Op reis met kinderen in Spanje

30 nov
2016
Geactualiseerd op: 20 januari, 2020

Op reis met kinderen in Spanje: een fantastisch ervaring voor het hele gezin  

Ga je op reis met kinderen in Spanje lees dan deze handige tips zodat niets je meer in de weg staat om onbezorgd te genieten van een heerlijke familievakantie in Spanje.

Documenten voor op reis met kinderen in Spanje

Zoals elke andere EU-burger dienen ook kinderen jonger dan 18 jaar oud tijdens hun bezoek aan Spanje in het bezit zijn van een geldige identiteitskaart of paspoort.

In het geval jongeren onder de 18 alleen reizen, dienen ze in het bezit te zijn van een schriftelijke toestemming van de ouders en die tevens is gevalideerd door de politie.

Op reis met kinderen in Spanje: voordelig cultuur snuiven en volop speelplezier

Ga je op reis met de kinderen in Spanje en wil je ze tevens wat cultuur laten opsnuiven dan ben hier op de juiste plek. In Spanje hebben kinderen onder de 5 jaar namelijk gratis toegang tot de meeste musea en sommige gevallen mogen kinderen zelfs tot 7 oud gratis of met korting naar binnen. Bijna alle musea hebben een website zodat je vooraf gemakkelijk de toegangsprijzen kunt checken.

Behalve de vele interessante culturele verkenningen kun je in Spanje ook met het hele gezin genieten van de vele themaparken, waterparken en attractieparken. Zodoende vind je in Spanje het beste van twee werelden, een stukje cultuur & educatie én volop speelplezier! En maak je over bedtijd maar even geen zorgen, want hier in Spanje, en vooral in Andalusië, gaan de kleintjes over het algemeen een heel stuk later naar bed dan de kinderen in de meeste andere Europese landen. De vele zonuren en de heerlijke avondtemperatuur hebben hier vast en zeker iets mee te maken.

Op reis met kinderen in Spanje: van babyvoeding tot kleding

Reizen met kinderen en baby's in Spanje

In Spanje vind je net als in Nederland alle benodigheden voor kinderen en baby’s.

De merken wijken misschien wat af van het aanbod in Nederland maar de supermarkten en apotheken in Spanje zijn voorzien van alles wat je nodig kunt hebben voor baby’s en kleine kinderen: luiers (pañales), doekjes (toallitas), douchegel en shampoo voor kinderen (gel de ducha en champú), babyvoeding (potito en papillas), melk (leche) en alle andere benodigdheden voor de kleintjes.

Onthoud dat verse melk niet altijd beschikbaar is, vooral niet in de grote steden. Hierdoor is UHT melk (leche UHT) het beste alternatief tijdens je vakantie in Spanje.

De meest voorkomende merken zijn: Johnson’s & Johnson’s voor persoonlijke hygiëne, Dodot voor doekjes en Almirón en Nutribén voor melk en babyvoeding.

Heb je babykleding nodig dan kun je in Spanje terecht bij Prénatal, Chicco of in El Corte Inglés, de grootste winkelcentrumketen van Spanje die je terug kunt vinden in ieder stad.

Ga je uit eten onthoud dan het Spaanse woord voor kinderstoel (trona) en kindermenu (menú para niños) of vraag om kleine porties voor kinderen (pequeñas raciones de comida).

Op reis met de kinderen in Spanje: accommodaties en vakantiehuizen in Andalusië

Veel van de vakantiehuizen in Andalusië zijn speciaal uitgerust voor families met kinderen en baby’s. Kijk hier voor een selectie van de beste vakantiehuizen voor baby’s en kinderen in Andalusië. Deze villa’s en vakantiehuizen in Andalusië zijn uitgerust met alles dat je nodig hebt voor de kleintje, zoals wiegen en bijvoorbeeld ook een goede wasmachine zodat de kinderen lekker ongestoord kunnen spelen en jij je geen zorgen hoef te maken over schone kleding 😉

Reizen met de kinderen in Spanje is nog nooit zo eenvoudig geweest!

We horen graag wat je van dit artikel vindt en welke tips en adviezen we toe kunnen voegen voor het reizen met kinderen in Spanje. Laat het ons hieronder weten zodat we samen iedereen zo goed mogelijk kunnen informeren!

Op reis met kinderen in Spanje is een artikel dat gaat over Reistips in Andalusie
Beoordeel
1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (2)
Loading...
Deel
  •  
  •  
  •  
  •  
Geef je mening (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *