijd andalusië bezoeken

Er is veel te doen, zien en beleven in Sevilla maar als je niet kunt kiezen dan raden we aan om zeker een bezoek te brengen aan een aantal van haar indrukwekkende monumenten: de kathedraal van Santa María de la Sede, de Giralda en het Real Alcázar, die zich allemaal in hetzelfde gebied van de oude binnenstad bevinden. Mis ook niets van de wijken Santa Cruz en Triana en maak een wandeling langs de rivieroevers van de rivier Guadalquivir. Ontdek ook het María Luisa-park en bewonder de prachtige kleuren van de zonsondergang op het mooiste plein van Sevilla, het Plaza de España.

Afhankelijk van je exacte reisperiode, kun je in deze maand ook gaan genieten van de processies van de Semana Santa of, aan het einde van de maand, de Feria van Sevilla. Tijdens dit volksfeest kom je op unieke wijze in contact met de lokale cultuur, terwijl je het grootste deel van de dag kunt dansen en genieten van flamencoshows. Dit wordt absoluut een authentieke ervaring!

beste tijd andalusië bezoeken

Mei in Andalusië

Waar april de maand van Sevilla is, zo is mei zonder twijfel dé maand van Cordoba. Tijdens deze maand wordt de stad omhuld door een unieke charme, wiens levendige sfeer de Cordovaanse straten vult met de geuren en kleuren van duizenden bloemen. Het weer is de perfecte metgezel gedurende dit unieke feest, waarbij bloemen en patios de hele maand de hoofdrol spelen.

beste tijd andalusië bezoeken

Zo kun je zelf assisteren tijdens het Cruces de Mayo-festival, dat meestal aan het begin van de maand plaatsvindt; of, in de daarop volgende weken, het Festival de Los Patios bijwonen, waarbij ongeveer 50 privé patio’s hun deuren openen voor het publiek en hen laten genieten van hun prachtige bloemstukken. Aan het einde van de meimaand is daar ook nog de Feria de Córdoba, waarin de lokale bevolking en toeristen de straten op gaan en zich onderdompelen in een buitengewoon feest dat tot in de late uurtjes in het teken staat van zang, dans en delen van heel veel feestvreugde.

Bezoek Andalusië in de zomer

De zomer is het seizoen waarin Andalusië de meeste toeristen verwelkomt, vooral aan de kust. De temperaturen zijn hoog, boven de 30 graden, hoewel ze aan de kust meestal milder zijn dan in het binnenland van Andalusië, vooral dankzij de wind die bijna ononderbroken waait. Als je in de zomer naar Andalusië reist, dan raden we daarom één van de vier kustprovincies aan, die je terugvindt in het meest zuidelijke deel van de provincie. Of je nu kiest voor een bestemming aan de oostkust of toch liever de voorkeur geeft aan een bestemming in het westen, we zijn er zeker van dat de zuidelijk kustplaatsen je hart zullen veroveren. 

Juni in Andalusië

In juni start de echte zomer in Andalusië, die duurt van het begin van de maand tot eind september. In dit seizoen raden we je een reis aan naar Huelva, een westelijke provincie van Andalusië die grenst aan Portugal. Je gaat een onvergetelijke vakantie tegemoet, dankzij de milde temperatuur en de rust en ruimte die kenmerkend zijn voor haar 120 km lange kustlijn.

In Huelva ontdek je betoverende stranden en een zeer goed onderhouden natuurlandschap: je gaat er genieten van verschillende stranden en spectaculaire zonsondergangen, aangezien dit gebied wordt gekenmerkt door het grootste aantal uren zon in Andalusië. Terwijl je hier bent, mag je het natuurgebied van Marismas del Río Piedras en de stranden van El Rompido , Punta Umbría en Matalascañas in Almonte niet missen. Ben je van plan in juni te reizen zorg dan dat je hier bent tijdens de nacht van San Juan, wanneer de lokale bevolking en toeristen de kortste nacht van het jaar vieren met vreugdevuren op het strand en een nachtelijke duik in zee.

beste tijd andalusië bezoeken

Juli in Andalusië

Iets meer naar het zuiden ontdek je de kust van Cadiz, die zich uitstrekt tot de Straat van Gibraltar. Dit is in de zomer een van de levendigste Andalusische provincies, die naast veel buitenlandse toeristen, ook de lokale bevolking aantrekt met haar droomachtige stranden.

De kust van Cadiz, die samen met de kust van Huelva bekend staat als Costa de la Luz, beschikt over de meest indrukwekkende stranden in Andalusië: breed, wit zand, wild en maagdelijk, ideaal voor watersportliefhebbers. Op veel plaatsen kun je windsurfen, surfen en kitesurfen en er zijn diverse scholen aan de kust, in het bijzonder in Tarifa.

beste tijd andalusië bezoeken

Plan je route langs de mooiste stranden: Zahara de Los Atunes, Caños de Meca, het strand van Faro de Trafalgar en het strand van Valdevaqueros bezorgen je een verblijf dat je niet snel zult vergeten.

Wat ook niet mag ontbreken tijdens je vakantie in de provincie Cadiz is een bezoek aan de stad Cadiz, een bijzondere stad die dankzij de 4.000 jaar oude geschiedenis een van de oudste nederzettingen van Europa is.

beste tijd andalusië bezoeken

Augustus in Andalusië

Tijdens deze maand verwelkomt Andalusië het grootste aantal toeristen en biedt het allerlei activiteiten, zowel ’s nachts als overdag. Als je overweegt om Andalusië in augustus te bezoeken, raden we je aan om voor Malaga te kiezen. Tijdens deze maand wordt de hoofdstad van de Costa del Sol gevuld met mensen die musea bezoeken, genieten van de stranden en de heerlijke gerechten van de chiringuitos. Deze toeristische trekpleister trekt diverse buitenlandse en Spaanse toeristen en biedt haar bezoekers een breed scala van activiteiten zodat je het onmogelijk is je te gaan vervelen.

Onder de kustplaatsen die je niet mag missen ontdek je in het westen het luxe Marbella en Puerto Banús, Fuengirola, Benalmádena en Torremolinos en aan de andere kant liggen steden zoals Torre del Mar, Torrox, Nerja, het prachtige strand van Maro en het pittoreske witte dorp Frigiliana.

Trouwens, als je deze maand kiest om Malaga te bezoeken, bevind je je misschien midden in het meest verwachte evenement van het jaar, de Feria de Málaga. Dit feest wordt gedurende 10 dagen gevierd in de oude binnenstad en het speciale beursterrein. Muziek, dans, Flamenco shows, traditionele gerechten en feesten voor iedereen, zowel toeristen als de lokale bevolking; de Feria de Malaga is een must see tijdens je vakantie in augustus in Malaga.

September in Andalusië

Ook in september is Andalusië de ideale bestemming voor een strandvakantie, en dankzij de mildere temperaturen misschien zelf wel meer dan in juli en augustus. Dit is de perfecte maand voor een bezoek aan Almeria en zijn provincie, die zijn bezoekers meer dan 100 km aan stranden en spectaculaire baaien biedt. Je ontdekt hier onder andere het natuurpark van Cabo de Gata, een beschermd gebied met een indrukwekkende natuur en mooie stranden, die gekenmerkt worden door kristalhelder water, ideaal om te snorkelen. Onder de niet te missen stranden steken het strand van Monsul, het strand van Los Genoveses, het strand van Los Muertos, de Playazo de Rodalquilar en de Arrecife de las Sirenas er bovenuit.

Bezoek Andalusië in de herfst

De Andalusische herfst wordt gekenmerkt door aangename temperaturen, schaarse regenbuien en vele zonnige dagen. In de herfst kun je het binnenland van Andalusië en zijn indrukwekkende landschappen gaan verkennen, waarvan de natuur zich kleed in warme kleuren. Dit seizoen is ideaal voor wandelingen in de natuurparken van Andalusië en het verkennen van de schilderachtige dorpjes van de provincies.

Oktober in Andalusië

Ook in oktober zijn de temperaturen in Andalusië nog steeds aangenaam, met hier en daar een zeldzame regenachtige dag.

We raden je aan om een route te plannen door een van de vele natuurparken.

Het natuurpark Sierra de Cazorla en Segura ligt in de provincie Jaen, en het is het grootste beschermde gebied van Spanje. Hier ontspringt de rivier de Guadalquivir en je kunt haar omliggende natuur ontdekken langs diverse spectaculaire wandelroutes.

Ben je in de provincie Malaga, dan is een uitstapje naar het Montes de Málaga natuurpark slechts 5 km verwijdert van de hoofdstad van de Costa del Sol. Eenmaal in het park moet je zeker gaan genieten van de heerlijke lokale gerechten, de Platos de Los Montes.

Als je in Sevilla bent, bezoek dan de steden rondom het natuurpark Sierra Norte; maak een wandeling langs de prachtige Vias Verdes, of wandelen door het natuurpark Sierra de Hornachuelos, in de provincie Cordoba.

November in Andalusië

Hoewel je hier in november meer kans hebt op regen, kun je in deze maand nog steed volop genieten van de mooiste dorpen en steden in Andalusië.

Afhankelijk van de provincie die je bezoekt, kun je meerdere routes plannen. Zo kun je een bezoek brengen aan de dorpen van Cordoba, pittoreske stadjes waar je in contact kunt komen met de duizend jaar oude geschiedenis en architectuur die de provincie kenmerken. Als je in Granada bent, wil je misschien de Alpujarra bezoeken, een 70 km brede vallei aan de voet van de Sierra Nevada, die bezaaid ligt met bijzondere dorpjes. Mis vooral Montefrío niet, waar je een mix ontdekt van geschiedenis, gastronomie en indrukwekkende landschappen .

De witte dorpjes in de provincie Malaga zijn voorzien van smalle straatjes, witgekalkte huizen en kleurrijke bloemdecoraties. Bezoek deze steden en ontdek hun gastvrije sfeer.

beste tijd andalusië bezoeken

Bezoek Andalusië in de winter

Tijdens de Andalusische winters daalt de temperatuur niet te laag; daarom geniet je tijdens een winteruitje in Andalusië overdag nog steeds van een aangenaam zonnetje. Je kunt in dit jaargetijde genieten van de kerstsfeer in de grote steden, gaan skiën in de Sierra Nevada en de heerlijke lokale keuken proberen. Dit zijn slechts enkele ideeën om op zijn best van de Andalusische winter te genieten!

December in Andalusië

December staat in het teken van Kerstmis, en alle steden in Andalusië kleden zich aan met lichten, kerstversieringen en prachtige kerststallen. De stadjes van Andalusië bieden in deze maand spectaculaire lichtshows, kerstmarkten waar je de laatste cadeautjes kunt kopen en verschillende evenementen met betrekking tot de meest vreugdevolle tijd van het jaar. Ook kun je in december de typische kerstzoetigheden proberen, zoals polvorones, mantecados en turrones. En als het nog niet genoeg was, verwelkomt de Cordovaanse stad Rute elk jaar ‘s werelds grootste chocolade kerststal: een leuk bezoek dat je niet mag missen tijdens je vakantie.

beste tijd andalusië bezoeken

Januari in Andalusië

Aan het begin van de maand, kun je nog steeds genieten van de kerstsfeer, dankzij de Cabalgata de Los Reyes Magos, met optochten door het hele land. Dit is een beetje het Spaanse equivalent van ons Sinterklaasfeest, waar alle jonge kinderen al maanden naar uitkijken.

In januari kun je in Granada het nationale park Sierra Nevada bezoeken. Het grootste nationale park van Spanje is het meest zuidelijke beschermde gebied van Europa. Hier kun je genieten van de prachtige besneeuwde landschappen, ideaal om te gaan skiën en snowboarden. Als je verblijft in de provincie Granada, kun je de pistes bovendien gemakkelijk bereiken dankzij de verschillende transportbedrijven die deze dienst in januari aanbieden.

Februari in Andalusië

In februari kun je denken aan een bezoek aan de provincie Jaen, met charmante stadjes en een rijke keuken. Houd rekening met de dorpen Ubeda en Baeza, beiden door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Ze worden beschouwd als juwelen uit de Renaissance en zijn de eerste twee steden die terug in christelijke handen kwamen tijdens de reconquista. De monumentale pleinen, paleizen uit de Renaissance, de gevels van de kerken, indrukwekkende kapellen, perfect onderhouden tuinen en mooie patio’s geven je februari-vakantie in Andalusië kleur.

beste tijd andalusië bezoeken

Bovendien staat de provincie Jaen ook wereldwijd bekend als de bakermat van de beste olijfolie in zowel Andalusië als Spanje; je gaat er genieten van een heuvelachtig landschap vol met olijfgaarden. Als je langs deze provincie komt, ga dan zeker genieten van de heerlijke lokale keuken en probeer zelf de verschillende soorten olijfolie van buitengewone kwaliteit.

beste tijd andalusië bezoeken

Ben je in Februari in Cadiz, mis dan niets van het beroemde Carnaval de Cadiz, een evenement dat in de stad wordt gevierd en is uitgeroepen tot Fiesta de Interés Turístico Internacional.

Ontdek je vakantiehuis in Andalusië

Als je je afvraagt ​​wat de beste accommodatie is vanwaaruit je de schoonheden van Andalusië kunt gaan ontdekken, neem dan nu snel een kijkje op onze aanbod. Op onze website bieden wij een breed scala aan vakantiewoningen die aan al je criteria voldoen: villa’s met privézwembad, vakantiehuizen in het binnenland, vakantiehuizen aan zee en landhuizen met open haard. We zijn er zeker van dat je vind wat je zoekt, in welk seizoen je ook op vakantie wilt komen in Andalusië.

En als je meer wilt weten over wanneer je het beste naar een specifieke bestemming in Andalusië kunt reizen, lees dan bijvoorbeeld ook onze artikelen over Cordoba, Granada, Malaga en Sevilla.

Het artikel De beste tijd van het jaar om Andalusië te bezoeken verschijnt op Ruralidays.com - Blog.

]]>
https://www.ruralidays.nl/reizen/reistips/beste-tijd-vakantie-andalusie/feed/ 0
Beste tijd om Cordoba te bezoeken https://www.ruralidays.nl/reizen/reistips/beste-tijd-bezoek-cordoba/ https://www.ruralidays.nl/reizen/reistips/beste-tijd-bezoek-cordoba/#respond Tue, 20 Aug 2019 22:51:33 +0000 https://www.ruralidays.com/viajar/?p=28242 Als je wilt weten wat de beste tijd voor een bezoek aan Cordoba, lees dan verder en ontdek samen met Ruralidays wat je kunt doen, in elk seizoen, in deze bijzonder charmante provincie in Andalusië. Cordoba is een van de beroemdste Andalusische steden en haar oude binnenstad verwelkomt verschillende monumenten en gebouwen die symbool staan [...]

Lees verder…

Het artikel Beste tijd om Cordoba te bezoeken verschijnt op Ruralidays.com - Blog.

]]>

Als je wilt weten wat de beste tijd voor een bezoek aan Cordoba, lees dan verder en ontdek samen met Ruralidays wat je kunt doen, in elk seizoen, in deze bijzonder charmante provincie in Andalusië.

Cordoba is een van de beroemdste Andalusische steden en haar oude binnenstad verwelkomt verschillende monumenten en gebouwen die symbool staan voor vermening van de drie verschillende culturen die honderden jaren vreedzaam samenleefde in deze bijzondere stad. Het hoogtepunt van deze samenleving is natuurlijk de monumentale moskee-kathedraal van Cordoba.

Dankzij de vermenging van culturen en religies door de eeuwen heen, heeft Cordoba een unieke charme: wandel door haar straten en je wordt op slag verliefd op alle charmante hoekjes en haar geheime plekjes. Zowel in de hoofdstad als in de provincie valt er een heleboel te ontdekken en om het meeste uit je vakantie te halen doe je er goed aan om te bekijken welke activiteiten die je elke maand van het jaar in de provincie kunt doen.

Bezoek Cordoba in het voorjaar

De lente is ongetwijfeld het beste seizoen om Cordoba te bezoeken. De temperatuur ligt in deze periode tussen de 20-25ºC en in deze tijd van het jaar kun je genieten van een wandeling door de cordovaanse straten, met een heerlijk zonnetje dat je komt vergezellen. Regen valt er in deze periode nauwelijks.

De natuur komt weer tot leven: bomen en perken vullen zich met bloemen, dit zijn de hoofdpersonen van Cordoba, vooral in mei. Als je besluit om in de lente naar deze prachtige Andalusische provincie te reizen, kun je deelnemen aan de beste feesten van het jaar: het Festival de los Patios, de Feria van Cordoba, Semana Santa en de Batalla de las Flores.

Maart in Cordoba

Met een gemiddelde temperatuur van 20° C is maart een perfecrte maand om van een bezoek aan Cordoba te genieten, zonder dat je de stad met veel toeristen hoeft te delen.

Betreed de oude binnenstad van de stad, beschouwd als de grootste oude binnenstad van Europa en het grootste stedelijke gebied dat is uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. De blikvanger van de stad is haar moskee-kathedraal.

Dit prachtige monument is de derde grootste moskee ter wereld, (na de Mekka-moskee en de Blauwe Moskee in Istanbul), werelderfgoed en symbool van de vreedzame overtuiging van de drie belangrijkste religies. Haar architectuur omvat Arabische, gotische, renaissance- en barokstijlen, waardoor het een echte architectonisch juweeltje is dat je niet mag missen tijdens je bezoek aan Cordoba.

Bezoek Cordoba in Maart - Moskee-kathedraal
Foto copyright Ruralidays.com

April in Cordoba

De lente is begonnen: geniet van de natuur dankzij twee activiteiten die je sprakeloos maken.

Bezoek Cordoba in April - tuinen van het Alcazar de los Reyes Cristianos

Als je de stad bezoekt, is het Alcazar de los Reyes Cristianos een must-see: laat je charmeren door zijn patio’s en prachtige tuinen, die tijdens dit seizoen een echte kleuren en geurenshow opvoeren.

Als je van de natuur houdt en enkele wandelroutes aan de rand van de stad wilt verkennen, weet dan dat de provincie Cordoba enkele van de beste Vias Verdes van Andalusië heeft, waaronder de Via Verde del Aceite en de Via Verde de la Campiña.

Bezoek Cordoba in April - Vias Verdes
©FFE-Vías Verdes

Mei in Cordoba

Mei is dé maand van Cordoba: de ideale temperaturen en lokale evenementen komen samen en zorgen voor een unieke ervaring.

Deze feestmaand wordt ingeluid door het Cruces de Mayo, een christelijke traditie die een van de meest populaire vieringen in de stad is geworden. Dit vijf-daagse evenement staat in het teken van met bloemen versierde kruisen die worden gedragen door de binnenplaatsen en straten van Cordoba. De beste onder hen worden vervolgens bekroond door de gemeenteraad.

Bezoek Cordoba in Mei - Cruces de Mayo

In de tweede of derde week vab mei staat het patios festival gepland in de straten van Cordoba. Dit is een wedstrijd waar meer dan 50 patio’s aan deelnemen, die tijdens deze dagen hun deuren openen voor het publiek. Het is een echte explosie van bloemen, kleuren en geuren. Ga het beleven en kies je eigen favoriet!

De amilto van de stad, ookwel Feria de Nuestra Señora de la Salud genoemd, vindt plaats tijdens de laatste week van de maand, en elk jaar komen Cordovaanse mensen en toeristen samen om de lokale cultuur te vieren met shows, dansen en muziek.

Bezoek Cordoba in de zomer

Ondanks dat de zomer niet het beste seizoen is om Cordoba te bezoeken (vanwege de hoge temperaturen), zijn er enkele activiteiten die je kunt doen als je alleen tijdens dit seizoen kunt reizen. Tart de 40ºC van de Cordovaanse zomer en ontdek wat je in Cordoba kunt doen tijdens het heetste tijd van het jaar.

Juni in Cordoba

De zomer begint en ondanks de hitte biedt de stad je verschillende interessante activiteiten aan, vooral in de avonduren. Allereerst kun je gaan genieten van de Cordovaanse zomeravonden door te dineren in de verschillende restaurants of door de Mercado Victoria te bezoeken. Geniet onder het geniet van een goed glas rode wijn van typische cordovaanse gerechten, zoals haar beroemde salmorejo.

Ook niet te missen zijn de muziek en Flamenco-shows in de stad. Daarover gesproken, halverwege juni vindt de Witte Nacht van Flamenco plaats, een cultureel evenement waar de beste Flamenco-artiesten samenkomen in het teken van Cordoba: dit is een absolute authentieke aanrader voor je Andalusische zomer!

Juli in Cordoba

De stad wordt leger, de Cordovaanse bevolking gaat op vakantie naar de kust: de sfeer is rustiger maar desondanks zijn er nog genoeg dingen om te doen.

Als je bijvoorbeeld overdag het Alcazar de los Reyes Cristianos niet hebt bezocht, omdat je de hoge temperatuur wilde ontlopen, overweeg dan om het ’s nachts te bezoeken: tijdens de Noches Mágicas kun je deze historische plek bezoeken en genieten van een water, licht en muziekshow in zijn prachtige tuinen. Een unieke ervaring tijdens de zomeravonden!

Augustus in Cordoba

Een uitstekende manier om de hitte te verdragen is het typische gerecht van het gebied, te proberen, de salmorejo. Deze crème, gemaakt met brood, tomaat, knoflook en olijfolie, is de ideale opfrisser voor tijdens de warme zomerdagen. Naast de salmorejo, kun je vele andere heerlijke gerechten proberen in de beroemdste restaurants van de stad.

Bezoek Cordoba in Augustus - Salmorejo
Salmorejo

Voor een andere onvergetelijke ervaring bezoek je ’s nachts Medina Azahara. Medina Azahara was een prachtige stad aan de rand van Cordoba, tegenover de vallei van de rivier de Guadalquivir. Tegenwoordig is het een archeologische vindplaats, die ook werd uitgeroepen tot werelderfgoed. Er worden begeleide nachtbezoeken georganiseerd, inclusief vervoer vanuit Cordoba.

Ten slotte, als je de hitte echt niet langer meer kunt verdragen, zul je blij zijn te weten dat Cordoba is voorzien van drie kunstmatige stranden: het reservoir van La Breña, in Almodóvar del Río, het reservoir van La Colada, in El Viso, en in het gebied Valdearenas, in Iznájar, kun je een verfrissende duik nemen en de hitte een dag achter je laten.

September in Cordoba

Naarmate de zomer tegen het einde loopt, worden de temperaturen aangenamer en kun je overdag eropuit voor een bezoek aan de dorpen en steden. In de avond kun je de straten en de beroemdste pleinen van Cordoba verkennen en een kijkje gaan nemen aan de andere kant van de bruggen, die prachtig worden verlicht.

Deze maand is ideaal voor een bezoek aan de provincie, dus we raden je aan een route te plannen door de mooiste steden van Cordoba. Priego de Cordoba, Baena, Almodóvar del Río en Hornachuelos vallen op tussen de vele charmante stadjes. Verdwaal in hun romantische straten, ontdek de lokale cultuur en geniet van de lokale keuken.

Bezoek Cordoba in September - Hornachuelos
Foto met dank aan Ayuntamiento de Hornachuelos

Bezoek Cordoba in de herfst

Een herfst in Cordova heeft weer een andere charme. De temperaturen zijn mild en op een enkele regenbui na schijnt er meestal een lekker zonnetje. Omdat de herfst als het middenseizoen wordt beschouwd, is het aantal toeristen niet zo hoog als op andere momenten van het jaar.

Oktober in Cordoba

Tijdens de aangename oktoberdagen, met volop zon en ideale temperaturen, raden we je aan het natuurpark Sierra de Hornachuelos te bezoeken. Als je een natuurliefhebber bent, mag je dit bezoek niet missen: je gaat genieten van fraaie wandelpaden en een unieke flora en fauna bewonderen. Tijdens deze maand kun je zelfs de hertenbalg observeren en beluisteren. Mis ook het uitzicht op het Bembézar-reservoir niet, dat water verzamelt uit de rivier de Bembézar en zijn zijrivieren.

Bezoek Cordoba in Oktober - Natuurpark Sierra de Hornachuelos
Foto met dank aan Ayuntamiento de Hornachuelos

November in Cordoba

Als je in november in Cordoba bent, wees dan voorbereid op regen. Maak gebruik van deze dagen om musea en attracties te bezoeken. Als je bijvoorbeeld de moskee-kathedraal nog niet bent binnengekomen, plan je een bezoek dat zeker een groot deel van de middag zal duren. Vervolg je tour met de Synagoge, de enige in Andalusië en een van de drie die nog steeds in Spanje bestaan. Het is ook mogelijk om deel te nemen aan een rondleiding om zo de geschiedenis en kunst te ontdekken.

Bezoek Cordoba in de winter

De winter biedt verschillende activiteiten om je verliefd te maken op deze stad. De kerstsfeer valt als een warme deken over Cordoba, die versierd is met lichten en kerststallen en tevens talloze fantastische evenementen verwelkomt.

December in Cordoba

Met de komst van december omhult een magische sfeer de stad: de straten worden verlicht met spectaculaire lichten en gevuld met kerststallen en kerstmarkten. De beroemde patio’s openen hun deuren zodat inwoners en toeristen van Cordoba de fantastische kerstdecoraties van deze charmante schuilplaatsen kunnen bewonderen.

In de Cordovaanse stad Rute wordt elk jaar ‘ s werelds grootste chocolade kerststal op een volledig handgemaakte manier geproduceerd: 1500 kg chocoladevormige personages, bijbelse en alledaagse taferelen, inclusief landschappen en monumenten van het huidige Spanje. Dit bezoek zal zowel kinderen als volwassenen verrassen.

View this post on Instagram

Visite el Nuevo Belén de Chocolate

A post shared by Belen de Chocolate (@gallerosbelendechocolate) on

Januari in Cordoba

Als je begin januari in Cordoba bent kun je blijven genieten van de kerstsfeer. Op 5 januari vindt de traditionele parade van de Drie Koningen plaats, waarbij de straten worden gevuld met mensen die de show bijwonen, waarbij snoepgoed wordt uitgedeeld aan de kinderen. Profiteer van het koude weer om door de straten te wandelen, een goed restaurant te bezoeken en warme chocolademelk te drinken met de typische Pastél Cordobés .

Februari in Cordoba

Omdat het in februari meestal koud is in Cordoba, stellen wij je graag voor om een kijkje te nemen op onze selectie van villa’s en vakantiehuizen in de provincie Cordoba: op deze manier kun je samen met je gezin, vrienden of familie genieten voor de open haard, terwijl je overdag erop kunt om de omgeving te ontdekken.

Tot slot wordt op 28 februari de dag van Andalusië gevierd, dus je kunt profiteren en meefeesten tijden deze regionale feestdag.

Zoals je kunt zien, biedt Cordoba het hele jaar door talloze activiteiten en toeristische attracties. De lente en de herfst zijn de seizoenen die hierbij het meeste opvallen. Kies voor jezelf welk seizoen je het meeste aanspreekt en kom genieten van deze bijzondere bestemming!

Het artikel Beste tijd om Cordoba te bezoeken verschijnt op Ruralidays.com - Blog.

]]>
https://www.ruralidays.nl/reizen/reistips/beste-tijd-bezoek-cordoba/feed/ 0
Beste tijd om Granada te bezoeken https://www.ruralidays.nl/reizen/reistips/beste-tijd-bezoek-granada/ https://www.ruralidays.nl/reizen/reistips/beste-tijd-bezoek-granada/#respond Sat, 17 Aug 2019 06:44:38 +0000 https://www.ruralidays.com/viajar/?p=26271 De stad van het Alhambra is één van de mooiste juweeltjes in Andalusische. Ontdek samen met Ruralidays de beste tijd om Granada te bezoeken en wat je kunt doen in elk seizoen. Granada is een stad die wordt gekenmerkt door verschillende architectonische en culturele stijlen. Je ontdekt er sporen van verschillende volkeren, die hier door [...]

Lees verder…

Het artikel Beste tijd om Granada te bezoeken verschijnt op Ruralidays.com - Blog.

]]>

De stad van het Alhambra is één van de mooiste juweeltjes in Andalusische. Ontdek samen met Ruralidays de beste tijd om Granada te bezoeken en wat je kunt doen in elk seizoen.

Granada is een stad die wordt gekenmerkt door verschillende architectonische en culturele stijlen. Je ontdekt er sporen van verschillende volkeren, die hier door de eeuwen hebben gewoond en deze plek hebben verrijkt met uiteenlopende culturele rijkdommen. Een van de beroemdste overblijfselen uit haar rijke verleden is natuurlijk het Alhambra, een van de meest bezochte monumenten ter wereld, maar de regio Granada heeft daarnaast nog veel meer te bieden. 

Zo ontdek je de schilderachtige stadjes van de Alpujarras, kun je gaan wandelen in de prachtige natuurparken, gaan wintersporten in de bergen van de Sierra Nevada of gaan genieten van een zomer aan de Costa Tropical.

Lees verder om meer te leren over de provincie Granada en inspiratie op te doen voor je volgende reis.

Bezoek Granada in het voorjaar

De lente is (samen met de herfst) het beste seizoen voor een bezoek aan Granada. De voornaamste reden hiervoor is de temperatuur, die in vergelijking tot de zomer en winter, een stuk milder aanvoelt. Hoewel de verschillen tussen de dag- en nachttemperatuur behoorlijk uiteen kunnen lopen, is de lenteperiode ideaal om de geheimen van de stad te gaan verkennen en te gaan genieten van dagtripjes in de provincie.

Maart in Granada

De winter loopt ten einde en de temperaturen worden steeds gematigder, hierdoor is maart een perfecte maand om de stad in alle rust te bezoeken. Het eerste wat je kunt doen is een bezoek brengen aan het prachtige Alhambra. Dit is het beroemdste monument van Zuid-Spanje en wordt het hele jaar door zeer goed bezocht. De spectaculaire architectuur wordt gekenmerkt door de mix van verschillende architectonische stijlen, die je kunt zien in de gebouwen, tuinen en patio’s. Het is een bezoek dat je niet mag missen en we raden je aan om je tickets vooraf te boeken.

Maart in Granada - Het Alhambra
Foto met dank aan TurGranada

April in Granada

In april is het klimaat ideaal om de stad Granada te verkennen en al haar charmante hoekjes te leren kennen. We raden je aan een wandeling te maken langs de Paseo de Los Tristes, even voorbij de rivier de Darro, waar je een aantal indrukwekkende uitzichten op het Alhambra kunt bewonderen.

April in Granada - Sacromonte
Foto met dank aan TurGranada

Evenzo mooi zijn de wijken Albaicín en Sacromonte, gelegen op de heuvel van de stad. Deze buurten zijn nauw verbonden met het Moorse verleden van de stad, en dat is duidelijk voelbaar in de smalle kronkelende straatjes van deze authentieke wijken. Het bovenste gedeelte van het Albaicín verwelkomt de Mirador de San Nicolás, een prachtig panoramisch uitkijkpunt met uitzicht op het Alhambra en de rest van de stad. Deze plek is bijzonder romantisch bij zonsondergang!

April in Granada - Mirador de San Nicolás

Net als in de rest van de Andalusische provincies, staat de aprilmaand in het teken van Semana Santa. Als je niet weet wat dit is, klik dan hier en ontdek de passie en de charme van een van de grootste religieuze feestweken van Europa..

Mei in Granada

Op 3 mei viert men in Granada el Día de la Cruz. Als je op deze dag in de stad bent kun je deelnemen aan de talrijke vieringen in de met kleurrijke kruizen en bloemen versierde straten en pleinen.

In mei beleef je de piek van de lente in Granada, en dat merk je, de stad leeft op, vooral ’s in de avonduren. Tapas gaan eten is ongetwijfeld de beste manier om de lokale cultuur te verkennen. Dit is een leuke manier om samen met je vrienden, van bar tot bar, te genieten van lekker eten en drinken, tegen een bijzonder lage prijs.

Bezoek Granada in de zomer

Naarmate de zomer begint wordt de stad levendiger en vinden er verschillende evenementen plaats in de provincie en verwelkomen de nachten een lange reeks aan activiteiten. De temperaturen kunnen overdag extreem hoog oplopen, daarom is het raadzaam om op zoek te gaan de steden aan de kust.

Juni in Granada

De zomer is begonnen, de temperaturen blijven op peil en de stad vult zich met toeristen. De kans is groot dat je in deze periode de Feria del Corpus meemaakt, het grootste feest van de stad. De aanvang van het feest hangt af van de Heilige Week, dat wil zeggen 60 dagen na Paasmaandag, waarvoor het Corpus meestal in juni valt. De viering begint met de alumbrao, waarbij duizenden lichten worden aangestoken die de entree van de Feria verlichten. Tijdens de feria verwelkomt de stad verschillende culturele evenementen, optochten, Flamenco-shows en gezellige kraampjes waar je onder het genot van een hapje en een drankje tot in de late uurtjes kunt dansen.

Als je na de feria enkele dagen wilt bijkomen is er geen betere optie dan een bezoek te brengen aan de warmwaterbronnen van de provincie. Hier kun je, ver weg van de drukte, heerlijk gaan ontspannen in een natuurrijke omgeving,.

Juli in Granada

Gezien de hoge temperaturen, raden we twee onvergetelijke ervaringen aan waardoor je de Moorse sfeer van Granada kunt beleven zonder een zonnesteek op te lopen.

De perfecte keuze voor een zomermiddag is die van een ontspannende ervaring in de Hammam Al-Ándalus. Hier beleef je heerlijk ontspannende momenten, waarbij je gebruik kunt maken van verschillende temperatuurbaden, stoomruimtes en massages, in de setting van de spectaculaire Moorse architectuur die wordt verlicht door kaarsen en lantaarns.

Juli in Granada - Hammam Al-Ándalus
Foto met dank aan TurGranada

Om de Moorse-sfeerdag te voltooien, mag een nachtelijk bezoek aan het Alhambra niet ontbreken. Het is mogelijk om tickets te krijgen voor een nachtelijke rondleiding door de Nasrid-paleizen of de tuinen en het paleis Generalife en ’s nachts de wonderen van het Alhambra te ontdekken.

Augustus in Granada

Tijdens deze maand kun je de kust van Granada gaan ontdekken, die bekend staat als de Costa Tropical. Deze costa beschikt over een aantal charmante stranden, zoals het strand van Calahonda in Motril of het prachtige strand van La Herradura. Dit laatste strand bevindt zich in Almuñécar, een mooie kustplaats waar je prima je vakantie kunt doorbrengen, want het is voorzien van spectaculaire stranden en activiteiten om je verblijf onvergetelijk te maken. Dit deel van de provincie Granada ligt op een uur rijden van de hoofdstad, zodat je tijdens de warmste dagen van de maand wat tijd op het strand kunt doorbrengen.

Augustus in Granada - de Costa Tropical

September in Granada

Haal het meeste uit de aangename temperaturen van de Granadiaanse nachten en geniet van een route langs de diverse tapasbarren, terwijl je de nacht afsluit met een sensationele een Flamenco-show. In Granada kun je een authentieke ervaring beleven door een bezoek te brengen aan de tablaos van de wijk Sacromonte, de traditionele zigeunerwijk. Hier geniet je een pure Andalusische ervaring en leer je meer over de charme van de Andalusische Flamenco en de rol die deze kunstvorm speelt in het leven in Granada.

Bezoek Granada in de herfst

De herfst in Granada begint met een religieuze viering, de processie van de Virgen de las Angustias, die plaatsvindt op de laatste zondag van september. Tijdens dit seizoen verwelkomt de provincie verschillende gastronomische en culturele evenementen, waarbij je kennis kunt maken met de typische gerechten van de stad. De dagtemperatuur in september is aangenaam, maar aan de nachten merk je dat ook in Granada de winter in aankomst is.

Granada in oktober

Met een perfecte wandeltemperatuur en veel zonuren, is het ideaal om te genieten van een uitje naar het schilderachtige stadje Montefrío, op een uur rijden van Granada.

Oktober in Granada - Montefrío
Foto met dank aan TurGranada

Montefrío is een stad in de provincie Granada en biedt haar bezoekers een verrassende mix van geschiedenis, gastronomie en indrukwekkende landschappen. Het vertrouwt daarbij op haar architectonische rijkdommen, waarbij het kasteel op de heuveltop het meeste opvalt. Montefrío verwelkomt ook verschillende uitkijkpunten, waarvan er één is opgenomen in de National Geographic’s lijst van de meest charmante panorama’s.

Granada in november

Tijdens deze maand ontdek je een ware kleurenshow in Granada, wanneer de bomen zich kleden in de meeste uiteenlopende tinten. Dit seizoen is perfect voor het ontdekken van de steden van de Alpujarra, een 70 km lange vallei gelegen aan de voet van de Sierra Nevada, tussen de provincies Granada en Almería. Hier ontdek je een reeks unieke steden, spectaculaire landschappen en wandelpaden .

November in Granada - ontdek unieke steden
Moclín. Foto met dank aan TurGranada

Bezoek Granada in de winter

Dankzij de ligging op bijna 700 meter boven zeeniveau en de nabijheid van de Sierra Nevada kunnen de temperaturen van Granada in de winter dalen tot het vriespunt. Je hebt hier echter meestal te maken met een droge kou zodat je deze gemakkelijk kunt verdragen, mits je goed gekleed gaat. In tegenstelling tot wat men soms denkt over de Andalusische steden (warm en ideaal voor de zomer), is de provincie Granada ook in de winter een echte aanrader, vooral voor wintersportliefhebbers die kunnen gaan skiën in de Sierra Nevada.

December in Granada

Bezoek je Granada in december dan proef je in de straten een authentieke kerstsfeer.en in Bib-Rambla-straat ontdek je een leuke kerstmarkt. Haal het beste uit dit seizoen en geniet tijdens de koudste dagen van het jaar van de typische kerstlekkernijen en warme chocolademelk.

Januari in Granada

Een winteruitje naar Granada is een goede optie aangezien je kunt genieten van het Drie Koningenfeest (dat in Spanje veel groter wordt gevierd en meer lijkt op ons Sinterklaasfeest) en ook kun je een paar dagen op de latten staan op een van de pistes van de Sierra Nevada. Het nationale park Sierra Nevada is het grootste en meest zuidelijke nationale park in Spanje. Het is via meerdere dagelijkse buslijnen zeer goed verbonden met Granada en de andere provincies van Andalusië. Als je graag je vakantie in de bergen doorbrengt en wintersport wilt beoefenen dan is dit de plek die je niet mag missen. Je ontdekt er bovendien verschillende ski-, snowboard- en schaatsscholen.

Januari in Granada - het nationale park Sierra Nevada

Februari in Granada

In februari kun je de stad in alle rust bezoeken en tijdens de regenachtige dagen een bezoek brengen aan de diverse musea van de stad. We raden je aan om een bezoek te brengen aan het Bellas Artes-museum, de kathedraal van Granada en de plaatsen die het leven van dichter Federico García Lorca hebben gemarkeerd, zoals het Centro Federico García Lorca in de stad en het Museo-Casa Natal in de provincie.

Ontdek je perfecte vakantiehuis in Granada

Ben je op zoek naar een uitstekende accommodatie van waaruit je de provincie Granada kunt gaan ontdekken, bezoek dan onze webpagina en bekijk de talloze mogelijkheden. Wij bieden verschillende vakantiehuizen en villa’s in de provincie Granada, met een ruime buitenruimte voor in de zomer, of met een open haard die ideaal is voor een uitje in de winter. In welk jaargetijde je ook zoekt, met Ruralidays ben je klaar om Granada op elk moment van het jaar te gaan ontdekken!


Het artikel Beste tijd om Granada te bezoeken verschijnt op Ruralidays.com - Blog.

]]>
https://www.ruralidays.nl/reizen/reistips/beste-tijd-bezoek-granada/feed/ 0
Beste tijd om Sevilla te bezoeken https://www.ruralidays.nl/reizen/reistips/beste-tijd-bezoek-sevilla/ https://www.ruralidays.nl/reizen/reistips/beste-tijd-bezoek-sevilla/#respond Tue, 13 Aug 2019 09:45:38 +0000 https://www.ruralidays.com/viajar/?p=28123 Ontdek samen met Ruralidays de beste tijd om Sevilla te bezoeken en geniet optimaal van zijn dromerige landschappen, indrukwekkende monumenten en fantastische evenementen. Er wordt gezegd dat Sevilla, de hoofdstad van Andalusië, een uniek karakter heeft. En het klopt dat er in Sevilla altijd wel iets nieuws te ontdekken valt. Houd er wel rekening mee [...]

Lees verder…

Het artikel Beste tijd om Sevilla te bezoeken verschijnt op Ruralidays.com - Blog.

]]>

Ontdek samen met Ruralidays de beste tijd om Sevilla te bezoeken en geniet optimaal van zijn dromerige landschappen, indrukwekkende monumenten en fantastische evenementen.

Er wordt gezegd dat Sevilla, de hoofdstad van Andalusië, een uniek karakter heeft. En het klopt dat er in Sevilla altijd wel iets nieuws te ontdekken valt. Houd er wel rekening mee dat de stad bekend staat als een van de warmste gebieden in Europa, waarvoor het niet raadzaam is om het in de zomer te bezoeken.

Om je reis naar Sevilla te plannen, ongeacht het seizoen, ontdek je hier een aantal tips voor ieder maand van het jaar. 

Bezoek Sevilla in het voorjaar

De lente is het ideale seizoen voor een bezoek aan Sevilla, wanneer de planten bloeien en de temperaturen aangenaam zijn. Als je van plan bent om de stad in het voorjaar te bezoeken, kun je twee van de meest grootste evenementen van de stad bijwonen: de Semana Santa en de Feria van April. Daarnaast kun je ook wat tijd vrijmaken om de belangrijkste bezienswaardigheden van Sevilla te bezoeken.

Maart in Sevilla

Maart is de overgangsmaand tussen winter en lente, en het klimaat is perfect voor een bezoek aan de stad. De straten vullen zich met de aangename geur van jasmijn en dit moment is ideaal voor het boeken van een bezoek aan de beroemdste bezienswaardigheden van de stad, zoals het Real Alcázar. Dit historische paleis beschikt over een mix van verschillende artistieke stijlen, waardoor het een van de belangrijkste symbolen van de stad is.

Maart in Sevilla - het Real Alcázar

April in Sevilla

In april is de stad gevuld met passie en energie. Sevilla wordt in deze maand al druk bezocht door toeristen en Spanjaarden en dankzij het mooie weer komt iedereen elkaar buiten tegen om deel te nemen aan de twee belangrijkste evenementen van de stad.

April in Sevilla - de Semana Santa

De Semana Santa in Sevilla werd uitgeroepen tot Fiesta de Interés Turístico Internacional, en het is een van de twee grote vieringen van de Seviliaanse lente. Pasos en heilige beelden paraderen op straat, samen met marsen en wierook. De sevillanos wonen deze processies in grote aantallen bij, omdat de Semana Santa hartstochtelijk wordt beleefd in de hele stad. Als je ervoor kiest om deze week naar Sevilla te reizen, stop dan op straat om van deze traditie te genieten.

De feria in april, is een van de beroemdste festivals in Spanje en wordt een week lang gevierd, vanaf de tweede zondagen na Pasen. Het is een combinatie van muziek, dansen, kleuren en traditie, en je kunt voor jezelf deze authentieke gebeurtenis gaan ervaren. Dit spectaculaire evenement wordt aangevangen met een prachtige lichtshow.

April in Sevilla - de feria

Mei in Sevilla

De lente is bij uitstek het seizoen om door de straten van de Andalusische hoofdstad te wandelen en te genieten van de vele parken en tuinen vol bloemen. Tijdens deze periode gaan de bars aan de rivieroever van de rivier Guadalquivir en in het district Triana weer open; daar kun je de lokale sfeer beleven en een goed glas wijn drinken. Het is ook mogelijk om een riviercruise te maken en jezelf te verrassen met enkele nooit eerder geziene panorama’s van de stad.

Mei in Sevilla - rivieroever van de rivier Guadalquivir

Bezoek Sevilla in de zomer

Met het ingaan van de zomer doen de hoge temperaturen hun intrede in Sevilla en dit maakt een bezoek aan de stad een stukje ingewikkelder. Wees echter niet getreurd, er blijft genoeg over om te doen als de zomer het enige seizoen is voor je vakantie in Sevilla.

Juni in Sevilla

De stad leeft op, de dagen duren langer en de temperaturen beginnen te stijgen. Het is raadzaam om niet naar buiten te gaan tijdens de heetste uren en vooral in de namiddag te gaan genieten van een wandeling in het park van María Luisa en de zonsondergang bij de rivier. Bijzonder leuk is ook een dineer in een van de typische restaurants in de wijk Triana om vervolgens een spetterende Flamenco-show bij te gaan wonen .

Juni in Sevilla - Flamenco-show

Juli in Sevilla

De temperaturen zijn hoog en veel inwoners gaan op vakantie naar de nabijgelegen kust van Huelva. Als je in juli in de stad bent, dan ontkom je er niet aan om je programma aan te passen en in je planning rekening te houden met de heetste uren van de dag. Vandaar dat veel mensen ervoor kiezen om tussen 12.00 en 20.00 uur vooral binnen te blijven. Pas na zonsondergang komt de stad echt tot leven en gaan de mensen genieten van de aangename nachttemperatuur. De straten vullen zich met mensen die een tapa nemen en een verfrissend drankje drinken op een van de vele gezellige terrassen.

Tip: in deze maand kun je vanaf 22.00 uur gaan genieten van een spectaculair concert; Las Noches en los Jardines del Alcázar.

Augustus in Sevilla

Zoals gezegd trekken veel inwoners vanwege de hoge temperaturen eropuit voor een vakantie naar de nabijgelegen kusten. Als je in de warmste maand van het jaar in Sevilla verblijft, kun je voor de broodnodige verkoeling een van de waterparken bezoeken. Aquopolis en Isla Mágica zijn twee van de beroemdste waterparken in de provincie Sevilla, voorzien van golfslagbaden, sleeën en zelfs een kunstmatig strand (in Isla Magica). De hele familie zal je daarvoor bedanken!

September in Sevilla

Hoewel de zomersfeer de stad nog steeds omhult, gaan veel sevillanos in september terug naar de stad. De straten verwelkomen toeristen die genieten van de laatste weken van de zomer; ook zijn de shows in Real Alcázar nog steeds beschikbaar. ‘S Middags, vooral op doordeweekse dagen, kun je de prachtige kathedraal en de Giralda bezoeken, gratis op maandag van 16.30 uur tot 18.00 uur.

Wil je de stad vanuit een onvergetelijk perspectief bekijken, beklim dan bij zonsondergang de Metropol Parasol en geniet van het prachtige panorama. De Setas de Sevilla (de paddestoelen van Sevilla, zoals deze structuur ook wordt genoemd) blijven open tot 23.30 uur.

Bezoek Sevilla in de herfst

De herfst is, samen met de lente, het beste seizoen om Sevilla en de provincie te bezoeken, zonder extreme temperaturen. Je treft er in de herft overwegend zonnige dagen en hier en daar een enkele bui. Dit maakt de herfst het ideale seizoen om te genieten van de stad en al haar bezienswaardigheden. In de herfst hebben de bomen rode en gele tinten: geniet ervan tijdens een wandeling in het Park Maria Luisa, in de buurt van het magische Plaza de España.

Bezoek Sevilla in de herfst - Plaza de España

Oktober in Sevilla

In oktober is het klimaat aangenaam, met milde temperaturen en zonnige dagen, ideaal voor een bezoek aan de stad en erop uit te gaan in de provincie. We raden je aan naar het natuurpark Sierra Norte te reizen, in het noordelijke deel van de provincie. Dit natuurpark werd door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed, dankzij haar geologische en natuurlijke rijkdommen en de ontzagwekkende landschappen.

November in Sevilla

November brengt regen, hoewel de temperaturen nog steeds relatief mild zijn. Er zijn echter ook volop zonnige dagen waarop je de stad kunt ontdekken en de herfstkleuren kunt bewonderen. Haal het meeste uit je zonnige dag en plan bijvoorbeeld een bezoek aan het schilderachtige stadje Osuna. Bezoek de arena, de barokke gebouwen en kerken en mis vooral ook niet de straat San Pedro, die is uitgeroepen tot een van de mooiste in Spanje.

Bezoek Sevilla in de winter

De Seviliaanse winter is niet bijzonder koud; daarom is het een uitstekend seizoen om de stad te bezoeken.

December in Sevilla

December is een bijzonder charmante maand om de stad Sevilla te bezoeken, niet op de laatste plaats omdat de straten wordt opgelicht door de kerstlichtshows. Sevilla is deze maand gevuld met decoraties, kerststallen en straatartiesten, die bijdragen aan het overbrengen van een magische kerstsfeer. De pleinen in de stad bieden je een aantal schitterende shows. Ondanks dat de winter op de deuren klopt, blijven de temperaturen mild, zodat je kunt genieten van de feestelijke sfeer, de kerstmarkten en het beroemde kerstbanket kunt proberen.

Bezoek Sevilla in de winter - Triana-markt versierd met kerstverlichting
Copyright Ruralidays

Januari in Sevilla

Als je tijdens de eerste dagen van het jaar in Sevilla bent, kun je nog steeds genieten van de kerstsfeer, vooral in de nacht van 5 op 6 januari. Tijdens deze nacht viert men in Sevilla, en in de rest van Spanje, de intrede van de Drie Koningen, die door de straten paraderen, vergezeld met ongeveer 30 rijtuigen die snoepjes uitdelen aan de kinderen. Januari is ook ideaal voor een bezoek aan de stad en om optimaal te genieten van de traditionele gerechten.

Februari in Sevilla

De temperaturen in februari zijn een stukje milder dan de maand hiervoor. Hierdoor is ook februari perfect voor een bezoek aan de provincie Sevilla, zeker ook omdat het laagseizoen is en de prijzen meestal lager zijn. Ook wordt in deze maand het carnaval van Sevilla gevierd: in de straten worden shows georganiseerd, en ontdek je kraampjes met heerlijk eten en unieke muziek. De feesten in Sevilla eindigen op 28 februari met de viering van de Dag van Andalusië.

Ontdek je vakantiehuis in Sevilla

Als je wilt gaan genieten van de Andalusische hoofdstad, heb je een accommodatie in de buurt nodig. Eén dag niet namelijk genoeg om alles wat Sevilla en de provincie te bieden hebben te ontdekken. Bekijk daarom deze selectie vakantiehuizen en villa’s in de regio Sevilla. We zijn er zeker van je jouw ideale accommodatie ontdekt, in welk seizoen je ook op vakantie wenst te gaan in Sevilla.

Het artikel Beste tijd om Sevilla te bezoeken verschijnt op Ruralidays.com - Blog.

]]>
https://www.ruralidays.nl/reizen/reistips/beste-tijd-bezoek-sevilla/feed/ 0
Wat is de beste maand voor een bezoek aan Malaga en de Costa del Sol https://www.ruralidays.nl/reizen/reistips/wanneer-bezoek-malaga-costa-del-sol/ https://www.ruralidays.nl/reizen/reistips/wanneer-bezoek-malaga-costa-del-sol/#respond Thu, 08 Aug 2019 13:26:37 +0000 https://www.ruralidays.com/viajar/?p=24939 Bij Ruralidays bieden we je tips over wanneer je Malaga het best kunt bezoeken: ontdek het weer, haar vele feesten en alle activiteiten die het hele jaar door worden gehouden in bruisend stad. Neem nu een kijkje! Ontdek in deze post de beste tijd om Malaga en de provincie te bezoeken. Maak op basis van [...]

Lees verder…

Het artikel Wat is de beste maand voor een bezoek aan Malaga en de Costa del Sol verschijnt op Ruralidays.com - Blog.

]]>

Bij Ruralidays bieden we je tips over wanneer je Malaga het best kunt bezoeken: ontdek het weer, haar vele feesten en alle activiteiten die het hele jaar door worden gehouden in bruisend stad. Neem nu een kijkje!

Ontdek in deze post de beste tijd om Malaga en de provincie te bezoeken. Maak op basis van deze informatie de beste keuze voor je reis naar de Costa del Sol. Ontdek, op basis van je gewenste vakantieperiode, welke activiteiten voor jou interessant  kunnen zijn en wat je het meeste aantrekt aan de fantastische bestemming. 

Lees snel verder!

Een bezoek aan Malaga in de lente

De lente is vanwege de aangename temperaturen ongetwijfeld de ideale tijd van het jaar om te reizen. Tijdens dit seizoen raden we je aan een bezoek te brengen aan het binnenland van de provincie en de schoonheid van de natuurparken te gaan ontdekken. Bezoek de schilderachtige witte stadjes, proef van de heerlijke Andalusische keuken en beleef authentieke lokale evenementen, zoals Semana Santa. 

Bezoek aan Malaga in de lente - Sterlitzia

Maart in Malaga

Begin maart start de lente in Malaga: temperaturen stijgen tot 20 ºC en de dagen zijn overwegend zonnig. Profiteer optimaal van deze zonnestralen en ga voor tapas op het terras, plan een bezoek aan de talloze musea in de middag en bezoek het Alcazaba in de late avonduren. In maart is het ongewoon rustig in de stad, omdat er meestal niet zoveel toeristen zijn als in de andere seizoenen van het jaar.

Maart in Malaga - Alcazaba bij nacht

April in Malaga

In april staat Malaga in bloei en kies je voor deze maand dan kun je met eigen ogen Semana Santa ervaren en een bezoek brengen natuurpark van de Montes de Málaga.

Semana Santa is een belangrijke religieuze, sociale en culturele gebeurtenis die elk jaar wordt gevierd in de week van Palmzondag tot Paaszondag. Als je nu in Malaga bent, kun je de lokale traditie bewonderen en de processies zien die het stadscentrum de hele week in de ban houden.

Semana Santa in Malaga in April - Virgen de la Pollinica

Wil je daarentegen liever genieten van een rustigere activiteit, dan is deze lentemaand in Malaga ideaal voor een uitje naar het natuurpark Montes de Málaga. Dit beschermde gebied is gelegen in de bergen die de stad omhullen, 5 km ten noorden, en het wordt beschouwd als de groene long van de stad. Hier kun je verschillende paden bewandelen en de authentieke fauna ontdekken. Daarnaast kun je proeven van de rijke Plato de los Montes, het stergerecht van dit gebied (gemaakt met lenden, gebakken aardappelen, pittige varkensworst, ei, bloedworst en gegrilde paprika).

Mei in Malaga

Denk je na over Malaga in mei, dan raden we je aan deel te nemen aan Noche en Blanco, een cultureel evenement dat de mogelijkheid biedt om musea, monumenten, concerten en activiteiten gratis te bezoeken. Ga hiervoor naar het centrum van Malaga, maak kennis met de Malagueños en haal het meeste uit deze nacht door de musea binnen te gaan en deel te nemen aan de culturele activiteiten. Houd er rekening mee dat verschillende musea en monumenten alleen toegankelijk op basis van een reservering.

Malaga in de zomer

De zomer is het seizoen wanneer Malaga de grootste hoeveelheid toeristen verwelkomt. Het is namelijk de perfecte bestemming om je vakantie door te brengen, dankzij de prachtige stranden van de Costa del Sol en de feestelijke sfeer van de steden. Aangezien augustus de warmste maand is, met de meeste toeristen, haal je het meeste uit je verblijf in de provincie Malaga door je vakantie in Malaga juist in juni of juli te plannen. 

Juni in Malaga

Juni is de eerste zomermaand in Malaga en het klimaat is perfect om te genieten van het leven aan de kust. In deze maand is de temperaturen nog niet té warm en daarom is een dag op het strand de ideale activiteit. Daarbij heb in juni ook nog niet te maken met volle stranden, zodat je gemakkelijk je favoriete stekje kunt vinden. 

Ben je bovendien op 23 en 24 juni in Malaga dan kun je deelnemen aan de festiviteiten rondom la Noche de San Juan. Tijdens de kortste nacht van het jaar, vullen de restaurants aan het strand zich met mensen, verwelkomen de stranden grote groepen vrienden die vreugdevuren ontsteken en om middernacht is het tijd voor een geluksduik in zee.

Vreugdevuur op het strand voor San Juan - juni in Malaga

Juli in Malaga

Hoewel het aantal toeristen hoger ligt dan in de voorgaande maanden, is juli nog steeds de beste maand om te genieten van de stranden aan de Costa del Sol. 

Plan een bezoek aan kustplaatsen zoals Nerja, de spectaculaire kliffen van Maro, de luxe stad Marbella en het toeristische Fuengirola. Terwijl je in Malaga bent, beleef je een stad die bruist, van de vroege ochtend tot in de late uurtjes, en geniet je van de heerlijke espetos de Sardinas in de chiringuitos opstrand, vooral die van de Paseo Marítimo in Pedregalejo.

Nerja strand om te gaan in juli

Augustus in Malaga

Augustus is de zomermaand bij uitstek in Malaga, met hoge temperaturen en boordevol Fiesta aan de Costa del Sol. Als je houdt van uitgaan met je vrienden dan biedt de westkust je talloze mogelijkheden om te gaan genieten van de Spaanse klanken en lange zomernachten.

Augustus is daarnaast ook de maand van de Feria de Malaga. Tijdens deze feestweek viert Malaga zijn grootste event van het jaar, waarin het centrum overdag het decor is voor een waar volksfeest, dat zich in de avond verplaatst naar het kermisterrein ‘El Real‘, waar duizenden mensen genieten van de 100en feesttenten en een grote kermis. Het festival begint met een prachtige vuurwerkshow op La Malagueta Beach, die je vanaf bijna elk punt in de stad kunt bewonderen.

Vuurwerk om de Malaga-beurs te beginnen, gezien vanaf de berg Gibralfaro - Ruralidays
Copyright Ruralidays
We raden je echter aan om een plekje te zoeken op de Gibralfaro, aangezien je vanaf deze berg (vlakbij de kust) de beste plek hebt om het spektakel te aanschouwen.

Bezoek je Malaga in augustus, dan mag je deze viering niet missen. Geniet samen met de lokale bevolking van de beste Fiesta aan de Costa. 

September in Malaga

Hoewel het qua bezoekers een stukje rustiger is dan de weken ervoor, stelt het perfecte klimaat van de maand september je in staat om optimaal te genieten van de schoonheid van de Costa del Sol. 

Als je de provincie wilt gaan ontdekken, dan raden we je aan om een bezoek te brengen aan de Caminito del Rey. Dit ‘Koningspad‘, gelegen op een 100 meter hoge kloof in El Chorro, biedt een duizelingwekkend uitzicht aan diegenen die niet bang zijn voor grote hoogten. 

Aangezien El Caminito del Rey zeer populair is raden we je sterk aan je tickets ruim van te voren te boeken.
Caminito del Rey - September in Malaga
Copyright Ruralidays

Malaga in de herfst

Na de drukke zomermaanden keert de rust weder in Malaga en daalt het kwik overdag tot een aangename 20ºC. Deze herfstmaand biedt je de uitgelezen kans om de provincie te gaan verkennen. Denk hierbij aan uitstapjes naar nabijgelegen dorpen en steden, bezoeken aan natuurparken en de talloze musea die stad rijk is. Heb je de kans, dan is een bezoek aan Malaga in herfst een geweldige optie om heerlijk te genieten van een ontspannen vakantiegevoel zonder al te veel toeristen. 

Casares in de provincie Malaga, te bezoeken in de herfst

Oktober in Malaga

In oktober beleef je in Malaga nog steeds heerlijke zonnige dagen. Dit is het ideale moment voor een bezoek aan steden zoals het prachtige Ronda. Deze charmante stad, op 75 meter boven zeeniveau, is met de auto of de bus gemakkelijk bereikbaar vanaf Malaga. Je ontdekt er een lange, rijke geschiedenis en onvergetelijke panorama’s die worden omgeven door de fantastische Serrania.

November in Malaga

Hoewel de novembermaand in Malaga zorgt voor de broodnodige regen, zijn er nog veel dingen te doen in de hoofdstad van de Costa del Sol. Malaga is namelijk de stad van musea en cultuur. Daarom kun je op de (zeldzame) regenachtige dagen een bezoek brengen aan onder andere het Picasso Museum, het Casa Natal, het Pompidou met hedendaagse kunst, het Russische Museum en het Museo Automovilístico.

November in Malaga - bezoek de musea

Malaga in de winter

Tijdens het koudste seizoen van het jaar, met temperaturen van rond de 10 ºC, geniet je overdag nog steeds van een lekkere zonnetje. Wat je wel in gedachten moet houden is dat de hoge luchtvochtigheid in combinatie met de koudere lucht zorgt voor een lagere gevoelstemperatuur. Daarom raden we je qua kleding aan om vooral veel ‘laagjes te dragen. Eenmaal goed gekleed houd niets je meer tegen om ook in de winter, op ontspannen wijze, de stad te gaan verkennen en op een van de vele terrassen te gaan genieten van de lokale specialiteiten.

December in Malaga

Wanneer december begint, proef je door heel de provincie een heerlijke Kerstsfeer. Dit begint al aan het begin van de maand, wanneer in Malaga de straten van de oude binnenstad worden gedecoreerd en opgelicht met kerstverlichting. De beroemde alumbrado vindt plaats in Calle Larios, waar je iedere dag kunt gaan genieten van een fantastische lichtshow waarbij de lichtjes dansen op het ritme van populaire muziek en kerstliederen. Daarnaast is de decembermaand dé maand bij uitstek om het heerlijke kerstbanket te proberen, zoals de beroemde turrones, polvorones en mantecados. Dit wil je niet missen!

Januari in Malaga

Hoewel je in deze maand te maken hebt met koudere temperaturen, is er nog steeds volop te doen in Malaga. Zo kun je tijdens je bezoek aan de stad de traditionele Cabalgata de los Reyes Magos bijwonen, op de middag van 5 januari. Tijdens deze optocht gaan verschillende rijtuigen door de straten van de stad, waarbij ze speelgoed en snoepjes verdelen onder de kleintjes, die het hele jaar door reikhalzend uitkijken naar dit magische moment. Dit is de Spaanse versie van wat wij kennen als het Sinterklaasfeest. De volgende dag ontvangen de kinderen hun cadeautjes, die bij hen niet door de Sint worden bezorgd, maar door de Drie wijze Koningen uit het Oosten.

Tip: Ben je tijdens een van de koude dagen op zoek naar warmte, stop dan in een van de cafetaria’s in het centrum van de stad en warm je op met churros en warme chocolademelk.
Eet churros in januari in Malaga

Februari in Malaga

Met een gemiddelde temperatuur tussen de 15 en 23 ºC, voel je letterlijk de lente naderen en zie je hoe de amandelbomen in bloei schieten. Daarom is februari een uitstekende maand voor een bezoek aan de natuurparken en de prachtige witte stadjes in de provincie.

In februari viert men hier tevens carnaval, met de beroemde “Quema del Boquerón“, en kun je op 28 februari meedoen tijdens de viering van de ‘Dag van Andalusië‘. Deze dag wordt in heel de regio gevierd, waarbij de straten van de dorpen en steden feestelijk worden versierd.

Accommodaties en vakantiehuizen in Malaga

Afhankelijk van je gewenste seizoen voor een bezoek aan Malaga en de Costa del Sol, ontdek je op onze webpagina een ruime keuze aan accommodaties, die geschikt zijn voor iedere maand van het jaar. Neem een kijkje op de meest charmante vakantiehuizen in de provincie Malaga, uitgerust met openhaard voor de koudere winteravonden, en prachtige villa’s met privézwembad in de lente en de zomer. Plan nu je vakantie aan de Costa del Sol en boek het vakantiehuis dat het beste bij je past!

Het artikel Wat is de beste maand voor een bezoek aan Malaga en de Costa del Sol verschijnt op Ruralidays.com - Blog.

]]>
https://www.ruralidays.nl/reizen/reistips/wanneer-bezoek-malaga-costa-del-sol/feed/ 0