Ontbijten in Malaga

25 mei
2018
Geactualiseerd op: 20 januari, 2020

Begin de dag goed! Ontdek de beste plekjes om te ontbijten in Malaga

In deze blog maak je kennis met de beste en leukste plekjes om te gaan ontbijten in Malaga. Het uitkiezen van je ochtendmaaltijd is hierna een fluitje van een cent.

Voordat we hier verder op ingaan willen we je allereerst graag kennis laten maken met de eigenaardige manier waarop je koffie kunt bestellen in Malaga, want anders dan in Nederland hebben ze hier een naam bedacht voor elke denkbare combinatie van koffie met melk, zoals je hieronder kunt zien.

Tip
Een koffie in Malaga (met uitzondering van de “solo”) komt met een hoeveelheid melk (leche) omgekeerd evenredig aan dat van de koffie. Bekijk de onderstaande video voor meer uitleg.
 • Solo (zwart): Koffie geserveerd in een klein glas zonder melk
 • Largo (extra sterk): Koffie met dubbele hoeveelheid cafeïne en een robuuste smaak.
 • Semi Largo (sterk): Een “Largo” maar met de helft aan cafeïne
 • Solo corto (espresso): Klassieke Italiaanse espresso
 • Mitad (half om half): Half koffie half melk
 • Entre Corto (semi-kort): En halve espresso
 • Corto (kort): Een koffie-shotje
 • Sombra (schaduw): Een kleine hoeveelheid koffie
 • Nube (wolk): Bijna geen koffie en veel melk
 • No me lo ponga: Ik wil geen koffie 🙂

Video by Café Central Málaga

En nu over naar de belangrijkste maaltijd van de dag, het ontbijt. Ontbijten in Malaga is meestal zoet of hartig, met Franse toast, en de traditionele “pitufo” (letterlijk, de Smurf, een klein broodje die je met boter, jam en koude vleeswaren bedekt) en verse jus d’orange maakt deel uit van het ontbijt.

Waar te ontbijten in Malaga

Vraag de inwoners van de stad waar je het beste kunt ontbijten in Malaga en ze sturen ze waarschijnlijk naar een van de onderstaande bars / restaurant.

1. Café Central

View this post on Instagram

¡Gracias por la foto @jomoiz! 📸😉👍

A post shared by Café Central Málaga (@cafecentralmalaga) on

Deze oudste cafetaria in Malaga uit 1910 is een samenvoeging van drie kleinere bars (Café Suizo, Café Múnich en Café Central). Deze beroemde bar is een must-go-to voor een ontbijt in Malaga en niet alleen vanwege de kwaliteit van de koffie. Het was hier waar de eigenaardige manier van koffie bestellen werd uitgevonden.

Je kunt hier onder andere terecht voor een heerlijke koffie, churros met warme chocolade (aanrader!), lekkere zoete gebakje en Franse toast. De drie verdiepingen tellende bar ligt op de centraal gelegen Plaza de la Constitución, aan het einde van Malaga’s meest beroemde straat, Calle Larios.

Gemiddelde prijs: € 4/persoon

Openingstijden ontbijt: Maandag t/m zondag: 8.00 uur – 12.00 uur

Adres: Plaza de la Constitución 1

2. Santa Canela

In de wijk Soho, in de buurt van Alameda Principal, vind je deze onlangs geopende bar die thee, huisgemaakte geroosterde koffie, huisgemaakte gebakjes en yoghurt, verse broodjes en verse smoothies serveert. Je kunt er tevens terecht voor glutenvrije muffins.

Een andere bar van “Santa Canela” bevindt zich in het gerenoveerde Plaza de Camas, in het historische centrum van de stad.

Gemiddelde prijs: € 4/persoon

Openingstijden ontbijt:

 • Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur – 20.00 uur
 • Zaterdag en zondag: 9.00 uur – 20.00 uur

Adres:

 • calle Tomás de Heredia 5
 • calle Fernán González 6

3. La Bella Julieta

Er zijn vier Bella Julietas in Malaga: één in de buurt van de markt Atarazanas, in de straat genaamd Puerta del Mar, één (geopend in februari 2018) ontdek je in Santa Lucía, één in de buurt van het Museum Picasso, en de andere in Trinidad Grund. Bagels, broodjes, focaccias, taarten en desserts, alsmede heerlijke thee, koffie en warme chocolade afkomstig uit verschillende landen zijn ingrediënten van een ontbijtje in Bella Julieta. Daarnaast serveert deze bar verse sappen, milkshakes en een overheerlijk cheesecake. Ook hier kun je terecht voor een glutenvrij broodje (€4).

Gemiddelde prijs: € 5/persoon

Openingstijden ontbijt: Maandag t/m zondag: 8.00 uur – 21.00 uur

Adres:

 • calle Puerta del Mar 20
 • calle Santa Lucía 9
 • calle Trinidad Grund 15
 • calle San Agustín, 8

4. Casa Aranda

View this post on Instagram

#casaaranda #churros

A post shared by Casa Aranda Cuenta Oficial (@casaaranda) on

Deze traditionele “churrería” heeft volgens velen “de beste churros van Malaga“. Hier geniet je van een ontbijt met koffie, churros met chocolade en de vertrouwde pitufos. Deze bar wordt zeer druk bezocht tijdens Kerst, Semana Santa, de Feria in Malaga, en in principe op alle feestdagen, zodat je er goed aan doet op deze dagen vroeg te ontbijten.

Mocht je toch geen plekje vinden in Casa Aranda in de buurt van de Atarazanas markt (de bekendste), weet dan dat er in totaal vier Casa Aranda zijn, verspreid over het historische centrum van Malaga.

Gemiddelde prijs: € 3.50/koffie en drie churros

Openingstijden ontbijt:

 • Maandag t/m zaterdag: 8.30 uur – 21.00 uur
 • Zondag: 8.00 uur – 12.00 uur

Adres: calle Herrería 3

Churros
Malaga barst overigens van plaatsen waar je kunt ontbijten met churros waaronder de niet te missen cafetaria Los Pastores, gelegen vlakbij Calle Carretería. Andere plaatsen in het centrum van Malaga waar je kunt ontbijten met churros zijn:

 • Tejeringos Cafe, gelegen op Plaza Uncibay
 • Cafetaria Framil, waar je churros kunt krijgen voor € 0,30 per churro
 • Café Madrid, een typische bar in Malaga die churros serveert met heerlijke warme chocolade
 • Los Valle in Calle Cuarteles (lange straat richting het Station).

5. Noviembre Healthy Food

Zoals de naam al doet vermoeden staat gezonde voeding centraal in deze bar in buurt van het Picasso Museum. Je kunt er je eigen ontbijt samenstellen waarbij je de keuze hebt uit verschillende soorten brood, melk en een brede selectie van verse sappen en infusies. En tevens kun je kiezen uit diverse belegde broodjes, Franse toast en heerlijke gebakjes

Gemiddelde prijs: tussen € 3.70 en € 6.90/persoon

Openingstijden ontbijt: Maandag t/m zondag: 9.00 uur – 2.00 uur

Adres: calle Álamos 18

6. El último mono

In deze moderne bar met de slogan “Quédate en la cama, madrugamos nosotros” (blijf lekker in bed wij staan voor dag en dauw op) kun je gaan genieten van een ontbijt met milkshakes, koffie, smoothies, eigengemaakte gebakjes, brownies en het is vanwege haar moderne uitstraling vooral populair onder jongeren.

Gemiddelde prijs: € 5/persoon

Openingstijden ontbijt:

 • Maandag t/m zondag: 9.00 uur – 21.00 uur

Adres: calle Santa María 9

7. Dulces Dreams

Deze bar biedt een rijk menu bestaande uit koffie, infusies en hun beroemde zelfgemaakte gebak. Hun kwalitatief hoogwaardige brood is altijd vers gemaakt, waardoor je op een van de meest levendige plekken in Malaga kunt gaan genieten van overheerlijke Franse toast en sandwiches.

Gemiddelde prijs: € 6/persoon

Openingstijden ontbijt: Maandag t/m zondag: 8.00 uur – 21.00 uur

Adres: Plaza de los Mártires Ciriaco y Paula 6

8. Julia Bakery

In deze bakkerij-cafetaria, gelegen aan Calle Carretería, één van de meest authentieke gebieden van Malaga, ontbijt je in Brits-Amerikaans stijl. Je ontdekt er een moderne inrichting en de bakkerij staat erom bekend om elk product om te toveren in een innovatieve lekkernij. Het brood wordt elke dag vers gemaakt met zuurdesem en zelfs de meest veeleisende smaakpapillen zullen tevreden gesteld worden dankzij de hun koffie en hun brede scala aan cupcakes, taarten en gebakjes.

Gemiddelde prijs: € 5/persoon

Openingstijden ontbijt: Maandag t/m zaterdag: 9.30 uur – 14.30 uur; 17.00 uur – 20.30 uur

Adres: calle Carretería 44

Ben je in voor een andere vibe, begin dan je ochtend in de Café Berlín (achter de kathedraal van Malaga) of in Galopain de Paris (in de buurt van de Plaza de Toros). Deze twee bars, doordrenkt van respectievelijk de Duitse en Franse cultuur, bieden heerlijke ontbijtjes, bestaande uit goede koffie, huisgemaakte zoete gebakjes en verse sappen. Bovendien proef je er de sfeer die je normaliter aan zou treffen in steden als Berlijn of Parijs.

9. Mia Coffee Shop

Deze bar onderscheidt zich vooral door de onmiskenbare kwaliteit van haar geroosterde koffie, die je tevens mee naar huis kunt nemen zodat je ervaring kunt herbeleven. Bovendien biedt het zelfgemaakte en veganistische taarten, gebak en heerlijk broodjes.

Gemiddelde prijs: € 5/persoon

Openingstijden ontbijt:

 • Maandag t/m vrijdag: 9.30 uur – 19.30 uur
 • Zaterdag: 10.00 uur – 18.00 uur
 • gesloten op zondag

Adres: Plaza de los Mártires Ciriaco y Paula 4

10. Café de l’Abuela

Deze moderne cafetaria biedt je een traditioneel ontbijt in een ontspannen sfeer. Je kunt je gaan verheugen op verse sappen, infusies, milkshakes en allerlei soorten broodjes en toast, zodat je bent verzekerd van de beste start van je dag in Malaga.

Gemiddelde prijs: € 5/persoon

Openingstijden ontbijt:

 • Maandag t/m donderdag: 8.00 uur – 22.00 uur
 • Vrijdag en zaterdag: 8.00 uur – 1.00 uur
 • Zondag: 9.00 uur – 22.00 uur

Adres: calle Echegaray 9

11. La Recova

Wil je ontbijten in deze pittoreske maar populaire bar, zorg dan je er vroeg bij bent. Het eigenaardige van deze bar zit hem in de nabijgelegen winkel die toebehoort aan dezelfde eigenaars. Hier kun je ambachtelijke meubels, decoratie en kleren kopen.

Het ontbijt bestaat uit een enorme geroosterd sneetje brood dat wordt vergezeld door zurrapa (paté gemaakt van varkensvlees), varkensvlees krabben, Mallorcaanse worst, huisgemaakte jam, fruit en een drankje. Ook een veganistisch ontbijt behoort hier tot de mogelijkheden.

Gemiddelde prijs: € 2.50/persoon

Openingstijden ontbijt:

 • Maandag t/m vrijdag: 8.30 uur – 16.00 uur
 • Zaterdag: 8.30 uur – 12.30 uur

Adres: Pasaje Nuestra Señora de los Dolores de San Juan 5

12. Pastelería Ñanduti by Dora Ortiz

Deze pastelaria bezorgd je een heerlijk ontbijtje aan huis maar je kunt natuurlijk ook zelf een bezoek brengen aan deze kleine maar kokette patisserie in de buurt van het centrum in Malaga. Chef-kok Dora Ortiz zal je verrassen met heerlijke zelfgemaakte koekjes en gebak en je geniet er van een heerlijke koffie in een moderne sfeer.

Gemiddelde prijs: € 6/persoon

Openingstijden ontbijt:

 • Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur – 20.00 uur
 • Zaterdag: 9.00 uur – 14.00 uur
 • gesloten op zondag

Adres: calle Canales 3

13. Soho Café en Lounge

Een stukje New York in Malaga: dat is wat je ontdekt in het Soho-Café en Lounge. Ze serveren hier van maandag tot vrijdag ontbijt en op vrijdagavond ontdek je er live muziek terwijl je geniet van een heerlijk diner.

Gemiddelde prijs: € 3/persoon

Openingstijden ontbijt:

 • Maandag t/m zaterdag: 8.00 uur – 00.00 uur
 • Zondag: 16.00 uur – 00.00 uur

Adres: calle Salitre 9

14. La Canasta

Deze franchise heeft diverse bars verspreid over Malaga. Zo kun je onder andere comfortabel ontbijten op Plaza de Constitución of dichtbij de markt Atarazanas. Begin de dag goed en geniet in La Canasta van de heerlijke koffie en huisgemaakte cakes. Voor een overzicht van alle “La Canasta” cafetaria’s klik hier.

Gezellige plaatsen
Andere gezellige plaatsen om te ontbijten in Malaga ontdek je op Plaza de la Merced. Zo is Café con Libros een mooie bar waar je kranten en boeken kunt lezen terwijl je geniet van glutenvrije delicatessen en vlakbij ontdek je tevens het vernieuwde Mercado de la Merced. Deze markt heeft diverse kraampjes en gezellige zithoekjes zodat je kunt je kiezen waar je zin in hebt en bovendien ontbijt je vlakbij het geboortehuis van Pablo Picasso.

Accommodaties en vakantiehuizen in Malaga

Wil je Malaga en haar omgeving gaan ontdekken dan is een vakantiehuis in Malaga een geweldige optie. Op deze manier maak je niet alleen kennis met het heerlijke Andalusische ontbijt maar ontdek je al het moois wat deze prachtige provincie je te bieden heeft.  Neem een kijkje op ons overzicht van vakantiehuizen aan de Costa del Sol en boek je favoriete accommodatie gemakkelijk online.

Nu je weet hoe je jouw favoriete koffie besteld en wat de beste plekjes zijn om te ontbijten in Malaga, staat niet je meer in de weg om de dag goed te beginnen! Ben je al eens in Malaga geweest en mis je een plek om te ontbijten in deze top 15, laat het ons hieronder weten 🙂

Ontbijten in Malaga is een artikel dat gaat over Culinair in Malaga
Beoordeel
1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (6)
Loading...
Deel
Geef je mening (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *