Waar vind je Flamenco in Sevilla?

12 jun
2018
Geactualiseerd op: 18 februari, 2020

Wil je weten waar je kunt gaan genieten van de authentieke flamenco in Sevilla, dan vind je in  deze post precies wat je zoekt! Je ontdek hier namelijk een overzicht van de 11 beste plekken om kennis te maken met de passionele klanken van deze typische Andalusische kunstvorm.

Als bakermat van de Flamenco gaat Andalusië je inspireren met de meest sensationele tablaos en peñas en raak je overspoeld door de meeslepende zang en opzwepende dansen die zo kenmerkend zijn voor deze Spaanse regio.

De flamenco als discipline kan worden onderverdeeld in twee categorieën: muziek en dans.

Binnen het muziekgedeelte spelen zang en gitaar een fundamentele rol, evenals de begeleidende percussie-instrumenten en het ritmische geklap. Flamenco-liedjes worden “palos“ genoemd en tegenwoordig onderscheiden we meer dan 50 soorten palos, gegroepeerd op afkomst, metriek en begeleiding (gitaar en dans).

Desondanks houden alle deze palos zich aan dezelfde structuur, met daarbinnen een vast en variabel gedeelte, waardoor improvisatie een eigen plek heeft binnen de flamenco. De meest typische palos zijn alegrías, bulerías, fandangos, seguiriyas, sevillanas, soleares en tangos. Ze verschillen van elkaar op het gebied van tekst, vers en ritme.

Tip: er zijn verschillende soorten locaties waar je kunt genieten van de Flamenco in Sevilla.

 • Peña: De peñas zijn de meest authentieke plaatsen om Flamenco te zien. Ze worden particulier gerund om de flamenco in zijn meest authentieke vorm te tonen. Bij de peñas vind je ook het vierde onderdeel van de Flamenco, de jaleo (dat wil zeggen de actieve deelname van het publiek).
 • Tablao: De tablaos zijn de plaatsen waar je terecht kunt voor de meest professionele flamenco-shows. Deze shows worden gehouden in theaters of clubs, vaak in de vorm van een dinershow.
 • Culturele centra: De meest kleinschalige shows die meestal worden opgevoerd in de buurt van musea en waar een kleiner publiek te vinden is. Normaal gesproken bieden zijn geen uitgebreide opties en dinershows.

Waar vind je de Flamenco in Sevilla?

1. Tablao Flamenco Los Gallos

Tablao Los Gallos Patricia Guerrero - Waar vind je Flamenco in Sevilla
Patricia Guerrero bij Tablao Los Gallos. Foto met dank aan Tablao Los Gallos

Deze tablao in de centrale wijk Santa Cruz werd in 1996 ingehuldigd en is sindsdien een van de meest beroemde plekken om te gaan genieten van flamenco in Sevilla. Niet op de laatste plaats dankzij al die beroemde artiesten die er optreden, zoals danser Rafael Campallo, zanger Juanfran Carrasco en gitarist José Pérez.

Je kunt hier dagelijks terecht voor een anderhalf uur durende show met 10 artiesten. De shows vinden plaats om 20.30 en 22.30 uur en er is plaats voor maximaal 120 gasten. We raden je daarom aan om je tickets vooraf te reserveren zodat je gegarandeerd kunt gaan genieten van een flamencoshow in Tablao Los Gallos.

Prijs:

 • €35 (inclusief een drankje)
 • Kinderen tussen 6 en 10 jaar: €20 (inclusief een frisdrank)
 • Kinderen jonger dan 6 jaar: gratis toegang

Adres: Plaza de Santa Cruz 11

2. Tablao Flamenco El Arenal

Deze tablao ligt in het historische centrum van Sevilla, het El Arenal district. Het werd in 1975 opgericht door Bailador Curro Vélez. Hier vind je de echte, pure authentieke sfeer van de Flamenco en je kunt er bovendien proeven van heerlijke delicatessen uit Andalusië, zowel als tapa als van de menukaart. Een dinershow kun je vooraf reserveren.

Prijs:

 • Show + drankje: €39 p.p.
 • Show + tapas (koude en warme tapas, dessert en drank): 62 € p.p.
 • Show + diner: €72 p.p.
 • Speciale aanbieding! Show + drie-gangen maaltijd met eerste / tweede gang, dessert en een drankje: 60 € p.p.
De shows beginnen om 19.30 en 21.30 uur. Klik hier om je datum, tijd en type reservering te kiezen.

Adres: calle Rodo 7

3. Casa de la Guitarra

Het Casa de la Guitarra is een Flamenco-gerelateerd cultureel centrum, gevestigd in een 18e-eeuws gebouw. Het wordt gerund door José Luis Postigo, een Flamenco-artiest die is bekroond met de Premio Nacional de Córdoba en de Premio Nacional de la Catédra de Flamencología de Jerez de la Frontera (twee prestigieuze onderscheidingen in de wereld van de flamencogitaar).

Terwijl je hier bent heb je ook de kans om gratis een bezoek te brengen aan het Museo de la Guitarra de Sevilla (het gitaarmuseum van Sevilla). Hier ontdek je een unieke collectie van meer dan 60 Spaanse gitaren uit de afgelopen drie eeuwen.

Gitarren im Museum van de gitaar in Sevilla
Museo de la Guitarra. Foto met dank aan Casa de la Guitarra

Prijs:

 • Volwassenen: €17
 • Studenten minder dan 26 jaar en gepensioneerden: €15
 • Kinderen minder dan 12 jaar: €10
Er vinden dagelijks shows van 1 uur plaats om 19.30 uur en 21.00 uurKlik hier om je datum, tijd en type reservering te kiezen.

Adres: calle Mesón del Moro 12

4. La Carbonería

Een van de beste plekken om te gaan genieten van flamenco in Sevilla is La Carbonería. Het is een oud kolenmagazijn dat is omgebouwd tot een taverne waar je, naast het eten van goede tapas en het genieten van een leesclub, een ongelooflijke flamencoshow zult zien. Aangezien de Carbonería nergens is aangegeven, geniet je hier van een authentieke en zeer Boheemse sfeer.

Openingstijden: Maandag tot en met zondag: 19.00 uur – 02.00 uur

Gratis entree

Adres: calle Céspedes 21

5. Tablao Flamenco El Palacio Andaluz

Palacio Andaluz in Seville - Waar vind je Flamenco in Sevilla
Foto met dank aan Palacio Andaluz

Ga genieten van flamenco pur sang in deze tablao die door televisiezender TVE (Spanje‘s hoofdzender) wordt gebruikt om flamenco op internationale schaal te promoten. De shows artistiek directeur is Emilio Ramírez, bekend als “El Duende”.

Het paleis bestaat uit verschillende zalen en verwelkomt op de begane grond tevens het Bodega Museo, waar het Museo del Flamenco y Arte Andaluz is gelegen (Museum van Flamenco en Andalusische kunst). Een bezoek is gratis en dit museum toont o.a. foto’s en kledingstukken die behoren tot de tablao-artiesten en stukken gerelateerd aan de Andalusische cultuur, zoals de paardensport en wijn.

Museo del Flamenco y Arte Andaluz in Sevilla van Patio Andaluz
Foto met dank aan Palacio Andaluz

Price:

 • Show + drankje: €43 (€39 als je online boekt)
 • Show + tapas: €67 (€61 als je online boekt)
 • Show + à la carte diner: €85 (€77 als je online boekt)
 • Kinderen tussen 7 en 12 jaar: 50% korting  
 • Kinderen onder de 6 jaar: gratis
Er zijn dagelijks shows van anderhalf uur die om 19.00 uur en 21.30 uur plaatsvinden. Klik hier om je tickets te reserveren.

Adres: calle María Auxiliadora 18A

6. Tablao Álvarez Quintero

In deze eigenaardige tablao, gelegen in een 19e eeuws gebouw, vind je een van de meest interactieve flamenco shows.  

Tip: blijf na afloop van de show zeker nog even hangen zodat je kunt deelnemen aan een 20 minuten durende Flamenco masterclass.

Prijs:

 • Volwassenen: €18
 • Studenten en gepensioneerden: €16
 • Kinderen tussen 7 en 12 jaar: € 12
 • Kinderen onder de 6 jaar: gratis
 • Speciale aanbiedingen voor groepen vanaf 10 perosnen: Stuur een e-mail aan [email protected]
Er zijn dagelijks 1 uur durende shows om 19.00 uur en 20.30 uur. Klik hier om je tickets te reserveren.

Adres: calle Álvarez Quintero 48

7. El Patio Sevillano

El Patio Sevillano in Sevilla - Waar vind je Flamenco in Sevilla
Foto met dank aan Patio Sevillano

Naast de Plaza de Toros La Maestranza, tegenover de wijk Triana, ontdek je in Patio Sevillano een aantal geweldige artiesten zoals Cristina Hoyos en Chano Lobato.

Je kunt genieten van flamenco-shows, privé flamenco-feesten, 20 minuten durende workshops en lessen van 1 uur. Voor meer info stuur je een e-mail naar [email protected]

Prijs:

 • Show + drankje: €38
 • Show + tapas diner: €60
 • Show + diner: €72

Er zijn dagelijks shows van anderhalf uur die om 19.00 uur en 21.30 uur plaatsvinden. Klik hier om je tickets te reserveren.

Adres: Paseo Cristóbal Colón 11A

8. Sala Flamenco

Deze Tablao uit 2011 vind je terug in Triana. Je gaat er genieten van live Flamenco-shows en een bijzonder levendige sfeer, die kenmerkend is voor de Sala Flamenco. Je kunt de zaal reserveren door een email te sturen aan [email protected]

Openingstijden:

 • Vrijdag en zaterdag: 12.00 uur – 05.00 uur
 • Zondag: 23.00 uur – 04.00 uur

Adres: calle Castilla 137

9. Museo del Baile Flamenco “Cristina Hoyos”

Dit museum biedt een complete ervaring voor alle Flamenco-liefhebbers die naar Sevilla reizen. Het heeft een gebouw met drie verdiepingen, met interactieve schermen, tijdelijke tentoonstellingen, een VIP-show en privé Flamenco-lessen in de kelder. Rondleidingen worden aangeboden in het Spaans, Engels, Duits, Frans, Italiaans, Koreaans, Chinees en Japans.

Het museum, gerund door Flamenco legende Cristina Hoyos, is geopend van maandag tot zondag, van 10 uur ’s morgens tot 19:00 uur’ s avonds.    

Prijs:

 • “Flamenco Íntimo” VIP Show: €30
 • Gecombineerd Ticket (Museum + “Patio Flamenco Show“): €26
 • “Patio Flamenco” Show: €22

Shows beginnen dagelijks om 17.00 / 19.00 / 20.45 en 22.00 uur. Klik hier om je tickets te reserveren.

Address: 3, Manuel Rojas Marcos street

10. Baraka Sala Flamenca

Als je wilt genieten van een privé Flamenco-show, ga dan naar deze tablao in de spectaculaire wijk Triana. Je ontdekt er een privé hal, gekenmerkt door Mudejar-architectuur en delen van het Marokkaanse paviljoen van de Wereldtentoonstelling van Sevilla in 1992, waar maximaal 50 mensen kunnen genieten van een Flamenco-show met 4 artiesten.

Prijs (inclusief een drankje, te kiezen uit frisdrank, vruchtensap, koffie, thee, bier, wijn of sangria):

 • Volwassenen: € 20,-
 • Ouder dan 65 jaar: € 15,-
 • Kinderen (tussen 6 en 12 jaar oud): € 15,-
Shows vinden plaats van donderdag t/m zondag, om 20.30 en 22.30 uur. Klik hier om te boeken.

Adres: calle Pagés del Corro 70

11. Tablao Flamenco La Cantaora

Deze tablao ligt in het hart van de Andalusische hoofdstad, in een authentieke omgeving die je in staat stelt op te gaan in de meest pure flamenco-sfeer. De eigenaardigheid van de Tablao Flamenco La Cantaora is de aanwezigheid van de “festero”, een allround artiest die zingt en danst in de stijl van de negentiende-eeuwse palo’s.

Kijk op hun website om alle promo’s te zien en ga genieten van de pure flamenco in Sevilla. Klik hier om te boeken.

Prijs:

 • Show: €20 p.p.
 • Show + drankje: €23 p.p.
 • Show + tapas: €55 p.p.
 • Show + “Catedral” diner: €65

Shows vinden dagelijks om 21.00 uur plaats. Klik hier om te boeken.

Adres: calle Albareda 22

12. Tablao Flamenco Pura Esencia

Foto met dank aan Tablao Flamenco Pura Esencia

Gelegen aan de oevers van de Guadalquivir, in de authentieke buurt Triana, biedt deze Tablao u de kans om flamenco uit de eerste hand te ervaren.  20 minuten voor de show kun je genieten van Manzanilla-wijn, typisch voor Sanlúcar de Barrameda. Ook kun je, als de show eindigt, op de foto met de artiesten.

Shows vinden dagelijks om 20.00 uur plaats. Klik hier om te boeken.

Adres: calle Betis 56

Bonus

Last but not least verwelkomt Sevilla sinds 1979 tweejaarlijks het Flamenco-festival Bienal de Flamenco. Tijdens dit festival maak je kennis met beroemde bailadores, cantadores en guitarristas.

Het volgende festival in Sevilla vindt plaats in 2020 en wel van 4 september t/m 4 oktober. Boek je tickets via deze website en kies de dag en show die je wensen bij te wonen.

Villa‘s en vakantiehuizen in Sevilla

Ontspan in de mooiste vakantiehuizen in Sevilla en omgeving en haal het meeste uit de authentieke flamencoshows in de hoofdstad van Andalusië. Klik op de onderstaande knop om te ontdekken welke villa‘s en vakantiehuizen je vandaag nog kunt huren!

Wat is jou favoriete plek om de Flamenco in Sevilla bij te wonen? Laat het onder hieronder weten en deel je ervaringen met je medereizigers. We zijn bovendien erg benieuwd of we je hebben kunnen helpen via deze blog, laat daarom a.u.b. een beoordeling achter zodat we onze service kunnen blijven verbeteren.  Alvast bedankt en heel veel plezier in Sevilla!

Waar vind je Flamenco in Sevilla? is een artikel dat gaat over Activiteiten in Sevilla
Beoordeel
1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (9)
Loading...
Deel
 •  
 •  
 •  
 •  
Geef je mening (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *