5 redenen voor een bezoek aan het Festival 3 Culturas in Frigiliana (Malaga)

19 jun
2018
Geactualiseerd op: 20 januari, 2020

Vraagje: wat is er beter dan samen met je vrienden op te gaan in een betoverende omgeving waar je kunt genieten van overheerlijke tapas en een levendig feest waar je tot zonsopkomst kunt dansen op het ritme van de Spaanse nacht?

Is je antwoord: ‘niets’ of bijna niets, dan is het XV Festival 3 Culturas Frigiliana de juiste plek voor jou!

Het witte dorpje Frigiliana verandert tijdens het laatste weekend van augustus (2020: 27-30 augustus) van een relatief rustig wit dorpje in een internationale smeltkroes van culturen.

Op deze dagen viert men hier namelijk het Festival 3 Culturas. Gedurende deze 4 dagen kun je in haar nauwe straatjes en op het prachtige dorpsplein genieten van een bijzonder attractief en cultureel festival. Aan de hand van muziek, eten, kunsten en tradities kun je op levendige wijze kennismaken met de  Christelijke, Arabische en Sefardische culturen die hier eeuwenlang vreedzaam samenleefden.

We geven je graag onze 5 reden voor een onvergetelijk bezoek zodat je vast en zeker zin zult krijgen om je in het feestgedruis te storten.

1. De markt van 3 Culturen

De markt van 3 culturen

Het epicentrum van het festival is het marktplein van Frigliana. Hier vind je meer dan 150 kraampjes waar je eten, kleren en producten kunt kopen die toebehoren aan de 3 culturen. Gelegen in het hart van het dorp vormt de markt het stralende middelpunt van het festival en het is tevens de toegang tot alle andere delen van het dorp waar je heerlijk kunt genieten van al het bijzonders dat het Festival 3 Culturas te bieden heeft.

2. Straten vol muziek

Concerte van Ara Malikian

Tijdens deze 4 dagen zijn de straten van Frigiliana gevuld met allerlei soorten muziek. Behalve de straatmuzikanten zijn er van donderdag tot zondag 8 concerten die nog meer klankkleur geven aan dit prachtige dorp. Ze vinden plaats in Plaza de las Tres Culturas en in het Casa del Apero.

3. Tapastours!

Tappastour in Frigiliana

Misschien wel de beste maar zeker de lekkerste reden voor een bezoek aan het Festival 3 Culturas is de Ruta de la Tapa,  vooral als je een liefhebber bent van lekker eten en gezelligheid. Je hebt er de mogelijkheid om de meest bijzondere tapas te proeven en speciaal voor deze gelegenheid kosten ze slecht 2 euro per stuk. De tapas zijn verkrijgbaar in de 19 bars en restaurants die het stadje rijk is.

Op het marktplein kun je een kaartje krijgen met hierop alle tapaslocaties zodat je gemakkelijk je weg kunt vinden naar al dat lekkers. Zorg er zeker voor dat je een stempel vraagt bij elke plek die je bezoekt, want als je een van de Tapas Tours volbrengt (Moorish & Mudéjar) ontvang je hiervoor een mooi aandenken.

4. De spectaculaire kerk van San Antonio de Padua

De kerk van San Antonio de Padua

Breng tijdens je bezoek aan Frigiliana zeker ook een bezoek aan de kerk van San Antonio de Padua. De witte muren van deze prachtige kerk zijn tijdens het festival het tableau van unieke beeltenissen van de 3 culturen, zodat je een prachtig visueel inkijkje kunt krijgen van de rijke geschiedenis van dit bijzondere charmante witte dorpje.

5. Dansen tot de zon op komt op Plaza 3 Culturas

dansen tot de zon op komt op plaza 3 culturas

Als je niet wilt dat je dag eindigt dan zit je deze dagen goed in Frigiliana. Op het centrale plein kun je de hele nacht genieten van heerlijke muziek en dansen tot je voeten je niet meer kunnen dragen. DJ Lord Sasafras neemt je mee de nacht in op vrijdag en zaterdag met een eclectische mix van muziek van over heel de wereld, terwijl Festicultores je laat swingen op donderdag en zondag.

Bonusreden: alle andere activiteiten!

Dansers in de straten van Frigiliana

Een bezoek aan het Festival 3 Culturas Frigliana biedt naast deze 5 evenementen nog tal van andere activiteiten. Neem deel aan workshops, conferenties,  geniet van theatervoorstellingen en muziek op straat of laat je verleiden door buikdanseressen om zelf je heupen te bewegen. Bovendien zijn er ook voor de kleintjes tal van leuke activiteiten!

Tip: Zorg dat je donderdag aankomt zodat je kunt genieten van de spetterende vuurwerkshow waarmee het festijn van start gaat en ga pas weg op zondag nadat het vuurwerk het Festival 3 Culturas in stijl weer afsluit. De betoverende vuurwerkshows worden gecomponeerd op het ritme van de muziek en verlichten de nachten van Frigiliana op spectaculaire wijze.

Probeer het en we verzekeren je dat niet kunt wachten om je ticket voor volgend jaar te boeken.

Werkplaats van Frigiliana

Routes naar Frigiliana

Vanaf Nerja is Frigliana per bus zeer gemakkelijk te bereiken en een enkeltje kost slecht 1 euro. Tijdens het festival wordt er behalve de reguliere lijndienst ook een speciale shuttledienst aangeboden. De shuttle naar Frigliana reist op het uur van 19:00 tot 02.00 uur en vanaf Frigiliana terug naar Nerja reist de shuttle op het halve uur.

Accommodaties in Frigiliana

Tussen al deze feestelijkheden door heb je natuurlijk ook een plek nodig om te slapen en even heerlijk te ontspannen. Bekijk hiervoor de beste vakantiehuizen in Frigiliana en boek je favoriet zodat je tijdens één van de meest adembenemende festivals van Spanje, heerlijk kunt genieten van dit bijzonder charmante witte dorpje.

Het Festival 3 Culturas opent haar deuren en bied je een magische ervaring.

Laat deze bijzondere kans zeker niet liggen!

Ben je weleens eerder naar het Festival 3 Culturas in Frigiliana geweest? Wat trok je daar het meeste aan? Laat het ons weten en deel je ervaringen met andere reizigers.

5 redenen voor een bezoek aan het Festival 3 Culturas in Frigiliana (Malaga) is een artikel dat gaat over Cultuur in Malaga
Beoordeel
1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (4)
Loading...
Deel
  •  
  •  
  •  
  •  
Geef je mening (6)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *  • U echt maken het lijkt zo makkelijk met uw presentatie, maar ik vind dit materie te echt dat Ik denk dat ik nooit zou begrijpen. Het lijkt te complex en heel breed voor mij. ik ben kijk uit naar je volgende post, ik proberen de knie te krijgen!