Waar ligt Andalusië in Spanje?

09 dec
2016
Geactualiseerd op: 20 januari, 2020

Waar ligt Andalusië? Lees verder en ontdek nuttige informatie over de ligging van Andalusië in Spanje.

Andalusië is de meest zuidelijk gelegen regio van Spanje. Het grenst in het westen aan Portugal, in het noorden aan de Spaanse regio‘s Castilla-La Mancha en Extremadura, in het oosten aan Murcia en tot slot in het zuiden aan het Engelse grondgebied van Gibraltar en de Middellandse Zee.

Andalusië is zeer goed verbonden met de rest van Europa en Marokko dankzij de vele vlucht- en bootverbindingen, die ook nog eens goed betaalbaar zijn. En nu je hier in de regio bent dan mag je kans niet laten liggen om al haar schoonheden te ontdekken. Maak een roadtrip door haar adembenemende landschappen en ervaar zelf waarom deze regio een van de beste plekken is om je welverdiende vakantie door te brengen.

Waar ligt Andalusië in Spanje

Andalusië telt in totaal 8 provincies; Sevilla (de hoofdstad van de regio), Malaga, Cordoba, Granada, Cadiz, Almeria, Huelva en Jaen. Al deze steden kun je het hele jaar door bezoeken. We raden je echter aan om voorafgaande aan je reis rekening te houden met het weer in Andalusië, omdat de temperatuur in deze provincies gedurende het jaar flink kan verschillen.

De voertaal in Andalusië is Spaans terwijl Engels de voertaal is in Gibraltar.

De munteenheid in Andalusië is de Euro en in Gibraltar betaalt men in Britse Ponden.

Waar ligt Andalusië op de kaart?

Ontdek de ligging van Andalusië in Europa dankzij de onderstaande interactieve map.

Accommodaties en vakantiehuizen in Andalusië

Behalve goedkope vluchten en de meest fantastische landschappen vind je tevens een groot aantal villa‘s en vakantiehuizen in Andalusië, waar je heerlijk ontspannen kunt genieten van een fantastische vakantie. Kies je favoriet en geniet van je welverdiende vakantie in Andalusië!

We hopen dat je dit artikel met basisinformatie over Andalusië nuttig hebt gevonden.

Wil je meer weten over Andalusië? Bekijk dan al onze blogs en ontdek alles dat je wilt weten over deze prachtige Spaanse regio!

Waar ligt Andalusië in Spanje? is een artikel dat gaat over Reistips in Andalusie
Beoordeel
1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (2)
Loading...
Deel
  •  
  •  
  •  
  •  
Geef je mening (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *  • Heerlijk stukje Spanje, maar zó waar wat je schrijft over de verschillende temperaturen. Dat hebben we geweten toen we tijdens een roadtrip Sevilla bezochten hartje zomer..ZO warm! Verder is het er onwijs mooi en valt er veel te zien en te beleven 🙂