Ontdek Frigiliana (Malaga): 7 redenen voor een bezoek aan Frigiliana

15 jul
2016
Geactualiseerd op: 2 mei, 2023

Kom en bezoek Frigiliana, het mooiste witte dorpje van de regio La Axarquía in Andalusië. Een bezoek aan Frigiliana is zeker een ervaring die je niet zult willen missen tijdens je vakantie in Andalusië.

Dit charmante witte dorp ligt in het natuurpark van Sierras Almijara, Tejeda en Alhama, zo’n 7 kilometer ten noorden van Nerja. In haar glooiende smalle straatjes, met hun witgeschilderde huizen, merk je al snel dat je alles achter je laat en opgaat in het moment. Ontdek haar bezienswaardigheden en natuur terwijl je onderdompelt in de eenvoud en romantiek van één van de meest bijzondere witte dorpen in Andalusië.

Lees verder en ontdek onze 7 redenen voor een bezoek aan Frigiliana!

1. Het historische centrum van Barribarto

Het historische centrum van Barribarto, Frigiliana

Het oude Moorse stadscentrum van Frigiliana, ook wel bekend als de Barribarto, neemt je mee terug in een tijd waarin de Moren hier de scepter zwaaide. Het wordt beschouwd als één van de best bewaard gebleven historische stadscentra in de provincie Malaga en hierdoor werd het in 2014 officieel benoemd tot nationaal erfgoed en bekroond met de titel Conjunto Histórico-Artístico.

Ervaar de charme van haar glooiende nauwe straatjes die je de weg wijzen door dit romantische witte dorp en ontdek waarom het met recht het Juweel van La Axarquia mag worden genoemd.

2. Het eerste Archeologische Museum van La Axarquía

Het archeologische museum van Frigiliana

Het archeologische museum van Frigiliana opende in 2009 haar deuren en werd hiermee het eerste archeologische museum van de regio La Axarquía. Haar 125 tentoongestelde stukken geven je in chronologische volgorde een historisch inkijkje in de rijke achtergronden en geschiedenis van de omgeving Frigiliana.

Je vindt er stukken uit diverse tijdgewrichten, van het neolithische tijdperk tot aan het einde van het Moorse koninkrijk in Frigiliana in de 16e eeuw. Behalve deze collectie is er tevens een zaal met hedendaagse kunst én een tijdelijke expositie.

3. El Fuerte, een heuvelbeklimming die je niet mag missen tijdens een bezoek Frigiliana

Het heuvel van El Fuerte

De heuvel achter Frigiliana heet El Fuerte en je bereikt haar top via een indrukwekkende wandelroute van zo‘n 7 kilometer lang. Eenmaal boven, op 963 meter hoogte, geniet je van een adembenemend uitzicht over de witte dorpen en het hele kustgebied van Malaga. Als je houdt van een actieve wandeling dan mag je deze tocht zeker niet overslaan tijdens je vakantie in Frigiliana.

Wrang feitje; ten tijden van de Spaanse herovering van Frigiliana in 1569 gebruikte de Moorse soldaten deze bijzonder plek om te skydiven, maar dan wel zonder parachute. Ze deden er alles aan om maar niet in de handen vallen van de Spaanse troepen.

4. Hermitage van Ecce Homo

Deze pittoreske kerk, ook wel bekend als de kapel van Jezus Christus met doornenkroon, is een verplichte stop als je meer wilt ontdekken over de christelijke festiviteiten in de barok periode. De kleine kerk is het startpunt van tal van kleurrijke religieuze festiviteiten en processies.

De naam Ecce Homo (Zie de Mens) komt voort uit Pontius Pilatus’ aanduiding voor de lijdende Jezus vlak voordat hij ten overstaande van een menigte werd gekruisigd. Nog ieder jaar op Heilige woensdag herdenkt men Jezus met een processie, waarbij zijn houten standbeeld vanaf deze kerk naar de Sint Antonius kerk wordt gedragen.

5. Festival 3 Culturas

Ben je van plan om Frigiliana te bezoeken in de laatste weken van augustus, maak je dan alvast maar op voor een fantastisch feest. In deze periode viert men hier namelijk ieder jaar het Festival 3 Culturas Frigiliana (2020: 27-8 / 30-8).

Gedurende 4 dagen vullen de straten van Frigiliana zich met dansende en zingende mensen die zich tegoed doen aan de meest heerlijke hapjes tijdens één van de aanwezige Rutas de Tapas.

Het idee achter het festival is om mensen meer te leren over de drie culturen die eeuwenlang vredig samenleefden in deze regio; de Christelijke, de Moorse en de Sefardische. Je maakt hier kennis met de eetgewoonten en klederdrachten van de 3 hoofdstromingen en je kunt er gedurende deze dagen genieten van levendige concerten, interessante conferenties, workshops en kleurrijke vuurwerkshows.

6. De botanische tuin van Santa Fiora

Het botanische tuin van Santa Fiora

De botanische tuin van Santa Flora biedt haar bezoekers een keur aan inheems plantensoorten uit heel Andalusië en zoals gewoon is voor zulke botanische projecten verbetert hun kwaliteit zichtbaar met de jaren. De tuin werd in 2010 geopend en je vindt het terug langs de promenade die loopt van Avenida Carlos Cano tot aan het historische centrum van Frigiliana.

7. Het natuurpark van Sierras de Almijara, Tejeda en Alhama

Het natuurpark van Sierras de Tejeda, Almijara y Alhama

Een ander geweldig aspect aan Frigiliana is haar ligging in het natuurpark van Sierras de Almijara, Tejeda en Alhama. Het park is onlangs toegevoegd aan de RENPA, de Andalusische natuurbescherming en hierdoor krijgt het 40.663 hectaren tellende natuurgebied alle aandacht die het verdient. Het beslaat een groot gebied in de provincies Malaga (vanaf de Puente de Piedra) en Granada (tot aan het dorpje Otivar).

Vanuit Frigiliana heb je gemakkelijk toegang tot het park en terwijl je heerlijk ontspant in dit pittoreske witte dorp geniet je een voortreffelijk uitzicht op het spectaculaire groene berglandschap.

VVV kantoor Frigliana

VVV-kantoor

calle Cuesta del Apero, in hetzelfde gebouw als waar het archeologisch museum is gevestigd
16 September tot 1 juli:
– Maandag t/m vrijdag: van 10.00 tot 18.00 uur
– zaterdag: van 10.00 tot 14.00 uur en van 16.00 tot 20.00 uur
– zondag: van 10.00 tot 14.00 uur
1 juli tot 15 September:
– Maandag t/m zaterdag: van 10.00 tot 14.30 uur en vanaf 17.30 tot 21.00 uur
– zondag: van 10.00 tot 14.30 uur

Accommodaties in Frigiliana

Tijdens je bezoek aan Frigiliana heb je natuurlijk ook een verblijfsplaats nodig zodat je comfortabel kunt thuiskomen na het ontdekken van alle bezienswaardigheden in Frigiliana en je heerlijk kunt ontspannen in deze prachtige omgeving.

Bekijk hiervoor de beste vakantiehuizen in Frigiliana en we verzekeren je dat je vandaag nog je tickets zult willen boeken voor een onvergetelijk bezoek aan één van de meest charmante dorpjes die je ooit zult bezoeken.

Dit waren ze; 7 redenen voor een bezoek aan Frigiliana. Heb je nog meer nodig om overtuigt te geraken van de schoonheid van dit bijzondere dorpje? Laat het ons weten!

Ben jij al weleens in Frigiliana geweest? Of heb je na het lezen vooral veel zin gekregen in een bezoek aan Frigiliana? Laat het ons weten en laat je reactie achter!

Ontdek Frigiliana (Malaga): 7 redenen voor een bezoek aan Frigiliana is een artikel dat gaat over Reisgids in Cadiz
Beoordeel
1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (23)
Loading...
Deel
Geef je mening (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *  • I am actually grateful to Ruralidays for sharing this interesting facts about the festival of Three Cultures in Frigiliana. Don’t want to miss out on a visit!