Stedentrip Cadiz: ontdek het beste van Cadiz in één dag!

12 jul
2016
Geactualiseerd op: 5 maart, 2020

Bekijk deze waardevolle tips voor een eendaags bezoek aan Cadiz.

De 3000 jaar oude stad Cadiz is de langst bewoonde stad van Europa. Reis terug in de tijd met een eendaags bezoek aan Cadiz en ervaar wat het is om te leven als een echte Gaditán.

Lees meer over de meest beroemde bezienswaardigheden in Cadiz, boek je reis en verblijf en kom mee op een eendaags bezoek aan Cadiz!

Bezoek de grandioze kathedraal van Cadiz en maak een wandeling over het strand

We starten deze stedentrip Cadiz met een bezoek aan Barrio del Pópulo, de wijk van de Kathedraal van Cadiz. Deze sierlijke rooms-katholieke kerk, bekent als de ‘Kerk van het Heilige Kruis’, wordt geschaard onder de beroemdste monumenten van Cádiz en haar gouden koepel vertegenwoordigt hierbij het klassieke imago van de stad.

Haar bouw werd voltooid in 1838, meer dan een eeuw nadat de architect de originele plannen voor dit grootse project presenteerde. Dit is dan ook de reden dat het eindresultaat volledig anders is dan het oorspronkelijke ontwerp, gebaseerd op Barok architectuur.

De Kathedraal van Cadiz en Torre de Poniente

Eén van haar torens is momenteel open voor publiek en vandaar ook dat we je van harte aanbevelen om deze Torre de Poniente te bezoeken.

Terwijl je jezelf omhoog begeeft richting de statige gouden dome kun je al klimmend een glimp opvangen van de 127 torens die vandaag de dag nog steeds te zien zijn in Cadiz. Eenmaal bovenin de westelijke toren geniet je van een adembenemend uitzicht over de gehele stad.

Als je de schoonheid van dit monument nog intenser wilt ervaren, maak dan vooral ook een wandeling over het aangrenzende strand La Caleta, dat met haar opvallende witte Badhuis en haar bijzonder mooie uitzichten ook nog eens behoort tot één van de beste stranden in de Provincie Cadiz.

Ontdek twee bijzondere Kastelen

Kastel van San Sebastián in Cadiz
CADIZ. Foto door Ramon Bacas

Het strand La Caleta ligt temidden van twee prachtige kastelen; Castillo de Santa Catalina, waar je kunt genieten van kunstexposities en bijzonder kleurrijke zonsondergangen én het Castillo de San Sebastián.

Deze laatste is via het voetpad op het strand van La Caleta gemakkelijk bereikbaar en hiermee treed je ook meteen in de voetsporen van James Bond, die het kasteel, als 007 in “Die Another Day”, internationale bekendheid gaf.

Lunchen in Mercado de Abastos

De onlangs vernieuwde Marcado de Abastos (1837) bevindt zich op Plaza Libertad en is Spanje‘s oudste overdekte marktplaats. Het is de perfecte plek voor een heerlijke lunch aangezien het haar hongerige bezoekers voorziet van een uitgebreide keuze aan heerlijke specialiteiten.

Behalve typische gerechten uit Cadiz biedt de markt je de kans om kennis te maken met sublieme gerechten uit andere Spaanse streken en ook kun je er genieten van internationale lekkernijen.

Hiervoor ga je op zoek naar de culinaire hoek; de Rincón Gastrónomico. Openingstijden:

  • Maandag: 9:00 tot 16:00 uur
  • Dinsdag tot vrijdag: 9:00 tot 15:30 uur / 19:00 tot 24:00 uur
  • Zaterdag: 9:00 tot 16: uur / 20:00 tot 01:00 uur
  • Gesloten op zondag

Casa del Obispo: een sprong terug in de tijd

Nu je buik is gevuld en je weer helemaal op kracht bent gekomen begeven we ons naar het zuiden van de stad. Achter de kathedraal vind je Casa del Obispo. Dit fascinerende gebouw bied je een intrigerend inkijkje in de eeuwen oude geschiedenis van Cadiz; van de oude Romeinen tot het hedendaagse tijdperk.

Wil je nog meer weten over de Romeinse bezetting van Cadiz, begeef je dan naar het Teatro Romano. In dit oudste nog bewaard gebleven amfitheater van Spanje is de eeuwenoude atmosfeer waarin dit deel van de stad is ondergedompeld nog zeer duidelijk voelbaar.

Duik nog dieper in de geschiedenis van Cadiz

Nu het einde van ons eendaags bezoek aan Cadiz bijna in zicht is verplaatsen we ons richting het noorden van de stad voor een bezoek aan het Museo de Cádiz.

De aanwezigheid van de vele overblijfselen uit Fenicische en Romeinse tijd, de prachtige schilderijen, standbeelden en doeken maken je al snel duidelijk waarom dit museum behoort tot de beste musea in de hele provincie.

Monumento a la Constitución in Cadiz
Cádiz. Monumento a la Constitución de 1812. Foto door Santiago Abella

Tot slot is een dagje Cadiz niet compleet zonder een bezoek aan het Plaza de España en het Monumento a la Constitución uit 1812. Dit monument, ook wel bekend als Monumento a las Cortes, werd gebouwd ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van de Spaanse grondwet, die in 1812 werd ondertekend.

De gegroepeerde standbeelden van het monument hebben alle een allegorische betekenis. Ze symboliseren Spanje, landbouw en burgerschap bovenop een stabiele pijler waarop de grondwet staat geschreven. De twee standbeelden aan weerszijde van de pilaar vertegenwoordigen de tegengestelde krachten van oorlog en vrede.

Vakantiehuizen in Cadiz

Is een eendaags bezoek aan Cadiz niet voldoende en wil je lekker even ontspannen voordat de provincie verder gaat verkennen, kies dan voor één van de beste vakantiehuizen in Cadiz. Omringd met comfort kom je heerlijk tot rust en je voelt je snel thuis in onze typisch Andalusische accommodaties.

Een stedentrip Cadiz is een fantastische ervaring! Kom en ervaar zelf de eeuwenoude schoonheid van deze bijzonder authentieke stad!

Ben je weleens in Cadiz geweest en heb je één van de bovengenoemde plekken bezocht?   Welke vond je het meest bijzonder? Deel je ervaringen met ons!

Stedentrip Cadiz: ontdek het beste van Cadiz in één dag! is een artikel dat gaat over Reisgids in Cadiz
Beoordeel
1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (18)
Loading...
Deel
Geef je mening (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *