Parkeren in Malaga

10 dec
2019
Geactualiseerd op: 28 maart, 2023

Ben je van plan om Malaga met de auto te bezoeken, dan is het belangrijk om te weten waar je de auto kunt parkeren in Malaga. Voorkom de frustratie van ellenlange zoektochten en ontdek in deze blog waar je de auto kunt parkeren in Malaga.

Gratis parkeren in Malaga is eenvoudiger dan het misschien lijkt. In dit artikel vind je informatie over parkeren in Malaga, welke gebieden het beste zijn om je auto gratis te parkeren, en nog veel meer. Wil je niet verzanden in een ellelange zoektocht naar een geschikte parkeerplek, bereid je dan voor en gebruik deze informatie voor als je Malaga met de auto gaat bezoeken of als je besluit een auto te huren (lees in dat geval hier hoe je van de luchthaven van Malaga naar het stadscentrum komt).

Gratis parkeren in Malaga

Je zult vast blij zijn om te weten dat de stad is voorzien van gratis parkeerplaatsen, zonder dat je hiervoor ver weg hoeft te gaan van de oude binnenstad. Onder hen vind je de volgende:

Kleur van de lijnen: wit

 • Calle Guillén Sotelo. Dit is een van de beste gratis parkeerzones, want het ligt aan de voet van de berg Alcazaba en Gibralfaro, tussen de tuinen van Puerta Oscura en die van Pedro Luis Alonso, naast het stadhuis. Dankzij de fantastische locatie is het vinden van een vrije plek niet eenvoudig; maar je kunt het altijd proberen!
 • Calle Carretería. Carretaria is een straat met veel verkeer en dient de ringweg om de oude binnenstad. Laat je hierdoor echter niet ontmoedigen om op zoek te gaan naar een gratis parkeerplaats. De gratis parkeerplaatsen bevinden zich op een braakliggend terrein dat is omgezet in een populaire parkeerplaats onder de lokale bevolking en toeristen.
 • District El Ejido. Het hoogste gelegen deel van het centrum van Malaga is de perfecte plek om je auto gratis te parkeren zonder al te ver weg te hoeven gaan uit het centrum. Deze wijk verwelkomt verschillende universiteiten en faculteiten, en ze zijn allemaal voorzien van gratis parkeerplaatsen.
 • Voetbalstadion La Rosaleda. Je kunt de auto gratis parkeren op de lege kavels die het stadion omringen, vooral in de Paseo de Martíricos, die parallel loopt aan de rivier de Guadalmedina.
 • Avenida Fátima en Avenida del Arroyo de Los Ángeles. In de omgeving van het Hospital Materno Infantil kun je de auto gratis parkeren. Deze locatie bevindt zich op 10 minuten loopafstand van het stadscentrum.
Tip
Als je gratis wilt parkeren in Malaga, raden we je aan om de gorrilla’s in de gaten te houden. Dit zijn “vrijwillige parkeerwachten” die de auto’s die geparkeerd staan ​​op de gratis parkeerplaatsen in de gaten houden. Ze signaleren aan zoekende automobilisten de beschikbaarheid van gratis parkeerplaatsen en in ruil daarvoor vragen ze een fooi. Hun service kan zeer handig zijn, zeker als je niet bekend bent in een stad, maar je hoeft je niet verplicht te voelen om aan hun verzoek te voldoen.

Betaalde parkeerzone in Malaga

Malaga beschikt ook over betaalde parkeerzones die worden gereguleerd door de gemeenteraad. Het huidige regelsysteem voor parkeren staat bekend als SARE.

Zonas de rotación normaal – Reguliere rotatiezone

Kleur van de lijnen: blauw.
Prijs: € 1 / uur

In deze parkeergebieden, die bekend staan als “Zona azul” (blauwe zone), kun je de auto maximaal 150 minuten parkeren. Deze tijdslimitet is alleen actief tijdens kantooruren ( 9.00 – 14.00 uur en 16.00 – 20.00 uur ), evenals op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur . Vergeet niet om je kaartje te betalen in de automaat in de buurt van dit type parkeerplaatsen. Buiten de hiervoor genoemde uren kun je er gratis parkeren.

Betaal in de automaten in Malaga

Zonas de alta rotación (SARE 30) – Zone met hoge rotatie

Kleur van de lijnen: blauw. 

Je kunt je auto hier maximaal 30 minuten parkeren, dit vanwege de hoge doorstroming van voertuigen in deze gebieden. Ze bevinden zich meestal in het centrum van de stad en de openingstijden waarop je kunt parkeren zijn hetzelfde als die van Zonas de rotación normaal. Controleer echter altijd de signalen in de buurt van de door jou gekozen parkeerplaats, zodat je precies weet hoe lang je mag parkeren, doe dit zeker als je voor langere tijd de auto achter wilt laten. 

 • Inwoners en mensen met beperkte mobiliteit: inwoners van Malaga en mensen met beperkte mobiliteit kunnen in de “Zonas azul” parkeren met 98% korting op de oorspronkelijke prijs (€ 0,20 / dag en € 1 / week). Ze dienen hiervoor een kaart laten zien die verbonden is met het geparkeerde voertuig.
 • Eigenaren van elektrische auto’s: ze kunnen gratis parkeren in de normale rotatiezone, maar NIET op de parkeerterreinen met een hoge rotatiezone. Evenzo kunnen ze, 45 minuten lang, gratis parkeren op alle parkeerplaatsen die zijn uitgerust met een oplaadpunt (El Palo, Avda. Andalucía en Carlos Haya).

Ondergrondse parkeerplaatsen

Malaga is ook voorzien van 12 ondergrondse parkeerplaatsen die de samen het gemeentelijke netwerk van parkeerplaatsen vormen. Voordat je de ondergrondse parkeerplaats in kunt dien je een kaartje of een parkeerpas te kopen. De parkeerplaatsen die dichter bij het stadscentrum liggen, zijn:

 • Centraal (440 plaatsen)
 • Camas (526 plaatsen)
 • Alcazaba (543 plaatsen)
 • San Juan (704 plaatsen)
 • Tejón (253 plaatsen)
 • Salitre (931 plaatsen)
 • Cervantes (866 plaatsen)
 • Andalucía (929 plaatsen) 

Overige parkeerplaatsen in Malaga

In het oostelijke gedeelte van de stad vind je parkeerplaats El Palo, met 291 parkeerplaatsen. In het westelijke deel van de stad ontdek je parkeerplaats Humilladero (449 plaatsen) en de parkeerplaats La Princesa (367 plaatsen). Het aanbod van ondergrondse parkeerplaatsen wordt vervolledigd door de Carlos Haya-parkeerplaats, met 461 plaatsen op ongeveer 4 km van het stadscentrum.

Tip
Als je de auto liever in een van de ondergrondse parkeerplaatsen parkeert, klik dan op deze link om in realtime de beschikbare parkeerplaatsen te bekijken.

Hier vind je de indicatieve prijzen van de ondergrondse parkeerplaatsen in Malaga

Parkeersignaal in Malaga

Betaalde privéparkeerplaatsen 

Betaalde parkeerplaatsen die worden beheerd door particuliere bedrijven zijn:

 • Havengebied. Daar vind je Parking Muelle Uno, waar je de auto voor €2 per uur kunt parkeren in een van de meest populaire gebieden van Malaga. Op deze parkeerplaatsen kun je ook gebruikmaken van dag/week passen, dit is bijzonder nuttig als je van plan bent om een ​​paar dagen in Malaga te blijven.
Parkeren in het centrum van Malaga, in de buurt van de Muelle Uno
 • Treinstation. Deze parkeerplaats ligt in het treinstation Málaga María Zambrano, op 10 minuten lopen van het stadscentrum. Op deze parkeerplaats kun je gebruikmaken van meerdaagse- en weekendpassen. Voor een los kaartje betaal je hier € 1,95 / uur.
Parkeren in Malaga is een artikel dat gaat over Reistips in Malaga
Beoordeel
1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (4)
Loading...
Deel
Geef je mening (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *