De beste winkelcentrums in Cadiz – Costa de la Luz

04 apr
2017
Geactualiseerd op: 20 januari, 2020

Neem een kijkje op deze selectie van de beste winkelcentrums in Cadiz en pak je kans om deel te nemen aan een fantastische tour. Deze winkelcentra bieden je namelijk nog veel meer dan alleen een dagje lekker winkelen!

Er zijn verschillende winkelcentrums in Cadiz en haar provincie, vooral in het beroemde gebied aan de Costa de la Luz. Net als de winkelcentra in Malaga zijn deze voorzien van alle moderne winkels en faciliteiten, zodat je naar hartelust een lekker dagje kunt gaan shoppen. 

De winkelcentrums in Cadiz volgens qua openingsdagen dezelfde regels als alle andere winkelgebieden in Andalusië. Dat wil zeggen dat ze maximaal 8 feestdagen per jaar extra open kunnen zijn. Hieronder vind je een lijst met feestdagen waarop de winkelcentrums in Cadiz geopend zijn:

 • Zondag, 5 januari
 • Zondag, 5 juli
 • Zaterdag, 15 augustus
 • Zondag, 6 september
 • Maandag, 12 oktober
 • Maandag, 2 november
 • Zondag, 29 november
 • Maandag, 7 december
 • Zondag, 20 december
 • Zondag, 27 december

De winkelcentra met afwijkende openingstijden tijdens de feestdagen worden vermeld in een aparte lijst hieronder.

1. El Corte Inglés (Jerez, Cadiz, Algeciras, San Fernando)

Winkelcentrum El Corte Inglés in Algeciras

De meest beroemde winkelcentrum keten van Spanje, El Corte Inglés, is natuurlijk ook vertegenwoordigt in de provincie Cadiz. Deze gigantische winkelcentra zijn voorzien van werkelijk alles dat je nodig hebt tijdens je vakantie. Bovendien kun je profiteren van de El Corte Inglés Toeristenkaart, een voordeelkaart die beschikbaar is in al deze winkelketens in Spanje en waarmee je een aantrekkelijke korting krijgt op je aankopen. Wil je graag meer hierover weten, bekijk dan hier meer informatie over de Corte Inglés Toeristenkaart.

In totaal zijn er 4 Corte Ingles winkelcentrums in Cadiz: een in de stad Cadiz, een in Algeciras (Centro Comercial Bahía de Algeciras), een in Jerez de la Frontera (Centro Comercial Jerez) en eentje in San Fernando, naast het Centro Comercial Bahía Sur. Degene in Cadiz vind je terug in het stadscentrum en luistert naar de naam Centro Comercial Bahia de Cádiz.

Openingstijden:

 • Winkelcentrum: van maandag t/m zaterdag en op feestdagen van 10.00 uur tot 22.00 uur.
 • Supermarkt (Hipercor): van maandag t/m zaterdag, van 9.00 uur tot 22.00 uur
 • Food Court: Maandag t/m zaterdag van 10.00 uur tot middernacht

2. Bahía Sur (San Fernando)

Winkelcentrum Bahía Sur in San Fernando

Dit winkelcentrum uit 1992 is door de jaren heen steeds weer vernieuwd zodat de Bahia Sur steeds weer in staat is om haar bezoekers nieuwe services te bieden. Haar locatie, uitkijkend over de spectaculaire baai van Cadiz, is zonder twijfel het meest in het oog springende kenmerk van dit winkelcentrum in Cadiz.

Het is echter niet het enige wat ze te bieden heeft! Het winkelcentrum telt namelijk talloze winkels en restaurants. In het bijzonder huist het winkelcentrum een supermarkt (Carrefour), een Corte Inglés centrum, 93 winkels en 13 restaurant zodat je hier kunt genieten van veel meer dan alleen maar een dagje shoppen.

Openingstijden:

 • Winkelcentrum: van maandag t/m zaterdag en op feestdagen van 10.00 uur tot 22.00 uur.
 • Restaurants: van maandag t/m zaterdag, van 10.00 uur tot 22.00 uur

3. Centro Comercial San Fernando Plaza (San Fernando)

Winkelcentrum Fernando Plaza in San Fernando

Gelegen in de stad San Fernando, dicht bij de baai van Cadiz, vind je dit winkelcentrum uit 2003, dat vanaf dat moment een begrip is geworden op het gebied van winkelen. Haar 47 winkels, bars en een bioscoop zijn verdeeld over 3 verdiepingen en onder het gebouw is een parking met 310 plekken die 24/7 open is.

Openingstijden:

 • Winkelcentrum: van maandag t/m zaterdag en op feestdagen: van 10.00 tot 22.00uur.
 • Supermarkt: van maandag t/m zaterdag, van 9.30 uur tot 22.00 uur
 • Restaurants 1e verdieping: maandag t/m zondag, van 20.00 uur tot middernacht
 • Restaurants 2e verdieping: maandag t/m zondag, van 12.00 uur tot middernacht
 • Recreatiegebieden: van maandag t/m zondag van 12.00 uur tot sluitingstijd.

4. Centro Comercial El Paseo (El Puerto de Santa María)

Dit enorme winkelcentrum, gelegen in de toeristische wijk El Puerto de Santa María, is voorzien van 100 winkels, een supermarkt (Carrefour), een gratis recreatiegebied voor kinderen, restaurants en bars en een parking die plaats biedt aan 3000 auto‘s. Het is de ideale plek voor een dagje winkelen en dankzij de vele extra services kun je niets anders doen dan er lekker van genieten.

Openingstijden:

 • Winkelcentrum: van maandag t/m zaterdag en op feestdagen: van 10.00 uur tot 22.00uur.
 • Supermarkt: van maandag t/m zaterdag, van 9.00 uur tot 22.00 uur
 • Recreatiegebied voor kinderen:
  • Vrijdag van 17.00 uur tot 21.00 uur
  • Zaterdag van 12.00 uur tot 14.00 uur en vanaf 16.00 uur t/m 21.00 uur.

5. Parque Bahía Mar (El Puerto de Santa María)

Winkelcentrum Bahiamar in El Puerto de Santa María

El Puerto de Santa María verwelkomt naast het bovengenoemde winkelcentrum ook nog een ander, meer recenter winkelgebied. Het is voorzien van talloze winkels om je vrije tijd mee te vullen en wil genieten van een goede Spaanse film, breng dan een bezoek aan haar bioscoop met maar liefst 14 zalen. Tevens kun je er genieten van de typisch Spaanse gerechten dankzij de aanwezigheid van vele restaurants en bars.

Ook op het gebied van ontspanning en plezier heeft dit winkelcentrum haar bezoekers veel te bieden. Zo vind je er onder andere een spannende ‘Escape Room’ attractie, een 60-minuten durende ervaring waarin je door middel van het oplossen van raadsels, logische puzzels en teamwork moet zien te ontsnappen uit een gesloten kamer. De Escape room is geopend van dinsdag t/m zondag, van 10.30 uur tot 22.30 uur.

Breng een bezoek aan het Parque Bahía Mar winkelcentrum en je beleeft veel meer dan alleen maar een dagje shoppen!

6. Puerta Europa (Algeciras)

Winkelcentrum Puerta Europa in Algeciras
Foto met dank aan DOS PUNTOS

Dit relatief nieuwe winkelcentrum (het werd ingehuldigd in 2009) is voorzien van 80 winkels en diensten, verdeeld over twee verdiepingen. Het heeft ook een private parking van drie verdiepingen, waarvan je gebruik kunt maken tijdens de openingstijden van de winkelcentra.

Het bevindt zich aan de A-7, afrit 106, zeer dicht bij het centrum van Algeciras. Het winkelcentrum bedient het hele gebied van Gibraltar en de omliggende gemeenten van Algeciras.

Openingstijden:

 • Winkelcentrum: van maandag t/m zaterdag en op feestdagen: van 10.00 tot 22.00uur.
 • Recreatiegebied en Restaurants: van maandag t/m zaterdag en feestdagen, van 10.00 uur tot middernacht

7. Centro Comercial Área Sur (Jerez de la Frontera)

Winkelcentrum Area Sur in Jerez de la Frontera

Het winkelcentrum van Área Sur heeft alles waar je van kunt dromen op het gebied van winkelen en recreatie. Gelegen in het westen van Jerez de la Frontera, is het gemakkelijk bereikbaar met de bus (lijn 8, 9, 18) of met de auto (de A-4 nemen, afrit 639).

Het verwelkomt meer dan 80 winkels, diensten, veel verschillende soorten restaurants, een supermarkt, een bioscoop met 20 zalen en alles voor een dag vol plezier met het hele gezin.

Openingstijden:

 • Winkelcentrum: van maandag t/m zaterdag en op feestdagen: van 10.00 tot 22.00uur.
 • Recreatiegebied en Restaurants:
  • van zondag tot donderdag, van 12.00 uur tot middernacht
  • vrijdag, zaterdag en op feestdagen van 12.00 uur ’s middags tot 01:30 ‘s nachts.

8. Luz Shopping (Jerez de la Frontera)

Winkelcentrum Luz Shopping in Jerez de la Frontera

Dit enorme winkelcentrum biedt tal van winkels en restaurants en is gelegen in een reusachtig gebied in het westen van Jerez de la Frontera. Het is voorzien van de meest bekende winkelketens, een IKEA, een outlet-store, twee supermarkten en vele diensten. Het is samengesteld uit een centraal gedeelte, waar de kleinere winkels zich bevinden, en waar je de mogelijkheid hebt om te genieten van gratis WiFi, en in een ander gedeelte bevinden zich de grotere restaurants en winkels, zoals IKEA, KFC en een supermarkt.

Dit winkelcentrum kun je bereiken per auto, via de A-4 of met de bus (stedelijke lijn L18). Kom je vanaf Sevilla of Cadiz, neem dan afslag 639.

Openingstijden:

 • Winkelcentrum: van maandag t/m zaterdag en op feestdagen: van 10.00 uur tot 22.00uur.
 • Restaurants: 
  • van zondag t/m donderdag en op feestdagen vanaf 12.00 uur tot 23.00 uur
  • vrijdag en zaterdag van 12.00 uur tot middernacht.
 • Supermarket Alcampo: van maandag t/m zaterdag, van 9.00 uur tot 22.00 uur
 • Supermarket Día Maxi: van maandag t/m zaterdag, van 10.00 uur tot 22.00 uur

9. Las Dunas Parque Comercial (Sanlúcar de Barrameda)

Winkelcentrum Las Dunas in Sanlúcar de Barrameda

Las Dunas Parque Comercial behoort tot dezelfde groep van La Cañada in Marbella. Het is een enorme winkelcentrum gelegen in het zuiden van Sanlúcar de Barrameda. Bezoek voordat je hier gaat winkelen zeker ook de spectaculaire stranden van Sanlúcar de Barrameda.

Je kunt dit winkelcentrum bereiken met de auto, door het nemen van afslag 8 op de snelweg A-480 of met de bus, vanaf Sanlúcar de Barrameda (buslijn L1). In de zomer kun je gratis gebruik maken van de busdiensten tussen de steden Chipiona en Rota en het winkelcentrum Las Dunas Parque Comercial.

Openingstijden:

 • Winkelcentrum: maandag t/m zaterdag en op feestdagen: van 10.00 tot 22.00uur
 • Supermarkt: maandag t/m zaterdag, van 9:00 uur tot 22.00 uur
 • Recreatiegebied en Restaurants: maandag t/m zaterdag, van 10 uur tot 23.00 uur

Accommodaties en vakantiehuizen in Cadiz en Costa de la Luz

De Costa de la Luz is het rijke bezit van enkele van de mooiste villa’s en vakantiehuizen in Andalusië. Je geniet er van adembenemende uitzichten en prachtige stranden en de accommodaties bieden je bovendien een zee aan ruimte zodat er genoeg plek voor alle fantastische dingen die je hebt gekocht in de winkelcentrums in Cadiz.

Ontdek hier onze selectie en geniet van een comfortabele vakantie in een prachtige omgeving. Wordt verliefd op het uitzicht over de oceaan en geniet van de nabijheid van het strand. Welk landschap je ook verkiest, deze fantastische en betaalbare accommodaties wil je zeker hebben bekeken.

Breng een heerlijke tijd door in de beste winkelcentrums in Cadiz; er is veel meer te beleven dan alleen maar winkelen! Wil je graag een dagje winkelen tijdens je vakantie aan de Costa de la Luz dan mag je deze winkelcentrums in Cadiz zeker niet missen!

Heb je gevonden waarna je op zoek was? Mis je wellicht een winkelcentrum in deze lijst? Laat dan je reactie achter en deel je ervaringen met ons en andere reisliefhebbers.

De beste winkelcentrums in Cadiz - Costa de la Luz is een artikel dat gaat over Activiteiten in Cadiz
Beoordeel
1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (2)
Loading...
Deel
 •  
 •  
 •  
 •  
Geef je mening (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *