Groene energie thuis, een groeiende trend

13 jun
2024
Geactualiseerd op: 25 juni, 2024

Het hebben van groene energie in huis is een onmiskenbaar voordeel, omdat het de meest duurzame manier is om het huis van energie te voorzien. Bij Ruralidays begrijpen we het belang van het zorgen voor de planeet waarop we leven en daarom willen we je graag vertellen over onze huizen die gebruik maken van hernieuwbare energiebronnen. Let goed op!

Huis met hydro-open haard

La energía verde en casa. el fontanillo

Dit huis, gelegen in Montemayor (Córdoba), heeft een hydro-open haard, waarmee olijfafval uit de omgeving kan worden hergebruikt als brandhout om de waterleidingen te verwarmen in de zeven slaapkamers, de woonkamer, de gang en de badkamers.

Daarnaast beschikt El Fontanarillo over een terras en een veranda, evenals een bubbelbad en een privézwembad. Met andere woorden, het is een fantastische plek om je vakantie door te brengen.

Villa met verantwoord energieverbruik

La energía verde en casa Villa Yasleni

De eigenaar van dit huis in Arenas (Málaga) biedt gratis brandhout aan en heeft bovendien een grote voorraad, zodat de bezoeker elke dag voldoende brandhout heeft. De villa heeft een open haard in de woonkamer en een zonne-energiesysteem dat tot 400 liter water verwarmt tot een maximale temperatuur van 80 graden. Bovendien heeft het huis een energiezuinige airconditioning (500 kW).

De villa beschikt over vier slaapkamers, een keuken, een woonkamer, een terras, drie badkamers en een veranda. Daarnaast is er een privézwembad.

Cortijo met eco-certificaat

961 La energía verde en casa. Cortijo Casablanca

De Spaanse Vereniging voor Plattelandstoerisme (ASETUR) heeft deze cortijo gecertificeerd met 4 aren, die het niveau van comfort en uitrusting meten, vergelijkbaar met de sterren in het plattelandstoerisme.

Maar dat is niet alles, want het beschikt ook over andere toeristische en milieukwaliteitscertificaten, zoals het Andalucía Natural Park Merk en Agrotourisme door ECOTUR, en het 3 Olijven Certificaat door het Andalusisch Netwerk van Plattelandsaccommodaties (RAAR).

Wat betreft de verwarming, deze cortijo heeft waterverwarmers en vloerverwarming die op biomassa brandstof werken. Het water wordt verwarmd met butaangas en alle lampen in het huis zijn LED.

Deze cortijo, gelegen in Priego de Córdoba, heeft zeven slaapkamers, een keuken, een woonkamer, een terras, drie badkamers en een veranda. Het beschikt ook over een open haard en een zwembad, wat het een uitstekende optie maakt voor een paar dagen ontspanning in zowel de zomer als de winter.

Vakantiehuis met zonnepanelen

898 La energía verde en casa.  Laurel y Romero

Van dit huis, gelegen in Nigüelas (Granada), moeten we benadrukken dat het water wordt verwarmd door de geïnstalleerde zonnepanelen. Verder beschikt deze accommodatie over vijf slaapkamers, drie badkamers met douche, een keuken en een woonkamer, evenals alle comfort en uitrusting om een paar heerlijke dagen van ontspanning door te brengen.

Het Laurel y Romero huis heeft een open haard en staat huisdieren toe. Daarnaast beschikt het over een prachtig zwembad om af te koelen op warme dagen.

Zoals je kunt zien, beschikken al deze huizen over alle voorzieningen die nodig zijn voor een paar ontspannen dagen. Voeg hieraan toe dat ze groene energie gebruiken, en zonder twijfel is elk van hen een goede optie voor je volgende vakantie.

Aarzel niet om ons te raadplegen voor alles wat je wilt weten.

Groene energie thuis, een groeiende trend is een artikel dat gaat over Natuur in Andalusie
Beoordeel
1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas
Loading...
Deel
Geef je mening (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *