Goedkoop vliegen naar Malaga – Andalusië, met deze luchtvaartmaatschappijen

05 jan
2016
Geactualiseerd op: 20 januari, 2020

Uitstekende luchthavens en goedkope prijsvechters verbinden Andalusië met de rest van Spanje, Europa, Afrika en Amerika.

De grootste luchthaven van Andalusië is zonder twijfel Pablo Picasso Airport in Malaga, ook wel bekend als Aeropuerto de la Costa del Sol. Het verbindt de gehele Costa del Sol en Andalusië met de meest belangrijke steden van Europa, Marokko en zelfs Amerika. Het is de vierde drukste luchthaven van Spanje, na Madrid Barajas, Barcelona El Prat en Palma de Mallorca.

In totaal is Malaga door meer dan zestig luchtvaartmaatschappijen verbonden met de belangrijkste Europese steden. Ook Canada en Marokko hebben een directe verbinding met de hoofdstad van de Costa del Sol. Onder al deze aanbieders van goedkope vliegtickets springen er een drietal prijsvechters uit, te weten: Ryanair, Easyjet en Vueling.com.

Vliegtuig in malaga

Deze drie luchtvaartmaatschappijen bieden je een zeer toegankelijke prijs, efficiënte service en  veel directe vluchten naar de meest belangrijke Europese steden. Hoewel de gemiddelde prijs voor een ticket varieert tussen de 30 en 60 euro, doe je er goed aan om tenminste 2 maanden voor je gewenste vertrekdatum, de aangeboden vluchten naar Malaga en de Costa del Sol te checken. De prijs en het aantal aangeboden vluchten kan namelijk sterk variëren naarmate je gewenste vertrekdatum nadert.

Direct verbindingen tussen Malaga en: Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland

Bekende steden in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland hebben allemaal een directe verbinding met Malaga dankzij de drie genoemde prijsvechters.

Ryanair vliegt onder andere naar Malaga vanaf: Eindhoven, Berlijn (Schönefeld en Tegel), Düsseldorf, Frankfurt, Keulen, Amsterdam en Vienna.

Vueling.com vliegt direct op Malaga vanaf Amsterdam.

Met Easyjet kun je naar Malaga vanaf Berlijn, Basel en Geneve. Ook bied ze vanaf mei 2016 directe vluchten van Amsterdam naar Malaga en visa versa. Eurowings en Transavia voeren ook rechtstreekse vluchten uit tussen Malaga en de belangrijkste steden van deze landen.

Direct verbindingen tussen Malaga en Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland - Ruralidays

Directe verbindingen tussen Malaga en: Engeland en Ierland

De meest belangrijke steden in Engeland en Ierland zijn direct verbonden met Malaga dankzij Ryanair, Easyjet en Vueling.

Ryanair vliegt wekelijks vanaf Bristol, Edinburgh, Glasgow, Liverpool , Manchester, New Castle en Cork. Ook Londen Stansted en Dublin hebben een directe verbinding hebben met Malaga.

Easyjet biedt dagelijks vluchten van en naar Londen Gatwick, Londen Luton, Londen Southend en Londen Stansted. Daarnaast bied ze vluchten aan naar andere grote Europese steden zoals Belfast, Glasgow, Liverpool, Manchester en New Castle.

Er zijn ook andere luchtvaartmaatschappijen met directe vluchten van en naar  steden in het Verenigd Koninkrijk. Eén daarvan is British Airways. Zij vliegt rechtstreeks op Londen (City Airport, Gatwick, Heathrow en Stansted). Daarnaast kun je voor een vlucht van Engeland naar Malaga en visa versa ook eens kijken naar Jet2.com. Dit is een prijsvechter die biedt wekelijks vluchten naar 9 steden in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Directe verbindingen tussen Malaga en Engeland en Ierland - Ruralidays

Directe verbindingen tussen Malaga en: Frankrijk en België

Tenslotte bieden de genoemde prijsvechters Ryanair, Easyjet en Vueling.com ook vluchten aan tussen Malaga en enkele belangrijke Franse en Belgisch steden. Zo zijn de luchthavens van Brussel Charleroi, Marseille en Bordeaux wekelijks verbonden met Malaga.

Ryanair heeft vanuit Brussel Zaventem zelfs dagelijkse vluchten naar de hoofdstad van de Costa del Sol.

Easyjet vliegt tot nu toe alleen vanaf Parijs Charles de Gaulle en Toulouse, maar doet dit wel 4 keer per week.

Met Vueling.com kun je dagelijks van en naar Malaga vanaf Brussel, Lyon, Marseille, Parijs Orly en Toulouse.

Enkele andere luchtvaarmaatschappijen die vluchten aanbieden op deze route zijn: Aeroflot, Brussel Airlines en Jetairfly. Deze zijn over het algemeen wel een stukje duurder dan het eerstgenoemde drietal.

Directe verbindingen tussen Malaga en Frankrijk en België - Ruralidays

Directe verbindingen tussen Malaga en: Denemarken, Noorwegen, Finland en Zweden

Ryanair, Vueling, Norwegian en Smartwings verbinden de stad Malaga met de Scandinavische landen. Ryanair biedt vluchten aan naar Denemarken, Noorwegen en Zweden, terwijl Norwegian naar alle vier de landen vliegt.

Directe verbindingen tussen Malaga en Denemarken, Noorwegen, Finland en Zweden

Indirecte vluchten

Onder de zestig luchtvaartmaatschappijen die landen op Malaga en vertrekken vanaf Pablo Picasso Airport bevinden zich ook enkele maatschappijen die indirecte vluchten aanbieden. Dit betekent dat je minimaal twee vluchten zult moeten nemen voordat je jouw plaats van bestemming hebt bereikt. Onder hen vind je vooral nationale maatschappijen zoals Iberia, British Airways, Air France en Air Berlin.

De beste vakantiehuizen in Malaga

Ben je behalve je ticket ook nog op zoek naar een goede verblijfplaats? Ontdek dan de beste vakantiehuizen in Malaga en geniet van een zeer comfortabele vakantie in de zonovergoten Costa del Sol.

Vond je dit een nuttig artikel? Bezoek ons binnenkort weer! We verbinden je dan met andere steden en luchthavens.

Laat een bericht achter als je naar Malaga bent gereisd met deze luchtvaartmaatschappijen en help andere reislustige bezoekers met jouw ervaringen!

Goedkoop vliegen naar Malaga – Andalusië, met deze luchtvaartmaatschappijen is een artikel dat gaat over Reisgids in Malaga
Beoordeel
1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (2)
Loading...
Deel
Geef je mening (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *