Het Patios Festival in Cordoba

13 mrt
2017
Geactualiseerd op: 20 januari, 2020

Welkom bij het Patios Festival in Cordoba; een waar feest der zintuigen en een heerlijke onderdompeling in de cultuur van Cordoba.

Breng tijdens de tweede en derde week van mei een bezoekt aan deze Andalusische stad en je wordt prettig overspoeld door verbazingwekkend kleurrijke mozaïeken en aantrekkelijke geuren. Dit is te danken aan de prachtige bloemenzee die de staten van Cordoba vult met geraniums, jasmijn en oranjebloesem tijdens hét feest van Cordoba.

Je bent van harte uitgenodigd om het kleurrijke Patios Festival in Cordoba mee te vieren!

Patios Competitie en de Fiesta de los Patios in Cordoba

Binnenplaats open voor het publiek

Het Patios Festival in Córdoba bestaat uit een aantal evenementen. Eén daarvan is de Patios Competitie. In deze jurywedstrijd openen meer dan 50 patio’s / binnenplaatsen hun deuren voor het publiek en de jurerende Raad van Cordoba, zodat kan worden bepaald welke patio het mooiste is.

Deze wedstrijd wordt vooral georganiseerd zodat de inwoners van Cordoba zich bewust blijven van het patrimonium dat ze bezitten en om ervoor te zorgen dat er het hele jaar voor de patio‘s wordt gezorgd. De Patio‘s die meedoen aan de competitie tonen een potplant op de deur zodat ze door bezoekers gemakkelijk kunnen worden herkend. Bovendien zijn alle patio’s gratis te bezoeken.

Behalve deze competitie zijn er ook diverse andere gratis evenementen te bezoeken tijdens het Fiesta de los Patios. De meeste charmante zijn de activiteiten die in het teken staan van de Flamenco tradities. Bovendien zijn deze feesten ook meteen het startsein voor de jaarbeurs die twee weken duurt.

Kortom in mei is er volop te beleven in Cordoba!

Geschiedenis van de Patio‘s in Cordoba

Het Patios in Cordoba

Vanwege de droogte en ondraaglijke hitte van de Andalusische zomer bouwde de eerste Griekse en Romeinse inwoners van Cordoba hun huizen rondom een centrale patio, die ze decoreerde met waterbronnen en fonteinen. Hierna werden de patio’s tijdens het Islamitische bewind van de stad verder uitgerust met planten en bomen die beschutting moesten bieden tegen de warme zonnestralen. Toen even later de patio‘s bovendien nog werden voorzien van prachtige bloemen was het beeld van de patio‘s zoals we dat vandaag de dag kennen compleet.

Het eerste Patios Festival van Cordoba vond plaats in 1921 en in 2002 plaatste UNESCO het evenement op de Representatieve Lijst van het Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid.

Soorten Patio‘s in Cordoba

Soort binnenplaats in Cordoba

Er zijn twee type patio‘s te onderscheiden in Cordoba. De eerste zijn de privé patio‘s, waarbij we een onderscheid maken tussen een binnenplaats van een familiewoning (waarvan de kamers rondom de patio‘s liggen) en de binnenplaats van buurthuizen (casa de vecinos), waarbij de huizen van de bewoners uitkijken op de centrale patio.

Deze laatste komen tegenwoordig minder vaak voor maar ogen zelfs nog aantrekkelijker omdat de prachtige patio‘s vaak uit twee verdiepingen bestaan en zijn uitgerust met lange balkons en sierlijke trappen. Zelfs de terrassen en de muren zijn hierbij versierd met bloemen.

Het tweede type patio zien we terug in de binnentuinen van publieke monumenten. Hiermee bedoelen we de patio‘s van publieke gebouwen, waarvan de binnenplaats van het Viana Paleis de meest beroemde is.

Dit 14e-eeuwse gebouw, ook bekend als het Patio Museum, bezit 12 binnenplaatsen en is hele jaar door open voor het publiek . Je kunt hier van dinsdag tot zondag een rondleiding krijgen in haar artistieke en historische patio‘s, die gelegen zijn aan de Plaza de Don Gome op nummer 2.

Waar zijn de meest aansprekende patio’s in Cordoba?

Ben je van plan om een bezoek te brengen aan het Patios Festival in Cordoba dan raden we je aan om zeker een bezoek te brengen aan: Barrio de Alcázar Viejo, een wijk gelegen tussen de Alcázar en de Iglesia de San Basilio, de patio‘s rondom de Moskee in de wijk Judería, en natuurlijk de patio van het Viana Paleis.

Wanneer kun je de patio‘s van Cordoba bezoeken

De patio‘s zijn voor iedereen gratis te bezoeken van zondag tot en met donderdag van 11.00 tot 14:00 uur en tussen 18:00 – 22:00 uur. Op vrijdag en zaterdag kun je er terecht tot 12:00 uur.

Afhankelijk van welke binnenplaats je wilt bezoeken doe je er goed aan om vooraf te boeken, aangezien sommige publieke binnenplaatsen erg populair zijn.

Plaatsen om te verblijven in Cordoba

Ben je op zoek naar een verblijfsplaats terwijl je geniet van het Patios Festival in Cordoba, boek dan één van de meest ideale en comfortabele vakantiehuizen in Cordoba en haar provincie. Op deze manier haal je nog meer uit je reis naar het schitterende Cordoba.

Het Patios Festival in Cordoba is een must-see voor liefhebbers van natuur, architectuur en cultuur. Cordoba is alles in één en de meimaand haalt het beste in haar naar boven!

Dit wil je voor geen goud missen!

Ben je ooit eerder in Cordoba geweest en heb je genoten van al festiviteiten in de maand mei? Kijk je ernaar uit om een bezoek te brengen aan dit bloemenfeest? Laat dan je reactie achter want we zijn benieuwd naar jouw verwachtingen en ervaringen!

Het Patios Festival in Cordoba is een artikel dat gaat over Cultuur in Cordoba
Beoordeel
1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (2)
Loading...
Deel
  •  
  •  
  •  
  •  
Geef je mening (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *