Wat te doen in Conil de la Frontera, Cadiz

24 mrt
2017
Geactualiseerd op: 20 januari, 2020

Het karakteristieke plaatsje Conil de la Frontera in Cadiz verdiend zeker een bezoekje! In deze blog ontdek je meer over wat te doen in Conil de la Frontera.

Het Witte Dorp Conil de la Frontera vind je terug op zo‘n 44 kilometer van de stad Cadiz, aan de westkant van de provincie die uitkijkt over de Atlantische Oceaan. Het maakt deel uit van de Costa de la Luz en daarom geniet je er van een fantastisch klimaat.

Het was eeuwenlang een vissersdorp, gesticht door de Feniciërs en de authentiek sfeer en de kenmerken van haar oude samenlevingen zijn vandaag de dag nog steeds gemakkelijk te herkennen. Wat haar daarnaast zo bijzonder maakt zijn haar adembenemende stranden en baaien en daarom raden we je aan om tijdens je bezoek zeker ook een route te plannen langs de beste stranden van Conil de la Frontera.

Haar culturele erfgoed en adembenemende stranden zorgen ervoor dat Conil de la Frontera al vanaf de jaren ‘60 toeristen aantrekt van over heel de wereld en haar inwonersaantallen stijgen dan ook aanzienlijk in de zomermaanden.

Cultuur, zon, zee en strand zijn de absolute trekpleisters van dit authentieke dorp in Cadiz.

Conil van het strand

Leuk weetje: Conil de la Frontera heette vroeger alleen Conil. Pas vanaf 1285, na de Reconquista, werd ‘de la Frontera’ (van de grens) eraan toegevoegd, in verwijzing op de grens met Granada en haar positie tussen het Nasrid Koninkrijk van Granada en het Koninkrijk van Castilië.”

Wat te doen in Conil: Geniet van de spectaculaire stranden

Niemand zal je voor gek verklaren als je de stranden van Conil de la Frontera zou bestempelen als een ware hemel op aarde. Haar 14 km lange kustlijn is gevuld met prachtige witte zandstranden die naadloos overlopen in het kristalheldere water van de Atlantische Oceaan. Onder hen vind je grotere stranden als die van Castilnovo en Los Bateles, die zijn voorzien van talloze gezellige bars en restaurants.

Stranden in Conil de la Frontera

Daarnaast ontdek je er ook vele kleinere baaien en charmante strandjes, vooral in het gebied gelegen tussen Conil en Roche. Deze baaien, die bekend staan als de “Calas de Roche”, worden gekenmerkt door hun natuurlijke kiezels en de indrukwekkende zonsondergangen die de moeite waard zijn om op te wachten. Aan de westkant van Conil ontdek je ook nog een andere groep. Deze baaien staan samen bekend als de Calas de Levante en zijn ideaal plek voor naaktrecreatie.

Wat te doen in Conil: verken haar historisch plekken

Net als Tarifa heeft Conil de la Frontera ook haar eigen Toren van Guzmán en hieromheen is de hele stad verder opgebouwd. De toren werd gebouwd door Alonso Pérez de Guzmán, de stichter van de stad en ook wel bekend als Guzmán el Bueno. Andere historische locaties die je kunt gaan ontdekken zijn de Torre Roche en Castilnovo; de eeuwenoude uitkijkpunten van het dorp, de kerk van Santa Catalina en het kloosters van Victoria en San Francesco.

Torre Guzman in Conil de la Frontera

Ook kun je een bezoek brengen aan de vele middeleeuwse vestigingswerken in Conil. Wat je zeker gezien moet hebben is de Puerta de la Villa, een van de vier oude stadspoorten die toegang verschafte tot de Vejer de la Frontera.   

Wat te doen in Conil: proef de lokale specialiteiten

Zoals een vissersdorp betaamt biedt Conil de la Frontera haar bezoekers een keur aan heerlijke visspecialiteiten. Proef zeker de pescaito frito, de dorada a la espalda en de smaakvolle gazpacho.

En ben je een liefhebber van tonijn dan is de volgende activiteit zeker iets voor jou!

Wat te doen in Conil: neem deel aan de ‘Ruta del Atun’

De Ruta del Atún in Conil de la Frontera vindt plaats tussen 3 mei en 3 juni 2019. Net als vele andere dorpen aan de Kust van Cadiz laat Conil haar toeristen kennismaken met haar visgerechten langs de zogenaamde route van de Rode Tonijn, een tonijnsoort die voorkomt in dit gebied en bijzondere wijze wordt gevangen via de Almadraba methode.

Tijdens deze maand bieden de bars en restaurants vele verschillende soorten gerechten aan met de Rode Tonijn als hoofdbestanddeel. Tonijn liefhebbers kunnen zich opmaken voor een heerlijk eetfestijn aangezien er meer dan 200 manieren zijn om van deze lokale specialiteit te genieten, aldus de Guía de Cádiz.

Wat te doen in Conil: winkelen en het bruisende nachtleven

De meer dan 300 bars en pubs die het straatbeeld van Conil kleur geven bieden je de kans om te genieten van een bruisende nachtleven dat doorgaat tot in de vroege ochtendgloren. En hou je van shoppen dan zit je goed in Conil aangezien de winkel in de zomermaanden tot laat open blijven.

Accommodaties en vakantiehuizen in Conil de la Frontera

Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden om te komen genieten van het beste dat Conil de la Frontera te bieden heeft. Een verblijf in een van de prachtige vakantiehuizen in Conil is daarbij ongetwijfeld een van de beste keuze die je kunt maken.

Bekijk hiervoor deze selectie van de beste vakantiehuizen en villa‘s in Conil de la Frontera. Je ontdek hierin vele verschillende accommodaties, luxe villa‘s met privé zwembad en vakantiehuizen met uitzicht over de Atlantische Oceaan.

Zoek en boek je favoriet en beleef een droomvakantie in Conil de la Frontera!

Je hebt nu alvast een paar ideeën over wat te doen in Conil de la Frontera.  Kom en ontdek het zelf in de schitterende provincie Cadiz.

Ben je weleens eerder in Conil de la Frontera geweest en heb je kennisgemaakt met haar prachtige stranden? Laat dan je reactie achter en deel je ervaringen met ons en andere dierenliefhebbers!

Wat te doen in Conil de la Frontera, Cadiz is een artikel dat gaat over Reisgids in Cadiz
Beoordeel
1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (17)
Loading...
Deel
Geef je mening (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *



  • Sinds 2009 komen wij 2 x per jaar naar Conil en ook Zahora. Zelf in de winter tussen februari en midden april zalig om hier te zijn. Van midden september tot einde oktober heb je hier het zomer gevoel van het Noorden.