Hardloopevenementen in Malaga 2019

08 jan
2019
Geactualiseerd op: 24 april, 2019

Ontdek de belangrijkste hardloopwedstrijden in de provincie Malaga. Ga snel op zoek naar de beste vluchten en geniet hardlopend van de Costa del Sol.

De Costa del Sol is de ideale bestemming voor hardlopers die hun vaardigheden in verschillende marathons en hardloopevenementen willen testen. Het gebied verwelkomd verschillende mogelijkheden om rennend uitgebreid te genieten van het prachtige weer.

Klik op ‘Agenda’ , in de onderstaande kalender om de complete lijst van marathons en hardloopevenementen in de provincie Malaga te zien.

Marathons en hardloopevenementen in Malaga stad

MLK Tráil & Tahermo

MLK Tráil & Tahermo - Hardloopevenementen in Malaga 2019

Km: 10

Wanneer: Zaterdag, 9 maart

Klik hier om je op te geven.

De zesde editie van deze nachtelijke wedstrijd gaat gepaard met de mooiste bezienswaardigheden in Málaga, zoals het Romeinse theater, de Alcazaba, Picasso´s geboorteplaats en het kasteel Gibralfaro. Bovendien helpt deze wedstrijd met het ophalen van geld voor lokale projecten zoals de ´Malagueños´ en de ´Una Cima Una Sonrisa´.

Media Maratón “Teatro Soho – Caixabank” Ciudad de Málaga

Media Maratón Teatro Soho - Caixa Bank Ciudad de Málaga - Hardloopevenementen in Malaga 2019

Km: 21

Wanneer: Zondag, 24 maart

Klik hier om je op te geven.

Wanneer: Zondag, 24 maart

Tijdens de 29ste editie van de halve marathon van Malaga zal er een nieuwe route gelopen worden. De start en finish zal in Paseo del Parque zijn en de officiële start is om 9:30 in de ochtend. De tickets zijn €22 en er kunnen maximaal 7,500 mensen meedoen.

Zurich Maratón Málaga

Zurich Maratón Málaga - Hardloopevenementen in Malaga 2019

Km: 42 en 21

Wanneer: Zondag, 15 december

Klik hier om je op te geven.

Tickets voor de 10de editie van de Málaga marathon worden verkocht voor €40. Voor het tweede jaar op rij kunnen hardlopers ook de halve marathon rennen. Het event loopt door de gehele stad; van het westen tot het oosten en door het stadscentrum. Prijzen zullen uitgereikt worden aan de eerste vijf personen die de finish bereiken.

Andere hardloopwedstrijden in de provincie Malaga

De provincie Malaga heeft verschillende andere hardloopevenementen zoals;

Media Maratón de Alhaurín de la Torre

Media Maratón de Alhaurín de la Torre - Hardloopevenementen in Malaga 2019

Km: 21

Wanneer: Zondag, 13 januari

Klik hier om je op te geven.

Een halve marathon en een 7 kilometer lange wedstrijd vinden plaats in Alhaurín de la Torre op 13 januari om 10 uur. Kortere wedstrijden van 1,5 km en 400 meter zijn beschikbaar voor kinderen. Het maximale aantal deelnemers is 1000 mensen, 600 voor de halve marathon en 400 voor de andere wedstrijden. De halve marathon kost €20 en de wedstrijd kost €10.

Parcours de Ciudad de Ronda

Parcours Ciudad de Ronda - Hardloopevenementen in Malaga 2019

Km: 21,5

Wanneer: Zondag, 13 januari

Klik hier om je op te geven.

De tweede editie van deze wedstrijd is verplaatst naar januari om de lente festiviteiten in Serranía de Ronda te vermijden. Het is de eerste wedstrijd die de Liga Rondeña heeft samengevoegd. Er kunnen 400 mensen meedoen. Een registratie kost €22,50 euro als je je van te voren opgeeft, en €30 als je je op de dag zelf opgeeft. De wedstrijd begint om 10:30 vanaf de Pabellón Cristóbal Guerrero.

Parcour van Manilva

Parcour van Manilva - Hardloopevenementen in Malaga 2019

Km: 25 en 12

Wanneer: Zaterdag, 19 januari

Klik hier om je op te geven.

De eerste editie van het parcour van Manilva is een lange race van 25 kilometer met een opgetelde stijging van 1700 meter. Ook is er een kleinere race van 12 kilometer met een opgetelde stijging van 1100 meter. De eerste race kost €20 en start om 10:30, de minimumleeftijd is 21 en er kunnen maximaal 400 mensen deelnemen.

Parcour Desafío la Capitana

Parcour Desafío la Capitana - Hardloopevenementen in Malaga 2019

Km: 25 en 15

Wanneer: Zondag, 20 januari

Klik hier om je op te geven.

Het parcour La Capitana is georganiseerd door de Club de Atletismo Rincón de la Victoria. De zevende editie heeft ook een nieuwe korte wedstrijd van 15 km naast de hoofdwedstrijd van 25 km. De korte wedstrijd kost €23, de lange kost 28 euro. Het maximum aantal deelnemers is 650. De wedstrijd begint op het strand van Torre de Bengalgabón en eindigd op Pabellón Deportivo Municipal in Torre de Benagalbón.

Half Maratón Ciudad de Antequera

Media Maratón Ciudad de Antequera - Hardloopevenementen in Malaga 2019

Km: 21

Wanneer: Zondag, 20 januari

Klik hier om je op te geven.

De 8ste editie van de halve marathon van Antequera wordt begeleid door een 10 km lange wedstrijd om de mogelijkheden voor de hardlopers van de Costa del Sol uit te breiden. De halve marathon begint om 10 uur. De  belangrijkste verandering van deze editie is het weglaten van het traject tussen de Nacimiento del Río de la Villa. De route van de halve marathon is twee keer die van de 10 km wedstrijd.

Acinipo Ultra Fondo Ronda

Acinipo Ultrafondo Ronda - Hardloopevenementen in Malaga 20199

Km: 45 en 20

Wanneer: Zaterdag, 26 januari

Klik hier om je op te geven.

De zevende editie van het ultra parcour in Acinipo is onderdeel van de Liga Rondeña de Ultra Fondo. De start en finish zijn in het Paseo Central Alameda del Tajo waar de twee wedstrijden plaats zullen vinden. De kortste is 20 kilometer lang, de langste is 45 kilometer. Deze kan gelopen worden door teams van 3 personen. De prijs ligt tussen de €23 en de €36, afhankelijk van de de keuze van je race en het moment waarop je je opgeeft.

Tráil Álora

Tráil Álora - Hardloopevenementen in Malaga 2019

Km: 53 en 17

Wanneer: Zondag, 27 januari

Klik hier om je op te geven.

De vierde editie van het Tráil Álora bestaat uit ook uit twee wedstrijden. De ´Sierra de Aguas´ Ultra-Parcour bestaand uit een 53 lang parcour dat begint om 8:30, en de ´Monto Hacho´ dit parcour is een kortere versie van 17 kilometer die van start gaat om 9 uur. Beide wedstrijden vertrekken bij Fuente Arriba. In totaal kunnen er 675 hardlopers meedoen (499 voor het Ultra-Trail en 275 voor de kortere versie). Bovendien vindt deze race plaats op het Campeonato de Andalucía de Tráil.

Halve Maratón Internacional de Torremolinos

Media Maratón Internacional de Torremolinos - Hardloopevenementen in Malaga 2019

Km: 21

Wanneer: Zondag, 3 februari

Klik hier om je op te geven.

De 30ste editie van de halve marathon van Torremolinos gaat van start in het Estadio Municipal om 9:30. Omdat het maximaal aantal hardlopers 2000 is moet je snel de laatste plaatsen boeken voor 30 januari.

CXM Sierra Blanca

CXM Sierra Blanca - Hardloopevenementen in Malaga 2019

Km: 43, 30 en 13

Wanneer: Zaterdag, 9 februari

Klik hier om je op te geven.

De zesde editie van deze berg race gaat langs Marbella, Ojén en Monda. Het startpunt is het plein van Monseñor Rodrigo Bocanegra. De drie type wedstrijden in de CXM Sierra Blanca zijn de 43-km marathon, de 30 km wedstrijd (waarvan de finish bij park Vigil de Quiñones is) en de kortere 13 km race die eindigd in Plaza de Andalucía in Ojén. Er mogen 300, 400, en 300 hardlopers meedoen. De registratie kost €40, €35 en €20 euro.

Parcour San Valentín de Montejaque

Parcour San Valentín de Montejaque - Hardloopevenementen in Malaga 2019

Km: 13,5

Wanneer: Zondag, 10 februari

Klik hier om je op te geven.

Vlak bij valentijnsdag is dit het perfect excuus om samen mee te doen aan deze ´romantische´wedstrijd. Deze vindt plaats samen met de 3de Marcha Senderista San Valentín. Beide wedstrijden beginnen om 11 uur vanaf Pabellón Deportivo van Montejaque. Het parcour San Valentín kan zowel alleen als in een koppel gerend worden, deze moeten dan samen over de finish komen. Individuele registratie kost €18, voor koppels is de prijs €30.

Jimera 3 parcours

Jimera 3 tráils - Hardloopevenementen in Malaga 2019

Km: 27,7, 12,5 en 31

Wanneer: Zaterdag, 16 februari en zondag, 17 februari

Klik hier om je op te geven.

Deze wedstrijd bestaat uit drie delen, en de inschrijvingen zijn al gesloten. Na de inschrijvingen werd uit een trekking bepaald welke gelukkige mee konden doen. Om de mogelijkheid te hebben om mee te doen moet je tenminste 21 jaar oud zijn en kunnen bewijzen dat je succesvol een berg marathon, of een eerdere editie van de Jimera 3 parcours hebt afgelegd. De drie onderdelen bestaan uit de 27,7 km lange ´Fray Leopoldo´ om 9:30, de 12,5 km ´La Noche´ om 20.00, en de 31 km ´Libar´ om 10.20 de volgende ochtend.

Parcour Ruta del Vino de Ronda

Parcour Ruta del Vino de Ronda - Hardloopevenementen in Malaga 2019

Km: 20

Wanneer: Zaterdag, 16 februari

Klik hier om je op te geven.

Zeshonderd mensen doen mee in de tweede editie van het parcour Ruta del Vino in Ronda. De start is bij de Alameda del Tajo om 10 uur. De wedstrijd gaat over modderige paden. De wijngaarden in de omgeving behoren tot de ¨Vinos de Málaga¨. De finish is bij de Lunares Wijngaard. Je kunt je opgeven tot 13 februari, voor slechts €15.

Calamorro Skyrace

Calamorro Skyrace - Hardloopevenementen in Malaga 2019

Km: 27 en 21

Wanneer: Zondag, 17 februari

Klik hier om je op te geven.

De 10de editie van de Calamorro Skyrace verwelkomd tot 1000 hardlopers. De wedstrijd is verdeeld in twee delen. De 27 km lange Calamorro Skyrace, waarin alleen de geoefende renners kunnen deelnemen en de 21 km lange CXM Calamorro, deze is open voor iedereen. Beide wedstrijden vinden plaats in de Sierra de Benalmádena, en het event heeft ook kortere races voor verschillende leeftijden.

Parcour extreme Sierras de Montejaque

Parcour extreme Sierras de Montejaque - Hardloopevenementen in Malaga 2019

Km: 27 en 21

Wanneer: Zaterdag, 23 februari

Klik hier om je op te geven.

De wedstrijd begint om 9:30 in Plaza de Montejaque, de derde editie van deze race laat je genieten van het prachtige landschap van het Natuurpark van Grazalema. De registratie kost €15. Het evenement wordt georganiseerd door de Marcadores de Montejaque club.

Desafío Las Cumbres

Desafío Las Cumbres - Hardloopevenementen in Malaga 2019

Km: 28 en 15

Wanneer: Zaterdag, 23 februari

Klik hier om je op te geven.

De vierde editie van deze wedstrijd vind plaats in Arriate. Het evenement is verdeeld in twee onderdelen, een 28 km race en een 25 km race. Ook is er een kortere wedstrijd voor kinderen (Desafio Kids). Er kunnen 450 hardlopers zich opgeven voor de race tot 18 februari (prijzen verschillen tussen de €20 en €30).

Half Maratón Alhaurín el Grande Monumental

Media Maratón Alhaurín el Grande Monumental - Hardloopevenementen in Malaga 2019

Km: 21

Wanneer: Zondag, 24 februari

Klik hier om je op te geven.

Aan de eerste editie van deze wedstrijd kunnen 500 hardlopers deelnemen. Deze kunnen zich tot 10 februari opgeven voor €15, en tot €22 februari voor €20. De start en finishlijn zijn bij Polideportivo Municipal, de winnaar ontvangt een prijs van €250.

Halve Marathon Rural Villa de Mijas

Media Maratón Rural Villa de Mijas - Hardloopevenementen in Malaga 2019

Km: 21

Wanneer: Donderdag, 28 februari

Klik hier om je op te geven.

De derde editie van deze halve marathon begint om 10 uur vanaf het plein bij de Decathlon. 29 februari is een feestdag  in Andalucia, vandaar dat de wedstrijd plaatsvindt op een donderdag. Registratie kost €10, en je hebt tot 26 februari om je op te geven.

Halve Maratón Álora – Valle del Sol

Media Maratón Álora – Valle del Sol - Hardloopevenementen in Malaga 2019

Km: 21

Wanneer: Zondag, 3 maart

Klik hier om je op te geven.

De 21ste editie van een van de best gewaardeerde hardloopevenementen in de provincie van malaga begint om 10 uur. De route is opgenomen in de Federación Andaluza de Atletismo (Andalusian Federate van Atletiek). Er kunnen tot 400 hardlopers meedoen die zich op kunnen geven tot 31 januari voor slechts €10, of tot 26 februari voor €15.

IV parcour XII Pilares de Montecorto

IV Tráil XII Pilares de Montecorto - Hardloopevenementen in Malaga 2019

Km: 24 en 13

Wanneer: Zaterdag, 9 maart

Klik hier om je op te geven.

De start (om 10 uur) en finish zijn in het Plaza de Andalucía in Montecorto. Het evenement bestaat uit twee wedstrijden. Aan de eerste van 24 km kunnen 300 lopers meedoen, de tweede kortere van 13 kilometer heeft plaats voor 200 deelnemers. Je hebt tot 4 maart om €20 voor de lange wedstrijd en €15 voor de korte te betalen en je op te geven.

Tráil Cártama Sierra Los Espartales – Pico del Águila

Tráil Cártama Sierra Los Espartales – Pico del Águila - Hardloopevenementen in Malaga 2019

Km: 25 en 15

Wanneer: Zondag, 10 maart

Klik hier om je op te geven.

Wanneer: Zondag, 10 maart

De 25 kilometer lange CXM Pico del Águila en de 15 kilometer lange CXM Espartales starten bij de Ciudad Depórtiva de Cártama op 10 maart. De lopers rennen over een 1200 meter lang traject rond Cártama (600 meter voor de 15 kilometer race). Registreren is mogelijk tot 1 maar. Deelnemen kost tussen de €13 en de €23.

Carrera Litoral Holiday World de Benalmádena

Carrera Litoral Holiday World de Benalmádena - Hardloopevenementen in Malaga 2019

Km: 21, 10 en 5

Wanneer: Zondag, 7 april

Klik hier om je op te geven.

Al het geld dat wordt opgehaald met deze lente wedstrijd wordt gedoneerd aan het Malaga gebaseerde ONG ¨Proyecto Hombre¨ deze organisatie helpt mensen met drugs en alcohol verslaving. De 1500 deelnemers kunnen zelf de lengte van de race kiezen. Alle drie de routes lopen langs de kust van Benalmádena. De prijzen zijn €12 voor volwassen en €6 euro voor kinderen. Aan het einde van de wedstrijd zal een paella je weer op sterkte helpen.

101 kilometer van de la Légion de Ronda

101 kilómetros de la Legión de Ronda - Hardloopevenementen in Malaga 2019

Km: 101

Wanneer: Zaterdag, 11 mei en zondag, 12 mei

Klik hier om je op te geven.

Deze 24 uur durende marathon is de beroemdste in Andalusie. Hij is moeilijk om te lopen en niet makkelijk om je voor op te geven. De 7000 lopers hebben een lastige wedstrijd van 101 kilometer. Deze race duurt 24 uur (dus ook ´s nachts) en gaat over privé terrein. Er zijn drie categorieën; individueel, team en MTB. De race begint om 11 uur. Voorinschrijvingen geven je sneller de mogelijkheid om mee te doen. De 2625 MTB plaatsen worden weggegeven op 5 januari, de 3159 individuele plaatsen op 12 januari en de 800 team plaatsen op 20 januari.

Waar te verblijven in Malaga en de provincie

Het enige wat je nu nog moet doen is de perfecte accommodatie vinden vanuit waar je aan de evenementen kan deelnemen. Bekijk de prachtige selectie vakantievilla´s in de provincie en kies ervoor je volgende vakantiebestemming hardlopend in de zon door te brengen.

BOEK NU!

We zullen deze post up to date houden zodra andere hardloopevenementen in de Costa del Sol bevestigd worden. Aan welk evenement zou jij graag willen meedoen?

Hardloopevenementen in Malaga 2019 is een artikel dat gaat over Activiteiten in Malaga
Beoordeel
1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (2)
Loading...
Deel
Geef je mening (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *