Real Alcázar van Sevilla: tickets, route en geschiedenis

06 mrt
2018
Geactualiseerd op: 20 januari, 2020

Bereid je voor op een bezoek aan de Real Alcázar van Sevilla en geniet optimaal van je bezoek aan dit veelzijdige Koninklijke Paleis.

Je vindt de Real Alcázar van Sevilla terug tegenover de majestueuze kathedraal van de stad.

De ingang van dit koninklijke paleis loopt via de Puerta de León, een statige poort die je tegenkomt aan de kant van de kathedraal. Deze toegang dankt haar naam aan de erboven geplaatste tegeltableau, met daarop een gekroonde leeuw, die al staande op een vlag met een kruis draagt in één van zijn poten.

Eenmaal door deze leeuwenpoort ontdek je een labyrint van binnenplaatsen en tuinen. Ze worden gekenmerkt door een mix van architectonische stijlen en het is zeker de moeite waard om de tijd te nemen om hun diversiteit en schoonheid in je op te nemen.

Het Puerta de Léon - ingang van Real Alcázar van Sevilla

De tuinen van het Alcázar zijn de oudste tuinen van de stad en ze beschikken over vijvers en fonteinen. De meest bekende en meest afgebeelde tuin is de Jardín de la Danza (de tuin van de dans), vanaf waar je toegang hebt tot de Baños de María-Padilla, een ondergrondse kamer met Gotische gewelven.

Baños de María Padilla in het Real Alcázar van Sevilla
Baños de María Padilla

De Palacio Mudéjar (ook bekend als Palacio de Pedro I) is het bekendste paleis in de Real Alcázar. Niet te missen zijn de Patio de las Doncellas (de binnenplaats van de meisjes) en de Patio de las Muñecas (de binnenplaats van de poppen). Deze twee patio’s worden gekenmerkt door een fusie van Arabische en Mudejar stijlen, waardoor het voelt alsof je tijdens je terug in de tijd bent beland.

Het Patio de las Doncellas in het Real Alcazar van Sevilla - Sevilla Ciudad
Patio de las Doncellas. Foto met dank aan Sevilla Ciudad

Twee andere niet te missen highlight zijn de Salón de Embajadores (Hal van de ambassadeurs), met het prachtige 1427 gewelf, en de Salón de Tapices, met daarin een collectie van prachtige tapijtwerken.

Onder de vele adembenemende hallen mag een bezoek aan het Pabellón de Carlos V (paviljoen van Charles V) niet ontbreken en in de Real Cuarto Alto ontdek je de authetieke sporen van het Huis van Bourbon, met onder andere collecties van persoonlijke voorwerpen en typische decoraties.

Paviljoen van Charles V in het Real Alcázar van Sevilla
Paviljoen van Charles V

Geschiedenis van de Real Alcázar van Sevilla

De bouw van de Real Alcázar begon in 913, onder het Cordovan Kalifaat van Abderrahmán III an-Násir. Drie eeuwen voegde kalief Al-Mutamid diverse andere paleizen toe aan de oorspronkelijke bouw.

Toen de christenen de stad in de 13de eeuw veroverde, bouwde koning Alfonso X van Castilië er een gotische paleis en weer een eeuw later voegde Peter I er een Mudejar paleis aan toe, waarbij de Hal van de Ambassadeurs het meest in oog springt.

In 1477 verkoos het Katholieke Koningspaar het Alcazar als hun officiële residentie en in 1526 werd het huwelijk van Charles V en Isabella van Portugal gevierd in de Hal van Ambassadeurs. (Wetenswaardigheid: hun huwelijksreis vond plaats in Granada, waar de keizer het paleis van Karel V had laten inbouwen in het Alhambra.)  

Vanaf 1823 tot 1931 werd de Alcázar de officiële residentie van de Spaanse monarchie totdat het paleis werd opgeëist door politicus Indalecio Prieto en het beheer van het paleis terug in handen kwam van de burgers.

Een van de vijvers in de Real Alcázar van Sevilla
Real Alcázar de Sevilla, en Andalucía, España. Foto met dank aan Sevilla Ciudad

De Real Alcázar in Sevilla maakt sinds 1987 deel uit van de Werelderfgoedlijst, samen met de Kathedraal en het Archief van de Indias, en het is de set van menig Hollywood-film en TV-serie.

Routebeschrijving naar het Real Alcázar van Sevilla

De Real Alcázar van Sevilla ligt in het centrum van de stad, vlakbij de kathedraal. Het is bereikbaar vanaf de luchthaven (Klik hier voor een route vanaf het vliegveld naar Sevilla), alsmede vanaf het Plaza de Armas busstation en het treinstation Santa Justa.

Kom je per bus naar Sevilla dan kun je het beste uitstappen bij het Plaza de Armas. Vanaf hier pak je buslijn C4 richting “Puerta de Jerez“. De ingang van het Alcazar is gelegen op 300 meter van de bushalte Puerta de Jerez.

Kom je met de trein dan kun je vanaf Santa Justa gaan genieten van een 2-km lange wandeling door de stad maar je kunt ook de metro pakken om het paleis te bereiken. Het dichtstbijzijnde metrostation is “Nervión“, gelegen in de buurt van het stadion Sánches-Pizjuán. Vanaf hier neem je lijn 1 richting “Ciudad Expo” en vervolgens stap je uit bij “Puerta de Jerez”.

Hoe reserveer je kaartjes voor de Real Alcázar van Sevilla

Tuinen in de Real Alcazar van Sevilla

Reserveer je tickets door hier te klikken en bespaar jezelf de kans op een lange wachtrij. Let er wel op dat de administratiekosten voor online kaartjes €1,00 per ticket bedragen.

In het Real Alcázar van Sevilla kun je kiezen voor de volgende rondleidingen:

  • Algemene rondleiding + audiogids: de meest populaire tour die je de kans biedt om de geheimen van de eerste verdieping van de Real Alcázar en de tuinen te gaan ontdekken. De prijs bedraagt €16.50 incl. audiogids.
  • Algemene rondleiding: hetzelfde als de bovenstaande maar zonder de audiogids. Dit is de beste keuze als je al enige voorkennis hebt van het Alcázar. De ticketkosten bedragen €11,50.
  • Algemene rondleiding + Cuarto Real Alto: deze tour biedt je de mogelijkheid om ook de eerste verdieping van het paleis van Pedro I te bezoeken.  Een audiogids zit in de prijs inbegrepen en een ticket voor deze tour kost €21.
  • Nachtelijke bezoeken: voor de prijs van slechts €14 kun je jezelf opmaken voor een nachtelijk bezoek aan de Real Alcázar waarbij je tevens kunt gaan genieten van een theatervoorstelling met daarin historische figuren die de goed bewaarde geheimen van het paleis onthullen. Deze tours zijn toegankelijk voor kinderen ouder dan 8 jaar oud.
  • Gratis op maandagen: ben je op maandag in Sevilla dan zijn er diverse paleizen en monumenten die je gratis kunt bezoeken en de Real Alcázar vormt hierop geen uitzondering. Vergeet alleen niet dat je net als op andere dagen vooraf je tours moet boeken.

Openingstijden Real Alcázar van Sevilla:

  • Oktober tot maart: van 9.30 tot 17.00 uur
  • April tot september: van 9.30 uur tot 19.00 uur
  • Gesloten: 1 januari, 6 januari, Goede Vrijdag en 25 December

Accommodatie en vakantiehuizen in Sevilla

Er zijn talloze mogelijkheden om van Sevilla te gaan genieten maar wil je daarnaast ook graag een ontspannen vakantie gaan beleven, boek dan een van de talloze prachtige vakantiehuizen in de provincie. Neem hiervoor nu een kijkje door op de onderstaande knop te klikken en ontdek onze selectie van prachtige particuliere vakantiehuizen in Sevilla!

Heb je al eens een bezoek gebracht aan de Real Alcázar van Sevilla? Laat het ons hieronder weten en deel jouw kennis en ervaringen met je medereizigers.

Real Alcázar van Sevilla: tickets, route en geschiedenis is een artikel dat gaat over Cultuur in Sevilla
Beoordeel
1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (18)
Loading...
Deel
Geef je mening (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *