Hoe reis je van Malaga Airport naar Granada?

12 jun
2017
Geactualiseerd op: 20 januari, 2020

Voor een reis van Malaga Airport naar Granada heb je verschillende opties. Ontdek welke manier jou het beste uitkomt.

Ben je in Malaga en heb je zin om de charme van Granada te ervaren, ontdek dan hieronder de beste opties voor een reis van Malaga Airport naar Granada.

Malaga is uitgerust met de op drie na grootste luchthaven van het Iberisch schiereiland en het vormt het ideale vertrekpunt voor een bezoek aan Granada, dat op slechts 126 kilometer afstand ligt.

Vanaf Malaga Airport kun je Granada eenvoudig bereiken: per bus, trein en met de auto.

Met de bus van Malaga Airport naar Granada

Een van de goedkoopste manieren voor je reis van Malaga Airport naar Granada is met de bus. Je kunt direct vanaf Malaga Airport vertrekken of vanaf het Malaga busstation.

Vanaf de luchthaven gaan er dagelijks 7 of 8 busreizen naar Granada. Een buskaartje vanaf Malaga Airport naar Granada kost tussen de €11,40 en €13,70.

De busreis duurt 2:15/30 uur, afhankelijk of je hebt gekozen voor een normaal kaartje of super economisch.

Kom je aan op Malaga Airport en zie je dat er zo snel geen bussen vertrekken dan kun je beter naar het Malaga busstation gaan. Vanaf het Malaga busstation vertrekken meer bussen naar Granada en ze zijn ook nog eens goedkoper.

De prijzen variëren tussen de € 7,25 en € 13,70, afhankelijk van de vertrektijd en de service die je kiest.

Het bedrijf dat deze busdiensten aanbiedt is ALSA. Check de ALSA website voor meer info.

Met de trein van Malaga naar Granada

Er is op dit moment nog geen rechtstreekse treinverbinding voor een reis van Malaga Airport naar Granada, aangezien het treinstation van Granada nog steeds niet is aangepast voor de diensten van hogesnelheidstreinen.

Houd er daarom rekening mee dat de reis van Malaga naar Granada op zijn minst 1 keer wordt onderbroken door een overstap en je reis 2 uur duurt. (Normaliter stap je over op het treinstation van Antequera Santa Ana.)

In het algemeen verkiezen mensen daarom de bus in plaats van de trein. Vind je het echter een leuk idee om ook even in Antequera rond te kijken dan is de trein een prima optie. Een treinkaartje van Malaga naar Granada kost tussen de € 20 tot € 37.

Met de auto van Malaga Airport naar Granada

Ben je van plan om een rondreis door Andalusië te maken of wil je gewoon niet afhankelijk zijn van het openbaar vervoer, huur dan een auto!

Er zijn tal van autoverhuur bedrijven aanwezig op Malaga Airport zodat je er altijd wel een auto kunt huren en jezelf kunt voorzien van het meest comfortabele vervoermiddel.

De snelste route vanaf Malaga Airport naar Granada is via de A-92.

Accommodaties en vakantiehuizen in Granada

Nadat je in Granada bent aangekomen, en een bezoek hebt gebracht aan het Alhambra, Albaicín en Sacromonte, heb je vast en zeker behoefte aan ontspanning en wat tijd voor jezelf. Bekijk hiervoor deze aantrekkelijke selectie van de gezelligste vakantiehuizen in Granada en ontdek dat er villa’s bestaan voor een ieders smaak en budget!  

De snelste en goedkoopste manieren voor een reis van Malaga Airport naar Granada vind je in deze blog.

Wat is volgens jou de beste manier om van Malaga naar Granada te reizen? Heb je het al weleens gedaan? Laat het ons hieronder weten en deel je ervaringen met andere reisliefhebbers.

Hoe reis je van Malaga Airport naar Granada? is een artikel dat gaat over Reisgids in Granada
Beoordeel
1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (28)
Loading...
Deel
Geef je mening (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *