Eendaagse reis naar Nerja (Malaga): ontdek Nerja in één dag!

19 mei
2016
Geactualiseerd op: 20 januari, 2020

Ben je benieuwd wat je allemaal kunt doen, zien en beleven tijdens een dag in Nerja? Blijf dan lezen en ontdek alles over het meest charmante kuststadje van Spanje!

Het is geen wonder dat Nerja onlangs is uitgeroepen tot meest charmante kuststadje van Spanje. Ondanks het feit dat het een relatief klein plaatsje is, kunnen de inwoners hier met recht opscheppen over hun kristalheldere wateren, de 16 kilometer lang kustlijn en vele andere activiteiten die maken dat Nerja een stadje is dat je zeker moet bezoeken als je op bezoek bent in het oosten van de provincie Malaga.

Hieronder vind je meer informatie over wat je zoal kunt doen tijdens een eendaags bezoek. Bekijk wat jou aanspreekt en plan je dagtrip naar Nerja.

Balcón de Europa

Balcón de Europa van Nerja

We trappen af met een must-see, de meest beroemde locatie in Nerja; het spectaculaire Balkon van Europa, of in beter Spaans; Balcón de Europa. Deze plek dankt haar naam aan koning Alfonso XII.  Het verhaal gaat dat hij in 1884, daags na een grote aardbeving, een bezoek bracht aan Nerja om de schade op te meten. Zodra hij het uitzicht zag, vanaf het rotsachtige voorgebergte waar toentertijd een 9e-eeuw Moors fort was gelegen, riep hij vol enthousiasme uit: “Dit is de balkon van Europa!”.

En hoewel de inwoners van Nerja dit natuurlijk al lang hadden bedacht, konden ze hun koning maar moeilijk ongelijk geven. Vanuit dit zuidelijk puntje Europa heb je schitterende uitzichten op de wijde omgeving en de prachtige zee.  Achter je ontwaar je de bergen van de Sierra Almijara en kijk je rechts dan zie je enkele van de beste stranden van Malaga, waar toeristen van over de hele wereld genieten van de Andalusische zonnestralen.

De promenade en het gebied rondom het Balcón de Europa zijn alleen toegankelijk voor voetgangers. Je vindt hier volop gezellige barretjes en restaurants, die vooral in de avonduren tot leven komen. Je kunt hier een bezoek brengen aan het standbeeld van naamgever Alfonso Xii, de kerk van El Salvador uit 1505, de oude kanonnen van het Moorse fort of het kunstwerk ter nagedachtenis van de ontdekking van de Grotten van Nerja.

Ter afsluiting geven we je nog graag mee dat men er hier van overtuigd is dat wanneer je op het Balkon een wens uitbrengt, deze wens zal worden gehoord, mits deze niet over geld gaat dan. Aangezien het prachtige uitzicht vanaf het Balkon je al een rijk mens maakt, kun je het net zo goed eens proberen.

Grotten van Nerja

Grotten van Nerja

Tijdens je eendaagse bezoek aan Nerja wil je zeker tijd vrijmaken voor een bezoek aan de majestueuze grotten van Nerja, ook wel bekend als de Prehistorische Kathedraal. Gelegen op zo‘n 3 kilometer afstand van het stadje, was deze 5 miljoen jaren oude grot ( ja, het staat er echt), het huis van jagers uit het Stenen Tijdperk en het presenteert vandaag de dag de grootste formaties van stalagmieten en stalactieten in de wereld. De meest indrukwekkende formatie is ongetwijfeld de 32 meter hoge centrale kolom in de “Cataclysme Hal”, die hiermee sinds 1989 in het bezit is van het Guinness Wereldrecord. De grotten van Nerja werden in 1959 per ongeluk ontdekt door een vijftal vrienden en ze zijn mede dankzij de vele prehistorische grotschilderingen uitroepen tot Historisch en Archeologisch monument.

Het bijzondere is ook dat je hier ieder jaar in juli kunt genieten van het Cueva de Nerja festival, dat plaatsvindt in de Waterval Hal, één van de grote kamers in deze indrukwekkende grotten. Tijdens dit festival treden diverse Spaanse en internationale balletten op, evenals diverse andere muziekgrootheden. Het is hier, in deze magische omgeving, waar je één van de meest spectaculaire evenementen ter wereld bij kunt wonen.

Wellicht is het goed om te vermelden dat het handig is om in de zomer een jack mee te nemen omdat de temperatuur binnenin de grot een flink stukje koeler kan zijn dan de buitentemperatuur. Mocht je last hebben van claustrofobie, dan is het misschien niet zo raadzaam om het ondergrondse te gaan verkennen en kom je samen met de kinderen, let er dan wel op ze goed worden begeleid, omdat de route door de grotten bestaat uit verschillende trappen, hellingen en bruggen.

Voor een los kaartje betalen volwassen 10 € en voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar kost het 6 €. Kinderen jonger dan 6 jaar oud mogen gratis naar binnen.

Nerja Museum

Als geschiedenisliefhebber kom je hier zeker aan je trekken! In een uur tijd ontdek je de geschiedenis en de cultuur van Nerja vanaf het paleolithicum tot aan de jaren ‘60. Ga beneden vooral ook op zoek naar de ‘levensechte’ holbewoner. Het is gewoon eng hoe echt een wassenbeeld kan zijn, of is het misschien toch….

Een inside tip van onze kant zou zijn om je bezoek aan de grotten te combineren met een bezoek aan het Nerja Museum. Je kunt in dit museum namelijk voor zo‘n 12 euro (april 2016) een combikaartje kopen voor zowel het museum en de grotten.

Hiermee sla je twee vliegen in één klap en heb je tevens de hele dag door toegang tot het pendeltreintje dat door de omgeving gaat. Je hebt dus vervoer en toegang naar de grotten terwijl je daarnaast ook nog eens op een leuke manier meer kunt leren over de achtergronden van de omgeving en onze prehistorische voorouders.

Het Museum is open:

  • September tot en met juni: 9:30 – 16:30 uur (gesloten op 1 januari en 15 mei)
  • Juli, augustus en tijdens de Heilige Week met Pasen: 9:30 – 19:00 uur

Vrije toegang voor alle bezoekers op:

  • 28 februari, dag van Andalusië
  • 18 mei, internationale dag van de musea
  • 27 september, internationale dag van het toerisme

Wat is het beste moment voor een Dagtrip naar Nerja?

Promenade in balkon van Europa, in Nerja

Nerja is bijzonder druk van juli tot september, met name als gevolg van de festivals die in deze tijd van het jaar plaatsvinden.

Als je het stadje op haar best mee wilt maken, plan dan je bezoek op 23 juni, tijdens de viering van Noche de San Juan. Tijdens dit feest komen mensen samen op de stranden van Nerja en barbecueën en feesten tot in de vroege ochtendgloren.

Ook leuk om mee te maken is de viering ter ere van de Virgen del Carmen op 16 juli. Tijdens deze feestdag nemen vissers de beeltenis van de maagd Carmen mee op zee in hun vissersboten. Daarnaast zou je ook nog kunnen kiezen voor een bezoek in de tweede week van oktober, wanneer de kermis neerstrijkt in Nerja.

Maar of je nu wel of niet aankomt op een bijzondere feestdag, Nerja is altijd wel de moeite van een bezoek waard!

Hoe kom ik in Nerja?

Je kunt Nerja gemakkelijk per bus bereiken. De busmaatschappij ALSA biedt meerdere keren per dag goedkope reizen naar Nerja vanuit; Malaga, Marbella, Antequera, Almeria en Granada. Ga je liever met de auto, dan kun je deze parkeren in de ondergrondse parkeerplaats op Plaza de España.

VVV-kantoor in Nerja

Het plaatselijke VVV kantoor vind je in Calle Carmen 1, op de begane grond van het stadhuis, pal naast de Paseo Balcón de Europa.

Openingstijden

  • Maandag tot vrijdag van 10:00 tot 14:00 uur en van 17:30 tot 20:45 uur
  • Zaterdag en zondag, van 10:00 tot 13:15 uur

Als je vragen hebt kun je er in meerdere talen terecht, ze spreken hier Spaans, Engels, Frans en Duits.

Plaatsen om te verblijven in Nerja

Kies je verblijf uit een selectie van de beste vakantiehuizen in Nerja. Op deze manier weet je zeker dat je een goede en betaalbare accommodatie zult hebben tijdens je eendaagse bezoek aan Nerja.

Mis niets van je eendaagse reis naar Nerja en neem deze digitale gids met op reis!

Als je het leuk vond om dit artikel te lezen , dan vind je het misschien ook leuk om te ontdekken wat je allemaal kunt doen in Ronda – in één dag!

Vind je dat er iets ontbreekt en zou je graag iets toevoegen? Laat dan je reactie achter en deel jouw ervaringen met ons! We wensen je heel veel plezier in Nerja!

Eendaagse reis naar Nerja (Malaga): ontdek Nerja in één dag! is een artikel dat gaat over Reisgids in Malaga
Beoordeel
1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (4)
Loading...
Deel
Geef je mening (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *