Parkeren in Sevilla

10 jan
2020
Geactualiseerd op: 23 maart, 2023

Ben je van plan om met de auto naar Sevilla te gaan, dan doe je er goed aan om vooraf te weten waar je kunt parkeren. Daarom ontdek je in deze Ruralidays blog alles over het parkeren in Sevilla.

Ondanks alle moeilijkheden is het zelfs mogelijk om gratis te parkeren in Sevilla, zolang je maar weet waar en hoe je er kunt komen. Blijf lezen en ontdek waar de betaalde en gratis parkeerplaatsen zijn in Sevilla.

Gratis parkeren in de buurt van het centrum van Sevilla

Wil je gratis parkeren in Sevilla dan zul je het historisch centrum van de stad moeten vermijden; er zijn geen gebieden om gratis te parkeren, en het centrum binnenkomen met de auto is voor iemand die hier niet bekend is bepaald geen pretje. Dat gezegd hebbende, hier is een selectie van de gratis parkeerplaatsen in Sevilla, vlakbij het centrum:

 • De buurt van San Vicente. Deze buurt strekt zich uit vanaf het begin van de bekende Calle Torneo tot aan Alameda de Hércules. Het is een van de buurten die het dichtst bij het centrum liggen, waar het mogelijk is om gratis te parkeren en bovendien is het zeer goed verbonden met het openbaar vervoer. Houd er rekening mee dat het door de aanwezigheid van verschillende faculteiten en openbare gebouwen meestal behoorlijk druk is, vooral tijdens piekuren. Een beetje geduld is hier je de beste bondgenoot.      
 • De buurt van San Julián. Deze buurt bevindt zich tussen de wijk San Vicente en de wijk La Macarena. Ben je niet bang voor kleine en smalle straatjes, dan kun je er gratis parkeren. Tussen de muren van de Macarena, richting Avenida Maria Auxiliadora en Cella Muñoz León, vind je bredere straten, waar je gemakkelijker kunt parkeren.      
 • De wijk El Fontanal. Deze wijk ligt vlakbij het treinstation Sevilla-Santa Justa en je kunt er gratis parkeren. Vanuit hier is het stadscentrum goed bereikbaar, zowel te voet als met de bus.      
Straten in de oude binnenstad van Sevilla - waar te parkeren in Sevilla
 • Het gebied van het Maria Luisa park. Net achter het park en Plaza de España, ontdek je een gratis parkeerplaats. Kijk in het bijzonder in de beroemde calle Porvenir en in calle del Cardenal Bueno Monreal. Vanaf hier ben je te voet in 10 minuten bij de kathedraal.      
 • La Macarena. In dit compendium van smalle straatjes kun je zowel gratis als betaald parkeren. Het is mogelijk om gratis parkeerplaatsen te vinden; als je echter geen goed richtingsgevoel hebt, is het niet raadzaam om te ver de wijk in te gaan. Een goede oplossing is om vooral in het buitenste gedeelte, buiten de muur, op zoek te gaan naar een gratis parkeerplaats. De breedste straten strekken zich uit van Avenida Miraflores en Avenida Cruz Rojo.

Gratis parkeren buiten het centrum van Sevilla

Iets verder van het historische centrum van de stad vind je verschillende gratis parkeerplaatsen. Hoewel dit betekent dat je iets meer moet lopen om het centrum te bereiken, is het raadzaam om hier op zoek te gaan naar een parkeerplaats, aangezien je er de mogelijkheid hebt om de auto gratis te parkeren.

 • Het eiland La Cartuja. Aan de overkant van de rivier, is Isla de la Cartuja een van de gebieden met het grootste aantal gratis parkeerplaatsen van Sevilla, met name in de Avenida de Carlos III. Hoewel het je geen geld kost kan het zoeken naar een parkeerplek een tijdrovende bezigheid zijn, omdat dit een druk zakencentrum is met tal van kantoren en zakelijke hoofdkantoren. Aan de andere kant is het zeer goed verbonden met het stadscentrum en als je in het weekend naar Sevilla reist, is dit de ideale plek om je auto te laten staan, aangezien de kantoren en bedrijven in de buurt gesloten zijn.      
 • Triana. In de wijk Triana kun je parkeren langs de Ronda de Tejares en het centrum te voet bereiken (ongeveer 2,5 km).
 • Los Remedios. In de buurt van de wijk Triana ligt de wijk Los Remedios en ook hier kun je gratis parkeerplaatsen vinden, vooral aan de Avenida Presidente Adolfo Suárez. De nabijgelegen Puente de los Remedios brengt je rechtstreeks naar het María Luisa-park en het prachtige Plaza de España. In deze buurt kun je de auto ook parkeren rond het Parque de Los Príncipes.      
 • Feria zone. Er zijn ook gratis parkeerplaatsen te vinden in het gebied waar de jaarlijkse Feria van Sevilla plaatsvindt. Als je buiten de aangegeven data reist, heb je een goede kans om je auto op het beursterrein achter te laten. Het centrum ligt op ongeveer 1,5 km afstand.      

Parkeren in Sevilla tegen betaling

Als je liever in de stad parkeert en het niet erg vindt om te betalen, heeft Sevilla verschillende betaalde parkeerplaatsen, zowel ondergronds als in de blauwe zones. De ondergrondse parkeergarages zijn meestal duurder en het prijsverschil is opvallend: hoe dichter bij het historische centrum, hoe meer je betaalt om de auto te parkeren. De blauwe zones hebben een unieke prijs, maar hier kun je de auto slechts voor bepaalde tijd parkeren.

De GES-parkings

De oude blauwe zone van Sevilla, bekend als “ORA”, is nu bekend als GES (Gestión de Estacionamiento de Superficie) en regelt parkeren in de blauwe zone (hoge rotatie), groene zone (lage rotatie) en zeezone (zeer hoog rotatie). Deze gebieden bezetten een groot deel van het historische centrum van Sevilla.

Let op
De naam “Zona Azul” wordt in de regel gebruikt om betaalde parkeerplaatsen aan te duiden. De lijnen die de parkeerplaatsen begrenzen kunnen echter zowel blauw als groen zijn: blauw voor de zeezone en de blauwe zone, en groen voor de groene zone. In alle drie de zones moet je betalen, maar per zone worden er verschillende tarieven toegepast.
 • Zeezone (Zona Mar): minimaal 35 minuten voor € 0,60 en maximaal 60 minuten voor € 1,25.
 • Blauwe zone (Zona Azul): 35 minuten voor € 0,45, 60 min voor 0,75 € en maximaal 120 minuten per € 1.70.      
 • Groene zone (Zona Verde): 60 minuten voor € 0,65, 120 minuten voor € 1,25 en maximaal 180 minuten voor € 2.

In alle drie de zones kun je van maandag tot en met vrijdag parkeren van 9:00-14:00 en 17:00-20:00, en op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. Houd er rekening mee dat deze gebieden van 1 juli tot 31 augustus alleen beschikbaar zijn van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 14:00 uur.

Tip
In de overige gevallen, inclusief 24, 25, 31 december, en op 1, 5 en 6 januari, is het mogelijk om gratis te parkeren op de GES-parkeerplaatsen.

Ondergronds parkeren

De ondergrondse parkeerplaatsen vormen de laatste optie om te parkeren in Sevilla, die we hieronder zullen toelichten.

 • Parking Saba Plaza de la Concordia. Deze parkeergarage is toegankelijk via calle Torneo en ligt op zeven minuten lopen van de Giralda. De prijs is € 2,80 per uur, met de mogelijkheid om meerdaagse abonnementen te kopen (24 uur).      
 • Parking Magdalena. Deze parkeergarage telt 380 parkeerplaatsen en bevindt zich in calle San Pablo, in het gebouw van El Corte Inglés. De openingstijden zijn van 7 tot 24 uur op weekdagen en van 8 tot 22 uur op zon- en feestdagen. De prijs om de hele dag te parkeren bedraagt € 23,94.      
 • Parking Plaza Nueva. Deze parkeergarage is te bereiken via calle Albereda en ligt op een steenworp afstand van de Giralda. Het is 24 uur per dag geopend en je betaald € 5,60 per 2 uur. De smalle pleinen en het drukke verkeer tijdens piekuren bemoeilijken de toegang tot deze parkeerplaats.      
 • Parkeergarage Paseo de Colón. Dit is een van de best beoordeelde parkeergarages in Sevilla. Het ligt naast de Plaza de Toros de la Maestranza, in een gebied met diverse bars en restaurants, en op een paar minuten lopen van de kathedraal.
 • Parking Imagen. Deze parkeergarage telt 160 plaatsen en bevindt zich in Calle Santa Angela de la Cruz, op slechts een minuut lopen van de beroemde Setas de Sevilla. Voor het eerste uur betaal je € 2,00. Je kunt de beschikbaarheid op hun website controleren.
 • Parking Escuelas Pías. Deze parking ligt vrij centraal, in de buurt van las Setas de Sevilla en het historische centrum van de stad.      
 • Parking Saba Plaza de Armas. Deze ondergrondse parkeergarage bevindt zich naast het busstation en biedt de mogelijkheid om de auto te parkeren vanaf € 2,15 per uur.
 • Parking Saba Estación Tren Sevilla. Deze parkeerplaats bedient het treinstation Santa Justa. Je kunt de auto achterlaten vanaf € 2 per uur. Je kunt er ook meerdaagse en weekendpassen kopen.
Parkeren in de buurt van Santa Justa treinstation, in Sevilla
 • Viapol Center. De parkeerplaats van dit winkelcentrum is een goede en goedkopere optie om de auto te parkeren. Vanaf hier is het 20 minuten lopen naar Plaza de España. 

Tips voor het gebruik van de auto in Sevilla

Als je het historische centrum van de stad binnengaat kom je in aanraking met zeer smalle straten en plaatsen waar je niet met de auto mag rijden. Daarom adviseren wij je om te parkeren in de nabijgelegen (blauwe) gebieden of om een te kiezen voor een nabijgelegen parkeergarage.

Daarnaast kun je de app downloaden voor mobiel betalen van de blauwe zone ( Apparkya ) én er is ook een applicatie beschikbaar die je informeert over de bezettingsgraad van de openbare parkeergarages en de staat van het verkeer in Sevilla ( Mobility Traffic Sevilla ).

Gorrillas
Houd rekening met de zogenaamde ” gorrilla’s “, de onofficiële parkeerwachters die meestal om wat geld vragen ​​(meestal € 0,50 of € 1) om je geparkeerde auto in de straten van de stad te “bewaken”. Vergeet niet dat je niet verplicht bent om hem te betalen, omdat er geen garantie is dat zij je auto effectief zullen controleren.

Let op: de tarieven en schema’s zijn herzien vanaf de publicatiedatum van de post. We raden je aan de tarieven en dienstregelingen op de website van Aussa Sevilla te controleren voordat je op reis gaat.

Parkeren in Sevilla is een artikel dat gaat over Reistips in Sevilla
Beoordeel
1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (6)
Loading...
Deel
Geef je mening (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * • Voor het parkeren van de auto voor een paar dagen is de site niet erg informatief. Zeker niet bij het alleen maar vermelden van een uurtarief voor verschillende parkeergarages.

  1. Hallo Anna,
   Sommige parkeergarages hebben alleen uurtarieven, terwijl andere ook hun prijzen voor de hele dag vermelden. We passen de informatie aan voor de parkeergarages die wel dagtarieven aanbieden.
   Bedankt voor je opmerking Anna, het was zeer nuttig.