Rolstoelvriendelijke stranden in Andalusië

28 aug
2018
Geactualiseerd op: 7 mei, 2019

Heb je zelf of een van je vrienden een mobiliteitsprobleem, weet dan dit geen beperking hoeft te zijn in het zuiden van Spanje! Haal het meeste uit je vakantie in het zonovergoten Andalusië en leer meer over de beste toegankelijke en rolstoelvriendelijke stranden in Andalusië.

De rolstoelvriendelijke stranden in deze blog zijn voorzien van services & infrastructuren waarmee mensen met een mobiliteitsbeperking in staat zijn om een dag (of de hele vakantie) op het strand door te brengen. De meeste zijn uitgerust met o.a. voetgangerspaden, aangepast toiletten & douches en amfibische stoelen, die worden gekenmerkt door massieve kunststof banden die over het zand kunnen rijden.

Amfibische stoel Strand van Isla Cristina
Amfibische stoel. Photo van Isla Cristina Tourism Board 

Andalusië biedt haar bezoekers met mobiliteitsproblemen de mogelijkheid tot een strandbezoek in één van haar vijf strandprovincies. Bekijk hieronder de rolstoelvriendelijke stranden in Andalusië maar vergeet niet om voorafgaande aan je bezoek nog even op de website van de betreffende stranden te kijken, aangezien de informatie aan verandering onderhevig is. Check dan meteen ook even waar de dichtstbijzijnde EHBO-post en apotheken gelegen zijn, dan kom al helemaal niet voor verrassingen te staan 🙂

Rolstoelvriendelijke stranden in Huelva

1. Strand van Matalascañas (Matalascañas)

Matalascañas

Het strand van Matalascañas is voorzien van diverse diensten die de toegang tot het strand en de zee makkelijker maken voor mensen met een mobiliteitsprobleem. Zo vind je vanaf de promenade verschillende opritten naar de zee en daarnaast is het strand voorzien van leuningen, aangepaste toiletten en een een rolstoelvriendelijke toegang tot de surveillance- en EHBO diensten. De parkeerplaats voor personen met een mobiliteitsprobleem bevindt zich vlak naast de promenade, zodat je ook met een mobiliteitsprobleem in staat wordt gesteld om lekker te gaan genieten van een dagje zon, zee en strand.

Er zijn twee soorten diensten: de eerste dienst doet een beroep op je naaste omgeving en bestaat uit de mogelijkheid om gebruik te maken van een amfibische stoel, die elke dag van 11.00 tot 21.00 uur beschikbaar is.

De andere dienst die je in staat stelt om optimaal te genieten van het strand en het water wordt je aangeboden door de reddingsbrigade en is beschikbaar op dinsdag en donderdag, van 12.00 tot 14.00 in de Bajo Guía zone.

2.  Stranden van Isla Cristina (Isla Cristina)

Rolstoeltoegankelijk strand van Isla Cristina - foto met dank aan Isla Cristina Tourism Board
Photo van Isla Cristina Tourism Board

De stranden van Playa Central en Playa de la Gaviota behoren tot de beste rolstoelvriendelijke stranden van Spanje. Houten voetgangerspaden leiden van de Boulevard naar het zand, waar je amfibische stoelen en technische assistentie kunt gebruiken om te baden in de zee. Er zijn aangepaste toiletten en douches die zich bevinden langs de promenade en op het strand ontdek je tevens een schaduwrijke zone.

Beide stranden zijn daarnaast voorzien van gratis parkeerplaatsen, die zijn aangepast voor mensen met een mobiliteitsprobleem.

Andere rolstoelvriendelijke stranden van Isla Cristina zijn het strand van Urbasur en het strand van La Redondela.

3. Strand van La Antilla (Lepe)

LA ANTILLA (VERANO 2017)

Dit strand werd in 2016 uitgeroepen tot het meest rolstoelvriendelijke strand in Andalusië. ThyssenKrupp Encasa organiseerde de competitie waarin toeristen moesten stemmen op hun favoriete meest toegankelijke strand in Spanje.

Het strand is bovendien voorzien van het universele Certificado de Accesibilidad (universeel certificaat van toegankelijkheid), die de toegang en het gebruik van alle diensten aan mensen met een mobiliteitsbeperking garandeert. Dit strand beschikt over verschillende amfibische stoelen, parkeerplaatsen en gekwalificeerd personeel.

4. Strand van Punta Umbría

Het strand van Punta Umbría is voorzien van verschillende voetgangerspaden die je naar het water leiden, zelfs bij hoog getij. De twee nieuwe voetgangerspaden die in 2018 werden geopend brengen je vanaf de boulevard naar de branding en hierdoor is het gebied van Puntamar en Altair volledig toegankelijk is voor mensen met mobiliteitsproblemen. Bovendien is het strand voorzien van een schaduwrijke zone met parasols en pergola’s, amfibische stoelen en nieuwe reddingsposten.

Rolstoelvriendelijke stranden in Cadiz

5. Strand van Valdegrana en het strand van la Muralla (Puerto de Santa María)

A new day on La Muralla beach.

Het stedelijke strand van Valdegrana is voorzien van parkeerplaatsen voor mensen met beperkte mobiliteit, voetgangersbruggen die je naar het strand leiden, diverse amfibische stoelen en rolstoelvriendelijke schaduwzones. Technische assistentie is beschikbaar van 10.00 tot 15.00 uur. Ook is er een aangepast toilet, voorzien van douches en leuningen.

Het strand van la Muralla ligt op haar beurt aan de voet van het 16e-eeuwse kasteel van Santa Catalina, in de buurt van Puerto Sherry. Het heeft een chiringuito (strandrestaurantje), toilet en een amfibische stoel.

6. Strand van El Rinconcillo (Algeciras)

Tijdens je ontspannen bezoek aan dit strand kun je rekenen op technische assistentie en een reddingsbrigade. Het strand van El Rinconcillo is daarnaast voorzien van voetgangerspaden en chiringuitos en ook vind je vlakbij een parkeerterrein.

Rolstoelvriendelijke stranden in Malaga

7. Strand van La Misericordia (Malaga)

Playa!

Dit strand in het westen van Malaga is toegankelijk via de nabijgelegen boulevard, waar zich tevens de douches en de toiletten bevinden. Het strand biedt amfibische stoelen, voetgangerspaden en kindvriendelijke zones. Ook ontdek je er installaties speciaal bedoeld voor mensen met een auditieve en/of visuele handicap zodat zij nog meer van hun verblijf kunnen genieten.

8.  Beach of La Cala (Mijas)

Het strand van La Cala in Mijas is dankzij haar kristalheldere water een echte aanrader en dankzij de goede toegankelijkheid geldt dit zeker ook voor mensen met mobiliteitsproblemen. De reddingsbrigade op het strand zorgt ervoor dat het strand voor iedereen gemakkelijk toegankelijk is. Het strand beschikt over diverse diensten waaronder hangmatten, amfibische stoelen en schaduwzones.

9. Beach of El Faro (Mijas)

Ook het strand van El Faro is voorzien van diensten voor mensen met beperkte mobiliteit. Zo ontdek je er aangepaste douches en toiletten, parkeergelegenheid aan de overkant van de weg en het strand zelf is toegankelijk via voetgangerspaden. Voor meer informatie over Playa El Faro klik je hier (info beschikbaar in het Spaans en het Engels).

Rolstoelvriendelijke stranden in Granada

10. Strand van Calahonda (Motril)

Playa de Calahonda

Een van de meest beroemde stranden in de provincie Granada is Calahonda, dat toebehoort aan het stadje Motril. In 2014 werd het bekroond met de Q de Calidad Turística, een erkenning van de zuiverheid van het water en haar toegankelijkheid voor mensen met beperkte mobiliteit. Het strand is voorzien van douches en toiletten, amfibische stoelen en krukken, voetgangerspaden en technische assistentie, zodat je met alle vrienden of familieleden kunt gaan genieten van het kristalheldere water van dit strand (haar blauwe vlag getuigt van deze eigenschap). Hou er wel rekening mee dat dit geen zandstrand is maar een gravelstrand.

11. Strand van Ponente en strand van Granada (Motril)

Twee andere stranden die aangepast zijn voor mensen met beperkte mobiliteit zijn Pelaillo en het strand van Granada. Ze zijn uitgerust met verschillende diensten, een boulevard en op het strand van Ponente vind je tevens een speciaal kindergedeelte. Beide stranden beschikken over amfibische stoelen en krukken, voetgangerspaden tot aan de kust, een NOVAF machine en aangepaste toiletten en douches.

Rolstoelvriendelijke stranden in Almeria

12. Beach of Agua Amarga (Níjar)

Agua Amarga, Almería

Dit strand beschikt over alle diensten die je nodig hebt om met al je vrienden en familie optimaal te genieten. Het is bekroond met de Q de Calidad Turística en de blauwe vlag, en het voorzien van verschillende infrastructuren en diensten voor mensen met een mobiliteitsprobleem. Er zijn voetgangerspaden om bij de kust te komen, nabijgelegen parkeerplaatsen, toiletten, kleedkamers, douches en op aanvraag kun je gebruik maken van amfibische stoelen en krukken. Op het strand zijn technische assistenten (van 11.00 tot 20.00 uur) en reddingswerkers aanwezig.

13. Strand van San Jose (Níjar)

Playa de San Jose

Een ander bekend rolstoelvriendelijk strand in Andalusië is dat van San Jose, wiens kenmerken vergelijkbaar zijn met die van Agua Amarga. Aangepast douches & toiletten, nabijgelegen parkeerplaatsen en technische assistenten zijn allemaal beschikbaar op dit strand, evenals een schaduwrijke zone waar je heerlijk kunt ontspannen.

14. Strand van Censo, San Nicolás en Sirena Loca (Adra)

De stad Adra beschikt maar liefst over drie rolstoelvriendelijke stranden. Het strand van Censo ligt in het verlengde van het veel grotere strand van San Nicolás, in het centrum van Adra. Dit stadsstrand beschikt over een boulevard en diverse diensten. Er zijn voetgangerspaden tot de kust, een amfibische stoel en een set krukken. Ook zijn er rollators en zwemvesten beschikbaar.

Het strand van San Nicolás beschikt bovendien over een bibliotheek (geopend van 11.00 en 14.00 en tussen 17.00 en 20.00 uur) en een kinderspeeltuin met een aangepaste schommel.

Het strand van Sirena Loca (aan de andere kant van de haven van Adra) heeft dezelfde kenmerken als de andere twee stranden van Adra en je ontdekt er verschillende voorzieningen die het strand gemakkelijk toegankelijk maken voor rolstoelgebruikers (nabijgelegen parkeerplaatsen, schaduwzones, kleedkamers en toiletten). Bovendien ga je dankzij haar ligging aan de boulevard en haar kristalheldere zeewater een heerlijke dag strand tegemoet.

15. Beaches of Del Descargador, Marina La Torre, Piedra de Villazar, Punta del Cantal en Ventanicas (Mojácar)

Playa Marina de la Torre, Mojácar

De stranden van Mojácar zijn aangepast voor mensen met beperkte mobiliteit en zijn rolstoeltoegankelijk. Hou er wel rekening mee dat de voetgangerspaden niet helemaal tot aan het water gaan. De stranden zijn voorzien van amfibische stoelen en technische assistentie. Als je meer weten over de rolstoelvriendelijke stranden in Mojácar klik dan hier.

16. Stranden van Aguadulce, La Bajadilla, La Romanilla, Las Salinas, Serena en Urbanización (Roquetas de Mar)

Playa . Almeria. Aguadulce.

De stranden van Roquetas de Mar beschikken over een grote hoeveelheid diensten en infrastructuren voor mensen met een mobiliteitsbeperking. Naast alle faciliteiten die typisch zijn voor stedelijke stranden, zijn deze stranden ook voorzien van voetgangerspaden, technische assistentie, aangepast toiletten & douches en nabijgelegen parkeerplaatsen.

Van al deze stranden steekt het strand van Aguadulce er echter bovenuit. Het is voorzien van alle bovenstaande voorzieningen, is toegankelijk via het openbaar vervoer en het beschikt bovendien over een schaduwzone met stoelen en leuningen speciaal voor mensen met een mobiliteitsprobleem.

Meer info over de rolstoelvriendelijke stranden van Almeria is hier beschikbaar.

Nu je weet wat de beste en meest populaire rolstoelvriendelijke stranden in Andalusië zijn kun je onbezorgd gaan genieten van je vakantie. Profiteer van alle comfort en de aangepaste diensten zodat je met je hele familie of vriendengroep kunt gaan genieten van een heerlijk dagje strand in Andalusië.

Heb je wel eens een bezoek gebracht aan één van deze stranden of ken je misschien nog een ander strand dat we zeker ook op moeten nemen in deze lijst van rolstoelvriendelijke stranden in Andalusië? Laat het dan hieronder weten en deel je ervaringen met je medereizigers.

We zijn bovendien erg benieuwd of we je hebben kunnen helpen via deze blog, laat daarom a.u.b. een beoordeling achter zodat we onze service kunnen blijven verbeteren. Alvast bedankt en heel veel strandplezier!

Rolstoelvriendelijke stranden in Andalusië is een artikel dat gaat over Stranden in Almeria
Beoordeel
1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (1)
Loading...
Deel
  •  
  •  
  •  
  •  
Geef je mening (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *