Flamenco in Granada

10 okt
2018
Geactualiseerd op: 17 juli, 2023

Ben je in Granada en wil je gaan genieten van een authentieke dans en muziek ervaring? Ga dan naar een van de tablaos Flamenco in Granada en laat je bevangen door deze passionele kunstvorm.

De Flamenco in Granada is gestoeld op eeuwenoude ervaringen en onmiskenbare tradities, zo veel zelfs dat het een eigen naam heeft: de Zambra. Zambra is afgeleid van het Arabische woord zumra, dat ‘feest‘ betekent, en het is de oudste en meest traditionele vorm van Flamenco.

Wil je zelf gaan genieten van dit zinnenprikkelende feest dat Flamenco heet, begeef je dan naar een van de meest eigenaardige en authentieke wijken in Granada: Sacromonte. Het is hier waar de zigeuners de Moorse traditie van de Zambra hebben omgetoverd in hedendaagse Flamenco.

De basis hiervan dateert uit de 18de en 19de eeuw toen de zigeuners de moderne Flamenco van een eigentijdse muziekstijl voorzagen. Sacromonte speelt een fundamentele rol omdat hier de meest authentieke zigeunercultuur was gevestigd. Daarna begon de Flamenco ook buiten de zigeunercultuur te genieten van meer bekendheid en het is tegenwoordig een wereldwijd begrip.

Vandaag de dag is de Zambra nog steeds de meest pure kunstvorm van de zigeuners. Vandaar ook dat we je aanraden om tijdens je bezoek aan Granada zeker een bezoek te brengen aan de zigeunergrotten zodat je kunt gaan genieten van een van de vele Flamenco shows die er dagelijks plaatsvinden.

Waar vind je de Flamenco in Granada?

Aangezien Granada bol staat van de tablaos is het eenvoudig om live te gaan genieten van de beste Flamencoshows. Hieronder vindt je onder selectie van de 7 beste plekken voor om te gaan genieten van Flamenco in Granada.

1. El Templo del Flamenco

In El Templo del Flamenco vinden unieke flamencoshows plaats en maak je kennis met de flamenco tangoes, de soleas. Deze tangoes worden begeleid door bulería of segurillas, Alegría en guajiras. De shows worden afgewisseld met meer moderne Flamenco en gitaarsolo‘s.

El Templo del Flamenco is de grootste Flamenco grot van Granada en behalve shows biedt het haar gasten tevens een gevarieerde menukaart, met daarop onder andere glutenvrije en veganistische gerechten.

De shows beginnen om 18.00 / 20.00 en 22.00 uur

Prijzen:

 • Ticket + diner: van €38 tot €50
 • Losse kaartjes: €26 (kinderen €15,-)

Adres: calle Pernaleros Alto 41

2. La Alboreá

Een paar minuten van de Albaycín, het Alhambra en Sacromonte, vind je deze gezellige plek vol met dans, zang en de unieke accenten van de traditionele Flamenco. Deze comfortabele ruimte verwelkomt maximaal 70 personen.

Je kunt er dagelijks genieten van een tweetal shows en wel om 19.00 en 20.45 uur.

Prijzen:

 • Normaal kaartje: €20
 • Studenten en gepensioneerden: €18 
 • Kinderen tussen 6 en 12 jaar: €8
 • Kinderen jonger dan 6 jaar: gratis toegang
 • Vinos de Granada (gereserveerde tafel voor 2 personen en de keuze uit een fles wijn uit Granada: €25
 • Tour Albaicín & Sacromonte (inclusief een rondleiding door de wijken Albayzin en Sacromonte districten): €27
 • Ibérico (inclusief een gereserveerde tafel, Iberische hammen en een fles wijn of een drankje): €30
 • Carmela (inclusief een diner bij Restaurante Carmela vanaf 18u): €36

Adres: calle Pan 3

3. Cuevas Los Tarantos

Cuevas Los Tarantos – Flamenco Show from Cuevas Los Tarantos – Flamenco – on Vimeo.

Deze symbolische plek biedt een van de puurste en meest gepassioneerde zambra shows. Sinds 1972 vertonen grote kunstenaars hier elke nacht hun talent en hun charme. De Cuevas Los Tarantos biedt ook verschillende andere opties om te genieten van de beste Flamenco ervaring (Flamenco masterclasses, het huren van de grotten, rondleidingen met gids door Albaicín en de Sacromonte en vervoer met minibusjes).

De shows beginnen om 21.15 en 22.30 uur

Prijzen:

 • Show + drankje: €26 
 • Show + diner: €56 
 • Show + drankje + vervoer + begeleide rondleiding: €30 
 • Show + diner + vervoer + begeleide rondleiding: €60
 • Kinderen jonger dan 5 jaar: gratis toegang

Adres: Camino del Sacromonte 9

4. Cueva Zambra la Faraona

Deze grot behoort sinds de jaren 50 tot de La Faraona familie. Eenmaal hier ga je genieten van een waar zigeunerfeest.

De shows vinden plaats op vrijdag, zaterdag en zondag om 21.00 uur.

Prijs: €2 (inclusief een drankje)

Adres: calle Santo Sepulcro del Sacromonte 51

5. Cueva de la Rocío

Deze zambra wordt gerund door de Maya familie en onder hen bevinden zich enkele van de grootste flamenco-artiesten. De Cueva de la Rocio bestaat uit drie grotten en een terras met uitzicht op het Alhambra.

De Shows beginnen elk uur vanaf 20.00 uur tot 23.00 uur

Prijzen (prijzen voor kinderen tussen 5 en 9 worden tussen haakjes weergegeven):

 • Show + drankje: €20 (€10)
 • Show + drankje + vervoer + bezoek Alhambra: €30 (€15) 
 • Show + diner (aanvang 22.00 uur): €55 (€27.50)
 • Show + diner +  vervoer en bezoek Alhambra (aanvang 22.00 uur): €60 (€30)

Adres: Camino del Sacromonte 70

6. Zambra María La Canastera

Deze 50-jaar oude zambra is omgeven met foto’s van haar beroemde bezoekers, die op hun beurt werden geïnspireerd door deze bijzonder plek en de unieke handwerken die hier worden vertoond. Sinds María La Canastera hier haar danskunsten vertoonde wordt hier de meest pure vorm van flamenco bedreven.

Het dankt zijn naam dan ook aan María Cortés Heredia, beter bekend als “La Canastera”, aangezien haar vader een mandenmaker was. Gedurende de eerst helft van de 20e eeuw woonde Maria met haar familie in deze grot en tot de dag van vandaag is er weinig veranderd aan het interieur. Tegenwoordig verwelkomt de grot een culturele museum waar flamencoshows plaatsvinden die zijn geïnspireerd op María La Canastera.

Van maart tot en met oktober vinden de shows plaats om 21.45 uur en november tot en met februari kun je er terecht vanaf 21.30 uur.

Prijzen:

 • €22 (inclusief een drankje)
 • Show + vervoer: €28

Adres: Camino del Sacromonte 89

7. Venta El Gallo

Deze flamenco grot is gelegen tegenover het Alhambra en biedt haar gasten de typische keuken van Granada en Flamenco shows waar je als bezoeker bevangen raakt door de intense sfeer van de meest authentieke flamenco stijl, die wordt gecreëerd door het passionele samenspel van gitaar, dans en zang.

De shows beginnen om 21.15 en 22.40 uur

Prijzen:

 • Show : €26
 • Show + Tapas diner: €50 
 • Show + Tapas diner + vervoer: €55
 • Show + Gallo Menu: €58
 • Show + Gallo Menu + vervoer: €65

Adres: Barranco de los Negros 5

Accommodaties en vakantiehuizen in Granada

Zoals je hebt kunnen lezen kun je zonder meer gaan genieten van de Flamenco in Granada. Ga op in de charme van deze zinderende kunst en beleef een unieke en onvergetelijke ervaring in Granada!

Disclaimer: prijzen en openingstijden kunnen variëren afhankelijk van het seizoen. Check daarom altijd van te voren de officiële website van de Cuevas de Granada.

Flamenco in Granada is een artikel dat gaat over Activiteiten in Granada
Beoordeel
1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (2)
Loading...
Deel
Geef je mening (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *