8 redenen om een vakantiehuis te huren in Andalusië

01 aug
2016
Geactualiseerd op: 20 januari, 2020

Er is niet 1 goede reden om een vakantiehuis te huren in Andalusië, er zijn er wel 8!

Je vakantie doorbrengen in een vakantiehuis in Andalusië is volgens ons een fantastische ervaring. En om jou ook te overtuigen hebben we de 8 belangrijkste redenen op een rijtje gezet waarom een vakantiehuis huren in Andalusië het hele jaar door een fantastische idee is.

1. Het fantastische weer

Het fantastische weer

Jazeker we beginnen met het weer, alweer, ja weer. In ons kikkerlandje bespreken we elke weersverandering maar in Andalusië is lekker weer min of meer een gegeven en de nummer 1 reden waarom vakantiehuizen huren in Andalusië het hele jaar door een goed idee is.

Andalusië is gezegend met meer dan 300 dagen zon per jaar. Om deze reden begroet de Costa del Sol het hele jaar door toeristen van over de hele wereld, die op slag verliefd worden in dit  zonovergoten paradijs.

In de winter is de gemiddelde temperatuur in het binnenland weliswaar 12 graden maar aan de kust heb je het hele jaar door een zacht klimaat. In de zomer heb je sowieso een gemiddelde van rond de 30 graden, dus je hoeft je in deze periode echt niet af te vragen of je een bikini of een zwembroek kunt dragen. En dat brengt ons meteen bij de 2e reden waarom een vakantiehuis huren in Andalusië een top idee is.

2. De adembenemende stranden van de Andalusische kust

De adembenemende stranden van de Andalusische kust

Een direct gevolg van het fantastische weer in Andalusië is dat je de mogelijk hebt om heerlijk te genieten van de meer dan 800 kilometer lange kuststrook van Andalusië.

Kom lekker zonnen op de prachtige kust van de Costa del Sol, geniet van ruime stranden van de Costa del la Luz, verken de beste Playas van Granada of vergaap je op één van de adembenemende baaien in Almeria of Huelva. Waar je jouw vakantie in Andalusië ook door wenst te brengen, je bent er nooit ver verwijderd van een heerlijk duik in de Middellandse Zee en de prachtige stranden van Andalusië.

3. Indrukwekkende steden en charmante dorpen

Indrukwekkende steden en charmante dorpen (Frigiliana)

Behalve goed weer en fantastische stranden bied Andalusië haar bezoekers de meest fantastische steden en dorpen. Vele van hen zijn door UNESCO op de Werelderfgoedlijst zijn geplaatst. Dit dankt men aan de vele historische monumenten, hun rijke cultuur en tradities, de indrukwekkende natuur, de prachtige panorama’s en de immer verwelkomende bevolking.

Ontdek de geschiedenis van Andalusië en volg het spoor van de Fenicianen, de Moren, de Romeinen en de Christenen, die door de eeuwen heen hun stempel hebben gedrukt op deze veelzijdige autonome regio.

4. Cultuur en tradities van Andalusië

Cultuur en tradities van Andalusië

Een hotel of een appartement is natuurlijk ook een fijne accommodatie maar het huren van een vakantiehuis in Andalusië bied je de mogelijkheid om echt te ervaren hoe het is om te leven als een Andalusiër.

Geniet van de typische architectuur van de vakantiehuizen en villa’s in Andalusië en proef zelf hoe het is om te leven te midden van de natuur en de inwoners van Zuid-Spanje.

De meeste villa’s en vakantiehuizen liggen dichtbij een dorp of een grote stad. Hierdoor maakt je gemakkelijk kennis met de cultuur en tradities van de streek. Neem deel aan Flamenco shows, bezoek een pittoreske arena voor stierengevechten, begeef je in een processie tijdens de Heiligen Week of neem deel aan het feestgedruis tijdens een van de vele Ferias. Een vakantiehuis bied je de kans om echt op te gaan in het moment en de streek waar je verblijft.

5. Buitenactiviteiten en sport

Buitenactiviteiten en sport

De natuurrijke omgevingen van de vakantiehuizen in Andalusië bieden je het hele jaar door de gelegenheid om volop actief bezig te zijn.  Je kunt er talloze activiteiten doen zoals wandelen door de beschermde Natuurparken, genieten van watersporten zoals surfen of cajakken, je kunt er skydiven, parapenten en zelfs te paard over het strand galopperen. Ook vind je diverse skioorden zodat je ook in de wintermaanden heerlijk actief kunt zijn tijdens je vakantie in Andalusië.

6. Heerlijke gerechten en smaakvolle specialiteiten

Heerlijke gerechten en smaakvolle specialiteiten

De overheerlijke gastronomie van deze regio vormt een andere belangrijke reden waarom een vakantiehuis huren in Andalusië meer dan de moeite waard zal blijken te zijn. Elk van haar acht provincies biedt je de kans om een overheerlijke smaakervaring te beleven.

Ontdek de specialiteiten van je dorp of stad naar keuze en laat je zintuigen overweldigen door de grote hoeveelheid geuren en smaken die Andalusië rijk is. Je zult gegarandeerd een paar heerlijke gerechten mee naar huis nemen of je kunt ze natuurlijk ook gezellig samen bereiden in de modern uitgeruste keuken van je eigen vakantiehuis in Andalusië.

7. Andalusië is gemakkelijk en voordelig te bereiken

Andalusië is gemakkelijk en voordelig te bereiken

Andalusië is op verschillende manieren perfect verbonden met de rest van Spanje en Europa. Je kunt er komen met de auto, waarbij je gebruik kunt maken van moderne snelwegen en natuurlijk ook per vliegtuig.

Vandaag de dag kun je dankzij diverse prijsvechters, zoals Ryan Air, EasyJet en Vueling, voordelig je vliegtickets boeken naar diverse steden in Andalusië. Zeker als je ze een paar maanden van te voren reserveert. Er gaan vluchten naar Andalusië vanaf; Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam. Deze landen hoofdzakelijk op Malaga Airport en Sevilla en vanaf daar kun je jouw reis gemakkelijk voortzetten.

Het huren van een auto is namelijk erg gemakkelijk én voordelig in Andalusië. En een vakantiehuis in Andalusië betekent bovendien dat je een perfecte uitvalsbasis hebt vanwaaruit je met de auto alle vrijheid hebt om te ontdekken wat je maar wilt, in wetenschap dat je altijd zelfstandig terug kunt keren naar je comfortabele tweede thuis.

Oh en mocht je zomaar uit het niets opeens zin krijgen in een paar dagen Afrika, weet dan dat je deze oversteek eenvoudig kunt maken dankzij diverse veerdiensten die jou en de auto naar Marokko brengen.

8. Andalusië bied je een geweldige prijs / kwaliteitsverhouding

Vakantiejuizen in Andalusië bied je een geweldige prijs kwaliteitsverhouding

Als laatste willen we graag aanstippen dan Andalusië je echt waar voor geld biedt. We zouden geen Hollanders zijn als we ook niet op de kleintjes zouden letten en laat dat nu juist één van de grootste voordelen zijn van een vakantie in Andalusië.

Hier heb je nog echt de mogelijkheid om met een strak budget je vakantie te plannen maar alsnog een fantastisch gevoel van rijkdom en comfort te ervaren, zonder dat je hiervoor een belachelijk hoge prijs hoeft te betalen. Zowel je eten, drinken als je verblijf kun je prima afstemmen op jouw budget en de fraaie natuur, de mooie stranden en de fantastische uitzichten krijg je er gratis bij!  Niet verkeerd toch?

Accommodaties in Andalusië

Hebben we je nieuwsgierig kunnen maken naar onze villa’s en vakantiehuizen in Zuid-Spanje?

We nodigen je graag uit een kijkje te nemen tussen de meer dan 1000 vakantiehuizen in Andalusië. We zijn ervan overtuigd dat je droomvilla hiertussen zit, welke wensen je ook hebt en ongeacht het budget dat je tot je beschikking hebt.

Maak je klaar voor jullie droomvakantie in Andalusië. We wensen je alvast heel veel voorpret toe!

Hierboven zag je 8 redenen waarom een vakantiehuis huren in Andalusië altijd een goed idee is. Ben je het eens met onze redenen? Hebben we er volgens jou ééntje gemist? We horen graag je reactie!

8 redenen om een vakantiehuis te huren in Andalusië is een artikel dat gaat over Cultuur in Andalusie
Beoordeel
1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (3)
Loading...
Deel
Geef je mening (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *