Beste Gratis Bezienswaardigheden in Sevilla

15 sep
2017
Geactualiseerd op: 22 november, 2022

Waarom betalen als het ook voor niets kan? Bezoek deze Gratis Bezienswaardigheden in Sevilla en ontdek de beste monumenten van de stad voor €0,00 euro!

Ook met een beperkt budget kun je in Sevilla genieten van een fantastische vakantie! Ontdek hiervoor deze selectie met de beste gratis bezienswaardigheden in Sevilla.

Wil je Sevilla leren kennen maar tegelijkertijd niet teveel geld uitgeven, dan hebben we precies wat je zoekt! Hieronder ontdek je een lijst met daarop de beste gratis bezienswaardigheden in Sevilla zodat je op een voordelige manier deze gezellige en monumentale hoofdstad van Andalusië kunt gaan beleven!

Ben je klaar om geld te gaan besparen terwijl je geniet? ¡Vamos! …Oh wil je meer te weten komen over de diverse monumenten in Sevilla, check dan onze blog over Sevilla in twee dagen!

1. Kathedraal van Sevilla en de Giralda

Kathedraal van Sevilla en de Giralda - Gratis Bezienswaardigheden in Sevilla

Bezoek gratis de Kathedraal van Sevilla en de spectaculaire Giralda. Je kunt ‘s werelds grootste Gotische kathedraal ieder maandag gratis bezoeken van 16.30 uur tot 18.00 uur. Ontdek dit indrukwekkende monument met daarin de wereldberoemde klokkentoren La Giralda en het graf van één van ´s werelds grootste ontdekkingsreiziger; Christopher Columbus.

Het enige dat je hoeft te doen is een gratis reservering te maken.

2. Real Alcázar

Real Alcázar in Sevilla gratis

Een ander monument dat je op maandagen gratis kunt gaan bezoeken is het Real Alcázar, het Koninklijke Paleis van Sevilla dat je tevens terugvindt op de lijst met Werelderfgoederen.

Van april tot en met september heb je tussen 18.00 en 19.00 uur gratis toegang en van oktober tot en met maart kun je tussen 16.00 uur en 17.00 uur gratis naar binnen. Bovendien geeft dit entreeticket je ook nog eens gratis toegang tot het Antiquarium van de Metropol Parasol en het Centro Ceràmica Triana. Goed bewaren dus dit gratis ticket!

3. Archivo General de Indias – Indische Archieven

Indische Archieven gratis in Sevilla

Vlak naast de Kathedraal van Sevilla ontdek je een ander monumentaal gebouw dat je het hele jaar door gratis kunt bezoeken; el Archivo General de Indias oftewel de Indische Archieven van Spanje. Hier ontdek je alles over de ontdekking en de kolonisatie van (Latijns-)Amerika.

Openingstijden: ma t/m za van 9.30 uur tot 16.45 uur en zondagen van 10.00 uur tot 14.00 uur.

4. Plaza de España en het Parque María Luisa

Parque María Luisa - Gratis Bezienswaardigheden in Sevilla

Twee andere gratis bezienswaardigheden in Sevilla die je zeker niet wilt missen zijn Plaza de España en Parque Maria Luisa, het grootste park van de stad. Het Plaza de España is een schitterend eerbetoon aan de provincies van Spanje en tevens de locatie van talloze films en series. Van november tot en met maart kun je er elke dag tot 22.00 uur terecht en van april tot oktober is dit majestueuze plein tot middernacht geopend.

5. Torre del Oro en Scheepvaart Museum

Torre del Oro en Scheepvaart Museum

Deze beroemde toren in Sevilla opent op maandagen van 9.30 uur tot 18.45 uur gratis haar deuren! Krijg toegang voor groepen door je ticket te reserveren via dit formulier.

6. Casa de Pilatos

Casa de Pilatos gratis in Sevilla

Hou je van architectuur dan mag dit prachtige paleis uit 1483 zeker niet ontbreken op je lijst van gratis bezienswaardigheden in Sevilla. Het wordt beschouwd als het prototype Andalusische paleis, gekenmerkt door een mengeling van de Italiaanse Renaissance en de Spaanse Moorse stijl.

Als inwoner van de EU heb je op vertoning van je ID of paspoort op maandagen van 15.00 tot 19.00 uur gratis toegang. De capaciteit is beperkt tot 100 personen per uur.

7. Plaza de Toros La Maestranza en het Stierenvechtmuseum

Plaza de Toros La Maestranza en het Stierenvechtmuseum

De toegang tot de Plaza de Toros kost normaal €8,- maar op maandag van 15.00 tot 19.00 uur kun je gratis naar binnen. We raden je wel aan om voor 15.00 uur aanwezig te zijn om je gratis ticket te bemachtigen, aangezien vooraf reserveren niet mogelijk is en er een beperkt aantal toegangsplaatsen beschikbaar zijn. De rondleidingen zijn beschikbaar in het Engels en in het Spaans.

8. Hospital de la Caridad

Hospital de la Caridad Sevilla

Hou je van architectuur breng dan een bezoek aan Hospital de la Caridad. Dit architectonisch meesterwerk werd ooit gecreëerd als opvangcentrum voor armen en daklozen en later omgebouwd tot ziekenhuis. Gratis toegang op zondag van 16.30 uur tot 18.30 uur.

9. Hospital de Los Venerables

Hospital de los Venerables, Sevilla

Dit museum, gelegen in de beroemde Sevilliaanse wijk Santa Cruz, herbergt het Centro Velázquez, een museum opgedragen aan de beroemde kunstschilder Diego Velázquez. Op maandag kun je hier van 14.00 tot 18.00 uur gratis naar binnen. In de zomer (van maart tot oktober) is het gratis bezoek mogelijk op maandag van 16:00 tot 20:00 uur.

10. Stadhuis van Sevilla

Stadhuis van Sevilla

Breng op zaterdag gratis een bezoek aan het prachtige 16e-eeuwse stadhuis van Sevilla.

Reserveer je gratis tickets online via op de volgende website: http://oberonsaas.com/alcazarsevilla/visitacasaconsitorial

11. Antiquarium – Archeologische site

Antiquarium - Archeologische site gratis

Met je entreeticket voor het Real Alcázar heb je tevens gratis toegang tot deze archeologische site van bijna 5000 m2. Je vindt het terug tegenover de spectaculaire Metropol Parasol en het is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 20.00 uur en op zondagen van 10.00 tot 14.00 uur.

12. Palacio de las Dueñas

UN SALON DEL PALACIO DE DUEÑAS EN SEVILLA (SPAIN)/A SALON OF THE DONORS PALACE IN SEVILLE (SPAIN)

Dit paleis is van de beroemde Sevilliaanse familie Casa de Alba. De historische, architecturale en artistieke waarden hebben het tot een van de belangrijkste gebouwen in de stad gemaakt en het is onlangs uitgeroepen tot cultureel erfgoed en historisch erfgoed van Spanje.

Het is sinds 2016 open voor het grote publiek en je kunt er, behalve op niet-vakantiemaandagen, gratis naar binnen vanaf 16.00 uur (totdat de capaciteit het toelaat).

13. Palacio de la Condesa de Lebrija

Ben je geïnteresseerd in een bezoek aan dit paleis en haar fraaie Romeinse mozaïeken dan kan dat gratis op maandag om 18.00 uur. Je vindt het paleis terug in de levendige Calle Cuna, vlakbij Sevilla´s beroemde Calle Sierpes. Wil je alleen de onderste verdieping bezoeken, dan kun je er ook om 18.30 uur terecht.

Hou er wel rekening mee dat je de entreetickets reeds in de ochtends op moet halen.

14. Monasterio Cartuja en CAAC-Arte Contemporáneo

Monasterio de la Cartuja in Sevilla gratis
Foto credit: JaimePF55. Pixabay

Het Klooster van Cartuja is een van de vier Kartuizerkloosters in Andalusië, een orde van kluizenaars die in gemeenschap samenleven. Het huist o.a het kantoor van de vice-kanselier van de Universidad Internacional de Andalucía.

Je kunt dit bijzondere gebouw en het nabijgelegen Museum voor Moderne Kunsten (CAAC) gratis bezoeken van dinsdag tot vrijdag van 19.00 tot 21.00 en op zaterdagen van 11.00 tot 21.00 uur.

15. Historisch en Militair Museum

Dit museum ligt in het noordelijke deel van Plaza de España en is het hele jaar door gratis te bezoeken. Het is geopend van maandag tot vrijdag van 9.30 tot 14.00 uur en op zaterdagen van 10.00 tot 14.00 uur.

16. Basílica de la Macarena

beelden van María Santísima de la Esperanza Macarena - sevilla gratis

Deze basiliek vervult een fundamentele rol in het religieuze leven in Sevilla, dankzij de aanwezigheid van de beelden van María Santísima de la Esperanza Macarena en Nuestro Padre Jesús de la Sentencia. Zowel de kerk als de aanwezige niche zijn gratis te bezoeken.

Kerk:

  • Maandag tot zaterdag, van 9.00 tot 14.00 uur en vanaf 17.00 tot 21.00 uur (vanaf 18.00 tot 21.30 uur in de zomer)
  • Zon- en feestdagen: van 9.30 uur tot 14.00 uur en van 17.00 uur tot 21.00 uur (vanaf 18.00 tot 21.30 uur in de zomer)

Niche: Zaterdag en Zondag, van 9.30 uur tot 14.00 uur

17. Basílica del Gran Poder

Basilica del Gran Poder in Sevilla gratis
Foto credit: Pedro Duarte. All rights reserved.

Deze kerk bevindt zich in hetzelfde gebied als El Gran Poder, een van Sevilla´s meest beroemde Broederschappen tijdens de Heilige Week in April.

Je kunt de kerk bezoeken van zaterdag tot donderdag van 08.00 tot 13.30 uur (tot 14.00 uur op zaterdag en feestdagen) en van 17.30 uur tot 21.00 uur. Op vrijdagen is de kerk geopend van 07.30 uur tot 10.00 uur.

18. Santa Clara Klooster – Culturele Ruimte

Convento de Santa Clara #Sevilla

Het Santa Clara Klooster is een van de meest opmerkelijke en onconventionele kloosters van Sevilla. Het verwelkomt jaarlijks duizenden bezoekers die er genieten van diverse culturele vieringen, waaronder de niet te missen Bienal de Flamenco.

De toegang is gratis van dinsdag tot zaterdag van 10.00 uur tot 19.30 uur. Op zon- en feestdagen van 10.00 uur tot 14.30 uur.

19. Santa Ana Parochie

Santa Ana Parochie in Sevilla
Foto credit: Ayuntamiento de Sevilla

Deze 13e-eeuwse kerk, uitgeroepen tot Bien de Interés Cultural, vind je terug in de Sevilliaanse stadswijk Triana; één van de meest schilderachtige wijken van de stad.

Voor een gratis bezoek kun je terecht van maandag tot donderdag van 10.30 tot 13.30 uur en van 16.30 tot 19.00 uur. Ook op vrijdag is de kerk geopend en wel van 11.00 tot 13.30 en van 16.30 tot 19.00 uur. Als je geïnteresseerd bent in het culturele bezoek van de kerk, waaronder het museum, is de donatie € 2 per persoon.

Reserveer vooraf je gratis ticket via [email protected]

20. Kasteel van San Jorge

Kasteel van San Jorge in Sevilla
Foto credit: Ayuntamiento de Sevilla

In dezelfde buurt ontdek je tevens het Castillo de San Jorge, dat in de Middeleeuwen werd gebruikt als gevangenis tijdens de Spaanse Inquisitie. In dit museum heb je de mogelijkheid om meer te leren over de oude en brute religieuze repressie-methoden.

Je hebt er gratis toegang van maandag tot vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur. Op zater-, zon- en feestdagen van 10.00 uur tot 14.00 uur en van 16.00 tot 18.00 uur.

21. Centro Cerámica Triana

Centro Cerámica Triana in Sevilla gratis
Foto credit: Ayuntamiento de Sevilla

In Triana vindt je de oude pottenbakkersfabriek van Santa Ana, het Centro Cerámico Triana. Dit centrum herbergt diverse keramische stukken waaronder tegels die toebehoren aan het Plaza de España. Daarnaast ontdek je er ook diverse interessante schilderijen, aardewerken, beeldhouwwerken en tekeningen. Op vertoning van je ticket van het Alcazár kun je het centrum gratis bezoeken.

Openingstijden: dinsdag tot zaterdag van 11.00 tot 17.30 uur. Zon- en feestdagen van 10.00 uur tot 14.30 uur.

De getoonde informatie in deze post is voor publicatie ingezien en bevestigd door musea en monumenten.

Villa’s en vakantiehuizen in Sevilla

Nu je weet welke gratis bezienswaardigheden in Sevilla je kunt gaan bezoeken, heb je tijd en geld over om uitzoeken wat voor jou de beste accommodatie is tijdens je verblijf. We laten je hiervoor ook graag kennismaken met de meest charmante vakantiehuizen in Sevilla. Op deze manier geniet je van al het interessants dat deze bruisende stad je te bieden heeft en tegelijkertijd beleef je ook nog eens een heerlijke ontspannende en comfortabele vakantie in een mooie omgeving.

Bespaar tijd en geld met deze selectie van gratis bezienswaardigheden in Sevilla. Kom en geniet van een voordelige en comfortabele vakantie!

Ga jij ook gebruik maken van deze lijst van gratis bezienswaardigheden in Sevilla? We denken dat je er vast veel plezier aan gaat beleven en we zijn dan ook razend benieuwd naar jouw verhaal! Laat daarom hieronder je reactie achter en deel je gratis ervaringen met ons en je mede reisliefhebbers! Veel plezier!

Beste Gratis Bezienswaardigheden in Sevilla is een artikel dat gaat over Reisgids in Sevilla
Beoordeel
1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (6)
Loading...
Deel
Geef je mening (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *