5+1 mooiste Witte Dorpjes in Malaga, Spanje

07 dec
2016
Geactualiseerd op: 20 januari, 2020

Ontdek het Moorse verleden van Andalusië langs de meest adembenemende Witte Dorpjes in Malaga.

De fantastische Witte Dorpjes in Malaga, beter bekend als de Pueblos Blancos, zijn beroemd over de hele wereld en voorzien de provincie van haar stijlvolle en romantische imago. De witgeverfde huizen, de steile smalle straatjes en de prachtige uitzichten die je vanuit deze dorpjes kunt bewonderen zijn de erfenis van de Moren, die meer dan 7 eeuwen lang de scepter zwaaiden in het zuiden van Spanje.

De dorpjes ademen een sfeer uit van rust en kalmte en zijn meestal gelegen op een heuveltop waardoor ze bijzonder fraai afsteken tegen de helderblauwe Andalusische hemel en haar groene heuvels en bergen.  

Een paar van de Witte Dorpjes van Andalusië zijn terug te vinden in Malaga en we raden je aan om ze per auto te bezoeken aangezien het openbaar vervoer van en naar deze dorpen niet altijd even optimaal is. Een auto huren is daarom wat ons betreft het beste en goedkoopste alternatief als je een bezoek wilt brengen aan de Witte Dorpjes in Malaga.

Laat we nu snel gaan kijken wat de mooiste Witte Dorpjes in Malaga zijn en houd je van de sfeer van deze dorpjes bekijk dan hierna ook zeker de route langs de Witte Dorpjes van Cadiz.

Ronda

Het witte dorp van Ronda (Malaga)

Het 9e-eeuwse witte dorpje Ronda ligt in het noord-westen van de provincie Malaga, op 113 km van de hoofdstad. Haar 35.000 inwoners kunnen met recht opscheppen dat ze leven in een van de meest spectaculaire witte dorpen van Malaga en het stadje biedt je op talloze manieren de kans om een onvergetelijke vakantie te gaan beleven.

Ronda is gelegen op een plateau dat wordt onderbroken door een 100m. diepe kloof genaamd El Tajo. De brug die de twee delen van het dorp met elkaar verbindt staat wereldwijd bekend als Puente Nuevo, de meest fameuze bezienswaardigheid van Ronda.

Haar rijke culturele erfgoed bestaat onder andere uit een van de best bewaarde Arabische Baden van de regio, een pittoreske Arena voor Stierengevechten en vele musea en kerkjes die je zeker niet mag missen tijden je verkenning van Ronda in één dag.

Mijas

Het witte dorp van Mijas (Malaga)

Mijas is een van de meest pittoreske Witte Dorpjes van de Costa del Sol en zonder twijfel een must-see. Je kunt hier een ritje maken op de beroemde burro-taxi‘s en genieten van de bijzondere architectuur die meer dan in enig ander van de Witte Dorpjes in Malaga herinnert aan het Moorse verleden.

Eenmaal in Mijas kun je een bezoek brengen aan de spectaculaire kerk van de Virgin de la Peña en vanaf de Paseo de la Muralla geniet je van een adembenemend uitzicht over de Middellandse Zee. Als je meer wilt weten over Mijas bekijk dan zeker ook Mijas in één dag en ontdek alles over één van de meest bijzondere Witte Dorpjes in Malaga.

Frigiliana

Het witte dorp van Frigiliana (Malaga)

Het witte dorpje Frigiliana behoeft eigenlijk geen beschrijving maar neem maar eens een kijkje op ´7 redenen voor een bezoek aan Frigiliana´. Pas wel op want voor je het weet heb je een ticket geboekt voor een onvergetelijke vakantie in Malaga

Gelegen in het Natuurpark van Sierras de Almijara, Tejeda en Alhama vormt dit uitermate romantische en pittoreske dorpje de kers op de kaart van het kustgebied in Malaga. Ze heeft een eigen botanische tuin, een hermitage en het Festival van Drie Culturen in augustus is dé feestelijke trekpleister van heel de provincie Malaga.

Verras je partner met een romantisch bezoek aan Frigiliana, je zult er geen spijt van krijgen!

Gaucín

Het witte dorp van Gaucin (Malaga)

De geschiedenis van het witte dorpje Gaucin is er zeker een om leren kennen. De herovering van het adembenemende Castillo del Águila (letterlijk het Arend Kasteel), in die tijd het belangrijkste bastion van het Zuiden, betekende de dood van de toenmalige heerser Guzmán El Bueno, heer van Sanlúcar de Barrameda. Vandaag de dag is het kasteel het belangrijkste erfgoed van Gaucin.

De omliggende natuur van het kleine dorpje mag hier vrij haar weg vinden en is simpelweg prachtig. Je vindt er dennen en olijfbomen in de achterliggende bergen en op de hellingen die zijn ingeslepen door de kracht van de rivier de Genal vind je sinaasappelbomen en trotse wilgen. Een plek die zeker het overwegen waard is tijdens het plannen van je reis naar de provincie Malaga!

Casares

Het witte dorp van Casares (Malaga)

Casares staat ook wel bekend als het ‘hangerdorpje‘, aangezien de huizen op een helling zijn gebouwd waardoor het lijkt alsof ze zo hierlangs naar beneden kunnen vallen. Dit fraaie Witte Dorpje in Malaga draagt de officiële titel van ‘Artistieke en Historische erfgoed’ en het is tevens de geboorteplaats van de schrijver Blas Infante, bekend van zijn boek “Vader van Andalusië“.

Hier in Casares heb je de mogelijkheid om het ouderlijk huis van deze bekende schrijver / politicus te verkennen of breng een bezoek aan het badhuis van de La Hedionda, waar de Romeinen vroeger baden en profiteerden van het zwavelhoudende water.

Ook heb je hier de optie om een bezoek te brengen aan het culturele centrum “Blas Infante“, dat gevestigd is in een 16e-eeuwse kerk die luistert naar de naam La Encarnación.

Wat je zeker ook niet mag missen tijdens je bezoek aan Casares is het 18e-eeuwse Arabische Kasteel, van waaraf je uitzicht hebt op de Middellandse Zee en zelfs de Afrikaanse kust!

Bonus +1 Welkom in Smurfenland:  het ooit Witte Dorpje van Júzcar

Het smurfenland Júzcar (Malaga)

Het dorpje Júzcar, ook wel bekend als El Pueblo Pitufo, oftewel Het Smurfendorp, is uniek in heel de wereld. Tot 2011 behoorde het tot de Witte Dorpjes in Malaga maar voor de promotie van de 3d film “De Smurfen“ werden al haar 175 witte woningen blauw geverfd (inclusief het gemeentehuis, de kerk en de begraafplaats).   

Zodra de promotie was afgerond kocht filmmaatschappij Sony genoeg witte verf om het dorpje in haar oude glorie te herstellen maar de inwoners van Júzcar vonden het wel best en besloten om de hemelsblauwe kleuren te laten zitten.

Terwijl je langs de blauwe straten loopt Smurf je allerlei verwijzingen, zoals schilderijen van onze blauwe vrienden op de muren van de huizen (p.s. zeer geschikt om wat ontspannen nachten in door te brengen), bars en restaurants die hun naam hebben verandert in die van sommige personages en activiteiten en stands waar je allerlei Smurfenproducten kunt kopen. Voor Smurfen fans een must-see!

Accommodaties en vakantiehuizen in Malaga

Na je bezoek aan de Witte Dorpjes in Malaga, of zelfs ervoor of tijdens, verdien je verblijfplaats waar je samen met het hele gezin kunt genieten van een heerlijke ontspannen vakantie.  

We bieden je hiervoor dan ook graag onze selectie van de mooiste villa‘s en vakantiehuizen in de Witte Dorpjes in Malaga.

Bekijk ze nu en boek je favoriete villa of vakantiehuis in Andalusië!

Bezoek De Witte Dorpjes van Malaga en proef het echte Andalusië.

Ben je weleens in een van deze Witte Dorpjes geweest? Of wil je misschien andere Witte Dorpjes aandragen die de moeite waard zijn om te ontdekken tijdens een bezoek aan de provincie Malaga? Laat het ons weten via je reactie en deel jouw ervaringen met je medereizigers!

5+1 mooiste Witte Dorpjes in Malaga, Spanje is een artikel dat gaat over Reisgids in Malaga
Beoordeel
1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (5)
Loading...
Deel
Geef je mening (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *