Strand van Faro de Trafalgar in Barbate

06 mei
2019
Geactualiseerd op: 20 januari, 2020

Ontdek samen met Ruralidays het strand van Faro de Trafalgar in Barbate, een maagdelijk strand tussen Zahora en Caños de Meca. Een topbestemming voor een heerlijk dagje strand!

Goudkleurig zand en kristalhelder water karakteriseren het 2 km lange strand van Faro de Trafalgar. Het strand van Faro de Trafalgar, gelegen in de buurt van de gelijknamige vuurtoren, staat bekend als een van de beste én gevaarlijkste stranden in Cadiz. In dit artikel vind je alles wat je moet weten over deze prachtige plek. Maak je klaar om de provincie Cadiz te gaan ontdekken. 

Vuurtoren van Trafalgar

Waar ligt het strand van Faro de Trafalgar?

Dit strand ligt tussen Caños de Meca en het strand van Zahora, met uitzicht op de Atlantische Oceaan. Het behoort tot de stad Barbate, in de provincie Cadiz. Het strand van Faro de Trafalgar vind je terug aan de rechterkant van de vuurtoren. Het strand aan je linkerhand is beter bekend als het strand van Marisucia. 

Kenmerken van het strand van Faro de Trafalgar

Het strand heeft een lengte van 2 km en is 50 mt breed. Het leent zich uitstekend voor een heerlijk ontspannen dagje strand met veel rust en volop kansen om te genieten van het kristalheldere water en het fijne gouden zand.

Laat je echter niet voor de gek houden door haar kalme karakter, want vooral in de zomer, wanneer het water meestal rustig is, zorgt de onderstroom ervoor dat dit een van de gevaarlijkste wateren van Spanje is.

Vuurtoren van Trafalgar aan de horizon bij zonsondergang

Het gebied is niet verstedelijkt en biedt je daarom een adembenemend uitzicht op de natuurlijke omgeving. Het meest afgelegen deel is gereserveerd voor nudisten

Faciliteiten en voorzieningen

Het strand is verdeeld in twee gebieden: het strand van Los Bancos en het strand van La Aceitera. Het strand van Los Bancos is het gevaarlijkste deel van de kust. Er zijn geen bewakingsposten en er is een poster die zwemmen verbiedt. Wanneer het water rustig is kun je echter wel het water in gaan om af te koelen maar wees voorzichtig en blijf de hele tijd staan.

Houten voetpad op het strand van Faro de Trafalgar

Het strand van La Aceitera is daarentegen een aangenaam breed strand en het wordt beschouwd als het beste deel van de kust van Faro. Hoewel zwemmen hier veiliger is, moet je wel altijd voorzichtig zijn als je het water in gaat en rekening houden met de onderstroom. 

Aangezien dit een semi-maagdelijk strand is, zijn er geen douches, geen toegang voor mensen met beperkte mobiliteit en er is ook geen badmeesterstoren 

In de buurt van de vuurtoren is een kleine chiringuito, waar je iets kunt eten en een verfrissend drankje kunt kopen. En als je zin hebt in verse zeevruchten en de authentieke Andalusische keuken, probeer dan zeker het restaurant Las Dunas, gelegen aan het begin van deze kustlijn. 

Geschiedenis van het strand van Faro de Trafalgar

Deze plaats is doorweekt met geschiedenis. In de Romeinse tijd stond er op de plek van de vuurtoren een tempel gewijd aan Jupiter. In de 9e eeuw bouwden de Moren een bewakingstoren, waarvan de resten tegenwoordig nog steeds te zien zijn, vlakbij de vuurtoren. 

Het meest betekenisvolle moment in de geschiedenis van het strand was echter de beruchte Slag bij Trafalgar. In deze strijd, die plaatsvond op 21 oktober 1805, stonden de Spaans-Franse Alliantie en de Engelse vloot recht tegenover elkaar. De alliantie werd begeleid door Pierre Villeneuve en Federico Gravina en de Engelse stonden onder aanvoering van niemand minder dan kapitein Horatio Nelson. 

Leuk feitje: de overwinning van de Engelse vloot wordt herdacht op het Trafalgar Square in Londen.
Strand van Faro de Trafalgar bij zonsondergang

De vuurtoren van Cabo Trafalgar

De bouw van deze 34 meter hoge vuurtoren begon in 1860 en de baai zag haar licht voor de eerst op 15 juli 1862. Je kunt de top bereiken dankzij een houten pad dat het symbool van het strand met de kust verbindt.

Houten pad dat leidt naar de vuurtoren van Trafalgar
Tip: ga je in de late namiddag dan kun je genieten van een adembenemend uitzicht en een prachtige zonsondergang.

Hoe kom je bij het strand van Faro de Trafalgar?

Om bij het strand van Faro de Trafalgar te komen zul je de auto moeten pakken, omdat er geen openbaar vervoer in de buurt is. 

De A-2233 brengt je van Zahora naar Camping Faro de Trafalgar. Kijk uit naar het bord waarop staat: “Faro”. Zodra je voorbij de camping bent, neem je Carretera del Faro de Trafalgar, totdat je aankomt bij een parkeerplaats. Je bent nu vlakbij het begin van het strand.

Je vakantiehuis in Barbate – Caños de Meca

Je vakantiehuis in Barbate - Caños de Meca

Als je op zoek bent naar een rustige accommodatie dan biedt Barbate je verschillende opties. Van vakantiehuizen waar je ontspannen kunt genieten met het hele gezin, tot appartementen in de buurt van het strand van Faro de Trafalgar. Je vindt de perfecte accommodatie in onze selectie van de beste vakantiehuizen in Barbate

Vergeet niet dat het strand van Faro de Trafalgar een niet-verstedelijkt strand is, zonder professionele surveillance service; wees daarom altijd voorzichtig, vooral als er een onderstroom is. Zodra je alle voorzorgsmaatregelen hebt genomen, zult je in staat zijn om te genieten van dit prachtige strand en de meest betoverende zonsondergangen.

Strand van Faro de Trafalgar in Barbate is een artikel dat gaat over Stranden in Cadiz
Beoordeel
1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (7)
Loading...
Deel
Geef je mening (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *