Beste tijd om Sevilla te bezoeken

13 aug
2019
Geactualiseerd op: 21 juli, 2023

Ontdek samen met Ruralidays de beste tijd om Sevilla te bezoeken en geniet optimaal van zijn dromerige landschappen, indrukwekkende monumenten en fantastische evenementen.

Er wordt gezegd dat Sevilla, de hoofdstad van Andalusië, een uniek karakter heeft. En het klopt dat er in Sevilla altijd wel iets nieuws te ontdekken valt. Houd er wel rekening mee dat de stad bekend staat als een van de warmste gebieden in Europa, waarvoor het niet raadzaam is om het in de zomer te bezoeken.

Om je reis naar Sevilla te plannen, ongeacht het seizoen, ontdek je hier een aantal tips voor ieder maand van het jaar. 

Bezoek Sevilla in het voorjaar

De lente is het ideale seizoen voor een bezoek aan Sevilla, wanneer de planten bloeien en de temperaturen aangenaam zijn. Als je van plan bent om de stad in het voorjaar te bezoeken, kun je twee van de meest grootste evenementen van de stad bijwonen: de Semana Santa en de Feria van April. Daarnaast kun je ook wat tijd vrijmaken om de belangrijkste bezienswaardigheden van Sevilla te bezoeken.

Maart in Sevilla

Maart is de overgangsmaand tussen winter en lente, en het klimaat is perfect voor een bezoek aan de stad. De straten vullen zich met de aangename geur van jasmijn en dit moment is ideaal voor het boeken van een bezoek aan de beroemdste bezienswaardigheden van de stad, zoals het Real Alcázar. Dit historische paleis beschikt over een mix van verschillende artistieke stijlen, waardoor het een van de belangrijkste symbolen van de stad is.

Maart in Sevilla - het Real Alcázar

April in Sevilla

In april is de stad gevuld met passie en energie. Sevilla wordt in deze maand al druk bezocht door toeristen en Spanjaarden en dankzij het mooie weer komt iedereen elkaar buiten tegen om deel te nemen aan de twee belangrijkste evenementen van de stad.

April in Sevilla - de Semana Santa

De Semana Santa in Sevilla werd uitgeroepen tot Fiesta de Interés Turístico Internacional, en het is een van de twee grote vieringen van de Seviliaanse lente. Pasos en heilige beelden paraderen op straat, samen met marsen en wierook. De sevillanos wonen deze processies in grote aantallen bij, omdat de Semana Santa hartstochtelijk wordt beleefd in de hele stad. Als je ervoor kiest om deze week naar Sevilla te reizen, stop dan op straat om van deze traditie te genieten.

De feria in april, is een van de beroemdste festivals in Spanje en wordt een week lang gevierd, vanaf de tweede zondagen na Pasen. Het is een combinatie van muziek, dansen, kleuren en traditie, en je kunt voor jezelf deze authentieke gebeurtenis gaan ervaren. Dit spectaculaire evenement wordt aangevangen met een prachtige lichtshow.

April in Sevilla - de feria

Mei in Sevilla

De lente is bij uitstek het seizoen om door de straten van de Andalusische hoofdstad te wandelen en te genieten van de vele parken en tuinen vol bloemen. Tijdens deze periode gaan de bars aan de rivieroever van de rivier Guadalquivir en in het district Triana weer open; daar kun je de lokale sfeer beleven en een goed glas wijn drinken. Het is ook mogelijk om een riviercruise te maken en jezelf te verrassen met enkele nooit eerder geziene panorama’s van de stad.

Mei in Sevilla - rivieroever van de rivier Guadalquivir

Bezoek Sevilla in de zomer

Met het ingaan van de zomer doen de hoge temperaturen hun intrede in Sevilla en dit maakt een bezoek aan de stad een stukje ingewikkelder. Wees echter niet getreurd, er blijft genoeg over om te doen als de zomer het enige seizoen is voor je vakantie in Sevilla.

Juni in Sevilla

De stad leeft op, de dagen duren langer en de temperaturen beginnen te stijgen. Het is raadzaam om niet naar buiten te gaan tijdens de heetste uren en vooral in de namiddag te gaan genieten van een wandeling in het park van María Luisa en de zonsondergang bij de rivier. Bijzonder leuk is ook een dineer in een van de typische restaurants in de wijk Triana om vervolgens een spetterende Flamenco-show bij te gaan wonen .

Juni in Sevilla - Flamenco-show

Juli in Sevilla

De temperaturen zijn hoog en veel inwoners gaan op vakantie naar de nabijgelegen kust van Huelva. Als je in juli in de stad bent, dan ontkom je er niet aan om je programma aan te passen en in je planning rekening te houden met de heetste uren van de dag. Vandaar dat veel mensen ervoor kiezen om tussen 12.00 en 20.00 uur vooral binnen te blijven. Pas na zonsondergang komt de stad echt tot leven en gaan de mensen genieten van de aangename nachttemperatuur. De straten vullen zich met mensen die een tapa nemen en een verfrissend drankje drinken op een van de vele gezellige terrassen.

Tip: in deze maand kun je vanaf 22.00 uur gaan genieten van een spectaculair concert; Las Noches en los Jardines del Alcázar.

Augustus in Sevilla

Zoals gezegd trekken veel inwoners vanwege de hoge temperaturen eropuit voor een vakantie naar de nabijgelegen kusten. Als je in de warmste maand van het jaar in Sevilla verblijft, kun je voor de broodnodige verkoeling een van de waterparken bezoeken. Aquopolis en Isla Mágica zijn twee van de beroemdste waterparken in de provincie Sevilla, voorzien van golfslagbaden, sleeën en zelfs een kunstmatig strand (in Isla Magica). De hele familie zal je daarvoor bedanken!

September in Sevilla

Hoewel de zomersfeer de stad nog steeds omhult, gaan veel sevillanos in september terug naar de stad. De straten verwelkomen toeristen die genieten van de laatste weken van de zomer; ook zijn de shows in Real Alcázar nog steeds beschikbaar. ‘S Middags, vooral op doordeweekse dagen, kun je de prachtige kathedraal en de Giralda bezoeken, gratis op maandag van 16.30 uur tot 18.00 uur.

Wil je de stad vanuit een onvergetelijk perspectief bekijken, beklim dan bij zonsondergang de Metropol Parasol en geniet van het prachtige panorama. De Setas de Sevilla (de paddestoelen van Sevilla, zoals deze structuur ook wordt genoemd) blijven open tot 23.30 uur.

Bezoek Sevilla in de herfst

De herfst is, samen met de lente, het beste seizoen om Sevilla en de provincie te bezoeken, zonder extreme temperaturen. Je treft er in de herft overwegend zonnige dagen en hier en daar een enkele bui. Dit maakt de herfst het ideale seizoen om te genieten van de stad en al haar bezienswaardigheden. In de herfst hebben de bomen rode en gele tinten: geniet ervan tijdens een wandeling in het Park Maria Luisa, in de buurt van het magische Plaza de España.

Bezoek Sevilla in de herfst - Plaza de España

Oktober in Sevilla

In oktober is het klimaat aangenaam, met milde temperaturen en zonnige dagen, ideaal voor een bezoek aan de stad en erop uit te gaan in de provincie. We raden je aan naar het natuurpark Sierra Norte te reizen, in het noordelijke deel van de provincie. Dit natuurpark werd door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed, dankzij haar geologische en natuurlijke rijkdommen en de ontzagwekkende landschappen.

November in Sevilla

November brengt regen, hoewel de temperaturen nog steeds relatief mild zijn. Er zijn echter ook volop zonnige dagen waarop je de stad kunt ontdekken en de herfstkleuren kunt bewonderen. Haal het meeste uit je zonnige dag en plan bijvoorbeeld een bezoek aan het schilderachtige stadje Osuna. Bezoek de arena, de barokke gebouwen en kerken en mis vooral ook niet de straat San Pedro, die is uitgeroepen tot een van de mooiste in Spanje.

Bezoek Sevilla in de winter

De Seviliaanse winter is niet bijzonder koud; daarom is het een uitstekend seizoen om de stad te bezoeken.

December in Sevilla

December is een bijzonder charmante maand om de stad Sevilla te bezoeken, niet op de laatste plaats omdat de straten wordt opgelicht door de kerstlichtshows. Sevilla is deze maand gevuld met decoraties, kerststallen en straatartiesten, die bijdragen aan het overbrengen van een magische kerstsfeer. De pleinen in de stad bieden je een aantal schitterende shows. Ondanks dat de winter op de deuren klopt, blijven de temperaturen mild, zodat je kunt genieten van de feestelijke sfeer, de kerstmarkten en het beroemde kerstbanket kunt proberen.

Bezoek Sevilla in de winter - Triana-markt versierd met kerstverlichting
Copyright Ruralidays

Januari in Sevilla

Als je tijdens de eerste dagen van het jaar in Sevilla bent, kun je nog steeds genieten van de kerstsfeer, vooral in de nacht van 5 op 6 januari. Tijdens deze nacht viert men in Sevilla, en in de rest van Spanje, de intrede van de Drie Koningen, die door de straten paraderen, vergezeld met ongeveer 30 rijtuigen die snoepjes uitdelen aan de kinderen. Januari is ook ideaal voor een bezoek aan de stad en om optimaal te genieten van de traditionele gerechten.

Februari in Sevilla

De temperaturen in februari zijn een stukje milder dan de maand hiervoor. Hierdoor is ook februari perfect voor een bezoek aan de provincie Sevilla, zeker ook omdat het laagseizoen is en de prijzen meestal lager zijn. Ook wordt in deze maand het carnaval van Sevilla gevierd: in de straten worden shows georganiseerd, en ontdek je kraampjes met heerlijk eten en unieke muziek. De feesten in Sevilla eindigen op 28 februari met de viering van de Dag van Andalusië.

Ontdek je vakantiehuis in Sevilla

Als je wilt gaan genieten van de Andalusische hoofdstad, heb je een accommodatie in de buurt nodig. Eén dag niet namelijk genoeg om alles wat Sevilla en de provincie te bieden hebben te ontdekken. Bekijk daarom deze selectie vakantiehuizen en villa’s in de regio Sevilla. We zijn er zeker van je jouw ideale accommodatie ontdekt, in welk seizoen je ook op vakantie wenst te gaan in Sevilla.

Beste tijd om Sevilla te bezoeken is een artikel dat gaat over Reistips in Sevilla
Beoordeel
1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (5)
Loading...
Deel
Geef je mening (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *