Waar te eten in Malaga tijdens de Heilige Week

19 mrt
2018
Geactualiseerd op: 20 januari, 2020

Als je graag meer wilt leren over de bijzondere tradities tijdens de Heilige Week (de week voor Pasen) in Malaga, is dit de blog waar je op gewacht hebt! Je zult ook meer lezen over de beste plekken om te eten in Malaga tijdens de Heilige Week.

De beste plekken om te eten in Malaga tijdens de Heilige Week blijven het gehele jaar door interessant. Maar tijdens deze periode zetten ze wel hun beste beentje voor. Je zult de authentieke sfeer van de spaanse ´Semana Santa´ ervaren terwijl je tegelijkertijd geniet van de plaatselijke specialiteiten. Kortom, je zult het beste van twee werelden ervaren.

Deze bars en restaurants zijn gedecoreerd met Paschalis kaarsen, religieuze beelden van de maagd Maria en decoratie van alle broederschappen in de stad. Om te weten waar je wilt eten in Malaga tijdens de Heilige Week, neem dan een kijkje bij de volgende restaurants.

1. Entre Varales

Entre Varales - Waar te eten in Malaga tijdens de Heilige Week

De ambiance van het broederschap is het gehele jaar aanwezig in deze bar. De bar ´Entre Varales´ valt al op tijdens de Heilige Week sinds 2016 toen de Lópex broers (Francisco en Pilar) en Pilars man Miguel Ángel Navarro de plek overnamen.

Navarro is een stuurman in de Heilige Week, hij draagt de troon van María Santísima de la O, van het Sevilliaanse broederschap ´Hermandad de la O´.  Hij is een echte ´capillita´(een persoon die betrokken is, of erg fan is van de activiteiten van het broederschap in de Heilige Week).

Vandaar is het geen verrassing dat deze bar foto´s heeft van bijna ieder broederschap in Malaga. De bar is gelegen in Malaga centrum recht voor de kerk van San Julián en vlak bij de Agrupación de Cofradías, een plek waar de broederschappen van Malaga samenkomen.

Maar de sfeer is niet alles wat de bar beroemd gemaakt heeft in Malaga en omstreken. Het menu heeft heerlijke specialiteiten die trouw blijven aan de plaatselijke keuken. Je vindt er onder andere guise de jabalí (de stoofpot van wild zwijn), bacalao al estilo trinitario (kabeljauw in Triniteit stijl), tostas (open broodjes) en de typische ´pescaito frito´ (gefrituurde vis). Ben je fan van zeevruchten? Laat jezelf verrassen door de ´Nuestra Señora del Carmen´ een schotel van octopus. Een ander beroemd gerecht is de rode tonijn van Barbate, die Navarro klaarmaakt samen met een witte reuzel.

Het menu heeft ook verschillende tapas en kleine gerechten. Ook zijn er salades vernoemd naar de verschillende broederschappen in Malaga. Een echte ervaring dus!

Als je van plan bent hier naar toe te gaan, vergeet dan niet vooraf een tafel te reserveren. Anders moet je bij de ingang wachten tot er een plek vrij komt. Het is er vooral tijdens de Heilige Week en de vastperiode erg druk.

Adres: 15, Nosquera straat

Openingstijden: vanaf 12.00 tot 16.30, en van 20.00 tot 24.00

Gemiddelde prijs: tussen de €5 en €10 per persoon, afhankelijk van de hoeveelheid en de soort eten wat je besteld.

2. Las Merchanas

Las Merchanas in de straat Mosquera - Waar te eten in Malaga tijdens de Heilige Week
Las Merchanas in de straat Mosquera

Las Merchanas heeft drie verschillende bars op drie verschillende plekken in Malaga stad. De oudste is die gevestigd in Mosquera straat, deze wordt recentelijk versterkt door een vestiging in de Andrés Pérez straat en op de Cuarteles straat.

Pepe Tejón Merchán opende de eerste Las Merchanas waar ooit een oude kolen werf was. Hij noemde de bar naar de Merchán vrouwen van zijn familie. Omdat hij al sinds zijn 9de gepassioneerd was over de Heilige Week besloot hij een plek te creëren waar lekker eten en de sfeer van de Heilige Week samen konden komen. En dat werkte! Tegenwoordig zijn de drie Las Merchanas een must-see voor iedereen. Of nu je nu verliefd bent op de authentieke sfeer van de Heilige Week of je gewoon een heerlijke tapas wilt met uitstekende waarde voor je geld.

Binnenland van Las Merchanas in Andrés Pérez-straat in Malaga
Binnenland van Las Merchanas in Andrés Pérez-straat

Zodra je dit authentieke restaurant binnenkomt wordt je verwelkomt door de marsen die je kunt horen op straat tijdens de optochten van de Heilige Week. De plek is gevuld met afbeeldingen die behoren tot de broederschappen. Ook zijn er objecten die normaal alleen gebruikt worden tijdens de heilige processies.

Op het menu zie je die typische keuken van Malaga. Het restaurant staat bekend om de heerlijke ham croquetas beter bekend als de ´Croquetas de la abuela Mari´ (oma Mari´s kroketten, een eerbetoon aan de moeder van Pepe´s vrouw, Maria José). Deze zijn zo beroemd dat de keuken er iedere dag bijna 800 klaar maakt. Ze hebben zelfs een Michelinster gekregen. Ze kosten €7 en je wilt ze absoluut niet missen.

Andere gerechten die je moet proberen zijn de flamenquin (met vlees, ham en kaas), de fillet steak gekookt met Jerez wijn, de Ensaladilla rusa (gemaakt van mayonaise, aardappelen, tonijn en wortelen), en de montaditos (kleine broodjes gevuld met alles wat je maar kunt bedenken), de beroemdste is de ´pringa´.

Ensaladilla Rusa en Patatas Bravas in Las Merchanas in Andrés Perez-straat in Malaga
Ensaladilla Rusa en Patatas Bravas in Las Merchanas in Andrés Perez-straat in Malaga

Las Merchanas is dankzij de authentieke sfeer en de excellente kwaliteit een toeristische ervaring geworden. Zorg dat je er op tijd bent, aangezien ze geen reserveringen accepteren.

Adres: 5, Nosquera straat; Andrés Pérez straat; 6

Openingstijden: van 12.00 tot 24.00 iedere dag De vestigingen in Andrés Pérez straat en Cuarteles straat sluiten op zondagavond en op maandag.

3. Mesón Las Cofradías

Mesón Las Cofradías - Waar te eten in Malaga tijdens de Heilige Week

De sfeer van de Heilige Week is het gehele jaar terug te vinden in dit restaurant. De eigenaar, Manuel Jiménez, behoort tot het broederschap Prendimiento. Hij heeft 40 m2 in het restaurant omgebouwd tot een museum van de Heilige Week. De authentieke ervaring begint bij de deur van de bar. Hier word je begroet door een Nazareth, deze behoort tot het Broederschap van de Kapucijner.

In de bar is een kleine hoeveelheid verschillende tronen te vinden die gebruikt worden tijdens de Heilige Week in Malaga. De Penas, Esperanza, Cautivo, Expiración en de Maagd van La Paz, behoren tot het broederschap van La Cena.

De typische gerechten zijn black pudding, chorizo, eetbare bonen en kikkererwten. Vergeet ook niet de broodjes die typisch zijn tijdens de Heilige Week. Verder zijn de ´Hombre de Trono´ gemaakt van gespekt vlees en de ´Capataz´ gemaakt van lendenen en peper echte aanraders. Als je meer van zoet houd kan je hier ook prima terecht. De bar biedt chocolaatjes met Nazareth beelden en de beroemde Torrijas honing.

Adres: 2, Moreno Carbonero straat

Openingstijden: van 11.00 tot 24.00

4. La Canasta

Deze franchise heeft bars en bakkerijen door heel Malaga, de bekendste bevindt zich echter op Plaza de la Constitución. Deze kijkt uit op de belangrijkste tribune die ieder jaar tijdens de Heilige Week wordt gebouwd. Hier vind je snoepjes die lijken op Nazareths. Ook vind je hier de andere klassieke lekkernijen die bekend zijn in de Heilige Week.

Adres: 13, Plaza de la Constitución

Openingstijden: van 7.30 tot 22.00

Andere plaatsen om te eten in Malaga tijdens de Heilige Week

Onthoud dat tijdens de Heilige Week de kenmerken van het stadscentrum drastisch veranderen. Dit is vanwege de hoofdroute die plaatsvindt in Alameda principal, Larios straat en de tribune in Plaza de la Constitución. Sommige restaurants zullen andere openingstijden hebben. Ook is er buiten een gereduceerde zitmogelijkheid vanwege de passage van de tronen.

Plekken die waarschijnlijk beïnvloed zullen worden zijn de dubbele bocht in Granada straat, Caldereria straat, Plaza Uncibay en Plaza de Merced. Deze gebieden zijn gevuld met heerlijke restaurants  die ondanks het feit dat ze niet dezelfde authentieke sfeer als Las Merchanas, Entre Varales of Mesón Las Cofradías hebben, toch een prima plek om van de Heilige Week te genieten.

Waar te verblijven in Malaga

De beste plek om bij te komen van de extreme drukte in de stad, is een heerlijke vakantievilla op het platteland van Malaga. Bestudeer deze ontspannen oasis nog beter door op de onderstaande knop te klikken.

Ben je ooit naar één van deze bars of restaurants geweest? Welke zou je het beste aanbevelen? Zijn er nog andere bars waarvan je vindt dat ze op de lijst moeten? Laat het ons weten in de reacties 🙂

Waar te eten in Malaga tijdens de Heilige Week is een artikel dat gaat over Culinair in Malaga
Beoordeel
1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (3)
Loading...
Deel
  •  
  •  
  •  
  •  
Geef je mening (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *