Top 5 beste eetgelegenheden en restaurants in Marbella (Malaga)

28 jun
2016
Geactualiseerd op: 20 januari, 2020

Waar kun je het beste eten in Marbella? Je ontdekt het in onze Top 5 beste eetgelegenheden en restaurants in Marbella.

De stad Marbella met haar beroemde Puerto Banús is het fascinerende luxe juweeltje van de Costa del Sol. Glamour en luxe vind je het hier in al hun facetten maar dat is niet alles wat Marbella te bieden heeft. Ze biedt je namelijk ook een aantal uitstekende eetgelegenheden waar je heerlijk kunt lunchen en dineren.

Vroeger was Marbella de thuisbasis voor Feniciërs, de Visigoten en de Romeinen maar tegenwoordig is de kans een stuk groter dat je er een beroemdheid tegen het lijf loopt die op weg is naar een restaurant in één van haar smalle witte straatjes.

Ben je benieuwd waar je zelf als een VIP kunt eten in Marbella ontdek dan onze top 5 beste eetgelegenheden en restaurants  in Marbella en je weet meteen waar je jullie volgende tafeltje kunt reserveren.

1. El Balcón de la Virgen

Restaurant El Balcón de la Virgen in de oude binnenstad van Marbella
Copyright: Ruralidays.com

Dit bijzondere restaurant ligt in het historische centrum van Marbella, vlakbij de Plaza de los Naranjos. Je kunt er gaan genieten van de Andalusische keuken en traditionele gerechten. Haar naam is afgeleid van de kleine kapel op de eerste verdieping van dit 16de eeuws gebouw.

Dit restaurant heeft ook vegetarische en glutenvrije gerechten op het menu staan. Ga naar de website om de menukaart te bekijken en online te reserveren.

Openingstijden:

  • Maandag t/m zaterdag: vanaf 12.00 uur tot 12 uur ’s nachts
  • Zondag: vanaf 18.00 uur tot 12 uur ’s nachts
  • Donderdag: gesloten

Adres: calle Remedios, 2

Telefoon: (+34) 952 77 60 92

2. Restaurante Marbella Patio

marbella patio nl

In dit niet alledaagse restaurant, gelegen in een 16e-eeuws paleis, direct naast het Kasteel van Marbella, kun je terecht voor overheerlijke authentieke Andalusische gerechten. De typische Andalusische patio van dit restaurant vormt de perfecte locatie voor deze bijzonder aangename en ontspannen ontmoeting met de hartige Andalusische keuken.

Geniet van de Jamón Serrano, Croquettes en het voortreffelijke zeebanket terwijl je samen met je vrienden en familie een fantastische avond beleefd in dit betovert stukje Andalusië.

Klinkt dit als muziek in je oren, boek dan wel even van tevoren je tafel.

Openingstijden:

  • Winter:  
    • maandag t/m zaterdag: vanaf 12.00 uur tot 12 uur ’s nachts  
    • zondag: gesloten
  • Zomer:   
    • maandag t/m zaterdag: vanaf 12.00 uur tot 12 uur ’s nachts  
    • zondag: vanaf 19.00 uur tot 12 uur ’s nachts

Adres: calle Virgen de los Dolores, 4

Telefoon: (+34) 952 77 54 29

3. Paco Jiménez

Paco Jiménez Restaurant

In het hart van het historisch centrum, in het oudste huis van de stad, vind je één van de meest kostbare pittoreske restaurants in Marbella; Paco Jimenez.

Op het menu vind je een schat aan Andalusische gerechten die bereid zijn met een frisse moderne twist. Hier heb je de kans om te ervaren hoe de gastronomie van Andalusië mixt met andere keukens en zo zorgt voor haar eigen culinaire innovaties. Probeer het zelf en laat je verrassen!

We adviseren je wel om voortijdig te boeken aangezien dit bijzondere restaurant in Marbella één van de meest gewilde plekken is om te eten in Marbella.

Openingstijden:

  • Winter: dinsdag t/m zondag: van 18.30 uur tot 22.30 uur
  • Zomer: dinsdag t/m zondag: van 19:00 uur tot 23: 30 uur

Adres: Patio de los Naranjos

Telefoon: (+34) 627 62 59 52

4. Restaurante Café Garum

Restaurante Café Garum

De beste keuze voor een restaurant aan zee in Marbella is volgens ons Café Garum, gelegen aan de paseo marítimo van Marbella.

Ze dankt haar naam aan de favoriete lekkernij van de Romeinen; Garum; een bijzondere saus gemaakt van tonijn, wijn, azijn en olie waarmee zij ieder maal om wisten toveren tot een smaakvol gerecht.

In het  geval van Restaurante Café Garum staat de naam voor de vele onverwachte smaaksensaties van hun gerechten, die je openstellen voor een heerlijke smaakervaring en je zintuigen op scherp zetten. Je hebt hier bovendien de mogelijkheid om het hele jaar door te genieten van de prachtige uitzichten.

Om deze redenen behoort Café Garum tot onze top 5 beste restaurants in Marbella en wat ons betreft een plek die je zeker zou moeten bezoeken tijdens je vakantie in Marbella!

Openingstijden: van 11:00 uur tot 00:00 uur

Adres: Paseo Marítimo, Avenida de la Fontanilla

Telefoon: (+34) 952 85 88 58

5. El Estrecho

El Estrecho in Marbella

El Estrecho is een bekend restaurant in Marbella en een familiebedrijf dat sinds 1954 haar roem heeft vergaard dankzij de voortreffelijke én voordelige tapas op hun rijke gevulde menukaart.

Het is één van die bijzondere plekjes, net iets buiten alle drukte, waar je in een ontspannen sfeer kunt genieten van een heerlijke maaltijd terwijl je toch dichtbij het historische centrum van Marbella verblijft.

Heb je zin om goed te eten in Marbella maar niet in de grote toeristenmassa, breng hier dan zeker een bezoek en maak kennis met hun voortreffelijke tapas. Een betere prijs / kwaliteitsverhouding zal lastig kunnen vinden.

Openingstijden: maandag t/m zaterdag: vanaf 12.30 uur tot 12 uur ’s nachts

Adres: calle San Lázaro, 12

Telefoon: (+34) 952 77 00 04[/rul_schedule]

Korte tips voor en na het eten in Marbella

Korte tips voor en na het eten in Marbella

Heb jij je favoriete eetgelegenheid al gevonden en weet je wanneer je in Marbella gaat verblijven? Dan doe je er goed aan een reservering vast te leggen. Bezoek hiervoor de links naar de betreffende website van het restaurant in Marbella bel meteen je reservering door.

Een kleine tip voor na je heerlijke lunch of een vroeg diner: ga lekker zonnebaden of neem een verkoelende duik in de kalme wateren van de Costa del Sol. Je kunt in Marbella genieten van twee van de beste stranden in Malaga: Cabopino en Puerto Banús. Deze goed uitgeruste stranden bieden je alles voor een ontspannen middag of zomeravond aan zee!

Zo! Nu weet je in ieder geval ook alvast waar je heerlijk uit kunt buiken na al dat heerlijke eten in Marbella.

Accommodaties in Marbella

Als je alle luxe, glamour en restaurants in Marbella wilt beproeven dan heb je natuurlijk ook een plek nodig om te verblijven. We bieden je hiervoor graag een selectie aan met de meest luxe villa‘s en vakantiehuizen in Marbella, Puerto Banús en hun directe omgeving. Op deze manier heb je alles wat je nodig om jezelf en familie lekker te verwennen tijdens jullie welverdiende vakantie in Marbella!


Ken je nog meer bijzonder eetgelegenheden en restaurants in Marbella en Puerto Banús? We zijn razend benieuwd naar jouw ervaringen, laat je reactie achter en deel ze met andere hongerige reisgenoten.

Wil je meer weten over Andalusië, bezoek dan onze blog en ontdek alles wat je kunt doen, zien en beleven in Andalusië.

Top 5 beste eetgelegenheden en restaurants in Marbella (Malaga) is een artikel dat gaat over Culinair in Malaga
Beoordeel
1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (4)
Loading...
Deel
Geef je mening (4)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *