Van Luchthaven Jerez naar Cadiz and Jerez

29 jul
2019
Geactualiseerd op: 20 januari, 2020

In deze blog ontdek je veel nuttige tips over je reis vanaf de luchthaven van Jerez naar Cadiz en Jerez de la Frontera.

Om vanaf de luchthaven van Jerez naar Cadiz en Jerez te reizen is ongelooflijk eenvoudig, aangezien er verschillende manieren zijn om deze bestemmingen te bereiken. De internationale luchthaven Jerez La Parra ligt op 9 km van het centrum van Jerez de la Frontera en op 44 km van Cadiz. Het is de enige luchthaven in de provincie Cadiz, en het beschikt over verbindingen naar verschillende Europese bestemmingen.

In deze post bieden we je een overzicht van de verschillende reismogelijkheden van en naar de luchthaven, de hoofdstad van de Costa de la Luz en Jerez de la Frontera. Lees verder!

Met de trein naar Jerez en Cadiz

Vanaf de luchthaven is de trein een uitstekende en snelle optie om naar de belangrijkste steden te reizen. Je bereikt Cadiz in 75 minuten en Jerez in slechts 9 minuten. Bovendien kun je tussendoor ook uitstappen bij andere toeristische plaatsen zoals El Puerto de Santa María, Puerto Real of San Fernando. Ook Sevilla is vanaf het vliegveld per trein bereikbaar. Je bereikt de hoofdstad van Andalusië in ongeveer 1 uur..

Qua lijnen heb je de beschikking over de C-1 Cercanías (Cádiz-Aeropuerto de Jerez) en de middellange-afstand-trein Sevilla-Cádiz, die acht keer per dag op de luchthaven stopt. 

Kies je voor de eerste optie, hou er dan rekening mee dat de prijzen variëren afhankelijk van het gebied waar je doorheen reist. De halte van de luchthaven bevindt zich in het gebied n.5  Vanaf het vliegveld vertrekt de trein om 7.20 uur (8.20 tijdens weekenden en feestdagen), 13.25 uur en 19,20 uur.

Luchthaven Jerez halte - Wikipedia

Met de bus naar Jerez en Cadiz

Verschillende intercity-bussen verbinden de luchthaven van Jerez met de nabijgelegen steden, (Jerez de la Frontera, Cadiz, El Puerto de Santa María, Sanlúcar de Barrameda, Chipiona en het gebied van Costa Ballena, in Rota). 

Om naar Jerez te gaan kun je gebruikmaken van de volgende buslijnen: M-050, M-051, M-052, M-053, M-0561, M-970 en M-971. De reis duurt ongeveer 30 minuten.

Voor je reis naar Cadiz kun je gebruikmaken van buslijnen M-050, M-051, M-052 of de M-053. De reis duurt ongeveer 75 minuten en hoewel ook hier de prijzen variëren afhankelijk van het gebied, is een busreis meestal de meest voordelige optie, vooral als je alleen reist.

Met de taxi naar Jerez en Cadiz

Je vindt de taxistandplaats direct buiten het vliegveld van Jerez. Echter, om vanaf de luchthaven van Jerez naar de stad of Cadiz te reizen is vanwege de prijs minder aanbevolen dan de andere opties.

Met een huurauto naar Jerez en Cadiz

Een huurauto is zeker geen overbodige luxe, vooral als Cadiz je eindbestemming is. Dit is de meest praktische oplossing om je vrij rond te bewegen en verschillende andere bestemmingen te bezoeken tijdens je verblijf. Door het huren van een auto haal je het meeste uit je vakantie in de provincie Cadiz, zonder afhankelijk van de dienstregelingen. Hou daarbij ook in gedachten dat het bereiken van de kustplaatsen via het openbaar vervoer een stuk ingewikkelder is dan reizen naar grotere steden. Autoverhuur bedrijven bevinden zich direct op de luchthaven. 

Waar te verblijven in de provincie Cadiz

Als je de charmes van deze prachtige Andalusische provincie wilt ontdekken, dan raden we je een comfortabel vakantiehuis aan in Cadiz en omgeving. Op onze website bieden we een breed scala aan vakantiehuizen en luxe villa’s in de provincie Cadiz, uitgerust met alle voorzieningen die nodig zijn om te genieten van een onbezorgd en ontspannen vakantiegevoel. Daarbij kun je het beste kiezen voor een van de vakantiehuizen in Jerez de la Frontera, zodat je vlakbij het strand én het vliegveld bent.

Van Luchthaven Jerez naar Cadiz and Jerez is een artikel dat gaat over Reisgids in Cadiz
Beoordeel
1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (2)
Loading...
Deel
Geef je mening (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *