Luxe in Marbella en Puerto Banús is dichterbij dan je denkt!

07 okt
2016
Geactualiseerd op: 20 januari, 2020

Ga op V.I.P. vakantie! Breng een bezoek aan Marbella en Puerto Banús, dé synoniemen voor rijkdom en luxe aan de Costa del Sol.

Marbella en Puerto Banús staan bekend als de luxe pareltjes van de Costa del Sol. Behalve dat de stad Marbella een zeer rijk verleden kent, met nederzettingen van zowel de Feniciërs, de Romeinen als de Moren, is het ook nog eens de luxe hoofdstad Andalusië en eigenlijk wel van heel Spanje.

Kom mee en ontdek waar je al deze luxe in Marbella en Puerto Banús kunt vinden.

sportieve-autos-in-puerto-banus

De Milla de Oro – een mijl lang luxe in Marbella

De Milla de Oro ( de Gouden Mijl ) is bij uitstek de luxe wijk in Marbella. Gelegen in het westelijke deel van de stad vormt het de verbinding tussen Marbella en de jachthaven van Puerto Banús.

Na het bereiken van grote faam in de jaren ‘50, toen het exclusieve ‘Marbella Club‘ haar deuren opende ( het 5-sterren hotel van Prince Alfonso von Hohenlohe ), is de Milla del Oro blijven groeien dankzij de rijke families en beroemdheden die in deze wijk hun zomerse residenties hebben laten bouwen. Zo vind je onder hen bijvoorbeeld de Saoedische Prins Salman Bin Abdulaziz Al-Saud, wiens indrukkende villa nog het meeste weg heeft van het Witte Huis in Washington.

Luxe winkels in Marbella

Hier in de Milla de Oro, waarvan de naam werd uitgevonden door de Duitse showman Roy Boston, ervaar je luxe op het allerhoogste niveau. Je vindt hier hotels die direct afkomstig lijken uit de sprookjes van ‘Duizend en één Nacht’ en langs haar weelderige boulevard ontdek je de meest chique winkels, restaurants, design bars en golfclubs.

De Milla de Oro staat ook bekend om haar rijke nachtleven met exclusieve nachtclubs zoals de Miljardairs Club en de Olivia Valere. Hier loop je het luxe risico om de avond al dansend door te brengen met één van je favoriete sterren tijdens één van de beroemde themafeestjes.

Maar in het geval je meer behoefte hebt aan een iets rustigere omgeving, beweeg je dan richting La Concha, de berg die uitkijkt over de Milla de Oro. Hier tref je de meest luxe gebouwen en prachtige uitzichten over de stad.

Nueva Andalucia

rotonde-nueva-andalucia

Dit voormalig kleine vissersdorpje werd in 1963 volledig gerenoveerd door de beroemde projectontwikkelaar José Banús en het kreeg later de naam Nueva Andalucía, oftewel; Nieuw Andalusië. Het project was bestemd als woongebied voor burgers die niet zo rijk waren als de sultans, koningen en beroemdheden die zich reeds in de Milla de Oro hadden gevestigd.

Vanaf haar locatie tegenover de Puerto Banús kun je het centrum van Marbella en de Afrikaanse Kust zien liggen en vanaf de kleine heuvel die Nueva Andalucía omringt is het zelfs mogelijk om een glimps op te vangen van het dwergstaatje Gibraltar.

Bovenal staat Nueva Andalucía vooral bekend als Golf Vallei, aangezien je hier in de omgeving 4 golfbanen aantreft, hetgeen maakt dat dit gebied de hoogste concentratie golfbanen per inwoner heeft.

Luxe in Marbella: Puerto Banús

Haven van Puerto Banús

Dit grootste luxe-winkelgebied van Zuid-Spanje, bekend vanwege haar aanbod van het hoogste aantal luxe-winkels per vierkante meter, biedt haar bezoekers iedere vorm van luxe die je maar kunt verzinnen. Tijdens je wandeling ontdek je hier de meest luxe jachten, Ferrari‘s, Maserati‘s en de meest glamoureuze vitrines van Louis Vuitton en Prada, die ieder op geheel eigen wijze de Paseo Muelle de Ribera opsieren met hun aanwezigheid.

Het werd opgericht in het begin van de jaren ‘70 in navolging op het project van José Banús en de Zwitserse Architect Noldi Schreck, die tevens aan de wieg stond van Beverly Hills. Al snel hierna groeide Puerto Banús uit tot één van de meest beroemde havens van de Middellandse Zee. Haar faam snelde haar zover vooruit dat zelfs het koningspaar, Koning Ranieri en Grace of Monaco, aanwezig waren tijdens de inauguratie.

De golfbanen van Marbella

Golfbanen in Marbella

Het gebied van Marbella en Puerto Banús telt maar liefst 12 spectaculaire golfbanen. Het zal dan ook als geen verrassing komen dat deze regio ook wel bekend staat als de Costa del Golf. Een van de meest bekende golfclubs is ongetwijfeld het spectaculaire Real Club de Golf Guadalmina, gelegen in de wijk Guadalmina, in het westelijke deel van Marbella.

Meer Luxe in Marbella

Nog een uitstekende plek om te gaan shoppen in Marbella is in het La Cañada winkelcentrum, gelegen in het noorden van Marbella. Zoek je een meer authentieke omgeving, maak dan een wandeling door het historische centrum, waar je tussen de zeer mooie pleinen vooral veel pittoreske winkeltjes kunt vinden.

restaurant-in-marbella-nl

Daarnaast is het zeker ook interessant om te weten dat Marbella en Puerto Banús beschikken over een aantal prachtige stranden met glamoureuze strandtenten en loungebars. Hier proef je de meest bijzondere specialiteiten van Marbella terwijl je heerlijk ontspannen ligt te zonnen in een hangmat met uitzicht op zee.

We zijn ervan overtuigd dat je niet kunt wachten om meer te ontdekken over de luxe in Marbella en Puerto Banús. Bovendien is de luxe in Marbella en Puerto Banús zichtbaar voor iedereen. Mis het niet!

Ben je al weleens in Marbella geweest en heb je genoten van alle luxe? Of kun je niet wachten hoe het is om te voelen hoe is om als een V.I.P. je vakantie door te brengen?

Laat dan hieronder je reactie achter, we zijn razen benieuwd naar jouw ervaringen!

Luxe in Marbella en Puerto Banús is dichterbij dan je denkt! is een artikel dat gaat over Reisgids in Malaga
Beoordeel
1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (4)
Loading...
Deel
  •  
  •  
  •  
  • 1
Geef je mening (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *