Treinstation van Cordoba

23 jul
2019
Geactualiseerd op: 20 januari, 2020

Het treinstation van Cordoba verbindt de hoofdstad van de provincie met de rest van Andalusië en Spanje. In deze blog ontdek je meer over haar kenmerken.

Het treinstation van Cordoba heeft geen officiële naam, in tegenstelling tot Malaga – María Zambrano en Sevilla Santa Justa.

Het werd ingehuldigd in 1994, ter vervanging van het station van Córdoba Central, dat tegenwoordig de thuishaven is van de provinciale RTVA (Andalusische publieke radio- en televisieomroep). Toen de hogesnelheidstreinen begonnen te werken, werden de terreinen rondom het station hersteld, waardoor de integratie van die districten werd bevorderd die juist door de oude spoorwegen van de rest van de stad werden gescheiden. Het treinstation van Cordoba beschikt over acht spoorwegen, vier voor hogesnelheidstreinen en vier voor lange- en middellange-afstandstreinen en Cercanías.

Kenmerken van het treinstation van Cordoba

Estación de Córdoba from adif_videos_es on Vimeo.

Het treinstation van Cordoba biedt diensten zoals winkels, cafetaria’s, restaurants, toiletten, een toeristisch informatiepunt en geldautomaten. Het is ook mogelijk toegang te krijgen tot de Atendo-service van Renfe voor mensen met beperkte mobiliteit. Als je een kaartje in de Preferente-klasse hebt gekocht, dan heb je ook toegang tot de VIP Club. Het station is uitgerust met een parkeerplaats, die wordt beheerd door Saba. Om de auto hier te parkeren betaal je € 1,95 / uur. Er zijn kortingen beschikbaar als je de auto voor meer dan een dag of voor het weekend achterlaat.

Bestemmingen vanaf het treinstation van Cordoba

Men moet onderscheid maken tussen AVE, lange en middellange-afstandstreinen en Cercanías.

Wat de hogesnelheidstreinen betreft, verbindt AVE Cordoba met grotere steden zoals Madrid, Barcelona, ​​Valencia, Sevilla en Málaga, (naast de tussenstops in Cuenca, Ciudad Real, Zaragoza en Tarragona).

Qua lange-afstandstreinen stoppen de Alvia uit Madrid naar Cadiz en Huelva, de Altaria naar Algeciras en Granada en de Talgo Sevilla-Barcelona allemaal in Cordoba.

De middellange-afstandstreinen verbinden de stad van de kaliefen met Sevilla, Jaen en Malaga. De middellange-afstandstrein Cadiz-Jaen , met één dagelijkse rit, stopt ook in Cordoba.

Ten slotte is het de moeite waard om de Cercanías te vermelden. Er is één Cercanías-lijn, bekend als “Metrotrén”, die van Villarubia de Córdoba naar Alcolea de Córdoba gaat, voor een totaal van 23 km en 39 wekelijkse treinen. Je kunt uitstappen op de metrohalte El Higuerón, in de stad Cordoba, of op de universiteitscampus van Rebanales. Momenteel zijn er nog twee stations in aanbouw.

Waar is het treinstation van Cordoba

Het treinstation van Cordoba bevindt zich op de rotonde Glorieta de las Tres Culturas, die bereikbaar is vanaf de Ronda Oeste de stad, in de buurt van Vial Norte.

Hoe bereik je het treinstation van Cordoba?

Het treinstation van Córdoba ligt op slechts 2 km van de oude binnenstad, waarmee het is verbonden via het openbaar vervoer. Je kunt hiervoor gebruikmaken van de Aucorsa-bussen: 3, 4 en 5. Deze OV-bussen stoppen bij het busstation “Renfe – Est” en “Glta. Tres Culturas”. Ook de buslijnen 10 en 11 eindigen bij het busstation (Renfe – Est. Bussen), dat zicht precies tegenover het treinstation bevindt.

Openingstijden van het treinstation

Het treinstation van Cordoba is dagelijks geopend van 06.00 uur tot 00.00 uur . Houd er rekening mee dat restaurants, winkels en andere services op verschillende tijdstippen kunnen worden geopend.

Voor meer informatie over tickets of persoonlijke assistentie, kun je bellen met (+34) 912 432 343. Als je wilt kun je ook het algemene telefoonnummer bellen, (+34) 912 320 320.

Ontdek je vakantiehuis in Cordoba

Je vakantiehuis in Cordoba - COR0969

Wil je op vakantie naar Cordoba en ben je nog op zoek naar de perfecte accommodatie, ontdek dan zeker ook onze vakantiehuizen. Op onze webpagina bieden wij je een breed aanbod van villa’s en vakantiehuizen aan de rand van Cordoba. Zoek en boek favoriet en beleef een gezeldige tijd in de provincie Cordoba.

Treinstation van Cordoba is een artikel dat gaat over Reisgids in Cordoba
Beoordeel
1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (2)
Loading...
Deel
  •  
  •  
  •  
  •  
Geef je mening (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *