De Costa del Golf in Malaga provincie

15 feb
2018
Geactualiseerd op: 1 april, 2019

De Costa del Sol, onder golfers beter bekend als de Costa del Golf, is de ideale bestemming voor liefhebbers van deze sport.

Hoewel je in Spanje talloze golfbanen kunt vinden, is de Costa del Golf een van de meest bekende gebieden waar je deze sport oefenen kunt. In deze blog vind je alles wat je altijd al wilde weten over de Costa del Golf, waar het ligt en waarom het zo beroemd is. Bovendien geven we je enkele nuttige adviezen over de beste golfbanen in de provincie Malaga.

Wilt je meer weten? Blijf lezen!

Waar ligt de Costa del Golf?

De Costa del Golf ligt in het zuiden van Spanje, in de Andalusische provincie Malaga. Het staat bekend als “Costa del Golf” omdat het de hoogste concentratie golfbanen heeft van Europa.

Geschiedenis van de Costa del Golf

De Costa del Golf kwam in de schijnwerpers in 1926, toen de eerste golfbaan, de Koninklijke Club del Campo, werd opgericht. (Tegenwoordig staat het bekend als “Parador del Golf de Málaga“, Malaga’s Golf Inn). Vanaf dat moment vonden golfliefhebbers ieder jaar de weg naar de Costa del Golf en aangezien hun aantallen jaar na jaar toenamen bouwde de autoriteiten steeds meer golfbanen. Hierdoor verwelkomt de Costa del Golf vandaag de dag meer dan 70 golfbanen, waar zowel professionals en amateurs elke dag trainen.

Waarom is de Costa del Golf zo geliefd onder professionals en amateurs?

De eerste en voornaamste reden waarom de Costa del Golf zo geliefd is onder golfers is vanwege haar locatie aan de Costa del Sol. Zoals de naam al suggereert, kun je hier genieten van gemiddeld zo‘n 300 zonnedagen per jaar, waardoor het ideale locatie is voor outdoor-sporten, waaronder golf. De temperatuur is er het hele jaar door aangenaam en de regenval is bovendien zeer beperkt.

De beste maanden voor een ronde op een van de talloze golfbanen aan de Costa del Golf zijn echter mei, juni en september, aangezien de golfbanen banen in juli en augustus zeer druk worden bezocht.

Golfbaan in Marbella

Een andere reden voor de populariteit van de Costa del Golf is haar verbinding met de rest van Spanje en Europa, vooral dankzij de internationale luchthaven van Malaga, het vierde grootste vliegveld in Spanje. Om deze redenen is de de Costa del Golf jaarlijks het toneel van vele golfcompetities, waaronder een paar toernooien van de PGA European Tour.

De beste golfbanen van de Costa del Golf

Onder de meer-dan-70 golfbanen aan de Costa del Golf zijn er een aantal die je als echte golfliefhebber niet wilt missen!

Club de Golf Río Real (Marbella)

Deze golfbaan ligt slechts 3 km van het centrum van de stad Marbella, en biedt golfers een mooi uitzicht op de Middellandse Zee. Haar natuurlijke omgeving en haar platte holes zijn de meest opvallende kenmerken van deze golfclub.

Westin La Quinta (Marbella)

Westin La Quinta golfbaan in Marbella
Foto met dank aan Westin La Quinta Golf Club

Deze golfbaan biedt zowel professionals als amateurs oneindig veel mogelijkheden voor een uitdagende en plezierige ronde. Het bestaat uit 27 holes en vanaf sommige plekken heb je een prachtige uitzicht over de bergen van de provincie Malaga en de Middellandse Zee.

Santa Clara Golf (Marbella)

Santa Clara Golf Club golfbaan in Marbella
Foto met dank aan Santa Clara Golf Club

Santa Clara Golf is een van Marbella’s beste golfbanen en bovendien beloond met het ISO 9001 kwaliteitscertificaat. Het is gelegen in een natuurrijke omgeving en het is een van de meest gerenommeerde golfbanen in de provincie Malaga.

La Duquesa Golf (Manilva)

Deze golfbaan beschikt over diverse kwalitatief hoogwaardige diensten waaronder een putting green, een approach gedeelte, trolleys en buggy’s.

Doña Julia Golf Club (Casares)

Behalve de spectaculaire panoramisch uitzichten op de Middellandse Zee, is deze golfbaan beroemd vanwege haar brede greens en de twee verschillende rondes die ze haar bezoekers aanbiedt.

Andere golfbanen die we graag willen vermelden zijn de Finca Cortesin Golf, Baviera Golf, Valle Romano Golf & Resort en Estepona Golf. Ze bieden je als golfliefhebber alle voorwaarden om heerlijk te gaan genieten van lange zonnige golfdagen!

Accommodaties en Vakantiehuizen aan de Costa del Golf

Zowel Spaanse als buitenlandse golfers genieten van een heerlijke tijd aan de Costa del Golf. Ben jij ook een liefhebber en kijk je uit naar een golfvakantie in Andalusië, neem dan ook zeker een kijkje op deze selectie van de beste villa‘s en vakantiehuizen aan de Costa del Golf.

Op deze manier heb je gegarandeerd the best of both worlds; prachtige golfbanen én een heerlijk ontspannen en comfortabele vakantie!

Heb je al eens een bezoek gebracht aan de Costa del Golf? Wat was jouw favoriete golfbaan? Laat het ons hieronder weten en deel jouw kennis en ervaringen met je medereizigers.

De Costa del Golf in Malaga provincie is een artikel dat gaat over Activiteiten in Malaga
Beoordeel
1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (2)
Loading...
Deel
Geef je mening (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *