Treinstation Malaga Maria Zambrano

17 mei
2019
Geactualiseerd op: 20 januari, 2020

Het treinstation Malaga-Maria Zambrano verbindt de stad Malaga met de rest van Spanje. Ontdek de kenmerken van dit station.

Het treinstation van Málaga is qua passagiersaantallen, na dat van Sevilla, het tweede treinstation van Andalusië. 

Het oorspronkelijke station werd in 1862 ingehuldigd door Koningin Isabel II, onder de naam “Sociedad del Ferrocarril de Málaga a Córdoba”. Vanaf 2007 is het vernoemd naar María Zambrano, een filosoof en essayist die in de 20e eeuw in Malaga woonde. Vroeger heette het station Málaga-término.

Kenmerken van Treinstation Malaga Maria Zambrano 

Het treinstation van Malaga beschikt over twee verschillende spoorlijnen. Aan de ene kant is er de klassieke spoorlijn die Malaga langs de kust verbindt met Fuengirola. Aan de andere kant is er de nieuwe hogesnelheidslijn naar Cordoba bereikt, waarvoor het spoor flink werd gerenoveerd tussen 2005 en 2007. Ook met de klassieke spoorlijn kun je van Malaga naar Cordoba. Deze loopt parallel aan de hoge snelheidslijn.

Het treinstation biedt haar reizigers volop service en faciliteiten, aangezien het sinds 2004 beschikt over een winkel- en recreatiecentrum genaamd Vialia. Binnenin het station ontdek je een grote supermarkt, een 13 bioscoopzalen tellende Cine Yelmo en een aantal winkels gewijd aan o.a. mode en technologie. Daarnaast beschikt het station tevens over verschillende restaurants (gelegen op de eerste verdieping), diverse bars en een bowlingbaan.

Het station is ook voorzien van geldautomaten, een autoverhuur en een toeristisch informatiepunt. Tegenover het station bevindt zich ook een ondergrondse parking (open 24/7) die wordt beheerd door Saba Company. Om de auto te parkeren betaal je € 1,95/uur, maar je krijgt korting als je de auto voor een langere tijd achterlaat.  

De bestemmingen

Vanaf het treinstation van Malaga kun je naar verschillende Spaanse steden reizen. 

De hogesnelheidslijn AVE Córdoba-Málaga biedt je de mogelijkheid om Madrid te bereiken in minder dan 3 uur (haltes in Antequera, Puente Genil en Cordoba). Malaga is ook verbonden met Barcelona in minder dan 6 uur (twee ritten per dag), en met Valencia (overstap in Madrid).

Interieur van het treinstation van Malaga

Met betrekking tot de Media Distancia treinen: Malaga is verbonden met Ronda en Sevilla-Santa Justa.

Het beschikt ook over twee Cercanías-lijnen: lijn C1 brengt je naar Fuengirola, terwijl de C2-lijn je in staat stelt om naar Alora te reizen voor een bezoek aan de Caminito del Rey.

Tip: als je een Larga Distancia of een AVE-ticket hebt, kun je gebruikmaken van de Combinado Cercanías, waarmee je gratis kunt reizen op een Cercanías-trein van of naar het treinstation van Malaga, gedurende vier uur voorafgaand aan je vertrek, of vier uur na je aankomst. Om dit Cercanías-ticket te verkrijgen, dient je de 5-cijferige code op te geven die zich op het bovenste deel van het AVE-of Larga Distancia-ticket bevindt. Je kunt deze code zowel in een van de automaten opgeven, of ga langs bij het RENFE-ticketkantoor. Voor meer informatie, ga je naar de webpagina Combinado Cercanias de RENFE (alleen beschikbaar in het Spaans).

Waar is het treinstation van Malaga

Het station ligt in de wijk Cruz de Humilladero. Het adres is Explanada de La Estación, n/n, 29002. Het ligt op een centrale locatie, in een van de nieuwste delen van de stad. Het is bovendien slechts 200 meter verwijdert van het busstation van Malaga

Hoe kom je bij het treinstation van Malaga

Om vanaf de luchthaven bij treinstation Maria Zambrano te komen neem je de C-1 Cercanías (richting Málaga-Alameda, halte Málaga María Zambrano). Dit is veruit de makkelijkste en goedkoopste manier om de 9 kilometer tussen de luchthaven en het station te overbruggen.

Om vanuit het centrum naar het station te gaan kun je gebruikmaken van de buslijnen 1, 3 en 7. Deze vertrekken vanaf Plaza de la Marina. Kom je vanuit een andere deel van de stad dan kun je gebruikmaken van de 16, 19, 24, 27, C2 en de N1. Al deze buslijnen zijn verbonden met het treinstation.

In de buurt van het station ontdek je tevens de metrohalte “El Perchel”, die je naar het westelijke deel van de stad brengt, naar het “Palacio de Deportes José María Martín Carpena” en de Universiteit, de laatste halte “Andalucía tech”.

Openingstijden van de loketten

Het treinstation van Malaga is geopend van 5 uur tot 0:45 uur. Wil je een kaartje kopen aan één van de aanwezige loketten op het station, houd er dan rekening mee dat dit kan van 6.00 uur uur tot 21:30 uur. Hetzelfde geldt voor het ophalen van tickets die je via de telefoon hebt gereserveerd.

Het treinstation is tevens voorzien van verkoopautomaten, deze zijn beschikbaar van 6.00 tot 23.00 uur. Je kunt ook je bagage achterlaten in het station. Hiervoor kun je gebruikmaken van vestiaires die zijn geopend van 7.00 uur tot 23.00 uur.

Voor meer informatie over tickets kun je bellen met (0034) 912 320 320. 

Het station is ook aangepast voor mensen met beperkte mobiliteit. Wil je meer informatie hierover, bel dan naar (0034) 912 140 505. Algemene info is beschikbaar via (0034) 912 432 343.

Ontdek je vakantiehuis in Malaga

Je vakantiehuis in Malaga - MAL2587

Overweeg je Malaga voor je volgende vakantie dan biedt Ruralidays je een ruime selectie villa‘s en vakantiehuizen in Malaga. Reizen met de trein is een van de beste mogelijkheden om Andalusië te verkennen! Zodra je bij het treinstation Malaga-María Zambrano bent aangekomen heb je de mogelijkheden om verder te reizen naar bijna alle dorpen en steden in de provincie.

Treinstation Malaga Maria Zambrano is een artikel dat gaat over Reisgids in Malaga
Beoordeel
1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (3)
Loading...
Deel
  •  
  •  
  •  
  •  
Geef je mening (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *