De beste naaktstranden in Malaga

12 jul
2019
Geactualiseerd op: 20 januari, 2020

De naaktstranden in Malaga zijn een aantrekkelijk optie voor iedereen die uitkijkt naar een naturistenvakantie aan de Costa del Sol. Ontdek ze met Ruralidays.

Veel toeristen die de Costa del Sol als vakantiebestemming kiezen, zoeken naar een idyllische plek om te ontspannen. Onder hen, degenen die op natuurlijke wijze willen genieten op de naaktstranden van de provincie Malaga en het naturisme in de prachtige hoeken van de Costa del Sol.

Blijf lezen en leer meer over de beste naaktstranden in Malaga, hun kenmerken en waarom je ze niet mag missen als je naturisme oefent. 

Andalusië, natuurlijk zoals haar stranden

Zowel in Andalusië als op andere plaatsen in Spanje is naturisme volkomen legaal. Het zuiden van Spanje beschikt over verschillende stranden waar je naakt kan gaan; neem een kijkje op de beste naaktstranden in Andalusië. 

De beste naaktstranden in Malaga

De kust van Malaga beslaat de Oost-Costa del Sol en de West Costa del Sol. Langs de 161 km lange kust ontdek je diverse stranden die geschikt zijn voor nudisten. 

1. Strand van Guadalmar (Malaga)

Naaktstrand van Guadalmar (Malaga)
Foto met dank aan Visit Costa del Sol

Het strand van Guadalmar is misschien wel het beroemdste naaktstrand in Malaga en het is de enige die officieel is goedgekeurd door de autoriteiten. Bovendien ligt het in een beschermd gebied, waar je diverse zeedieren en vogelsoorten kunt gaan ontdekken. 

De naaktstranden in het oosten van de Costa del Sol

2. Strand van Almayate (Vélez-Málaga)

Naaktstrand van Almayate (Malaga)
Foto met dank aan Visit Costa del Sol

Het strand van Almayate is met een lengte van 2800 meter het grootste naaktstrand in Malaga. Het is een geliefde plek onder naturisten vanwege haar idyllische karakter en geïsoleerde locatie. De andere kant van de medaille is wel dat het haar bezoekers vrijwel geen faciliteiten te bieden heeft. Je kunt er echter wel gebruik maken van douches en openbare toiletten en op de boulevard tref je een paar chiringuitos aan. 

3. Cala del Pino (Nerja)

Naaktstrand Cala del Pino in Nerja (Malaga)
Foto met dank aan Visit Costa del Sol

Cala del Pino ligt in Nerja en is gemakkelijk bereikbaar via de hoofdweg naar Almuñécar. Dit naaktstrand is 350 meter breed en wordt zelden druk bezocht, zelfs niet in het hoogseizoen. De reden hiervoor is het ontoegankelijke karakter van dit strand, aangezien je eerst 200 meter af moet dalen om de kustlijn te bereiken. Eenmaal daar ontdek je een rustige plek en kristalheldere water dat zich perfect leent om te snorkelen en de rotsachtige bodem van de zee te verkennen.

Naaktstranden in het westen van de Costa del Sol

4. Playamarina (Mijas)

Het strand van Playamarina, in Mijas, is gelegen in El Chaparral en heeft een lengte van 500 meter. Het wordt beschouwd als een van de rustigste gebieden aan de kust van Malaga, omdat het alleen te voet bereikbaar is. Dankzij het kristalheldere water en de ongerepte omgeving is het een perfecte plek om te gaan snorkelen, windsurfen en zeilen. 

5. Benalnatura (Benalmadena)

Naaktstrand van Benalnatura in Benalmádena (Malaga)
Foto met dank aan Visit Costa del Sol

Tussen de oevers van La Viborilla en Las Yucas in Benalmádena ontdek je het 100 bij 30 meter grote strand van Benalnatura. Dankzij de rotsachtige kliffen en weelderig tierende natuur beleef je een onvergetelijke tijd in een prachtige omgeving en het heldere water leent zich perfect om er te gaan snorkelen. Dit gebied beschikt tevens over diverse faciliteiten, zoals douches, toiletten, chiringuitos en BBQ grills. Houd er wel rekening mee dat dit een volledig naaktstrand is waar minderjarigen zijn niet zijn toegestaan. Ook is het goed om te weten dat het tijdens de zomerweekenden druk kan zijn. Daarom raden we je aan om vroeg te gaan zodat je een goede plekje kunt vinden.

6. Strand van Arroyo Vaquero (Estepona)

Naaktstrand van Arroyo Vaquero in Estepona (Malaga)
Foto met dank aan Visit Costa del Sol

Het strand van Arroyo Vaquero, gelegen op slechts 8 km van Estepona, heeft een lengte van 2,5 km en is 20 meter breed. Het wordt gekenmerkt door rotsen, een weelderige vegetatie, ‘wilde‘ dieren en bovenal: rust. Dit maakt dat het tot één van de favoriete naaktstranden van nudisten. 

7. Strand van Costa Natura (Estepona)

Naaktstrand van Costa Natura in Estepona (Malaga)
Foto met dank aan Visit Costa del Sol

Op het strand van Costa Natura, in de buurt van de Arroyo Vaquero, ligt het eerste officiële nudistencomplex van Spanje. Het strand biedt haar bezoekers allerlei faculteiten, waaronder douches, vuilnisbakken, hangmatten en parasols. 

Vind je vakantiehuis in Malaga

Zoals je ziet zijn er genoeg naaktstranden in Malaga te vinden, zodat je op de meest natuurlijk wijze kunt gaan genieten van een heerlijke dag aan zee. En nu je weet wat de beste naaktstranden van de provincie zijn, heb je alleen nog een accommodatie nodig die past bij je vakantieplannen. Daarom delen we graag deze geweldige selectie van villa‘s en vakantiehuizen in de Costa del Sol. Dankzij hun nabijheid tot het strand kun je optimaal gaan genieten van naturisme in de provincie Malaga.

De beste naaktstranden in Malaga is een artikel dat gaat over Stranden in Malaga
Beoordeel
1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (3)
Loading...
Deel
  •  
  •  
  •  
  •  
Geef je mening (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *