Meest romantische plekjes in Malaga voor Valentijnsdag

29 jan
2019
Geactualiseerd op: 20 januari, 2020

Boek voor Valentijnsdag een romantisch avontuur naar Malaga. Verwen je partner en jezelf met een trip naar de Costa del Sol en beleef de meest romantische plekjes in Malaga.

Een bezoek aan Malaga is het hele jaar door een absolute aanrader, niet alleen vanwege haar 300 dagen zon en prachtige stranden maar zeker ook vanwege de romantische uitstraling van de stad. Wil je dit jaar echt uitpakken met Valentijnsdag, ontdek dan al het moois dat Malaga te bieden heeft en ga samen met je partner genieten van één van de meest romantische steden van Andalusië.

In deze blog geven we je alvast een aantal tips en ontdek je de beste plekjes voor een heerlijke tijd samen.

Ontdek samen de geheime plekjes van de stad

Malaga is de ideale stad om samen te verkennen. Verdwaal met je partner door haar nauwe straatje en laat je verrassen door haar vele intieme hoekjes en pleintjes van het historisch centrum. Maak zeker een wandeling langs de prachtige kathedraal, ervaar de romantiek van het Alcazaba en zoek je speciale hoekje in het Patio de los Naranjos.

Paar voor de kathedraal in Malaga

Beklim de Gibralfaro voor een fantastisch panoramisch uitzicht

Wil je gaan genieten van een prachtig uitzicht over de stad en de zee dan ontdek je achter het Alcazaba een pad dat leidt naar het kasteel van Gibralfaro. Eenmaal boven heb je de wereld aan je voeten en geniet je van een 360º uitzicht, met daarin onder andere het strand van La Malagueta (één van de stranden in Malaga Stad) de kathedraal en de bergen ten westen van Malaga. Dit is ongetwijfeld een van de meest romantische plekjes in Malaga voor een onverwachte liefdesverklaring.

Nacht uitzicht vanaf de Mirador de Gibralfaro in Malaga - romantische plek om te zeggen dat ik van je hou
Tip: maak je liever geen gebruikt van het redelijk steile pad, weet dan dat je het kasteel ook per bus kunt bereiken. Buslijn 35 vertrekt vanaf Plaza de la Marina en brengt je rechtstreeks naar de top van de Gibralfaro.

Ga in het reuzenrad en geniet van de haven Muelle Uno

Vlak buiten het historisch centrum van Malaga ligt het onlangs gerenoveerde Muelle Uno, een bijzonder romantische promenade langs de zee. Hier moet je zeker een kijkje gaan nemen maar voordat je hier aankomt verdient la Noria, het reuzenrad, zeker ook een bezoekje.

Deze attractie brengt je naar 70 meter hoogte en samen met je partner ga je 45 minuten lang genieten van een prachtige uitzicht op de stad en de haven.

Reuzenrad Noria Mirador Princess voor een romantisch idee in Malaga

Begeef je vervolgens naar de Palmeral de las Sorpresas, voor een mooie wandeling over het witte marmer en neem plaats op een van de bankjes om samen te genieten van de zee alvorens je verder wandelt naar Muelle Uno. Eenmaal daar heb je de keuze uit verschillende bars en restaurants met uitzicht op de haven en de skyline van Malaga. Absoluut de perfecte plek om je partner te imponeren met een heerlijk diner en een spectaculair uitzicht.

Liefde gaat door de maag!

Tijdens jullie verblijf in Malaga mag een speciaal etentje natuurlijk niet ontbreken. Voor een ontbijt in Malaga kun je op vele plaatsen terecht en tijdens de lunch raden we je aan om te kiezen voor een van de chiringuitos aan het strand.

Espeto de sardinas om te eten in Malaga voor Valentijnsdag

Probeer hier vooral de beroemde pescaito en de lokale espetos de sardinas en geniet samen van een heerlijke maaltijd in de zon met de zee op de achtergrond. Voor het avondeten kun je zoals gezegd terecht in de Muelle Uno waar je kunt kiezen uit een groot scala restaurants met uiteenlopende menukaarten.

Avondmening van Muelle Uno in Malaga

Ontdek het verhaal van de Torre-Monica

De lange kustlijn van Malaga beschikt over een aantal uitstekende promenades die jullie uitnodigen voor een romantische wandeling langs de zee. Je gaat samen genieten van het uitzicht, de zoute zeelucht en het gezang van de zeemeeuwen.

Aan de ene kant brengt de Paseo Marítimo Antonio Banderas, die uitloopt naar het westelijke deel van Malaga, je naar de beroemde Torre Mónica.

Malaga promenade met Torre Monica aan de horizon - Foto van Ruralidays.com
Torre Monica aan de horizon. Foto-copyright Ruralidays.com
Het uiterlijk van de toren en haar oorspronkelijke naam “Chimenea de la Antigua fábrica de Plomo de Los Guindos” zijn op het eerste oog misschien niet zo romantisch, maar het liefdesverhaal dat er achter schuil gaat is dat des te meer.

Op een dag, in 1993, kreeg Malagueño José Carlos ruzie met zijn vriendin Monica. Om haar zijn liefde voor eens en voor altijd te bewijzen wist hij dat het groots aan moest pakken. Hij besloot daarom de toren te beklimmen met een aantal potten verf, vastberaden om de toren te voorzien van zijn vurige hartekreet, Monica te quiero! Toen hij een poos later door zijn verf heen was prijkte slechts haar naam in grote letters op de omtrek van de toren maar desondanks wist Monica dat José Carlos de liefde van haar leven was. Bij de renovatie van de toren werd haar naam helaas verwijderd maar iedereen in Malaga herinnert zich dit liefdesverhaal. (José Carlos en Monica zijn nu getrouwd en hebben drie kinderen – link naar het Spaanse artikel.

Ga voorbij Malagueta voor een bezoek aan de Baños del Carmen

Flank het strand van La Malagueta in Malaga

De andere beroemde promenade in Malaga is de Paseo Marítimo Pablo Ruiz Picasso, die parallel loopt aan het strand van La Malagueta. Maak een romantische foto in de buurt van de stenen letters op het strand en begeef je vervolgens richting het oosten naar de Baños del Carmen. Na een wandeling van zo‘n 15-20 minuten ontdek je dit witte restaurant, hét embleem van de pracht en praal van de jaren ‘20 in Malaga. Het is een aanrader om hier te gaan dineren en te genieten van het fantastische uitzicht op zee.

Heerlijk bijkomen in de Hammam Al-Andalus

Namiddag in de Hammam Al-Ándalus - Romantische ideeën in Malaga
Foto met dank aan Hammam Al-Ándalus Malaga

Kijk je ernaar uit om samen heerlijk tot rust te komen en te ontspannen in een typische Moorse sfeer, boek dan een middag in de Hammam Al-Andalus. Dit Arabische Badhuis, gelegen in de buurt van de Iglesia de los Mártires, in het centrum van de stad, biedt verschillende ervaringen, zoals massages met etherische oliën en vele soorten baden. Dit is waarschijnlijk het meest ontspannen Valentijnskado om samen van te genieten.

Bonus: Villanueva de la Concepción

Hoewel de provincie Malaga barst van de mooie plekjes voor een romantische fotosessie willen we je één stadje in het bijzonder niet onthouden. Het ligt op zo‘n 40 km ten noorden van Malaga stad en het luistert naar de naam Villanueva de la Concepción. Plan je een romantisch uitje neem dan zeker deze stad mee in je overweging. Zoals je namelijk kunt zien op de onderstaande kaart is Villanueva is voorzien van een route genaamd de 10 Pasos del Amor (de 10 stappen van de liefde). Elke stap is voorzien van een romantisch zinnetje waar stelletjes op de foto kunnen gaan (enkele voorbeelden zijn “Fluistert in mijn oor”, “Kus me in deze hoek” of “Drink uit mijn lippen”).

Dit is zeker een plek om te bezoeken als je verliefd bent en je wilt dat de hele wereld het weet!

Bonus: Peña de los Enamorados in Antequera

De legende die betrekking heeft op de Peña de los Enamorados, de Rots der Geliefden, kan zo in een liefdestragedie van Shakespeare. Het is een verhaal over een verboden liefde, hij christen en zij moslim, en liever dan gescheiden door het leven te gaan, koos het stel een vrijwillige vrije val van 875 meter hoogte om samen de eeuwigheid door te kunnen brengen.

La Peña de los Enamorados in Antequera - een romantisch idee voor Valentijnsdag
Foto met dank aan Ayuntamiento de Antequera

Je ontdekt de ongebruikelijke vorm van de Peña de los Enamorados 50 km ten noorden van Malaga, in de buurt van Antequera.

Huur een romantisch vakantiehuis in Malaga

Romantiek is zeker niet uit de tijd, en je kunt dit bewijzen door je ‘geheime’ liefde te verrassen met een romantisch vakantie naar Malaga. Speciaal voor deze gelegenheid nodigen we je uit om een kijkje te nemen op onze selectie villa‘s en vakantiehuizen voor een romantisch uitstapje met je geliefde.

Je ontdekt accommodaties die alles in zich hebben voor een heerlijke tijd samen. Comfort, privacy, een privé zwembad en zelf een Jacuzzi zijn slechts enkele aspecten van jullie Andalusische liefdesnestje. Wil je weten aan welke wensen onze vakantiehuizen nog meer voldoen, klik dan hier.

Verwen je partner en jezelf met een vakantiehuis in Malaga, het mooist kado voor Valentijnsdag.

Meest romantische plekjes in Malaga voor Valentijnsdag is een artikel dat gaat over Activiteiten in Malaga
Beoordeel
1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (2)
Loading...
Deel
Geef je mening (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *