De 10 beste stranden in Granada

09 jun
2016
Geactualiseerd op: 3 mei, 2023

Geniet van de beste stranden in Granada.

We nodigen je graag uit voor een bezoek aan de Costa Tropical.

De kust van Granada, beter bekend als de Costa Tropical, is beroemd vanwege haar aangename onophoudelijke zon en de meest schitterende stranden die je ooit zult zien. Kun je het al voor je zien: een heerlijke ontspannende vakantie aan de prachtige Costa Tropical? Hierna durven te wedden van wel!

Neem een kijkje en wordt verliefd op haar donkere kiezelstranden en haar kraakheldere kalme waters.

1. Strand van Peñón de Salobreña (Salobreña)

Strand van Peñón de Salobrena
Salobrena. Foto door Tilo 2006.

Salobreña is een gewilde toeristenbestemming in de provincie Granada. Haar bijzondere Middeleeuwse karakter met kleine witte huisjes en smalle straten, het kasteel van Salobreña en het adembenemende uitzicht vanaf de nabijgelegen bergen, past perfect bij haar goed voorziene stranden.

Het strand van Peñón de Salobrena is met haar 1850 meter lange donkere zandstrand het meest beroemde strand van Granada. Haar blauwe, kristalheldere water streelt hier zachtjes het kleine eilandje Peñón, dat door een klein strookje aarde wordt verbonden met het strand.

Het biedt haar bezoekers diverse faciliteiten zoals een reddingsbrigade en het strand is goed bereikbaar voor minder valide mensen.

2. Strand van Calahonda (Motril)

Het grof en donker zand van Calahona is kenmerkend voor dit 1200 meter lange stadsstrand, dat vanwege haar kalme heldere water onlangs het Blauwe Vlag keurmerk heeft ontvangen van de EU. Het is voorzien van vele voorzieningen, zoals toiletten, douches, voetpaden, een reddingsbrigade en het Rode Kruis. Het is bovendien goed bereikbaar voor mensen met een beperking.

Dit alles maakt het strand vooral in de zomer een drukbezochte plek. En dankzij de aanwezigheid van haar charmante paseo marítimo, hotels, chiringuitos, een parkeerplaats voor 100 auto’s en een bushalte, zal je nog meer van dit strand gaan houden.

3. Strand van Cantarriján (Almuñecar)

Strand van Cantarriján
Cantarriján. Foto door Ana C.

Dit kleine strand (het is slechts 380 meter lang) ligt in Natuurpark Marocerro Gordo, op zo’n 79 kilometer van Granada. Het strand bestaat uit een mengeling van fijn en grof zand en het water is er kristalhelder blauw. Hierdoor kun je er perfect snorkelen en dankzij het geldende visverbod in dit gebied geniet je nog meer van de prachtige onverstoorde onderwaterwereld.

Het strand is niet gemakkelijk te bereiken maar het wordt overwegend druk bezocht. Je kunt er komen met de auto ( parkeerplek voor 50 auto’s ), per bus ( tevens shuttle service vanaf de parkeerplaats) of per boot. Op het strand zelf zijn veel voorzieningen aanwezig zoals douches, toiletten, voetpaden en hangmatverhuur en het biedt mogelijkheden voor naaktrecreatie. Bovendien kun je er in de typisch Spaanse strandrestaurantjes, de chiringuitos, genieten van heerlijk eten terwijl je wordt betoverd door de prachtige zonsondergang.

4. Strand van La Herradura (Almuñecar)

Strand van La Herradura
la Herradura. Foto door betanya

Dit 2050 meter lange strand ligt aan de voet van de Sierra de la Almijara, in een natuurrijke omgeving, zo’n 7 kilometer verwijdert van de stad Almuñecar. Het zand is er donker, vermengd met gravel en omdat het een stadsstrand is wordt het redelijk druk bezocht. De services (surveillance, lokale politie en reddingsbrigade) en de faciliteiten ( hangmatten- en parasolverhuur, douches, toiletten, vlonderpaden, kindvriendelijke gebieden en chiringuitos ) zorgen ervoor dat het een plek is die je niet mag missen tijdens je vakantie in Granada.

Een wandeling over de paseo marítimo bied je een schitterend uitzicht over de omgeving. Het strand is bovendien goed toegankelijk voor minder valide bezoekers. Verder vind je er een parkeerplaats en een bushalte, en in de Deportivo Marina del Este is een sportschool waar je kunt leren snorkelen.

De hoge kwaliteit van het strand en haar kustlijn wordt verder onderstreept door de toekenning van het Q de Calidad Turística keurmerk. Dit dankt het strand behalve aan haar goede voorzieningen vooral ook aan de bescherming van het koraal en de bedreigde diersoorten in haar omgeving.

5. Strand van La Joya (Motril)

De 600 meter lange baai van La Joya (Het Juweel) is bedekt met zand en gravel en ligt veilig ingesloten tussen haar beschermende kliffen en de rotsen. Het meest bijzondere aan dit strand is haar onaangetaste en natuurlijke omgeving. Dit zorgt er wel voor dat het lastig te bereiken is (afdaling van 200 treden) en dat er geen voorzieningen aanwezig zijn. Het maakt het maagdelijke strand echter ook een prima locatie voor naturisme.

6. Strand van La Rijana (Castell de Ferro)

Strand van La Rijana
La Rijana. Foto door sanllur

Deze 250 meter lange baai ligt op 20 kilometer afstand van Motril. Haar kristalheldere water maakt het een ideale plek om te duiken en te snorkelen. Doordat het niet druk bezocht wordt door toeristen, is het een populaire plek voor de lokale bevolking.

Een kleine chiringuito is het enige strandtentje dat je hier zult vinden. Je kunt er echter heerlijk genieten van een cocktail of een smaakvolle pescaito frito, terwijl je betovert wordt door de pure schoonheid van deze kleine baai.

7. Strand van La Guardia (Salobreña)

Strand van La Guardia
Salobreña. Foto door Dirk Hartung

Haar donkere zand is één van de bijzondere kenmerken van dit rustige, charmante, 1100 meter lange strand. Wat verder opvalt zijn de pittoreske strandhuisjes die de buurtbewoners hier hebben gebouwd om te kunnen genieten van een heerlijke dag aan zee.

Het strand heeft goede voorzieningen, waaronder een surveillance, een reddingsbrigade, een parkeerplaats en een kajakverhuur. Daarnaast heb je er de mogelijkheid om zelf te koken of een paar heerlijk espetos op de barbecue te bereiden.

8. Strand van San Cristóbal (Almuñecar)

san cristobal strand

Dit met donker zand bedekte strand wordt ook wel ‘La China’ genoemd en strekt zich uit over 1100 meter in het verstedelijkte gebied van Almuñecar. Haar branding wordt zachtjes overspoeld door het kraakheldere zeewater en is omgeven door weelderige natuur. Het drukbezochte strand biedt haar bezoekers veel voorzieningen, zoals een surveillance- en reddingsdienst, politie, douches, toiletten, vuilnisbakken, hangmatten- en parasolverhuur, kindvriendelijke gedeeltes en tevens enkele chiringuitos, waar je de heerlijke pescaitos fritos kunt proeven.

9. Strand van El Ruso (Albuñol)

Dit 200 meter lange strand, voorheen bekend als Lance Nuevo, heeft haar nieuwe naam te danken aan de Sovjet soldaat die in 1921 deserteerde en vluchtte naar deze prachtige baai.

De reden dat deze plek is gevrijwaard van toeristen kun je vinden in het feit dat hier totaal geen faciliteiten voorhanden zijn en de baai bovendien erg moeilijk bereikbaar is. Je kunt hier alleen per boot geraken of te voet via een gevaarlijke afdaling.

Als je echter houdt van een beetje avontuur, warm donker zand en rustig kristalhelder water, dan is dit een perfect strand om lekker te ontspannen en heerlijk te baden.

10. Strand van El Cambrón (Salobreña)

Strand van El Cambrón

De naam van dit slechts 86 meters lange strand verwijst naar het nabijgelegen stedelijke gebied van Torre del Cambrón, en is zo’n 60 kilometer verwijdert van Granada. Je treft op dit kleine gravelstrand geen voorzieningen noch een paseo marítimo en de dichtstbijzijnde parkeerplaats en bushalte liggen op zo’n 2 kilometer afstand. Daarom is het verstandig om tijdens je bezoek aan dit kleine maar zeer charmante strand, het telefoonnummer van dichtstbijzijnde Rode Kruis bij te hebben (+34 958 82 59 60).

Vakantiehuizen in Granada

Na je bezoek aan de fantastische stranden in Granada verdien je een ontspannen plek waar je jezelf helemaal op kunt laden. Bekijk hiervoor onze selectie met de beste vakantiehuizen in de provincie Granada en kies je favoriet!

Dit waren ze: beste stranden in Granada!

Wat vind je er van? Heb je zin gekregen om ze te bezoeken? Als je iets toe wilt voegen of je mening wilt delen, laat dan gerust een bericht achter!

De 10 beste stranden in Granada is een artikel dat gaat over Stranden in Granada
Beoordeel
1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (5)
Loading...
Deel
Geef je mening (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *