Alcázar de los Reyes Cristianos in Cordoba – Monumenten Andalusië

20 nov
2017
Geactualiseerd op: 20 januari, 2020

Het Alcázar de los Reyes Cristianos in Cordoba is een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Andalusië.

Het Alcázar de los Reyes Cristianos is na de moskee-kathedraal en de synagoge het drukst bezochte monument in Cordoba. Het is zeker een must-see als je van plan bent een bezoek te brengen aan deze roemruchte stad in Andalusië. Of je nu houdt van majestueuze architectuur of van lange dromerige tuinwandelingen, het Alcázar de los Reyes Cristianos zal hoe dan ook een bijzondere charme aan je vakantie toevoegen.

Ga je gang en leer alles over de bijzonderheden van dit christelijke kasteel, op deze manier wordt je bezoek nog interessanter.

Hoe bereik je Alcázar de los Reyes Cristianos

Allereerst is het natuurlijk handig om te weten hoe je het Alcazar in Cordoba kunt bereiken.

Kom je per trein aan in Cordoba, dan vind je het Alcázar de los Reyes Cristianos op 20 minuten van het treinstation.

Neem bij aankomst op het treinstation bus nr. 5 in de richting van C. Sanitaria (vertrekt ieder 15 a 20 min.) en stap uit bij halte (parada) Glorieta Media Luna.

Vervolgens loop je ongeveer 650 meter in zuidelijke richting op Avenida Dr. Fleming en Plaza Campo Santo de los Mártires en ontdek je het Alcázar de los Reyes aan je rechterhand.        

Ook kun je er voor kiezen om op het station bus nr. 3 (Albaida  / Fuensanta) te pakken waarna je uitstapt uit bij halte Mártires. Bus 3 vertrekt ook ieder 15/20 minuten.

Openingstijden:

  • Dinsdag tot vrijdag: van 8.00 tot 20.15 uur
  • Zaterdag: van 8.30 tot 16.00 uur
  • Zon- en feestdagen: van 8.30 tot 14.00 uur

Ticketprijzen:

  • Volwassenen: €4,50
  • 0-13 jaar oud: gratis
  • In de winter gratis toegang op dinsdagen vanaf 18.00 uur (met uitzonderingen van feestdagen)
  • In de zomer gratis toegang op dinsdagmiddag (met uitzonderingen van feestdagen)

Meer over de openingstijden en prijzen van de monumenten in Cordoba vind je op de website van toeristenkantoor van Cordoba. Wil je hier meer over weten of vindt je hier niet wat je zoekt, laat het ons dan weten en we helpen je graag verder!

Wat is het Alcázar de los Reyes Cristianos?

Het Alcázar de los Reyes Cristianos is een 14e-eeuws paleis met prachtige terrasvormige tuinen en patio’s waarlangs je via lange wandelingen kennis kunt maken met de schoonheid van het paleis.

Alcázar met met prachtige terrasvormige tuinen en patio's

Zo kun je onder andere een wandeling maken door de 55.000 m2 grote Jardines del Alcázar, die is voorzien van sinaasappelbomen, spectaculaire fonteinen en visvijvers. Een van de mooist wandelingen is die langs de Paseo de los Reyes. Al slenterend tussen de statige cipressen en langs charmante vijvertjes heb je er onder ander de gelegenheid om het beroemde standbeeld te zien dat de eerste ontmoeting uitbeeld tussen Christopher Columbus en het Katholieke Koningspaar, een ontmoeting die uiteindelijk zou leiden tot de ontdekking van de Amerika’s.

Echter, de meest opvallende kenmerken van het Alcazar zijn toch wel haar vier torens op iedere hoek van het kasteel. Zo ontdek je allereerst de 13e-eeuwse Torre de los Leones (Leeuwentoren), de oudste toren van het paleis die zijn naam te danken heeft aan de kleine waterspuwers in de vorm van leeuwen, die je kunt zien aan de top van één van de zijdes van de toren.

De meest imposante toren is ongetwijfeld de Torre del Homenaje (hulde). Volgens de overleveringen was het hier waar Columbus en het Katholieke Koningspaar elkaar voor het eerste ontmoetten. De derde toren is de Torre de la Inquisición (inquisitie), waar de archieven van de Spaanse inquisitie werden opgeslagen en tot slot is daar nog toren nummer vier; de Torre de la Paloma (duif).

Behalve een bezoek aan de torens, vanaf waar je tevens een fraai uitzicht geniet over Cordoba, heb je ook de gelegenheid om het interieur van het paleis te gaan verkennen. De torens omsluiten namelijk op de begane grond de patio’s van de Mudejar en op de eerste verdieping omhullen zij de prachtig betegelde zalen met Romeinse mozaïeken afkomstig van de Plaza de la Corredera en een portret van Koning Alfonso III.

Wie bouwde het Alcazar en wat was haar functie?

Koning Alphonso XI van Castilië bouwde het paleis in 1328 op de resten van vroegere Romeinse en Arabische werken. Meer dan een eeuw later maakte het Katholieke Koningspaar Ferdinand en Isabella het hun thuis. In 1486, in de Torre de Homenaje, hadden de vorsten hun eerste ontmoeting met Christopher Columbus, die tijdens de ontmoeting zou vragen om steun voor zijn campagne die zou uitmonden in de ontdekking van Amerika.  

Nadat de katholieke reconquista was voltooid (deze oorlogscampagnes werden geleid door de vorsten terwijl zij woonachtig waren in het Alcazar), werd het paleis omgebouwd tot één van de rechtbanken van de Spaanse Inquisitie. Hierna werd het omgezet in een gevangenis en militaire kwartier, totdat het werd opgeleverd aan de gemeenteraad in 1955.

Vandaag de dag worden er evenementen en bruiloften gevierd, vooral in de Mozaïek Hal.

Mozaïek Hal - het Alcázar de los Reyes Cristianos
Foto door Stefanía Villanueva en Lucía Silva.
Photo credit: Delegación de Cultura del Ayuntamiento de Córdoba

Alcázar de los Reyes Cristianos: Noches Mágicas

De Noches Mágicas (Magische Nachten) in het Alcazar zijn licht- en muziekshows die ´s nachts plaatsvinden in de tuinen van het Alcazar.

Prijs en Aanvangstijden;
In november en december van dinsdag t/m zondag vanaf 21.00 uur. Een ticket kost €6,50. Kinderen tot 13 jaar oud hebben gratis toegang.

Accommodaties en vakantiehuizen in Cordoba

Nu dat je weet wat je kunt gaan doen tijdens je volgende reis naar Cordoba heb je natuurlijk ook nog een gezellige en ontspannende verblijfplaats nodig. We hebben hiervoor precies wat je nodig hebt! Neem eens een kijkje op onderstaande selectie van de beste villa’s en vakantiehuizen in Cordoba, of klik op de knop hieronder.

Je gaat kennismaken met enkele van de meest prachtige vakantievilla´s in deze provincie en we zijn er zeker van dat je een accommodatie vindt die voldoet aan al jullie wensen!

Kijk je er al naar uit om een bezoek te brengen aan het Alcázar de los Reyes Cristianos? Laat het ons hieronder weten en deel je ervaringen en verwachtingen met ons en andere reisliefhebbers.

Alcázar de los Reyes Cristianos in Cordoba - Monumenten Andalusië is een artikel dat gaat over Cultuur in Cordoba
Beoordeel
1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (3)
Loading...
Deel
Geef je mening (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *