Algemene Voorwaarden

1. Organisatie

Hispania Short Rentals, S.L. ( Ruralidays.com ) is een online reserveringscentrum voor vakantiehuizen, opgericht onder de Spaanse wet. Het voldoet aan alle juridische, financiële en verzekeringseisen.

Ruralidays.com heeft als gemachtigd reserveringscentrum een strenge verzekeringsdekking zoals vereist is onder EU-wetgeving. Ons BTW-nummer is ESB93567170.

ADRES: C/ Molina Lario, 13, 2º A, 29015 Málaga

TELEFOONNUMMER: +34 951 409 873

E-MAIL: info@ruralidays.com

 

2. Reservering en huurcontract

Reserveringen dienen te worden verricht via de Ruralidays website, www.ruralidays.nl.

Het huurcontract tussen Ruralidays.com en de klant zal in werking treden op het exacte moment dat Ruralidays.com de reservering bevestigt. Deze bevestiging wordt per email verzonden zodra de klant aan de aanbetalingsvoorwaarden heeft voldoen.

Een boekingsaanvraag kan niet worden beschouwd als een reservering.

 

3. Prijzen

De gepubliceerde prijzen zijn geldig tot 31 December 2019. U vindt het toegepaste tarief van uw gewenste accommodatie nadat u de verblijfsdatums en het aantal personen heeft gespecificeerd. De getoonde prijzen op onze website zijn zeer concurrerend. Om deze reden kan de prijs veranderen afhankelijk van het aantal mensen.

Elektriciteit, water, gas, beddengoed, badkleding en schoonmaak service voor aankomst zijn in de meeste gevallen inbegrepen in de prijs. Directe belastingen zijn altijd in de prijs opgenomen.

Voor sommige accommodaties geldt dat de kosten voor schoonmaak, haardhout, internet, wieg, verwarmd zwembad of airconditioning niet zijn opgenomen in de prijs. Controleer daarom altijd deze informatie op de detailpagina van de betreffende accommodatie, in de sectie 'Informatie'.

 

4. Voorwaarden van speciale aanbiedingen

Bij het inwisselen van een promotiecode dient u de daaraan verbonden voorwaarden te respecteren, deze hebben onder andere betrekking op het van toepassing zijnde kortingsbedrag en het minimumbedrag van de reservering, de deadline om de reservering te maken, de periode waarin u uw verblijf geniet - respecteren van uitgesloten datums - en de beschikbaarheid van de gevraagde promotiecode. De kortingen zijn niet cumulatief. Ruralidays behoudt zich het recht voor om de korting niet toe te passen als de klant een reservering in behandeling heeft en daarna verzoekt om de promocode te gebruiken.

 

5. Betalingswijze

De boeking wordt als bevestigd beschouwd zodra aan de aanbetalingsvoorwaarden van de accommodatie is voldaan (15% tot 50%, afhankelijk van de desbetreffende accommodatie). U kunt hierbij kiezen uit verschillende betaalmogelijkheden: creditcard, debetkaart, PayPal, iDeal of per bankoverboeking.

Indien u wenst te betalen per bankoverboeking, neem dan uw naam en uw reserveringsnummer op in de omschrijving van de bankoverboeking. De reservering zal bevestigd worden zodra het bewijs van betaling is verzonden naar reservation@ruraliday.com en nadat de eigenaar de reservering heeft bevestigd.

 

6. Belangrijke informatie over de accommodaties

Gastenregistratie en legitimatiebewijs

In uw boeking dient u exact aan te geven hoeveel mensen er op de accommodatie zullen gaan verblijven, dit is altijd inclusief kinderen, ongeacht welke leeftijd. We maken u erop attent dat de eigenaar van de accommodatie de toegang kan ontzeggen c.q. intrekken aan een iedereen die niet wordt vermeld op de reservering. Deze beslissing kan niet worden aangevochten.

Sommige accommodatie-eigenaren houden zich het recht voor om de slaapkamerdeuren te openen afhankelijk van het aantal mensen dat is opgegeven in de boeking. Dit gebeurt om kleinere groepen een betere prijs te bieden.

Opening van het zwembad

In het algemeen worden zwembaden ter beschikking gesteld vanaf 1 mei tot 30 september. Vraag ons altijd naar de exacte beschikbaarheid voor uw gewenste datums in deze periode en voor de overige periodes van het jaar.

Zwembadonderhoud

De accommodatie-eigenaar is verplicht om ieder week een zwembadonderhoud te plannen. Op de dag van aankomst van de klant zal de eigenaar van de accommodatie aangeven op welke dag het onderhoud zal plaatsvinden.

Afstanden

De gerapporteerde afstanden zijn gebaseerd op Google Maps. Ruralidays.com is niet verantwoordelijk voor de afstanden die worden weergegeven d.m.v. Google-technologie.

Wieg en kinderstoel

Sommige accommodaties zijn voorzien van wiegen en kinderstoelen. De klant kan tijdens het boekingsproces een verzoek indienen voor wiegen, kinderstoelen of andere noodzakelijkheden. Dit kan tijdens het invullen van de persoonlijke gegevens in de sectie: ‘Opmerkingen’.

WIFI / Internet

Veel van de accommodaties zijn voorzien van WIFI en Internet, met een snelheid die minstens goed genoeg is voor het verzenden en ontvangen van e-mails en voor het surfen op het Web. Aangezien veel van de vakantieverblijven zijn gelegen in een landelijke omgeving, kan het zijn dat de gegevensverbinding niet snel genoeg is voor toepassingen zoals Skype, Online TV of voor het downloaden van grote bestanden.

Internet en WIFI worden geleverd door externe leveranciers. Daarom stelt Ruralidays noch de eigenaar van de accommodatie zich in geen enkel geval verantwoordelijk voor deze service en eventuele bezwaren die hieruit voortkomen.

Aankomst- en vertrektijd

Controleer op uw boekingsbewijs de door de eigenaar van de accommodatie opgegeven aankomst- en vertrektijd.

Als algemene regel geldt er een aankomsttijd tussen 16:00 uur en 21:00 uur. Indien u aankomt na 21:00 uur, betaalt u als klant een toeslag van 50€. Op sommige accommodaties is het niet toegestaan om aan te komen na 00:00 uur.

Algemene regel: uitchecken / vertrekken vóór 12:00 uur.

Locatie en toegang tot voorzieningen

Orografisch gezien is Andalusië te typeren als een bergachtig gebied. Dit kenmerk biedt de accommodaties meer privacy, bijzondere uitzichten en authentieke plekjes. Controleer altijd op (bijv. via Google Maps) waar de accommodatie zich precies bevindt.

Sommige accommodaties kunnen een onverharde toegangsweg hebben van zo‘n 500 - 1000 meter tot aan de accommodatie. Dit is omdat veel van de accommodaties zich bevinden in een beschermd gebied.

U kunt uw accommodatie bereiken met een normaal uitgevoerde auto. Bent u bijvoorbeeld van plan om te reizen met een laag uitgevoerde auto of een sportwagen, controleer dan eerst de toegankelijk voorafgaande aan uw bezoek.

Toegang voor huisdieren

U dient bij uw boeking aan te geven of u huisdieren meeneemt tijdens uw verblijf.

In het informatiegedeelte van de accommodatie staat aangegeven of huisdieren al dan niet zijn toegestaan. Het is verboden om huisdieren mee te nemen naar accommodaties waarbij is aangegeven: “huisdieren niet toegestaan”. Indien de informatiepagina van de accommodatie aangeeft: “huisdieren op aanvraag toegestaan”, dient u dit vooraf af te stemmen met Ruralidays.com.

Sommige accommodaties rekenen een toeslag of een extra borg voor het verblijf van huisdieren vanwege extra schoonmaakkosten.

Borg voor schade

Zodra u aankomt dient de klant borg over te dragen aan de eigenaar van de accommodatie. Het bedrag van de borg is afhankelijk van de accommodatie. De gehele borg wordt teruggegeven nadat de eigenaar van de accommodatie het verblijf heeft gecontroleerd en heeft goed bevonden. De eigenaar kan de borg zowel teruggeven in contanten of overmaken naar uw bank, credit card of paypall account.

 

7. Annulering

De annuleringsvoorwaarden van de accommodatie kunnen worden gevonden op de detailpagina van de accommodatie in de sectie: ‘Informatie’ .

 

8. Onregelmatigheden en gebreken

Indien u als klant onregelmatigheden of gebreken aantreft in de gehuurde accommodatie, dient u dit zo spoedig mogelijk met ons of aan eigenaar van de accommodatie te communiceren. Communiceer onregelmatigheden of gebreken nooit na uw verblijf op de accommodatie. Ruralidays.com zal elke onregelmatigheid of gebrek zo spoedig mogelijk verwerken. Wij behouden ons hierbij het recht voor om uw accommodatie om te wisselen indien dit beter uitkomt en indien de gronden van de claim zijn geverifieerd.

Claims die worden ingediend nadat u de accommodatie heeft verlaten worden niet in behandeling genomen vanwege het ontbreken van verdere fundamentele criteria waardoor de klacht zou kunnen worden behandeld.

 

9. Overmacht

In het geval de eigenaar de boeking moet annuleren vanwege overmacht, behoudt Ruralidays.com zich het recht voor om de accommodatie om te wisselen voor een verblijf met dezelfde kenmerken. Indien de klant niet akkoord gaat met de aangeboden alternatieve accommodatie, zullen wij het reeds betaalde bedrag terugstorten aan de klant.