Hoe kom je vanaf vliegveld Malaga naar Malaga centrum?

25 okt
2016
Geactualiseerd op: 24 februari, 2020

Zo ga je van het vliegveld Malaga naar Malaga centrum. Ben je benieuwd hoe je vanaf het vliegveld van Malaga in het centrum van de stad komt? Je ontdek het hier!

Vanaf Malaga Costa del Sol Airport, ook wel bekend als het Pablo Picasso Airport (IATA code: AGP) zijn er verschillende manieren om in het centrum van Malaga te komen. De afstand van de luchthaven tot de hoofdstraat Alameda Principal in Malaga is zo’n 7 kilometer. In deze straat stoppen alle bussen die het centrum verbinden met de overige locaties van deze bruisende stad.

Ontdek alle verschillende manieren om van vliegveld Malaga naar Malaga centrum te komen en kies de methode die het beste past bij je voorkeur en budget.

Met de trein van het vliegveld Malaga naar Malaga centrum

Malaga met de trein - Cercanías RENFE

Een goedkope en snelle manier om van het vliegveld Malaga naar Malaga centrum te reizen is per trein.

Het station Cercanías RENFE Airport ligt direct voor de aankomsthal van het vliegveld in Malaga. Loop erheen en koop een kaartje voor trein C1 richting het Maria Zambrano treinstation en in 10 minuten bevind jij je in het hoofdstation van Malaga.

Reis nog 2 minuten langer mee met de C1 en je bevindt je bijna direct in het hart van de stad als je uitstapt bij de laatste halte: Malaga Centro-Alameda.

De trein gaat iedere 20 minuten en een kaartje kost slechts € 1,80 per persoon.

Met de Bus van het vliegveld Malaga naar Malaga centrum

Bus A brengt je in ongeveer 25 minuten van de aankomsthal van Malaga Airport naar het centrum van Malaga en visa versa.

Vanaf het vliegveld vertrekt Bus A vanaf 7.00 uur ‘s ochtends naar het centrum en de laatste vertrekt om middernacht. Ga je van Malaga Centrum naar Malaga Airport dan gaat de eerste bus ‘s ochtends om 6.25 uur en de laatste om 23.30 uur.

Edit
Sinds 18 juni 2018 biedt ‘Lijn A’ een ‘24-uursservice’.

  • Vertrektijden vanaf het vliegveld: 00:45 | 2:00 | 5:05 | 6:30
  • Vertrektijden vanaf het centrum: 00.00 | 1.30 | 4.25 | 5.45
Malaga met de bus - EMT

De hele route duurt minimaal 20 minuten tot een half uur (afhankelijk van het verkeer) en kost 3€ per persoon. De laatste bushalte in de stad is Plaza del General Torrijos en ligt direct tegenover de arena voor stierengevechten.

Bus A stopt verder ook nog in Calle Larios; de hoofdstraat van Malaga Centrum en Malaga María Zambrano, het trein en busstation van Malaga.

Opmerking: Ben je een EMT kaarthouder, weet dan je op deze route hetzelfde betaald als niet kaarthouders.

Met de Taxi van het vliegveld Malaga naar Malaga centrum

Je kunt ook kiezen voor een comfortabele reis met de taxi vanaf vliegveld Malaga naar Malaga centrum.

Malaga met de taxi

De prijs voor deze route ligt tussen de 20 en 25 euro en is natuurlijk afhankelijk van waar je uitstapt. In onze ervaring kost een ritje van het vliegveld naar het Plaza de la Merced zo‘n 23 euro. Dit is overigens ongeacht het aantal personen in de taxi, dus een taxi delen levert je veel voordeel op.

Een taxi is weliswaar de duurste manier van reizen, maar als je veel bagage hebt of je wilt snel op een specifieke adres in het centrum van Malaga komen, dan is de taxi je beste en meest directe optie.

Met de auto van het vliegveld Malaga naar Malaga centrum

Als je wilt ervaren hoe het is om zelf een auto te besturen in Malaga centrum, huur dan een auto direct bij de aankomsthal van het Malaga Airport. Hier vind je tal van bedrijven waar je voor een zeer goede prijs een auto kunt huren.

Heb je al een auto uitgekozen dan kun je er ook voor kiezen om je auto af te laten leveren op het door jouw gewenste adres.

Accommodaties en vakantiehuizen in Malaga

Plan je een vakantie in Malaga dan heb je verschillende opties voor je verblijf. De beste optie voor heerlijke ontspanning en optimale vrijheid tijdens je vakantie in Malaga en het prachtige gebied van de Costa del Sol is ongetwijfeld een verblijf in een van de beste vakantiehuizen in de provincie Malaga. Bekijk ze nu en laat de voorpret alvast beginnen!

Ontdek de beste, snelste en goedkoopste manier om vanaf vliegveld Malaga naar Malaga centrum te reizen.

Kom snel terug want er volgen nog veel meer tips hoe je tijd en geld kunt besparen tijdens je reizen door het zonnige Andalusië.

Vond je deze informatie nuttig? Laat het ons weten en vertel wat jouw favoriete manier van reizen is.

Hoe kom je vanaf vliegveld Malaga naar Malaga centrum? is een artikel dat gaat over Reisgids in Malaga
Beoordeel
1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (2)
Loading...
Deel
  •  
  •  
  •  
  •  
Geef je mening (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *