Ontdek 9 van de beste gratis bezienswaardigheden in Malaga

29 jul
2016
Geactualiseerd op: 9 januari, 2023

Ontdek de beste gratis bezienswaardigheden in Malaga en geniet kosteloos van kunst, cultuur en geschiedenis in deze hoofstad van de Costa del Sol.

Verrijk je kosteloos tijdens vakantie en ontdek de beste gratis bezienswaardigheden in Malaga! Bekijk welke dingen gratis te zien zijn in Malaga en begin met het plannen van je gratis rondleiding door de stad.

De meeste monumenten en musea in Malaga zijn op zondag gratis te bezoeken. Bekijk welke gratis bezienswaardigheden in Malaga er zijn en ontdek wat ze je te bieden hebben. Voor meer informatie over alle monumenten in Malaga, verwijzen we graag naar onze culturele route van Malaga.

1. Alcazaba en Castillo de Gibralfaro

Gratis
Op zondag van 14:00 uur tot 20:00 uur

De Moorse vesting van La Alcazaba ligt in het historische centrum van Malaga en biedt gemakkelijk toegang tot de Gibralfaro, het 14e-eeuwse kasteel op de top van de heuvel. Je kunt beide bezienswaardigheden gratis bezoeken op zondag van 14:00 uur tot 20:00 uur. Je kunt dan tot uiterlijk 19:30 uur naar binnen hierna sluit de entree.

alcazaba en castillo de gibralfaro

Geniet van de mooi gekleurde bougainvillea van het Alcazaba en de eucalyptusbomen die je langs een mooie rustige route omhoog begeleiden tot aan de prachtige “Mirador de Gibralfaro“, van waaraf je een werkelijk adembenemend uitzicht hebt over de hele stad. Hier aangekomen zal je al snel begrijpen waarom het Alcazaba en het kasteel op ieders to-do lijstje in Malaga zou moet staan.

2. Botanische – Historische Tuin van La Concepción

Botanische – Historische Tuin van La Concepción
Gratis
Op zondag (van 1 oktober t/m 31 maart) van 9:30 uur tot 16:30 uur; op zondag (van 1 april t/m 30 september) van 15:30 uur tot 19:30 uur

Een van de andere gratis bezienswaardigheden in Malaga is haar botanische tuin. Het staat bekend als één van de meest weelderige tropische en subtropische tuinen in Europa en op zondag kun je hier tussen 15.30 en 21:00 uur kosteloos genieten van een indrukwekkende hoeveelheid verschillende soorten bloemen en planten.

Ook kun je hier een heerlijke wandeling maken over de mooie wandelpaden terwijl het kalmerende geluid van het waterfonteinen je een heerlijk ontspannen gevoel geven. Een niet te missen tussenstop tijdens je gratis verkenning door Malaga.

Je vindt de botanische tuin in het noorden van de stad in Camino del Jardin Botánico 3.

3. Het leven van Picasso in Malaga

Het leven van Picasso in Malaga
Gratis
Op zondag, tijdens de laatste twee openingsuren; Casa Natal de Picasso: op zondag, van 16:00 uur tot 20:00 uur. Beide zijn gratis toegankelijk op 28 februari (Día de Andalucía), 18 mei (International Museum Day) en 27 september (World Tourism Day)

Elke laatste zondag van de maand kun je de meesterwerken van Pablo Picasso gratis bekijken in het Museo Picasso. Ook op 27 oktober, de oprichtingsdatum van het museum.

In een onlangs gemoderniseerd gebouw uit de Renaissance herbergt het museum een collectie van meer dan 200 schilderijen van deze weergaloze kunstenaar. Wil je zijn kunstwerken gratis bekijken dan kan dit tussen 18:00 en 20:00 uur.

Als je meer wilt te leren over het leven van één van de meest productieve schilders ter wereld, ga dan op weg naar Plaza de la Merced en breng een bezoek aan Picasso‘s geboortehuis, waar zijn eerste werken en vele objecten uit zijn kindertijd worden tentoongesteld. Je kunt het Casa Natal de Picasso gratis bezoeken op zondag tussen 16:00 en 20:00 uur.

4. Carmen Thyssen Museum

Carmen Thyssen Museum in Malaga
Gratis
Op zondag van 17:00 uur tot 20:00 uur

Het Carmen Thyssen museum is een creatie van Barones Thyssen-Bornemisza. De collectie toont meesterwerken uit verschillende periodes van de Spaanse schilderkunst en behoren toe aan haar eigen privécollectie.

De toegang is gratis op zondag van 17:00 tot 20:00 uur en terwijl je hier bent kun je eveneens kosteloos genieten van de fraaie omgeving van het museum dat gelegen is in een indrukwekkend paleisje in het centrum van Malaga.

5. Centre Pompidou

centre pompidou in malaga
Gratis
Op zondag van 14:00 uur tot 20:00 uur

Met haar inauguratie in 2015  werd het Centre Pompidou in Malaga de eerste vertegenwoordiger van het Pompidou museum buiten Frankrijks eigen landsgrenzen. Haar collectie geeft 90 meesterwerken weer uit de 20e en 21e eeuw en twee a driemaal per jaar worden hier tijdelijke tentoonstellingen aan toegevoegd.

Je zult het Centre Pompidou niet snel over het hoofd zien aangezien de kleurrijke kubus, nabij de haven, een van de meest opvallende symbolen van Malaga is geworden.

Je kunt het museum bezoeken op zondag tussen 16:00 tot 20:00 uur, waarbij de laatste entree plaatsvindt om 19:30 uur. Ben je in de buurt van Muelle Uno dan is dit ook zeker één van die gratis bezienswaardigheden in Malaga waarmee jij je kosteloos kunt verrijken.

6. Gratis bezoek aan het Russische Museum

Gratis bezoek aan het Russische Museum
Gratis
Op zondag van 16.00 uur tot 20.00 uur, naast de Noche en Blanco, 18 mei (International Museum Day) en op 27 september (World Tourism Day)

Het originele Russische Museum werd in 1895 in Sint-Petersburg gebouwd door Tsaar Nicholas II en het toont vandaag de dag meer dan 400.000 Russische kunststukken. Het museum in Malaga is de eerste officiële dependance in West-Europa. Het biedt haar bezoekers een ruime collectie van Russische meesterwerken.

Het Tabacalera, het gebouw waarin het Russische museum is gelegen, vind je terug aan Avenida Sor Teresa Prat. Op zondag heb je gratis toegang tussen 16:00 en 20:00 uur. De uiterlijke entree is om 19:30 uur.

7. Museo Patrimonio Municipal

Museo Patrimonio Municipal MUPAM in Malaga
Gratis
Het museum is gratis toegankelijk

De volgende gratis bezienswaardigheid in Malaga is het Museo Patrimonio Municipal. Dit museum in Malaga stad is opgericht om de werken van lokale kunstenaars onder de aandacht te brengen van een breder publiek. Het toont een collectie van ongeveer 4000 stukken en een permanente tentoonstelling die bestaat uit ongeveer 100 kunstwerken. Je kunt hier bovendien meer leren over de stad en de relatie tussen het bestuur van het stadhuis en de stad Malaga.

Je kunt het museum gratis bezoeken van dinsdag tot zondag, tussen 10:00 en 14:00 uur en tussen 17:00 en 20:00 uur. In de zomer opent ze haar deuren in de namiddag tussen 18:00 tot 21:00 uur

8. Malaga’s centrum voor hedendaagse kunst: CAC

CAC museum in Malaga. Pilar Albarracín
Pilar Albarracín
Gratis
Het museum is gratis toegankelijk

Het CAC, zoals dit museum in de volksmond wordt genoemd, biedt plaats aan een kunstcollectie uit diverse periodes in de 20e en 21e eeuw. Het staat internationaal bekend en is een referentiepunt op artistiek vlak. Kunstenaars zoals Paul McCarthy, Louise Bourgeois, Raymond Pettibon en Yoshitmo Nara hebben hier allen hun meesterwerken tentoongesteld. Daarnaast helpt het museum tevens aanstormende kunstenaars uit Malaga om een naam te maken voor zichzelf. Het CAC heeft zich ten doel gesteld om de beeldende kunst uit de 20e en 21e eeuw zoveel mogelijk te verspreiden.

Je kunt dit bijzonder interessante museum de hele week door gratis bezoeken van 10:00 tot 20:00 uur.

9. Revello de Toro Museum

Sumida en el sueño, Museum Revello de Toro in Malaga
Sumida en el sueño
Gratis
Op zondag van 10:00 uur tot 14:00 uur

Onze laatste gratis bezienswaardigheden in Malaga is het voormalige huis van de beroemde 17e-eeuwse beeldhouwer Pedro de Mena. Vandaag de dag herbergt het gebouw een collectie meesterwerken van de Spaans schilder Félix Revello de Toro.

Je vindt het museum gelegen op calle Afligidos 5 en op zondag heb je gratis entree tussen 10:00 en 14:00 uur.

Accommodaties in Malaga

Nu je weet welke gratis bezienswaardigheden in Malaga je allemaal kunt bezoeken, heb je natuurlijk ook nog een plaats nodig om te verblijven. We nodigen je hiervoor graag uit een kijkje te nemen naar de beste vakantiehuizen in Malaga en haar provincie zodat je, samen met je vrienden en familie, heerlijk comfortabel en ontspannen kunt genieten na afloop van jullie gratis ontdekkingstocht door Malaga.

Jullie droomaccommodatie zit hier vast en zeker tussen!

Ontdek nog veel meer bezienswaardigheden en dingen om te doen in Malaga en je zult versteld staan van de veelzijdigheid van de hoofdstad van de Costa del Sol!

Ben je al eens eerder naar één van deze gratis bezienswaardigheden in Malaga geweest? Naar welke zou je zeker nog eens teruggaan? Deel je ervaringen met ons en je medereizigers en laat iedereen weten wat de beste gratis bezienswaardigheid in Malaga is.

Ontdek 9 van de beste gratis bezienswaardigheden in Malaga is een artikel dat gaat over Reisgids in Malaga
Beoordeel
1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (3)
Loading...
Deel
Geef je mening (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *